• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר

לא שזה אינדיקטור רע, אבל אם אני לא טועה ולפי מה שזכור לי, הציונים האלה יחסיים.
לשנה (דברים הוספו בשנים מאוחרות יותר),
אחת לכמה זמן משנים את שיטת הניקוד (מוסיפים מבחנים או שמשנים את היחס בין הציונים במבחנים השונים), אם אתה מחפש רכב סביב אותם שנתונים (מה שקורה בד"כ), השינוי לרוב יהיה מינורי, אם ממש תתעקש תוכל לפתוח ולנבור בדוחות עצמם. אם אתה מתלבט בין רכב חדש (כזה שהתכנון שלו נעשה ב 5-6 שנים האחרונות) לבין רכב בין עשור, אכן השוואת הציונים בינהם אינה ממש רלוונטית.

ולקטגוריית מכונית (מיני, סופר-מיני, משפחתית, ואחרות).
חלק ממבחני הריסוק הם תלויי משקל רכב, כלומר, המבחן מדמה תאונה עם רכב בעל משקל דומה לרכב הנבחן. כמובן שבחיים האמיתיים , לנוסעי רכב כבד יותר יש סיכוי גבוה יותר לשרוד תאונה, רק שזה חרב פיפיות שכן יהיה קשה יותר לבצע תמרוני חירום ולהמנע מתאונה ברכב כבד יותר (למעט אולי בחלק מרכבי החשמל בגלל מרכז הכובד הנמוך וחלוקת המשקל).

@סולידיצעיר הרבה מהתשובות שלך נמצאות כאן וגם כאן.
מקריאת השרשור ובתור מגיב ומבקר קבוע במשך המון שנים בקארספורום - סליחה מחלק מהמגיבים (סליחה!) - אבל הרבה דברים לא נכונים נכתבו כאן עד BS גמור.
כואב לי בעיניים לקרוא דברים שהם פשוט לא נכונים ומתנצל שאין לי כבר את הסבלנות לצטט ולהגיב פה דבר דבר ולהתחיל לפתח דיון עקר מתוכן על מה כל אחד חושב וחושב שהוא יודע (פשוט אין לי סבלנות יותר).
יש לך המון שירשורים לגבי קניית רכב יד 2 בקארספורום, ושם המקום שאתה צריך לקרוא... קח לך יום-יומיים ותחפור שם (קח אפילו שבוע אם אתה לא לחוץ ותקרא בכל יום קצת), עשרות פוסטים של מתלבטים בעניין הזה ותפיק לא מעט תובנות.
תהנה.
אם הייתי אתה הייתי שואל את הפוסט הזה בדיוק דווקא בקארספורום - זה המקום הנכון (ושוב מדגיש, שיש שם פוסטים דומים להחריד בהמוניהם).

מה הסכום של הרכבים שאני מחפש?
מה התקציב שלך?
בלי זה לא ניתן להמשיך.
כמה ש"חים אתה מוכן להוציא על רכב?
שים לב - בלי הוצאות נלוות, בלי ביטוחים ובלי יישור קו במוסך.

איך מתחילים?
תיבת הילוכים אוטומאטית או ידנית?
רכב קטן יחסית או רכב גדול?
אתה רוצה בגאז' גדול? או שממש לא חובה? אתה יכול להתפשר?

כעקרון יש מכוני בדיקה לרכב אבל לא הייתי סומך עליהם.
טעות גדולה מאוד לא לבדוק רכב במעמד הקנייה במכון בדיקה... טעות גדולה מאוד.
נכון שזו לא ערובה לשקט מתקלות ואין שום ערובה לרכב בלי תקלות, אבל זו אינדיקציה חזקה מאוד לגבי מצב הרכב, ובמיוחד למי שלא מבין כלום ויודע שהוא לא מבין כלום.
מכוני בדיקה אוהבים למצוא ולהתריע גם על מה שאין כדי לכסות את עצמם, וזה בסדר גמור... לא צריך להיבהל.
שווה את ה- 450~ ש"ח עלות הבדיקה תמיד, יש קופון באינטרנט.
בתור רוכש קבוע וותיק של רכבים יד 2, שכולן אגב צרפתיות נהדרות ששירתו אותי נאמנה כבר יותר מ- 20 שנים, תמיד בדקתי את הרכבים שקניתי לפני במכוני בדיקה לפני קניה.
מכוני בדיקה הורידו הרבה מהחששות ומתקלות עתידיות ובזכות בדיקה ראויה והפעלת שיקול דעת והגיון ובזכותם זכיתי לנהוג ברכבים מאוד מאוד אמינים (אגב, כולן צרפתיות, וכולן ידניות... לגבי כל חובבי היפניות והקוריאניות).

