• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מימוש קרן השתלמות אחת מתוך כמה ב ira

• פותח הנושא פותח הנושא longTerm
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

longTerm

משתמש סולידי
דירוג
12
יש לי קרנות השתלמות ממספר מעסיקים שונים, כולן מנוהלות כ ira דרך גלובלנט.
באחת מהקרנות עשיתי טעות (לטעמי) והפקדתי מעבר לתקרת המוטבת, כך שיצא שמעל 50% מההפקדות לאותה קרן אינן זכאיות לשום הטבת מס, ואני סתם משלם על הכספים האלה דמי ניהול.
באופן כללי, כל כספי ההשתלמות שלי מושקעים בנאסדק-100 (qqq).
אותה קרן ״סוררת״ מהווה 40% מסך כספי ההשתלמות שלי, ואני מעוניין לממש רק אותה (הגיע סופסוף תאריך הנזילות שלה. אנא התעלמו ממצב השוק הנוכחי והאם לאור זאת כדאי להמתין עם המימוש, זה נושא אחר לחלוטין). איך טכנית אני עושה את זה?
אני מעריך שמה שצריך לעשות זה להנזיל סכום כסף שיהיה גדול משווי הקרן הספציפית הזאת ואז לבקש לממש, אבל נשמע לי שיש כאן הרבה פינות פוטנציאליות מעיקות (מה קרה אם בין זמן ההנזלה עד לזמן המימוש, qqq עלה מאד? כמה זמן לוקח התהליך?).
מניח שאם אצור קשר עם גלובלנט הם ינחו אותי מה לעשות, אבל הייתי שמח לשמוע מבעלי ניסיון כאן.

תודה!

זה חיסרון מסוים בניהול אישי.
בזמן שינויים, יש יותר זמן שבו כסף עומד בצד.
מציע לשקול לעשות את זה במצב שוק יותר רגוע מהנוכחי, כדי להקטין את הסיכון שהשוק יברח לך באופן משמעותי.

דרך שיכולה להיות אפשרית להתמודד עם זה - מיד אחרי ההנזלה, לקנות במינוף בחשבון המסחר הפרטי qqq בדיוק כגובה ההנזלה.
ואז לשלם ריבית על הכמה ימים עד שהסכום יגיע אליו.
ככה החשיפה לqqq תישאר קבועה למרות ההנזלה, והריבית תהיה זניחה כי זה רק כמה ימים.

לגבי השאלה, אתה רוצה לפדות את כל הקרן? שים לב שיש לך אפשרות לפדות ממנה רק את החלק החייב.

יש לי קרנות השתלמות ממספר מעסיקים שונים, כולן מנוהלות כ ira דרך גלובלנט.
רגע, לכל אחת יש מספר קרן שונה, לא?... כלומר מספר חשבון שונה?
(אני לא מדבר על החשבון הראשי שלך).
הרי לא יכול להיות שכל קרנות ההשתלמות, ממעסיקים שונים, מאוחדות יחד לאותה קרן השתלמות IRA אחת כללית עם אותו מספר קרן אחד תחת מעטפת IRA... זה לא נשמע לי הגיוני.
ג.נ. - אין לי קה"ש IRA.

• אהבתי
Reactions: HHH
רגע, לכל אחת יש מספר קרן שונה, לא?
כן.
כלומר מספר חשבון שונה?
תגדיר חשבון.
הרי לא יכול להיות שכל קרנות ההשתלמות, ממעסיקים שונים, מאוחדות יחד לאותה קרן השתלמות IRA אחת כללית עם אותו מספר קרן אחד תחת מעטפת IRA
כן ולא.
כל אחד זה קרן שונה עם מספר קרן שונה ומעקב שונה ברמת חברת הגמל.
ברמת חשבון המסחר, יש לך חשבון אחד שמאחד את כולם ביחד.

דרך שיכולה להיות אפשרית להתמודד עם זה - מיד אחרי ההנזלה, לקנות במינוף בחשבון המסחר הפרטי qqq בדיוק כגובה ההנזלה.
אתה מניח שיש לי כסף פנוי :)
קנייה של qqq בחשבון הפרטי יכולה לבוא רק על ידי מכירה של מדד אחר. אני לא מעוניין לייצר אירוע מס, ובאופן כללי אין לי עניין מיוחד בתמהיל התיק הנוכחי שלי, מבחינתי qqq זה החלק ה״מסוכן״ בתיק שלי, והעדפתי לעשות אותו במקום היחיד בתיק שבו יש לי פטור ממס. אין איזה מחשבה עמוקה בנוגע לתמהיל הנכון בין qqq לבין מדד רחב יותר שמרכיב את רוב התיק שלי (vt/fwra).
לגבי השאלה, אתה רוצה לפדות את כל הקרן? שים לב שיש לך אפשרות לפדות ממנה רק את החלק החייב.
אם זה אפשרי, הייתי רוצה לפדות רק את החלק החייב, לא ידעתי שזה אפשרי. נניח החלק החייב הוא 60% מהקרן הזאת, אז אני מוכר כמות שאמורה לכסות את זה, יוצר קשר עם גלובלנט ופשוט מבקש לממש רק את החלק החייב במס? יש לך ניסיון עם פעולה כזאת?
כל מה שאני מדמיין שיוצא מדבר כזה זה פיאסקו של incompetence :)

