כל פעם הם עונים לי תתקשר חודש הבא כרגע לא עושים שיוכים חדשים.לפני כמה ימים שהתקשרתי הם אמרו לי לנסות שוב רק בפברואר אולי אז ידעו
מה כרגע אני יכול לעשות?
אני בזמנו פתחתי תלונה ברשות שוק ההון.
אחרי כמה חודשים ביום בהיר אחד פתאום שייכו לי כסף של כמה חודשים בבת אחת ולמחרת קיבלתי פתאום תשובה באתר של רשות שוק ההון שסלייס דוחים את התביעה שלי.
היה משעשע לראות שהם ענו לי שאי אפשר לנייד עכשיו כספים וזה מאושר בית משפט, אבל אני בכלל שאלתי על למה הכסף שלי מתעכב בשיוך ממשכורת? לא רציתי לנייד החוצה.
בכל אופן, הם פספסו איזה חודש שתיים, אז עירערתי על הסגירה בטענה שהתשובה שלהם לא קשורה למה שביקשתי. אחרי 3 חודשים רשות שוק ההון ענתה לי שהיא פותחת את התלונה מחדש.
נ.ב. לפני כמה שנים זה גם קרה לי עיכוב בשיוך כספים. פתחתי תלונה, תוך כמה ימים הבעיה נפתרה וגם הבנתי מי זה מנכל סלייס. חודש אחרי התעכב שוב ופניתי לאסף ישירות ואז הסתדר מהר, זה עבד כמה שנים טובות והכסף שויוך מהר עד לדצמבר 2023.
במשרדי שותפות ההשקעות איקס גרופ בפתח תקווה יושבים שישה עברייני צווארון לבן שהכירו בבית הכלא. לשותפות, שמנוהלת בפועל בידי ליעם ישראל ורשומה על שם בת זוגו, זרמו 6.5 מיליון דולר לפחות מכספי חוסכי סלייס ששימשו לרכישת דירת פאר. העבריינים: "אנחנו מבקרים במשרדים, לא עובדים בחברה"
הסיפור הוא שהם לא גבו ממני דמי ניהול במשך כמה שנים, רק מדי פעם בתדירות לא ברורה סכומים נמוכים משמעותית מההסכם.
המנהל המורשה ממש לא אמר שהולכים להעלות דמי ניהול אלא שהם נחשפו לתופעה של גביית דמי ניהול בחסר באופן שיטתי (כמו שתיארתי את החוויה האישית שלי), הם הולכים לגבות למפרע את דמי הניהול הללו מכל העמיתים שלא שילמו. כספים אלו ישמשו בין היתר למימון הוצאות הפירוק (לצד תמורת מכירת המסלוליות להפניקס ועוד).
הסיפור הוא שהם לא גבו ממני דמי ניהול במשך כמה שנים, רק מדי פעם בתדירות לא ברורה סכומים נמוכים משמעותית מההסכם.
המנהל המורשה ממש לא אמר שהולכים להעלות דמי ניהול אלא שהם נחשפו לתופעה של גביית דמי ניהול בחסר באופן שיטתי (כמו שתיארתי את החוויה האישית שלי), הם הולכים לגבות למפרע את דמי הניהול הללו מכל העמיתים של שילמו. כספים אלו ישמשו בין היתר למימון הוצאות הפירוק (לצד תמורת מכירת המסלוליות להפניקס ועוד).
@תורת חיים זה תהליך שלוקח זמן, צריך לחשב לכל עמית ההפרש בין מה שנגבה ממנו לבין מה שחייב, מאמין שהם לא יעשו את זה לפני שיסיימו לשערך את היתרות של כל עמית ולטייב את הכספים בחשבון מעבר.
מדובר על עבודה ידנית סיזיפית אין מה לעשות, אני מתוסכל בדיוק כמוך (ואולי יותר, כי הפקדות של אלפי שקלים טרם שויכו לחשבוני כבר מעל שנה) אבל מבין שזה לוקח זמן, זה החיים.