עצתי לך היא:
1. כיום, במחירי הביטוח השערורייתיים, רוכשים רכב לפי עלות הביטוח.
מפתיע, נכון?
כן, פשוט ככה.
אתה לא רוצה לקנות איזו יפנית מגניבה ונכונה וגניבה במיוחד ולגלות ביטוח מקיף שעולה לך 9K ש"ח לשנה במקרה הטוב...
תיזהר מזה, ולאחר שתיסגר על דגם, תעשה סיבוב טלפונים לחברות ביטוח כדי לדעת מה הנזק הצפוי.
2. אם התקציב שלך דל יחסית (נניח עד 25K~ ש"ח) - אתה כבר לא קונה רכב לפי יצרן, אלא לפי דגם!.
מפתיע, נכון?
כן, פשוט ככה.
יש דגמים גרועים של יצרנים יפנים וקוריאנים עם מחלות מאוד ידועות בכל מיני רכיבים שמוציאים לאנשים את הנשמה (למשל ניסאן מיקרה המעולה עם בורר מזגן שמתקלקל והתיקון עולה 3K ש"ח).
יש דגמים מעולים ואמינים של יצרנים אירופאים, כולל צרפתיות (השינאה של ישראלים את הצרפתיות היא כל כך שורשית, וכל כך מעולה לי ובזכותה רכשתי רכבים מעולים בזיל הזול, חצי מחיר).
כל מקרה לגופו.

קשה לעבור לארץ אחרת אחרי שמתרגלים לנוחות של הצרפתיות. ומזל גדול שהישראלים לא אוהבים אותן :)
בת עמק, מסכים איתך מאוד אבל אני משוחד, ובהחלט שמבין שכל אחד והחוויות שלו בחיים האלו...
שלי מאוד חיוביות כי משום מה למדתי מהסביבה שבה גדלתי על רכבים, איך מתעסקים איתם, איך רוכשים אותם, מה לחפש, מה לבדוק, איפה לנגוע (לגעת?), את מה לשמוע וכו'.
יש כאלו שקנו צרפתיות וקיללו אותן ולא יחזרו אליהן לעולם. זה כי הם לא יודעים לקנות וזה כי הם לא יודעים איפה ואיך לטפל בהן (אבל לא חוכמה מצידי לרשום את זה).
ישראלים שונאים ומפחדים מצרפתיות בגלל הרבה סיבות, חלקן בהחלט שבצדק (גיר AL4 הידוע לשמצה, לא שהגירים כפולי המצמדים של VW טובים יותר) וחלק בכלל שלא בצדק.
מה שאני מוצא בצרפתיות הוא מחירון זול מאוד (הי שוק היד 2 שלהן חלש מאוד) ורכבים מצויינים, נוחים מאוד, מפנקים וכיפיים, אמינים מאוד (כן, מאוד!), עם אלרגיה חריפה לחלפים סיניים (וישראלים הרי מכורים לחלפים סיניים זולים), רגישות עצומה לנוזלים לא מקוריים, ורגישות גבוהה מאוד לידיים לא מקצועיות (וישראלים מתים הרי על מוסכים זולים כמה שיותר עם מוסכניקים שרמת הידע והמומחיות שלהם שווה לפח).
וכו' וכו'.
הרכב הנוכחי שלי עלה לי 20K ש"ח (מודל 2015), משרת אותי כבר 4 שנים בלי שום כלום מלבד בלאי (מצבר, מגבים, צמיגים, רפידות בלם וכו' - אלו לא תקלות)... אם הייתי צריך לקנות יפני/קוריאני מקביל לפני 4 שנים, הייתי צריך לשלם 35-40K ש"ח. כמעט פי 2.
ושלא נדבר על ירידת הערך המדהימה של רכב צרפתי בן 10 שנים, מודל 2015, שנקנה ב- 20K ש"ח כי לאן כבר יש לו לרדת, ושעולה היום 17K ש"ח - פחות מ- 1K ש"ח ירידת ערך לשנה...

מכוני בדיקה אוהבים למצוא ולהתריע גם על מה שאין כדי לכסות את עצמם, וזה בסדר גמור... לא צריך להיבהל.
לא רק מוצאים מה שאין, גם מפנים לבדיקות שהם היו צריכים לבדוק בעצמם (מתוך צילומי בדיקה בקבוצת פייס "חוות דעת - רכבים") -
תחת מנוע - "לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה"
תחת בלמים - "לפרק גלגלים ולבדוק"
הערות כלליות - "יש לגשת למוסך רכב מורשה"
תחת תיבת הילוכים - "תיבת הילוכים אוטומטית=אין אחריות על תיבת הילוכים"
. . .

אבל כנראה שאתה צודק ולמי שאין ניסיון שווה ללכת למכון בדיקה ולקחת את התוצאה ליעוץ עם מישהו שהוא סומך עליו

