לא רק מתריעים על מה שאין, גם מפנים לבדיקות שהם היו צריכים לבדוק בעצמם
סליחה, אבל מכוני הבדיקה לא יכולים בשביל 400-500 ש"ח עבור בדיקת רכב של חצי שעה עד שעה גג בהגזמה פראית (בדר"כ אין המון סבלנות למוכרים/קונים והם רוצים תשובות ולעוף משם, אנשים לוקחים חצי יום חופש מהעבודה וזה עולה להם בכסף), של אנשים אקראיים שבאים על המקום בלי הזמנת תור מראש (99% מהפעמים), ודורשים תשובות על המקום כאן ועכשיו לבדוק את כל הנ"ל בעצמם... הם גם לא אמורים.
זה ייקח אינסוף זמן ויותר מדי עבודה.
מי שחושב שהם צריכים לבדוק את כל זה בעצמם - משלה את עצמו ומתבלבל בין שירות סקירה "כללית" של מבט על לרכב המדובר, לשירותים אחרים.
אבל הבאת פה אחלה רעיון, והאמת היא שחבל שמכוני הבדיקה לא מציעים שירות בדיקת רכב לפני קניה פרימיום מקיפה ורצינית יותר, מוקפדת ופרטנית ודקדקנית (אולי אפילו עם אחריות?), ב- 1,000 ש"ח ואפילו יותר, ובודקים את כל הנ"ל בצורה הרבה יותר מקיפה ורצינית בעבור לקוחות חששנים שמעוניינים בשירות כזה (רק צריך לקחת בחשבון שבדיקה שכזו פרטנית ודקדקנית יכולה גם לקחת שעתיים-שלוש - למוכרים/קונים יש סבלנות וראש וזמן ועצבים לזה?).
לבדוק תצרוכת שמן - זה אי אפשר לבדוק על המקום. זה לאורך תקופה, לאורך זמן. בעל הרכב צריך לשים לב.
בלמים - לוקח זמן לפרק 4 גלגלים, לתת מבט על הרפידות ואז גם להרכיב אותם, ומוסכניק או בנאדם טכני שישקיע את הזמן הזה, וכלים שעולים יקר ובזמן הזה יכולים להכניס הרבה כסף במקום אחר, וזה יייקר את הבדיקה לפני קניה מאוד.
בדר"כ בלמים (רפידות) וצלחות (דיסקים) זו לא תקלה רצינית ולא הרבה כסף להחליף. אין פה איזו בוננזה של האם כן או לא לרכוש רכב בגלל צלחות בלם שחוקות או רפידות גמורות.
לגשת למוסך מורשה (מורשה יבואן הכוונה) - כי מי שטיפל במוסך מורשה כמו שצריך לפי הספר, אז ברוב המקרים היסטוריית הטיפולים מתועדת כמו שצריך. אפשר וצריך לבקש ולקחת אותה מאצלם, הם אפילו שולחים ב- PDF במייל (מניסיון).
תיבת הילוכים אוטומאטית - אין אחריות על תיבות הילוכים. גם לא על מנועים. גם לא על קלאצ' (מצמד). בעיקר לא על תיבות הילוכים רובוטיות שעושות מלא בעיות או גירים כפולי מצמדים שעולים יקר מאוד מאוד לתקן.
עם כל הכבוד, באמת שזה הרבה יותר מדי לבקש בשביל 400-500 ש"ח ובשביל 30 דקות בדיקה על המקום של רכב שגם הקונה וגם המוכר רק רוצים לעוף משם... קצת הגיון.
סוטים מהנושא של השרשור, אז לא אקשקש על זה יותר... וסליחה מפות"ש.
אבל כנראה שאתה צודק ולמי שאין ניסיון שווה ללכת למכון בדיקה ולקחת את התוצאה ליעוץ עם מישהו שהוא סומך עליו
גם למי שיש ניסיון עם רכישת רכבים יד 2 אני אומר - קחו לבדיקה ותיפרדו מה- 400-500 ש"ח הללו בשמחה, זה שירות מצויין שמעניק תובנות כלליות על המצב הכללי של הרכב (בעיקר ימצא קטסטרופות שגם זה בעצמו מאוד חשוב), מבט על מכאני וקוסמטי, ויש שם לא מעט מידע שעוזר לקבל החלטות.
לא מבין אנשים שחוסכים בזה.
אני לקחתי לבדיקה שעלתה לי 500 ש"ח רכב שעלה כיד שלישית 14K ש"ח בסה"כ, חתיכת טרנטה עם צבע שרוף, לא חסכתי בזה, ואותו רכב שירת אותי עשור נהדר ואוהב כמעט בלי תקלות ובעיקר לא תקלות גדולות וכואבות, וחלק מזה גם שהבדיקה לפני קנייה הראה כמה הרכב שמור מכאנית (ברור שגם צריך קצת מזל, אבל זה ממש לא הכל מזל).
על הדרך מקבלים כמה ריג'קטים, מורידים איזה 1-2K מהמחיר לשביעות כל הצדדים וממשיכים הלאה בחיים.
הבדיקה כמעט תמיד משלמת את עצמה במעמד המכירה כי מוצאים דברים (ויש אותם, זה לא שמכון הרכב ממציא מהאוויר), מורידים מהמחיר המבוקש לפי מה שמוצאים וכו'.