• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם קרן חירום היא הכרחית?

בוקר_טוב

משתמש רגיל
דירוג
39
שלום,
אני כרגע בתהליך בניה של בניית קרן כספית שתשמש אותי בשעת חירום. בכל הפודקסטים, והבלוגים שקראתי ישנה המלצה לייצור קרן כזאת שמבוססת על מסלול דל סיכון ומחזיקה בתוכה סכום של מספר חודשי מחייה.

לאחרונה התוודעתי לאתר https://earlyretirementnow.com/ לאחר שמספר חברים בפורום המליצו עליו (תודה !) ובמספר פוסטים הוא טוען שזו שטות להחזיק קרן כזאת, ובמידה ואכן יש מקרה חירום, ניתן לשלם על מקרה החירום הזה באמצעות הלוואות נוחות או במקרה של חירום רפואי, הביטוח יכול לשלם.

רציתי לשמוע את דעתכם.ן על נושא קרן החירום, האם צריך אותה? לכמה חודשים? או שזה פשוט עניין פסיכולוגי ותו לא?

לאחרונה התוודעתי לאתר https://earlyretirementnow.com/ לאחר שמספר חברים בפורום המליצו עליו (תודה !) ובמספר פוסטים הוא טוען שזו שטות להחזיק קרן כזאת,
אם תרצה יש תרגום של השניים האחרונים שהבאת לעברית. את הלינקים ניתן למצוא בדף הפרופיל שלי פה, תחת טאב אודות

לא הכרחי.
צחוק בצד... התנהלות כלכלית נכונה לא מצריכה קרן חירום.

אם אין לך התחייבויות למשל, לאיזו מטרה משמשת קרן חירום?
חירום :)
הדבר היחיד שעולה לי בראש הוא חוסר תעסוקה כרוני

לי יש קרן חירום ( בקרן כספית )
הקרן נותנת לי שקט
גם בתקופות של מפולת בבורסה, אם יש מקרה חרום יש לי מקור,
יצא לי גם להחנות שם כסף שהיה מיועד לרכב
עד שהזדמנה ההזדמנות לקנות אותו.

יצא לי גם להחנות שם כסף שהיה מיועד לרכב
עד שהזדמנה ההזדמנות לקנות אותו.
אני גם חוסך לרכישות גדולות עתידיות באמצעות אותם כלים אבל זה לא נכנס לי לקטגוריה של קרן חרום

ככל שסך הנכסים נזילים שלך גדול יותר, כך פוחת הצורך בקרן חירום ייעודית - תיק הנכסים יכול לשמש גם בעיתות חירום (לא יודע מה בדיוק נופל להגדרה חירום).

כאשר מתחילים את תהליך צבירת הון אז יש משמעות לקרן חירום. כמה שיש יותר הון (וכל עוד שלא מעלים את רמת החיים בצורה פסיכית) ככה פחות צריך אותה.

כאשר מתחילים את תהליך צבירת הון אז יש משמעות לקרן חירום. כמה שיש יותר הון (וכל עוד שלא מעלים את רמת החיים בצורה פסיכית) ככה פחות צריך אותה.
אני חושב שהפוך
כשאתה מתחיל לצבור הרווחים שלך קטנים ומכירה של נייר היא עם מעט ״עונש״
כשיש לך הרבה כסף בשוק ההון ( בשאיפה ) יש לו הרבה רווחים
ובנוסף לכך אם אני מחזיר 10,000₪ בקרן חרום ויש לי שני מליון בשוק ההון ההפסד על הריבית הוא קטן יחסית

אישית אני לא מחזיק קרן חירום

במקום זה אני מסתמך על החיסכון השוטף, תיק ההשקעות, ביטוחים והיכולת למצוא עבודה בכל מצב (יש לי תעודת הוראה ולאשתי יש מקצוע מבוקש).

אני חושב שהפוך
כשאתה מתחיל לצבור הרווחים שלך קטנים ומכירה של נייר היא עם מעט ״עונש״
ובנוסף לכך אם אני מחזיר 10,000₪ בקרן חרום ויש לי שני מליון בשוק ההון ההפסד על הריבית הוא קטן יחסית
אז עדיף להפסיד את כל התשואה על הכסף רק בגלל שבתרחיש של מכירה לא מתוכננת תצטרך לשלם כ 25 אחוז מס?