נערך לאחרונה ב:
בת עמק, מסכים איתך מאוד אבל אני משוחד, ובהחלט שמבין שכל אחד והחוויות שלו בחיים האלו...
שלי מאוד חיוביות כי משום מה למדתי מהסביבה שבה גדלתי על רכבים, איך מתעסקים איתם, איך רוכשים אותם, מה לחפש, מה לבדוק, איפה לנגוע (לגעת?), את מה לשמוע וכו'.
יש כאלו שקנו צרפתיות וקיללו אותן ולא יחזרו אליהן לעולם. זה כי הם לא יודעים לקנות וזה כי הם לא יודעים איפה ואיך לטפל בהן (אבל לא חוכמה מצידי לרשום את זה).
ישראלים שונאים ומפחדים מצרפתיות בגלל הרבה סיבות, חלקן בהחלט שבצדק (גיר AL4 הידוע לשמצה, לא שהגירים כפולי המצמדים של VW טובים יותר) וחלק בכלל שלא בצדק.
מה שאני מוצא בצרפתיות הוא מחירון זול מאוד (הי שוק היד 2 שלהן חלש מאוד) ורכבים מצויינים, נוחים מאוד, מפנקים וכיפיים, אמינים מאוד (כן, מאוד!), עם אלרגיה חריפה לחלפים סיניים (וישראלים הרי מכורים לחלפים סיניים זולים), רגישות עצומה לנוזלים לא מקוריים, ורגישות גבוהה מאוד לידיים לא מקצועיות (וישראלים מתים הרי על מוסכים זולים כמה שיותר עם מוסכניקים שרמת הידע והמומחיות שלהם שווה לפח).
וכו' וכו'.
הרכב הנוכחי שלי עלה לי 20K ש"ח (מודל 2015), משרת אותי כבר 4 שנים בלי שום כלום מלבד בלאי (מצבר, מגבים, צמיגים, רפידות בלם וכו' - אלו לא תקלות)... אם הייתי צריך לקנות יפני/קוריאני מקביל לפני 4 שנים, הייתי צריך לשלם 35-40K ש"ח. כמעט פי 2.
ושלא נדבר על ירידת הערך המדהימה של רכב צרפתי בן 10 שנים, מודל 2015, שנקנה ב- 20K ש"ח כי לאן כבר יש לו לרדת, ושעולה היום 17K ש"ח - פחות מ- 1K ש"ח ירידת ערך לשנה...
זה לא רק בארץ, גם בחו"ל יש להם מוניטין רע והצרפתיות "מככבות".
לא יודע אם זה עניין של מזל, רגישות מאוד גבוהה לתחזוקה וחלקים מקוריים או סתם רכבים בעייתיים - אבל זה מראה על בעיה כללית איתם.

אם אתה אומר שאתה מסוגל להשיג רכב ממש זול ביחס לשנתון ומה שהוא נותן יכול להיות שזה שווה את ניסוי/סיכון, לא בטוח שלאחרים זה שווה

לא רק מתריעים על מה שאין, גם מפנים לבדיקות שהם היו צריכים לבדוק בעצמם
סליחה, אבל מכוני הבדיקה לא יכולים בשביל 400-500 ש"ח עבור בדיקת רכב של חצי שעה עד שעה גג בהגזמה פראית (בדר"כ אין המון סבלנות למוכרים/קונים והם רוצים תשובות ולעוף משם, אנשים לוקחים חצי יום חופש מהעבודה וזה עולה להם בכסף), של אנשים אקראיים שבאים על המקום בלי הזמנת תור מראש (99% מהפעמים), ודורשים תשובות על המקום כאן ועכשיו לבדוק את כל הנ"ל בעצמם... הם גם לא אמורים.
זה ייקח אינסוף זמן ויותר מדי עבודה.
מי שחושב שהם צריכים לבדוק את כל זה בעצמם - משלה את עצמו ומתבלבל בין שירות סקירה "כללית" של מבט על לרכב המדובר, לשירותים אחרים.
אבל הבאת פה אחלה רעיון, והאמת היא שחבל שמכוני הבדיקה לא מציעים שירות בדיקת רכב לפני קניה פרימיום מקיפה ורצינית יותר, מוקפדת ופרטנית ודקדקנית (אולי אפילו עם אחריות?), ב- 1,000 ש"ח ואפילו יותר, ובודקים את כל הנ"ל בצורה הרבה יותר מקיפה ורצינית בעבור לקוחות חששנים שמעוניינים בשירות כזה (רק צריך לקחת בחשבון שבדיקה שכזו פרטנית ודקדקנית יכולה גם לקחת שעתיים-שלוש - למוכרים/קונים יש סבלנות וראש וזמן ועצבים לזה?).
לבדוק תצרוכת שמן - זה אי אפשר לבדוק על המקום. זה לאורך תקופה, לאורך זמן. בעל הרכב צריך לשים לב.
בלמים - לוקח זמן לפרק 4 גלגלים, לתת מבט על הרפידות ואז גם להרכיב אותם, ומוסכניק או בנאדם טכני שישקיע את הזמן הזה, וכלים שעולים יקר ובזמן הזה יכולים להכניס הרבה כסף במקום אחר, וזה יייקר את הבדיקה לפני קניה מאוד.
בדר"כ בלמים (רפידות) וצלחות (דיסקים) זו לא תקלה רצינית ולא הרבה כסף להחליף. אין פה איזו בוננזה של האם כן או לא לרכוש רכב בגלל צלחות בלם שחוקות או רפידות גמורות.
לגשת למוסך מורשה (מורשה יבואן הכוונה) - כי מי שטיפל במוסך מורשה כמו שצריך לפי הספר, אז ברוב המקרים היסטוריית הטיפולים מתועדת כמו שצריך. אפשר וצריך לבקש ולקחת אותה מאצלם, הם אפילו שולחים ב- PDF במייל (מניסיון).
תיבת הילוכים אוטומאטית - אין אחריות על תיבות הילוכים. גם לא על מנועים. גם לא על קלאצ' (מצמד). בעיקר לא על תיבות הילוכים רובוטיות שעושות מלא בעיות או גירים כפולי מצמדים שעולים יקר מאוד מאוד לתקן.
עם כל הכבוד, באמת שזה הרבה יותר מדי לבקש בשביל 400-500 ש"ח ובשביל 30 דקות בדיקה על המקום של רכב שגם הקונה וגם המוכר רק רוצים לעוף משם... קצת הגיון.
סוטים מהנושא של השרשור, אז לא אקשקש על זה יותר... וסליחה מפות"ש.