יש לך ניסיון עם פעולה כזאת?
אין לי ניסיון עם הפעולה אבל אני יודע שהיא אפשרית ודיי ברור שהדרך לבצע אותה היא להנזיל בסכום הנדרש, למלא טפסים שגלובלנט יתנו לך, ואז לתת להם לעשות את שלהם.
דבר איתם כמובן לפני שאתה מבצע את ההנזלה.
תבקש דו"ח שמראה את החלוקה בין החייבים לפטורים בקופה, ואחרי שהפעולה תתבצע תבקש שוב את הדו"ח. ככה תוכל לעקוב שזה נעשה נכון.

אתה מניח שיש לי כסף פנוי
אני חושב שלא הבנת מה זה מינוף.
מינוף זה לקנות בכסף שאין לך. כלומר הוא דוקא מניח שאין לך כסף פנוי.
קנייה של qqq בחשבון הפרטי יכולה לבוא רק על ידי מכירה של מדד אחר.
לא נכון.
תמיד אפשר לקנות במינוף (אלא אם כן אתה כבר במינוף מקסימלי, מה שלא נראה לי סביר).
אם זה אפשרי, הייתי רוצה לפדות רק את החלק החייב, לא ידעתי שזה אפשרי
זה אכן אפשרי.
נניח החלק החייב הוא 60% מהקרן הזאת, אז אני מוכר כמות שאמורה לכסות את זה, יוצר קשר עם גלובלנט ופשוט מבקש לממש רק את החלק החייב במס?
לדעתי הפוך - קודם יוצא איתם קשר, ממלא טפסים והכל. ורק ברגע האחרון מוכר את היחידות שאתה צריך (ואם התיק שלך אחיד, אפילו לא הייתי מוכר אלא נותן להם למכור עבורך).

אני חושב שלא הבנת מה זה מינוף.
מינוף זה לקנות בכסף שאין לך. כלומר הוא דוקא מניח שאין לך כסף פנוי.
אתה צודק, חשבתי שהכוונה הייתה לקנות גרסא ממונפת של הקרן. אכן, לקחת הלוואה לזמן שבין מכירת הקרן ועד לקבלת הכספים לחשבון הבנק יכול לפצות על העיכוב, תודה על ההבהרה.
לדעתי הפוך - קודם יוצא איתם קשר, ממלא טפסים והכל. ורק ברגע האחרון מוכר את היחידות שאתה צריך (ואם התיק שלך אחיד, אפילו לא הייתי מוכר אלא נותן להם למכור עבורך).
אופציה מעניינת, לא ידעתי שאפשרי. העניין הוא שאני חושש מטעויות מהצד שלהם, אז לא נראה לי שאני מעוניין לתת להם את ההרשאה הזאת. באופן כללי הניסיון שלי עם פעולות אקטיביות מצד גלובלנט לא משהו. לקח להם המון זמן מרגע שפניתי אליהם ועד שראיתי את הכספים בחשבון המסחר החדש (רוב הזמן הזה הכספים עדיין היו בקרן ההשתלמות הקודמת, ככה שלא נוצר מצב שנתקעתי זמן ארוך מחוץ לשוק, אבל עדיין לא אהבתי את ההתנהלות האיטית).

אבל נשמע לי שיש כאן הרבה פינות פוטנציאליות מעיקות (מה קרה אם בין זמן ההנזלה עד לזמן המימוש, qqq עלה מאד? כמה זמן לוקח התהליך?).
אתה יכול למכור לשיעורין - נניח 10% מהחלק החייב, משיכה שלו, קנייה בתיק הפרטי ואז מכירה של 10% נוספים מהחלק החייב וחוזר חלילה.
או פשוט להכיר בכך שאתה כמה ימים מחוץ לשוק, על כל ההשלכות של זה - בדיוק כפי שאתה עלול להפסיד אתה גם עשוי להרוויח מימים מסויימים בהם אינך מחזיק בנכס - בראייה של כלל התיק זה כנראה סכום זניח.

העניין הוא שאני חושש מטעויות מהצד שלהם
לא הבנתי איך השאלה אם אתה קודם מוכר ואז מדבר איתם או קודם מדבר איתם ורק אח"כ מוכר משפיעה על הסיכוי שהם יעשו טעות.
אז לא נראה לי שאני מעוניין לתת להם את ההרשאה הזאת
את ההרשאה יש להם בכל מקרה.
באופן כללי הניסיון שלי עם פעולות אקטיביות מצד גלובלנט לא משהו. לקח להם המון זמן מרגע שפניתי אליהם ועד שראיתי את הכספים בחשבון המסחר החדש
יש הבדל בין לפתוח חשבון מסחר לבין למשוך או להפקיד כסף מ/אל חשבון המסחר.
מהנסיון שלי, ברגע שהחשבון כבר קיים, הזמן שלוקח להם להפקיד כסף חדש מרגע שהם קיבלו אותו מהמעסיק הוא בהחלט סביר.