אם יש לך הרבה רווחים, מה הבעיה? הכסף נועד לכך שתוכל להשתמש בו בשעת הצורך.

אם אני לדוגמא עובד בהייטק וללא קרן חירום- ישנו תרחיש בעל סבירות לא מבוטלת, שבדיוק בעת מפולת בתיק המנייתי שלי אפוטר מהעבודה (כי החברה תספוג מכה מהמשבר שיהיה ותבצע קיצוצים). במצב כזה אאלץ למכור מניות בהפסדים גדולים כדי לממן את מחייתי עד שאמצא עבודה חדשה.

• אהבתי
Reactions: MMM
אם אני לדוגמא עובד בהייטק וללא קרן חירום- ישנו תרחיש בעל סבירות לא מבוטלת, שבדיוק בעת מפולת בתיק המנייתי שלי אפוטר מהעבודה (כי החברה תספוג מכה מהמשבר שיהיה ותבצע קיצוצים). במצב כזה אאלץ למכור מניות בהפסדים גדולים כדי לממן את מחייתי עד שאמצא עבודה חדשה.
נכון, ןלכן אמרו שזה תלוי בגודל התיק. אם יש לך תיק של 10 מיליון שח, גם אם הוא נחתך בחצי, עדיין נשארת עם 5 מיליון, מספיק כסף לכסות טיפול שיניים לא צפוי, או נזק לבית שהביטוח לא מכסה. אם יש לך תיק של מיליון, והוא נחתך בחצי, אז כדאי שתהיה קרן חירום.

נכון, ןלכן אמרו שזה תלוי בגודל התיק. אם יש לך תיק של 10 מיליון שח, גם אם הוא נחתך בחצי, עדיין נשארת עם 5 מיליון, מספיק כסף לכסות טיפול שיניים לא צפוי, או נזק לבית שהביטוח לא מכסה. אם יש לך תיק של מיליון, והוא נחתך בחצי, אז כדאי שתהיה קרן חירום.
גם תיק של מליון שנחתך בחצי - מספיק לטיפול שיניים.
בגדול, גודל התיק לא משנה את רמת ההפסד (אם תצטרך למשוך X כסף בשעת משבר, הרי שהפסדת עליו X מהקרן)
אלא כלפי רמת ההפסד מבחינה אחוזית לכלל התיק.

אבל באותה מידה, גם התשואה האלטרנטיבית המופסדת מקרן כספית (-אי תשואה מנייתית) - גם אותו הדבר.
ההפסד אותו הפסד מבחינת ערכים, אבל קטן יותר מבחינה אחוזית לכלל התיק.

במידה ואכן יש מקרה חירום, ניתן לשלם על מקרה החירום הזה באמצעות הלוואות נוחות או במקרה של חירום רפואי, הביטוח יכול לשלם
במקרה חירום לא תמיד יש זמן או כוחות לחפש הלוואות ויש מקרים שהביטוח משלם בהצגת קבלות, כלומר נותן החזר על תשלום שבוצע מכספך, הכסף צריך לבוא ממקום כלשהו.
לא אומרת שחובה קרן חירום אלא רק שקשה לצפות איך מקרה חירום יתנהג...

כן.

אבל (לדעתי) רק מהסיבה הזו
שזה פשוט עניין פסיכולוגי

פשוט המילים
מצביעות על כך שאת חושבת שלסיבה פסיכולוגית יש משמעות פחותה/לא רלוונטית להחלטה הזו, ולדעתי זה לא נכון.
לפסיכולוגיה יש מרכיב קריטי בהתנהלות כלכלית נבונה, לפחות אצל רוב האנשים.

יש אנשים (חלקם אפילו כאן בפורום :>) שלמדו על עצמם שהם לא זקוקים (פסיכולוגית) לקרן חירום. וזה סבבה עבורם. אין ספק שאם אין לך צורך פסיכולוגי בקרן כזו, אז בתוחלת, מבחינה כלכלית טהורה, זה כנראה ישתלם להם שהם לא זקוקים לקרן כזו.
אבל לדעתי, עד שאתה לא לומד על בשרך מה מתאים ונכון לך (ולדעתי זה לוקח זמן ונסיון במיוחד בנפילות משמעותיות וארוכות בשווקים) קשה לדעת מראש מה יהיה נכון עבורך. זה, אגב, מתחבר גם לצורך לקבוע את סיבולת הסיכון שלך בתהליך בניית תיק ההשקעות, וגם את זה וקשה לדעת את זה מראש...