אבל כנראה שאתה צודק ולמי שאין ניסיון שווה ללכת למכון בדיקה ולקחת את התוצאה ליעוץ עם מישהו שהוא סומך עליו
גם למי שיש ניסיון עם רכישת רכבים יד 2 אני אומר - קחו לבדיקה ותיפרדו מה- 400-500 ש"ח הללו בשמחה, זה שירות מצויין שמעניק תובנות כלליות על המצב הכללי של הרכב (בעיקר ימצא קטסטרופות שגם זה בעצמו מאוד חשוב), מבט על מכאני וקוסמטי, ויש שם לא מעט מידע שעוזר לקבל החלטות.
לא מבין אנשים שחוסכים בזה.
אני לקחתי לבדיקה שעלתה לי 500 ש"ח רכב שעלה כיד שלישית 14K ש"ח בסה"כ, חתיכת טרנטה עם צבע שרוף, לא חסכתי בזה, ואותו רכב שירת אותי עשור נהדר ואוהב כמעט בלי תקלות ובעיקר לא תקלות גדולות וכואבות, וחלק מזה גם שהבדיקה לפני קנייה הראה כמה הרכב שמור מכאנית (ברור שגם צריך קצת מזל, אבל זה ממש לא הכל מזל).
על הדרך מקבלים כמה ריג'קטים, מורידים איזה 1-2K מהמחיר לשביעות כל הצדדים וממשיכים הלאה בחיים.
הבדיקה כמעט תמיד משלמת את עצמה במעמד המכירה כי מוצאים דברים (ויש אותם, זה לא שמכון הרכב ממציא מהאוויר), מורידים מהמחיר המבוקש לפי מה שמוצאים וכו'.

במחילה, הדיון לגבי רכבים צרפתיים והאמינות שלהם הוא דיון אחר לגמרי... אני מעדיף שלא להיכנס אליו כי הוא דיון מקיף, ארוך, רציני ומעמיק.
הוא נוגע לי אישית, ונתתי מקודם בתשובה שלי כמה אנקדוטות קלילות ומרכזיות.
כבעלים של 4 צרפתיות נהדרות לשעבר (רנו 5, פיג'ו 205, רנו קליאו B) ובהווה (פיג'ו 108), כולל משפחה שאוהבת מאוד רכבים צרפתיים (רנו 9, סיטרואן AX ועוד), אני מרשה לעצמי לומר שאני [קצת] יודע על מה אני מדבר.
זה לא אומר שאני צודק, אבל זה כן אומר שיש לי קצת יותר ניסיון אמיתי ומ"השטח" עם רכבים צרפתיים, מכמה יצרנים (רנו, פיג'ו, סיטרואן), מישראלים רגילים שמאוהבים בפחנועים הקוריאנים/יפנים האמינים מאוד בדר"כ שלהם (לא טוען אחרת), ושמתכתבים באינטרנט מבלי שהחזיקו בעצמם רכבים צרפתיים כמו שצריך (וכמו שצריך - זה עיקר הדיון וזה שאני מתבסס עליו).
ובכלל, ישראלים ותחזוקת רכב (בעיקר תחזוקת שבר ולא תחזוקה מונעת) זה בדיוק כמו ישראלים ומזומן בעו"ש... דברים לא משתנים.
הולכים לרופא שיניים רק כשכבר כואב וצריך עקירה או טיפול שורש, שתל וכתר, לא לפני חלילה.
זהו. סיימתי.

