הכל כאן זה דיון וכל אחד עם הדעות שלו...לגיטימי לגמרי.
אתה יכול בלי יותר מידי מאמץ להעביר את הנדל"ן שבבעלותך לקרן זרה שתעלים אותו?
מה שאפשרי לעשות עם הפנסיה(הנכס הכי(?) משמעותי של רוב האזרחים) בכמה מסמכים היום בגלל ה IRA?
זה לא שקול....כן, אנשים יכולים לעשות שטויות עם הכסף שלהם ושיעשו מה שהם רוצים ברוב המקרים...אבל כשיש לך מאות מילארדים בחסכון חובה ברמת המדינה, חסכון שרוב האנשים לא מבינים בו יותר מידי ושיש המון המון אינטרסים להעברת הכספים האלו לכל מיני מקומות...המדינה צריכה לדאוג שהסיכוי להונאות יהיה נמוך מאד עד לא קיים...וכשיש פרצות(ענק) שקוראות לגנב כמו IRA...לטפל בהן או לסגור אותן.
אני ממש לא מעריך את גורמי המקצוע...בדיוק בגלל זה אני חושב שצריך להגביל את ה IRA.
מה שקורה כאן הוא בדיוק דוגמא לאיך כמויות גדולות של כסף נפגשות עם אנשים חמדנים ונגרם נזק לרבים.
מה שנראה שקרה בסלייס זה קרנות זרות מזהות(חלקן לגיטימיות? חלקן הונאה?) את כמות הכסף האדירה הנמצאת בפנסיה ישראלית -> מציעות עמלות גבוהות לסוכני ביטוח עבור גיוס כספים ל"קרנות שלהם" -> הסוכנים מבינים שאין דרך להוציא כאלו סכומים בקלות מרוב האנשים...אבל שיש פירצה ענקית ב IRA -> מעבירים תחת סיבות כאלו ואחרות כספים גדולים לIRA בניהול אישי(שלהם?) -> מעבירים את הכספים -> מקבלים עמלה שמנה מאד -> הלקוחות מגלים שהחסכון הכי חשוב שלהם...כבר לא קיים.
זה לא יקרה למישהו ב"מנורה מסלול כללי"(רוב הסיכויים שX% קטן מהכסף שלו נמצא שם בהונאות ואחוז לא קטן בקרנות לא סחירות עם פוטנציאל תשואה לא משהו...אבל לא אובדן תמידי של כלל הקרן).
בגלל שאני לא סומך על "אנשי המקצוע"(או יותר נכון סומך לגמרי שחלקם יעשה את מה שבאינטרס הקצר טווח שלהם, שזה להעביר כספים למי שמשלם להם הכי הרבה ואחריהם המבול...)...אני לא חושב שזה נכון לתת להם את המרחב מחייה הזה של להעביר כספים לאנשים ל IRA...מוצר שאמור להיות לאנשים מבינים הוא במקביל גם צינור להונאות/ניצול.
כל הדיון כאן הוא תיאורטי...אני בספק אם מישהו יסגור או יגביל את ה IRA...אנשים פשוט ינוצלו.
אין לך דרך אמיתית ברגע שהדלת פרוצה בצורה הזו, עם מנגנון התמריצים המטורף למנוע את המקרה הבא....וכמו רוב ההחלטות בחיים, החלטות הן עניין של tradeoffs...
אני חושב שהמערכת הפנסיונית, בהנחה ומציעה מסלולים פסיביים זולים עם רמת מעקב גבוהה...מייתרת את ה IRA עבור חלק גדול מהחוסכים...וכתוצאה מכך היתרון המינורי שקיים עבור אותם משקיעי מדדים(קצת יותר יעילות?(לא בטוח בכלל) אולי קצת יותר זול?) אינו שווה את הסיכון עבור הפלח האחר של האוכלוסיה שיכול לאבד את כלל חסכונותיו.
וד"א, מקצת שיטוטים באתר של גלובלנט.. נראה שלגלובלנט יש זרוע שממליצה על השקעות אלטרנטיביות, מנהלת תיקים וכו עבור אנשים שעוברים ל IRA...האם החלק הזה בעסק מקבל עמלות הפצה? מאיפה הגיעו ה35% של ההשקעות האלטרנטיביות ל IRA שלהם? האם יכול להיות שיש סיבסוד צולב, מלקוחות קוני מדדים הם לא מרוויחים יותר מידי...אבל מאלו שמשקיעים בנכסים אלטרנטיבים כן?
בהנחה ותהיה רגולציה שמגבילה/אוסרת את ההשקעה בנכסים חוץ בורסאים(אני חושב זה יהיה צעד חשוב) האם תהיה עליה משמעותית בדמי הניהול ב IRA כי פרת המזומנים תפגע?
מה אחוז מההשקעות שיושבות בגלובלנט בכל הקרנות חוץ האלו הן השקעות לגיטימיות? האם יש גם שם בעיות? האם רשות ההון ביקשה איזשהם הסברים/פירוט מכל חברות הIRA על ההשקעות הללו? למה מניחים שהבעיות של סלייס לא קיימות שם? או שיהיו קיימות בעתיד?
אלו גם בעיות...ושוב על מה שאני מדבר...כספי העתק שנמצאים בפנסיה ימשכו הונאות ובעיות...תיתן למישהו חור כמו ה IRA?(תקנה איזה "נכס" שאתה רוצה...בכמה טפסים תעביר חסכון של עשרות שנים לקרן קיימנית שלך תחפש אותה אחר כך)....יהיו בעיות.