יש להם 4 ימי עסקים לבצע עבורך את המשיכה מרגע הבקשה.
תיידע אותם על זה בתחילת התהליך וזה ישפר פלאים את הסיכוי שהם יתנהלו ביעילות.

לא הבנתי איך השאלה אם אתה קודם מוכר ואז מדבר איתם או קודם מדבר איתם ורק אח"כ מוכר משפיעה על הסיכוי שהם יעשו טעות.
התייחסתי לזה שאמרת ״ואם התיק שלך אחיד, אפילו לא הייתי מוכר אלא נותן להם למכור עבורך״, שזאת פעולה שאני מניח שהם יעשו רק אם אגיד להם במפורש (מה שלא ידעתי שאפשרי בכלל, חשבתי שהמנגנון הזה נועד רק עבור המקרה שבו אני מפר קונסיסטנטית את הרגולציה בנוגע לתמהיל)

התייחסתי לזה שאמרת ״ואם התיק שלך אחיד, אפילו לא הייתי מוכר אלא נותן להם למכור עבורך״, שזאת פעולה שאני מניח שהם יעשו רק אם אגיד להם במפורש
לא חושב.
עד כמה שאני יודע זה הדיפולט שלהם - אם אין מזומן הם ימכרו משהו כדי שיהיה מזומן.
בכל מקרה, העיקר היה להתקשר אליהם לפני שאתה מוכר ולתאם איתם את העניין. השאלה מי טכנית מבצע את פעולת המכירה היא שולית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מימוש ומכירת קרן כספית מול קרן נאמנות, מה מומלץ שוק ההון 5
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 16
M האם הפקדת צ'ק שבוטל ו\או מימוש ערבות בנקאית פוגעים בדירוג האשראי? שוק ההון 8
Y הערכת כדאיות מימוש זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 5
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
ה מימוש ומינוף עליית ערך הדירה, האם אפשרי? נדל"ן 15
Y הלוואה או מימוש ניירות ערך? צרכנות פיננסית 5
ש מימוש של מגוון נכסים סחירים שוק ההון 1
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
T הבנת החלופות של מימוש כתבי אופציה שוק ההון 2
נ מימוש רווחים למשקיע פאסיבי שוק ההון 4
L מס יסף בגין מימוש קופת גמל ותיקה מיסים 4
ס איך לבצע מימוש מהיר של דירה במחיר השוק? נדל"ן 5
Namy מימוש RSU לפני חופשת לידה מיסים 8
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47
K פער בין עלות אופציות למחירי מימוש שונים לא הגיוני שוק ההון 0
T מימוש מניות ורף תקרת מס הכנסה (אסטרטגיה כדאית) שוק ההון 9
D דיווח מס על מימוש כלל חשבון ב-IB בהפסד מיסים 1
ל הפחתת מחיר מימוש בסטארטאפ לאופציות קיימות מיסים 4
ס מימוש אופציות שוק ההון 4
ל מימוש הפסדים שוק ההון 15
א קיזוז הפסד הון מול מימוש רווחים באופציות (סעיף 102 מסלול הוני) מיסים 2
J מימוש אופציה על מניה בארה״ב שוק ההון 5
N מימוש הפסדי הון בIB כנגד רווח הון בRSU - מקרה דחוף מיסים 1
הדבורה מיה IBKR - מימוש הפסדים לקראת סוף שנה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y "מימוש" הפסדים בגמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
א מימוש הפסדים לשם מעבר לקרן מחקה אירית שוק ההון 12
ע מימוש אופציות אחרי הנפקה/לוק-אפ שוק ההון 8
נ מימוש אופציות בעזיבת סטארטאפ שוק ההון 5
ב מימוש מניות עובדים מיסים 17
I מיסוי RSU בעת מימוש מיסים 1
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 307
adamshalev מיסוי אופציית call בעת מימוש (exercise) מיסים 6
H מימוש אופציות, מס יסף ושני חשבונות בנק מיסים 13
stamEhad שאלה על תשלום מס יסף (מילוי טופס 135 - דו"ח מס שנתי מקוצר) בעקבות מימוש אופציות. האם אני חייב? מיסים 13
ה מימוש אופציות ממעסיק בישראל מיסים 8
V שאלה על מימוש RSU שוק ההון 1
ד מימוש הפסדי הון כדי לשלם פחות מיסים בסוף שנה מיסים 4
A מימוש מניות להון עצמי שוק ההון 6
S מחפש מימוש מוכח ל- Algo-trade אוף טופיק 12
צ אסטרטגית מימוש שוק ההון 1
אלכס מימוש אופציות בסטארטאפ אוף טופיק 3
Yos מימוש Etf אמריקאי שלא דרך דולר שוק ההון 3
Ramos מה קורה בעת מימוש אוטומטי פקיעת חוזי אופציות ? שוק ההון 10
M מימוש הפסדים בירידות שוק ההון 9
P אסטרטגיות מימוש כספים בזמן ירידות? שוק ההון 15
M שאלה בסיסית על מימוש השקעה ומס יסף שוק ההון 6