סליחה, אבל מכוני הבדיקה לא יכולים בשביל 400-500 ש"ח עבור בדיקת רכב של חצי שעה עד שעה גג בהגזמה פראית (בדר"כ אין המון סבלנות למוכרים/קונים והם רוצים תשובות ולעוף משם, אנשים לוקחים חצי יום חופש מהעבודה וזה עולה להם בכסף), של אנשים אקראיים שבאים על המקום בלי הזמנת תור מראש (99% מהפעמים), ודורשים תשובות על המקום כאן ועכשיו לבדוק את כל הנ"ל בעצמם... הם גם לא אמורים.
זה ייקח אינסוף זמן ויותר מדי עבודה.
מי שחושב שהם צריכים לבדוק את כל זה בעצמם - משלה את עצמו ומתבלבל בין שירות סקירה "כללית" של מבט על לרכב המדובר, לשירותים אחרים.
אבל הבאת פה אחלה רעיון, והאמת היא שחבל שמכוני הבדיקה לא מציעים שירות בדיקת רכב לפני קניה פרימיום מקיפה ורצינית יותר, מוקפדת ופרטנית ודקדקנית (אולי אפילו עם אחריות?), ב- 1,000 ש"ח ואפילו יותר, ובודקים את כל הנ"ל בצורה הרבה יותר מקיפה ורצינית בעבור לקוחות חששנים שמעוניינים בשירות כזה (רק צריך לקחת בחשבון שבדיקה שכזו פרטנית ודקדקנית יכולה גם לקחת שעתיים-שלוש - למוכרים/קונים יש סבלנות וראש וזמן ועצבים לזה?).
לבדוק תצרוכת שמן - זה אי אפשר לבדוק על המקום. זה לאורך תקופה, לאורך זמן. בעל הרכב צריך לשים לב.
בלמים - לוקח זמן לפרק 4 גלגלים, לתת מבט על הרפידות ואז גם להרכיב אותם, ומוסכניק או בנאדם טכני שישקיע את הזמן הזה, וכלים שעולים יקר ובזמן הזה יכולים להכניס הרבה כסף במקום אחר, וזה יייקר את הבדיקה לפני קניה מאוד.
בדר"כ בלמים (רפידות) וצלחות (דיסקים) זו לא תקלה רצינית ולא הרבה כסף להחליף. אין פה איזו בוננזה של האם כן או לא לרכוש רכב בגלל צלחות בלם שחוקות או רפידות גמורות.
לגשת למוסך מורשה (מורשה יבואן הכוונה) - כי מי שטיפל במוסך מורשה כמו שצריך לפי הספר, אז ברוב המקרים היסטוריית הטיפולים מתועדת כמו שצריך. אפשר וצריך לבקש ולקחת אותה מאצלם, הם אפילו שולחים ב- PDF במייל (מניסיון).
תיבת הילוכים אוטומאטית - אין אחריות על תיבות הילוכים. גם לא על מנועים. גם לא על קלאצ' (מצמד). בעיקר לא על תיבות הילוכים רובוטיות שעושות מלא בעיות או גירים כפולי מצמדים שעולים יקר מאוד מאוד לתקן.
עם כל הכבוד, באמת שזה הרבה יותר מדי לבקש בשביל 400-500 ש"ח ובשביל 30 דקות בדיקה על המקום של רכב שגם הקונה וגם המוכר רק רוצים לעוף משם... קצת הגיון.
סוטים מהנושא של השרשור, אז לא אקשקש על זה יותר... וסליחה מפות"ש.

את הגלגלים אני מצפה שיורידו, זה לא הרבה עבודה למי שיש את הציוד המתאים ולמכון בדיקות צריך להיות ציוד כזה, זה שזה משתלם למכון כי זה יותר זול, מהיר ואפשר להכניס עוד אנשים זה ברור אבל זה מוריד את הערך של הבדיקה.

לגבי התיבת הילוכים - לפי הטענה שלך זה לגמרי נורמלי שבכל בדיקה של מכון בדיקה יהיה X על השדה של התיבת הילוכים, המנוע וכדומה, שאלו רכיבים שיכולים לעלות הרבה ואחת מהמטרות הראשיות של הבדיקה במכון (לדעתי) זה לוודא שהקונה לא הולך לשלם עוד הרבה בעתיד על הרכב הזה ופה המכון נכשל,
דרך אגב הם יכלו לכתוב פה - "תקין בבדיקה בסיסית, אין אחריות", הם לא כתבו את זה.

לדעתי אין להם אינטרס לעשות בדיקה מעמיקה יותר לרכב (גם אם נשלש את המחיר) כי הם רוצים לשמור על כסת"ח ולא לקחת אחריות, בגלל זה ממציאים/מנפחים בעיות ו/או מפנים לבדיקה במוסך

במחילה, הדיון לגבי רכבים צרפתיים והאמינות שלהם הוא דיון אחר לגמרי... אני מעדיף שלא להיכנס אליו כי הוא דיון מקיף, ארוך, רציני ומעמיק.
אני לא בטוח שזה דיון אחר (או אולי זה דיון אחר עם חפיפה גדולה לזה) כי פות"ש שאל גם איזה רכב לקנות ונושא האמינות של הצרפתיות הוא אלמנט משמעותי בזה

וכו' וכו'.
אני לא בטוח שזה דיון אחר (או אולי זה דיון אחר עם חפיפה גדולה לזה) כי פות"ש שאל גם איזה רכב לקנות ונושא האמינות של הצרפתיות הוא אלמנט משמעותי בזה
פניתי לפורום של הרכבים וראיתי שמישהו מציע את שירותיו (עם הרבה המלצות) בעבור 3,900 שקל
כלומר הוא דואג לבחור את הרכב, להתמקח ולבדוק שהוא טוב
השאלה אם זה משתלם בסכומים שאני נוגע בהם בהתחשב בכך שאין לי שום ידע ברכבים

כבעלים של 4 צרפתיות נהדרות לשעבר (רנו 5, פיג'ו 205, רנו קליאו B) ובהווה (פיג'ו 108), כולל משפחה שאוהבת מאוד רכבים צרפתיים (רנו 9, סיטרואן AX ועוד)

שכחת גם את הנזילות שמן בגיר של הדה שבו.
@ביולוג ירושלמי אל תזוז! שלחנו את דאג וטוני הם בדרך אליך לחלץ אותך.

(אתה יודע שפיגו 108 זו טויוטה בתחפושת?).

בקיצור, דוק בראון, הסיבות הם ממש לא ה al4 השם יקום דמה. זה בגלל משהו שקרה בזמן שאיבדת את ההכרה. הנה רשימה חלקית של מה שקרה בשנים האחרונות:(]בלחש]שאף אחד לא יזכיר את ה 7 באוקטובר לידו בבקשה. הוא עוד לא יודע).