עשרות מחוסכי סלייס מתנגדים להסדר שהציע המנהל המורשה של סלייס אפי סנדרוב: "מקסם שווא שנועד לאפשר למנהל המורשה 'להחזיק' את כספי העמיתים תוך מתן חסינות לרגולטור"
www.bizportal.co.il
זה לא טוב בכלל ובעיקר בשביל החוסכים של הקרנות האדומות
ומקווה שבשביל מי שלא השקיע באדומות הוא לא יגבה תשלום, ורק ממי שנכשל שם כי כדי להציל את הונם האבוד ניתן לגבות מתוך הכסף האבוד,
ועל פי הצדק כנראה שהם צריכים לתבוע את רשות שוק ההון על ההפסדים.... וכמו שהרגולטור יודע לשלם במקרה של כשלונות
עשרות מחוסכי סלייס מתנגדים להסדר שהציע המנהל המורשה של סלייס אפי סנדרוב: "מקסם שווא שנועד לאפשר למנהל המורשה 'להחזיק' את כספי העמיתים תוך מתן חסינות לרגולטור"
www.bizportal.co.il
זה לא טוב בכלל ובעיקר בשביל החוסכים של הקרנות האדומות
אינני משפטן אבל חלק מהדברים בכתבה זה פשוט קשקוש מקושקש.
הם תוקפים את מנהל על אי פרסום פרטים, קצת עקבתי אחרי ההתרחשות, השופטת נדמה לי בקיאה היטב בחומר אישרה צווי איסור פרסום על חלקים נרחבים בתיק מתוך מטרה להגן על כספי החוסכים ולמקסם את השבת הכספים, לאט לאט שחררה חלק מאיסורי הפרסום.
כמו כן ״מסמך העקרונות ריק מתוכן״ זה פשוט שגוי גם אם הוא לא לרוחם.
אגב, השתתפתי בוובינר, עושה רושם שהמנהל וצוותו עשו עבודה רצינית ממש, זה שיש כספים בלתי ניתנים להשבה זה לא בשליטתו.
אנחנו פשוט בטוחים ובצדק שלא יהיה כך
שומרים על התקווה
ולא נכנסים לאוירה פסימית להחריד שאומרת שכל אחד צריך לשאת באחריות לא לו..... תן לי סיבה אחת למה אנחנו אמורים לשלם על הכשל הזה
חוץ מדמי הניהול המוסכמים מראש?
על פי שיקולי העובד, מכוון שניתן תאריך של יוני שנה הבאה ובהירות מסויימת
ההחלטה לפתוח קופה חדשה מנוהלת ולהמתין שנה כדי לנייד קופה לבנה לחברה עם המינימום הנדרש (כמו גלובלנט)
מול
כסף שרואים בחשבון בנק וניתן לסחור איתו בהתאם לתכנית ההשקעה והקצאת הנכסים
.
בזמנו לפני שפתחתי חשבון פניתי לסלייס בזמנו קל גמל, בשאלה מה קורה אם הם פושטים רגל.
ענו לי מפורשות שהכסף שלי מוגן וזה תואם את ההצעה שהביאו להסדר.
אנחנו רק מנהלים את הכספים במישור הרגולטורי / אדמיניסטרטיבי, אתה בוחר מי ינהל את ההשקעות בפועל. במידה וחו"ח החברה פושטת את הרגל, כספייך מוגנים מכיוון שהם מנוהלים במערכת חשבונאת נפרדת מזו של החברה המנהלת.
ולא נכנסים לאוירה פסימית להחריד שאומרת שכל אחד צריך לשאת באחריות לא לו..... תן לי סיבה אחת למה אנחנו אמורים לשלם על הכשל הזה
חוץ מדמי הניהול המוסכמים מראש?
על פי שיקולי העובד, מכוון שניתן תאריך של יוני שנה הבאה ובהירות מסויימת
ההחלטה לפתוח קופה חדשה מנוהלת ולהמתין שנה כדי לנייד קופה לבנה לחברה עם המינימום הנדרש (כמו גלובלנט)
מול
כסף שרואים בחשבון בנק וניתן לסחור איתו בהתאם לתכנית ההשקעה והקצאת הנכסים
.