ומחזיקה בתוכה סכום של מספר חודשי מחייה.
מה שכן, בגלל שהמרכיב הפסיכולוגי כאן הוא המשמעותי ולא דווקא הצורך הכספי, הייתי מנסה לחשוב מה המינימום הנדרש עבורך על מנת להרגיש ״שיש לך קרן חירום״ (במיוחד אם באמת יש עוד חסכונות באפיקים אחרים והתנהלות כלכלית נבונה באופן כללי).
לכן אם מדובר על ״מספר חודשי מחייה״ הייתי הולכת על הסכום הדרוש באמת רק ״למחייה״, משהו כמו תקציב העצמות היבשות שהסולידית מדברת עליו.
כלומר מצד אחד לתת לך את הכרית הפסיכולוגית הזו אבל מצד שני לצמצם את ״הנזק״ שלה למינימום ההכרחי (עבורך).

בנוסף, לדעתי האישית, אפשר להכניס את הרכיב הזה לרכיב ״דל הסיכון״ שאת ממילא מתכננת להחזיק במסגרת הקצאת ההשקעות שלך. כלומר נניח החלטת על הקצאה של 70% למניות ו- 30% רכיב דל סיכון, הסכום של קרן החירום יהיה חלק מה- 30% הללו. במצב כזה למעשה החלק של ״קרן חירום״ בא לידי ביטוי רק בשלב שבו הסכום הדרוש לך לקרן החירום גבוה מהחלק הסולידי עליו החלטת. כאשר ההון מצטבר אז מהר מאוד תהיה לך ״קרן חירום״ פשוט דרך הרכיב דל הסיכון של סיבולת הסיכון שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N קרן חירום- שאלות שהצטברו ומה הלאה צרכנות פיננסית 3
N סגירת חובות באמצעות קרן חירום מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
T קרן כספית + חיסכון לשעת חירום שוק ההון 4
I היכן להשכיב קרן חירום? פקדון נזיל, עו"ש או קרן כספית? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A קרן חירום ומשכנתא - העלאת ריבית צרכנות פיננסית 1
I מה מומלץ למי שמעוניין להחזיק קרן לשעת חירום שתוכל לתת מענה לשלל מצבי קיצון? שוק ההון 12
D בנושא " קרן חירום" שוק ההון 21
c881 "מינוס" = קרן חירום צרכנות פיננסית 20
ס קרן שעת חירום - מול אינפלציה שוק ההון 10
ת הצעה לפיקדון שקיבלתי (עבור קרן חירום) צרכנות פיננסית 31
V קרן לשעת חירום שוק ההון 2
NUADA קרן חירום :שאלת אופטימיזציה שוק ההון 2
Fitch תיק קרן חירום (10-12 חודשי מחיה) שוק ההון 31
M בחירת קרן חירום שוק ההון 32
מ קרן חירום צרכנות פיננסית 14
E איפה להשקיע קרן חירום? שוק ההון 22
לאץ' קרן כספית מטבע זר שוק ההון 3
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 13
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5
B שאלה בקשר להשקעה חודשית בין קרן אירית למחקה סנופי (קרן נאמנות) שוק ההון 7
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
M אוטומציה לחשבון עו"ש (רכישה ומכירה של קרן כספית)? צרכנות פיננסית 6
D לגבי קרן כספית שוק ההון 5
N קרן מנוטרלת מטח - איך עובדת? שוק ההון 10
מ האם נדרש דיווח מס - קרן אירית בIB מיסים 1
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
א ביטקוין – החזקה פיזית או קרן סל? השקעות אלטרנטיביות 10
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ קרן סל אמריקאית שוק ההון 5
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א איזו קרן עולמית הכי שווה? שוק ההון 5
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
N קרן אירית 1209220 פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B קרן הסל של אינווסקו 1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF - בסיס הצמדה? שוק ההון 2
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3

נושאים דומים

Back
למעלה