מנוע פיגו-סיטרואן:

מנוע רנו

עוד מנוע רנו

עוד מנוע פיגו

גיר רנו

אוריאה פגיו

יש עוד, אבל הבנת את התמונה. המצב לא משהו. למזלם של פיגו בעיות בגירים לא היו להם בשנים האחרונות כי הם התחילו להשתמש בתיבות הילוכים יפניות, אבל מהשנה הם חוזרים לתיבות דו מצמדיות מאותה חברה שייצרה את התיבות של רנו-ניסן ופורד הידועה לשימצה, אז יש למה לחכות.

וכדי לא להתבלבל, פיגו היום זה בעצם פיגו-סיטרואן-אופל ששייכים לאותה חברה עם אותם מכלולים. רנו זה גם ניסן הכאילו יםנית שסובלת מאותם תקלות של המכלולים הרנואים שלה.

נערך לאחרונה ב:
זה לא רק בארץ, גם בחו"ל יש להם מוניטין רע והצרפתיות "מככבות".
לא יודע אם זה עניין של מזל, רגישות מאוד גבוהה לתחזוקה וחלקים מקוריים או סתם רכבים בעייתיים - אבל זה מראה על בעיה כללית איתם.

אם אתה אומר שאתה מסוגל להשיג רכב ממש זול ביחס לשנתון ומה שהוא נותן יכול להיות שזה שווה את ניסוי/סיכון, לא בטוח שלאחרים זה שווה
שתי הכתבות שקישרת מביאות את המידע מאותו מקור, מסקר של המגזין whatcar הבריטי (מגזין מצויין על מכוניות למי שמתעניין , בלי כל קשרי ההון עיתון המקומיים שלנו), רק שהוא הוציא סקר יותר מעודכן:

תשים לב, סיטרואן ורנו בעשיריה הראשונה.

רק שיש פה קצת בעיה....סקרי אמינות אירופים, בעיקר בדגמים הפשוטים לא כ"כ נוגעים לנו. כי בדגמים הפשוטים האירופים עדיין מעדיפים תיבות ידניות ולרוב גם דיזל, שני פיצ'רים שלא ממש נפוצים אצלינו.

נערך לאחרונה ב:
בעבור 3,900 שקל
א. איזו אחריות הוא נותן לך לאחר הרכישה? נניח אם יש תקלה חודש או שנה אחרי? אם כלום אז הייתי מתעלם מהחלק של "לבדוק שהוא טוב".
ב. כמה שעות עבודה שלך הסכום הזה שווה? כמה זמן ייקח לך להשקיע ללמוד ולעשות את זה לבד? האם תשתמש בידע שתלמד בעתיד?

פניתי לפורום של הרכבים וראיתי שמישהו מציע את שירותיו (עם הרבה המלצות) בעבור 3,900 שקל
לא מכיר נותני שירות כאלה אז לא יודע להגיד לך אם כדי לקחת נותן שירות כזה או לא,
אין קרוב משפחה/חבר טוב שיכול לעזור?

בכל מקרה ידע אתה יכול להשיג והוא ישמש אותך גם בעתיד, אני לא יודע כמה זמן פנוי יש לך כדי להשיג את הידע הזה וכמה מעניין אותך התחום,
אתה יכול להתחיל מללמוד, להבין אם זה הכיוון שלך ואם לא למצוא מישהו שיעזור

ב. כמה שעות עבודה שלך הסכום הזה שווה? כמה זמן ייקח לך להשקיע ללמוד ולעשות את זה לבד? האם תשתמש בידע שתלמד בעתיד?
להבנתי, הבעיה היא לא בידע התאורטי, אלא בתהליך מציאת מכונית ספציפית בשוק.

להסתובב בלוחות מכירה, לדבר עם אנשים, לנסות לקבל מידע על היסטוריית טיפולים תיקונים תחזוקה ותאונות, לבקר כדי לראות את המכונית, לבדוק פיזית (מכנית כדי לפסול דברים מהר ולא להיות תלויים בביקור במוסך, וקוסמטית), אולי בדיקת מוסך או מכון, ולטפל בדברים הביורוקרטיים כמו העברת תשלום, העברת בעלות, שאין עיקולים או שעבודים, ומה עם חובות וקנסות עבר או עתיד קרוב.

צריך לקחת בחשבון שלא כל המוכרים ישרים, או לא מבינים באמת מה מצב המכונית שלהם, או לא מתחזקים טוב.
ותלוי באיזה אזור בארץ גרים, לא בטוח שיש הרבה דברים מעניינים קרוב לבית.

https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3283/מדריכים/המדריך-המלא-לקניית-רכב-חדש-ומשומש
https://carsforum.co.il/topic/520068-המדריך-המלא-לרכישת-רכב-משומש

נערך לאחרונה ב:
@paskar התגובה שלך לא סותרת את שלי. פירטת כמה חלקים שדורשים זמן ומפתחים ידע בתהליך.

שכחת גם את הנזילות שמן בגיר של הדה שבו.
@ביולוג ירושלמי אל תזוז! שלחנו את דאג וטוני הם בדרך אליך לחלץ אותך.
סעמק, סוף סוף מישהו פה קצת מתלוצץ וגורם לי לחייך מבעד למסך! :lol:
גם אם המישהו הזה מחזיק בדעה מנוגדת לגמרי אליי, קצת סונט בי ספק עולב ספק דורך לי על הראש, לפחות הוא עושה את זה בחן ובכזה קסם שבא לי לתת לו חיבוק.
כן, תרד עליי עוד! אני אוהב את זה!
(בגללך הלכתי לגוג-אל לבדוק מי אלו דאג וטוני, חשבתי הילד ההוא עם הכלב המצוייר משהו - לא היו לי כבלים כשהייתי ילד!).

(אתה יודע שפיגו 108 זו טויוטה בתחפושת?).
לפחות שמת את זה בסוגריים... כלומר כן חשדת בי שאני אולי יודע את זה... אבל רק אולי, אז אני שוקל אם סמכת עליי או שלא, והאם עליי לרטון או שלשקוט.
המנוע 1.2L Puretech האטמוספרי שלי הוא דווקא צרפתי לגמרי (אני מכיר את בעיית רצועת התזמון טבולת השמן שלו, ולידיעתך הוא רק אחד מיני רבים של מכלולים גדולים מיצרנים מאוד מוכרים כולל יפנים/קוריאניים שתוכננו גרוע על ידי מהנדסים בינוניים ושעושים אחלה כסף למוסכים בהמשך הדרך).
הרכב שלי שילוב הזוי של צרפויפני, אבל אני לא מרגיש את זה כל כך. מבחינתי הוא לוחש לי מילות אהבה בצרפתית (מנוע 3 צילינדרים, זה קצת רועש, אבל זה מה יש).

הנה רשימה חלקית של מה שקרה בשנים האחרונות:(
יפה שהלכת לגוג-אל ורשמת "תקלות רכבים צרפתיים וכו'"... לא מזלזל, טרחת ויגעת וקישרת - תאמין. אמיתי שלא זלזלן.
עכשיו תעשה כזה על יפניות וקוריאניות, או שאתה רוצה שאני אעשה בשבילך?...
סוטים שוב מהנושא. לא ניסיתי לשכנע את פות"ש לרכוש צרפתיה. רק לגרום לו פחות לפחד מהאזהרות של ישראלים לגבי צרפתיות, שמופיעות בתדירות של מרחיקי יונים בכל פעם שעולה הנושא... די, שחררו את שווילי היונה כבר.

סולידי, שאלת בקארספורום וענו לך... שם התעקשו איתך על לנקוב בתקציב מדויק ולהעריך נסועה (ק"מ/שנה), ופה לא התעקשו איתך.
שם רשמת שהתקציב שלך ב- Total הוא 35-40K ש"ח, מה שאומר שלקנות רכב ב- 30K ש"ח כי צריך ביטוח ויישור קו במוסך אחרי רכישה.
לפי התקציב שלך (כאמור - 30K ש"ח), רק תראה כמה שאלות דומות נמצאות שם בייעוץ לרכישת רכב, על רכבים ב- 25K ש"ח או ב- 30K ש"ח וכו' וכו'... תראה כמה תשובות אינפורמטיביות יש שם לפחות 10 שירשורים בקלות...
קראת לפחות חלק מהשירשורים או שמרוב התלבטות השתתקת?
בתחילת השירשור @paskar ענה לך יפה מאוד. גם @amit ענה לך יפה מאוד.
אין שום סיכוי שתבקש מחבר בעל רכב שיעזור? מאבא של חבר?
אם אתה עדין מפוחד, חושש, מבוהל, לא יודע, לא רוצה לדעת, יהיה לך קשה ללמוד, אתה מפחד כל כך להיכשל, אתה מפחד לעשות טעות שתעלה המון המון המון כסף (לא יותר מ- 30K ש"ח זה בטוח...), אז קח ייעוץ שהוא 10% מעלות הרכב וגמור עם זה ושחרר את עצמך.
סגור עם הבחור על 3.5K ש"ח ושחרר. תחיה את החיים שלך, קנה רכב, תמשיך לעשות כסף, להשקיע ולחסוך.

חוץ מזה, במחילה, אבל משהו מרגיש לי לא בסדר, כי האינטואיציה שלי בהתאם לתדירות וכמות הכתיבה שלך פה אומרת לי שאני מתכתב עם עצמי ועם ההוא ששונא צרפתיות ובא לי לתת לו חיבוק...
פרשתי. סה לה וויל I AM.
בהצלחה (באמת בהצלחה).

נערך לאחרונה ב:
יפה שהלכת לגוג-אל ורשמת "תקלות רכבים צרפתיים וכו'"... לא מזלזל, טרחת ויגעת וקישרת - תאמין. אמיתי שלא זלזלן.
עכשיו תעשה כזה על יפניות וקוריאניות, או שאתה רוצה שאני אעשה בשבילך?...
נראה לך שאני יתדרדר ככה לחיפוש בגוגל? אני מכיר בע"פ כמעט כל תביעה יצוגית (לא משנה למה) שהוגשה בתחום וכן לצרפתיות יש יותר(סטטיסטית) והעיקר על בעיות יותר משמעותיות, כאלה שגומרות מנוע או גיר ולצערנו לצרפתיות יש גם שני יבואנים מחורבנים שמנסים להתחמק מכל אחריות לבעיות, גם כשהם יודעים שהבעיות הם תכנוניות.

השם בארץ לצרפתיות ניתן להם בזכות, אכן רכבים משובחים יש להם, אינעל דינקם, אבל לחשוב 2 צעדים קדימה בתכנון תא מנוע/מנועים הם לא יודעים (נסה להחליף נורת פנס בפלואנס).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נראה לך שאני יתדרדר ככה לחיפוש בגוגל? אני מכיר בע"פ כמעט כל תביעה יצוגית (לא משנה למה) שהוגשה בתחום וכן לצרפתיות יש יותר(סטטיסטית) והעיקר על בעיות יותר משמעותיות, כאלה שגומרות מנוע או גיר ולצערנו לצרפתיות יש גם שני יבואנים מחורבנים שמנסים להתחמק מכל אחריות לבעיות, גם כשהם יודעים שהבעיות הם תכנוניות.

השם בארץ לצרפתיות ניתן להם בזכות, אכן רכבים משובחים יש להם, אינעל דינקם, אבל לחשוב 2 צעדים קדימה בתכנון תא מנוע/מנועים הם לא יודעים (נסה להחליף נורת פנס בפלואנס).
1. אני מאוד אוהב את התשובות שלך. מאוד.
2. אתה איש חכם (אתה כבר יודע/מרגיש את זה, בעיקר שטיפש אתה לא, אז אני מעז ואומר שאתה גם חכם).
3. אין לי מה להתווכח, אתה גם צודק... אני לא מכיר את הסטטיסטיקה לאשורה (מניח שיש כזו איפשהוא באינטרנט), ואין לי מושג אם בסיכום עולמי (ארצי?) של תקלות רכבים ו/או אמינות וכו' לצרפתיות יש נתונים גרועים בהרבה (?) משאר היצרנים ושניתן לייחס זאת ממש לארץ המוצא של היצרן...
באמת שאין לי מושג.
בשורה התחתונה, אני גם צריך לדעת את המגבלות שלי, ובתור הראייה האנקדוטלית שאני, עם כל 4 הצרפתיות שהחזקתי ורכשתי ונהגתי בהן למשך כמה עשורים טובים, וגם עם הניסיון של המשפחה הקרובה (הורים, אח, אחות) והחברים, הכאפה שמלכת הסטטיסטיקה יכולה לתת לי בתור ראיה אנקדוטלית יכולה להיות כואבת מאוד עד משתקת סינוסים.
חבל עליי. אני עוד צעיר (שיער לבן ודלקת מפרקים שגרונית בעפעפיים לא אומר שאני זקן!).
אז אני מושך ידיי, ורק אסיים בלומר שניסיתי להעביר מסר, לחדד כמה דברים, והמסר הוא שבהתאם ליצרן והדגם לאו דווקא יש מקום לפחד מרכבים צרפתיים, ושאם טיפלו בהם כמו שצריך הם אמינים מאוד בהכללה, ושאם מטפלים בהם כמו שצריך הם בדר"כ מחזירים אהבה בהכללה.
אבל כל מקרה לגופו, וכן צריך גם קצת מזל (מודה שהיה לי עד היום, לא מתכחש לזה, אבל גם אני חלק מהמזל הזה, לא הכל מהשמיים).

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O קניית רכב, בצמוד לחסכון והשקעות בן 31 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
3 רכב צמוד מהעבודה vs קניית רכב יד 2 צרכנות פיננסית 24
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
O קניית רכב ומימון צרכנות פיננסית 11
M קניית רכב עם כסף מהכיס או במימון צרכנות פיננסית 5
M קניית רכב חדש ואחזקתו לתקופה ארוכה צרכנות פיננסית 20
T האם כדאי לחכות עם קניית רכב לדצמבר, אם החל מה-1 לאוקטובר לא יהיה לי רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
I קניית רכב - התלבטויות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
A ליסינג או קניית רכב שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
מ קניית רכב אפס קילומטר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
adamshalev קניית רכב עם שעבוד עליו אוף טופיק 20
א התלבטות בנושא קניית רכב ע"י חברה בע"מ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א קניית רכב חדש תשלומים VS הלוואה מקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
H קניית רכב פעם ראשונה למשפחה בת 5 נפשות צרכנות פיננסית 14
S קניית רכב צרכנות פיננסית 23
א קניית ניירות ערך זרים בבנק, מה ההשלכות ? שוק ההון 4
S בחינת כדאיות קניית בית סבתא בפריפריה נדל"ן 93
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
G קניית ני״ע אמריקאים דרך אקסלנס שוק ההון 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
T קניית מוצר חשמל לטווח ארוך כמו מקפיא - סיני ומותג מדבקה או חברה עם שם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
A דירה שנקנתה אחרי קניית מגרש- מס רכישה על דירה שניה? נדל"ן 8
O קניית קריפטו דרך Neverless קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
P קניית אגח שוק ההון 1
S קניית טבעת יהלום עם שמירת ערך מקסימלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M לפני קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
א קניית דברים מחו"ל צרכנות פיננסית 68
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
ה קניית בושם לאישה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
ה קניית עסק קטן מה אני מפספס יזמות והגדלת הכנסות 90
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
algo.il קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0

נושאים דומים

Back
למעלה