בזמנו לפני שפתחתי חשבון פניתי לסלייס בזמנו קל גמל, בשאלה מה קורה אם הם פושטים רגל.
ענו לי מפורשות שהכסף שלי מוגן וזה תואם את ההצעה שהביאו להסדר.
אנחנו רק מנהלים את הכספים במישור הרגולטורי / אדמיניסטרטיבי, אתה בוחר מי ינהל את ההשקעות בפועל. במידה וחו"ח החברה פושטת את הרגל, כספייך מוגנים מכיוון שהם מנוהלים במערכת חשבונאת נפרדת מזו של החברה המנהלת.
חלק מהכסף לא שויך ונמצא בפול כללי ממנו בוצעו משיכות. מי בדיוק יחזיר את הכסף הזה אם החברה חדלת פירעון?
למעלה משנה לא נותנים לאנשים גישה לכספים - לא האמנתי שמצב כזה יכול לקרות ועוד בגיבוי של בית המשפט.
בשורה התחתונה - למה להכניס כסף חדש לגוף בעייתי כשיש אלטרנטיבות???
חלק מהכסף לא שויך ונמצא בפול כללי ממנו בוצעו משיכות. מי בדיוק יחזיר את הכסף הזה אם החברה חדלת פירעון?
למעלה משנה לא נותנים לאנשים גישה לכספים - לא האמנתי שמצב כזה יכול לקרות ועוד בגיבוי של בית המשפט.
באמת לא ברור לי ההגיון. יש חברה שלא ברור מה יעלה בגורלה ובכספים שהיא מנהלת, ואתם ממשיכים להפקיד לשם? מה ההגיון בזה? למה לא להפקיד בחברה שלא נמצאת בצרות הללו? איזו תועלת בדיוק שווה את הסיכון?
באמת לא ברור לי ההגיון. יש חברה שלא ברור מה יעלה בגורלה ובכספים שהיא מנהלת, ואתם ממשיכים להפקיד לשם? מה ההגיון בזה? למה לא להפקיד בחברה שלא נמצאת בצרות הללו? איזו תועלת בדיוק שווה את הסיכון?
אבל הצורך הנפשי או המנגנון ההגנה הנפשי הוא זה שמנחה אותנו להמשיך להפקיד כדי להיות במקום שבו אנחנו משדרים שהכל בשליטה והעולם הוא עולם מלא בצדק נפלא.. והכל אופטימי למדיי
ובמילים אחרות ההמשך ההפקדה נעשה מתוך מקום של שידור בטחון לעצמינו על ההפקדות שעשינו עד כה.......
אז תגיד את זה. בדיוק כמו להמשיך ולהחזיק מנייה של חברה שבצרות שמפסידה (או אפילו גרוע יותר, לקנות עוד ממנה), כדי להצדיק את ההחלטה שנלקחה עד פה. כל עוד אתה יודע שיכול להיות שאתה ממש זורק כסף כדי להונות את עצמך. אז הכל בסדר. לכל אחד יש הוצאות כאלו משל עצמו. אפילו לסולידים.
אז תגיד את זה. בדיוק כמו להמשיך ולהחזיק מנייה של חברה שבצרות שמפסידה (או אפילו גרוע יותר, לקנות עוד ממנה), כדי להצדיק את ההחלטה שנלקחה עד פה. כל עוד אתה יודע שיכול להיות שאתה ממש זורק כסף כדי להונות את עצמך. אז הכל בסדר. לכל אחד יש הוצאות כאלו משל עצמו. אפילו לסולידים.
במחילה זה קשקוש. וההשוואה למניה כושלת אפילו לא מתחילה.
אני ממשיך להפקיד כי לא היה לי פנאי ורצון להתעסק בזה.
הכספים מופקדים לחשבון נאמנות נפרד על שמי, מצב בו עושים תספורת ולוקחים לעמיתים כספים מחשבונות אישיים הוא לא סביר בשום קנה מידה.