שלום לכולם, יש לי קרן חירום שחסכתי באופן הבא:
1. התחלתי מסכום של 50,000 ש"ח מחיסכון שפתחו לי כשנולדתי.
2. מינואר לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי לעקוב אחרי ההוצאות וההכנסות שלי.
3. הקמתי הוראת קבע של 250 ש"ח (שההורים שלי נותנים לי כל חודש בלי קשר לקרן החירום) לקניית קרן כספית כי לא באמת ידעתי על כמה תעמוד הקרן אז העדפתי להגדיל אותה באיטיות עד שיתקבע סכום
4. מיפיתי את ההוצאות ההכרחיות בשבילי ועשיתי כל פעם ממוצע של כל החודשים מינואר (יש גם הוצאות קבועות שפשוט הכפלתי ב6).
5. החודש הגעתי לממוצע הוצאות של חצי שנה (זה מספר החודשים שקבעתי שאני רוצה) שעומד על 30,000 ש"ח (כלומר, יש עודף לא מבוטל שאני מעוניין להשקיע).
ועכשיו לשאלות שהצטברו לי עם הזמן:
1. כל כמה זמן כדאי לעשות אופטימיזציה לקרן (להגדיל או להקטין בהתאם לשינויים)- פעם בשנה? חצי שנה? רבעון? אחרי שינויים משמעותיים בהוצאות?
2. האם כדאי להמשיך לעשות את הממוצע החודשי עד סוף השנה ורק אז להשקיע את ההפרש?
3. אתם לוקחים סטייה מהסכום שקבעתם שאתה צריכים לקרן החירום? כמה אחוזים?
1. התחלתי מסכום של 50,000 ש"ח מחיסכון שפתחו לי כשנולדתי.
2. מינואר לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי לעקוב אחרי ההוצאות וההכנסות שלי.
3. הקמתי הוראת קבע של 250 ש"ח (שההורים שלי נותנים לי כל חודש בלי קשר לקרן החירום) לקניית קרן כספית כי לא באמת ידעתי על כמה תעמוד הקרן אז העדפתי להגדיל אותה באיטיות עד שיתקבע סכום
4. מיפיתי את ההוצאות ההכרחיות בשבילי ועשיתי כל פעם ממוצע של כל החודשים מינואר (יש גם הוצאות קבועות שפשוט הכפלתי ב6).
5. החודש הגעתי לממוצע הוצאות של חצי שנה (זה מספר החודשים שקבעתי שאני רוצה) שעומד על 30,000 ש"ח (כלומר, יש עודף לא מבוטל שאני מעוניין להשקיע).
ועכשיו לשאלות שהצטברו לי עם הזמן:
1. כל כמה זמן כדאי לעשות אופטימיזציה לקרן (להגדיל או להקטין בהתאם לשינויים)- פעם בשנה? חצי שנה? רבעון? אחרי שינויים משמעותיים בהוצאות?
2. האם כדאי להמשיך לעשות את הממוצע החודשי עד סוף השנה ורק אז להשקיע את ההפרש?
3. אתם לוקחים סטייה מהסכום שקבעתם שאתה צריכים לקרן החירום? כמה אחוזים?
נערך לאחרונה ב: