• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים?

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
9
היי.
היו פה שרשורים לגבי כל מה שקרה בקלגמל- סלייס, אבל בסופו של דבר קצת לא ברור לי איפה עומדים היום האנשים שכן השקיעו באופן לגיטימי לחלוטין רק במדדים כמו סנפ\ עולמי\אינדקסי מניות אחרים? אני בטוח שפה בקבוצה היו לא מעט שעונים לתיאור הזה. לפי כתבות בעיתונות האנשים האלה כרגע תקועים במידה מסויימת וממתינים שכספם יהיה נגיש להם ,אבל הוא לא התאדה כמו לאלה שהשקיעו בדברים אלטרנטיביים. אבל זה מידע מכתבות ולא ברור מה הנכונות של המידע.
אשמח לקבל הבנה מה בעצם כרגע הסטטוס של המשקיעים במדדי אינקסים לגיטימים שם היום?
שואל בתור משקיע IRA דרך גלובל נט.

כרגע הכספים ממשיכים להיות מושקע אבל הם מוקפאים ולא ניתן למשוך / לנייד אותם.
יתכן שתהיה להם פגיעה חלקית, אם למשל יוחלט להשית את עלות המנהל הממונה על כלל הלקוחות.

היי.
היו פה שרשורים לגבי כל מה שקרה בקלגמל- סלייס, אבל בסופו של דבר קצת לא ברור לי איפה עומדים היום האנשים שכן השקיעו באופן לגיטימי לחלוטין רק במדדים כמו סנפ\ עולמי\אינדקסי מניות אחרים? אני בטוח שפה בקבוצה היו לא מעט שעונים לתיאור הזה. לפי כתבות בעיתונות האנשים האלה כרגע תקועים במידה מסויימת וממתינים שכספם יהיה נגיש להם ,אבל הוא לא התאדה כמו לאלה שהשקיעו בדברים אלטרנטיביים. אבל זה מידע מכתבות ולא ברור מה הנכונות של המידע.
אם תסתכל בטבלת נכסים של נגיד קופת הגמל IRA, תראה שהם מכילים בערך כ35% אחוז ״קרנות גידור״(אין מצב שזה רק קרנות גידור …כנראה פשוט קיטלוג לא נכון) - ז״א כמות גדולה וחריגה מאד של נכסים לא סחירים….מאות מיליונים.

כנראה שיש כאן לא מעט קרנות שדחפו כל מיני סוכנים למשקיעים שמבינים יותר או פחות …כמה מתוכן הן הונאה וכמה השקעות לגיטימיות ? אין לי מושג… אבל יש כאן כנראה איזשהו סיכון .

אם הייתי משקיע IRA דרכם הייתי מנסה להבין איך בדיוק בנוי מבנה הבעלות של הקרן שלי והאם כל הנכסים רשומים על שמי וכו …אם יקרה מצב של סלייס האם לפחות הנכסים שלי מוגנים.

היי.

לפי כתבות בעיתונות האנשים האלה כרגע תקועים במידה מסויימת וממתינים שכספם יהיה נגיש להם ,אבל הוא לא התאדה כמו לאלה שהשקיעו בדברים אלטרנטיביים. אבל זה מידע מכתבות ולא ברור מה הנכונות של המידע.
התיאור נכון, זה בגדול מה שכתוב פה (pdf בן 106 עמודים)
אם אכן ביהמ״ש יאשר את הבקשה.

כרגע הכספים ממשיכים להיות מושקע אבל הם מוקפאים ולא ניתן למשוך / לנייד אותם.
יתכן שתהיה להם פגיעה חלקית, אם למשל יוחלט להשית את עלות המנהל הממונה על כלל הלקוחות.
לכל הרוחות והשדים מה ההגיון בזה? מי שנפל לא אמור להפיל את כולם מה אני קשור אליו? בגלל שאני שותף איתו לאותו מנהל כושל?

למה חברי הפורום דיי מקבלים עמדה כזו?

לכל הרוחות והשדים מה ההגיון בזה? מי שנפל לא אמור להפיל את כולם מה אני קשור אליו? בגלל שאני שותף איתו לאותו מנהל כושל?
לא ידוע לי שזה קרה לבסוף - אבל כן, אם בחרת לשוט בסירה רעועה, יתכן שתירטב.
למה חברי הפורום דיי מקבלים עמדה כזו?
רוב חברי הפורום אינם לקוחות סלייס, לכן זה לא המלחמה שלהם.

לא ידוע לי שזה קרה לבסוף - אבל כן, אם בחרת לשוט בסירה רעועה, יתכן שתירטב.
אני לא חושב שזה נכון, גם לא חוקית. אם יש לך חשבון שמנוהל בנאמנות בגוף X ואין בו שום אי סדרים, במקרה בו ישנם כאלו (או גניבה ממש) אצל עמיתים אחרים באותו גוף - אין שום מקום להטיל עלויות כלשהן עליך.

למיטב הבנתי לקוחות IRA עם חשבונות אישיים בברוקרים לא צפויים להשתתף בסבסוד בין עמיתים, אך הם מוחזקים (לא ברור עד מתי) כבני ערובה לצורך המשך גביית דמי ניהול (כאשר הטענה היא שעדיין יש צורך לבצע "טיוב נתונים" בחשבונותיהם).

למיטב הבנתי לקוחות IRA עם חשבונות אישיים בברוקרים לא צפויים להשתתף בסבסוד בין עמיתים, אך הם מוחזקים (לא ברור עד מתי) כבני ערובה לצורך המשך גביית דמי ניהול (כאשר הטענה היא שעדיין יש צורך לבצע "טיוב נתונים" בחשבונותיהם).
להבנתי המטרה העיקרית הוא לא 'גביית דמי ניהול', אלא כדי שיוכלו למכור הכל בעסקת חבילה לחברת השקעות אחרת.
בכל מקרה, הטיעון היחיד שזכור לי שאולי מצדיק את ההתנהלות הזו, זה הטענה שחלק מהכספים שנעלמו/נמשכו היו כספים של חוסים רגילים, שהכספים שלהם נמסרו למושכים אחרים (סוג של פונזי).
אם כי למעשה בבירור המעמיק יותר, זכור לי שזה לא ממש היה כך.

להבנתי המטרה העיקרית הוא לא 'גביית דמי ניהול', אלא כדי שיוכלו למכור הכל בעסקת חבילה לחברת השקעות אחרת.
את הקרנות המסלוליות כבר מכרו לפניקס. בכל מקרה, שימוש בעמיתים כבני ערובה לצורך זה (בפרט למשך זמן כה ממושך), גם הוא אינו ראוי לדעתי.
בכל מקרה, הטיעון היחיד שזכור לי שאולי מצדיק את ההתנהלות הזו, זה הטענה שחלק מהכספים שנעלמו/נמשכו היו כספים של חוסים רגילים, שהכספים שלהם נמסרו למושכים אחרים (סוג של פונזי).
אם כי למעשה בבירור המעמיק יותר, זכור לי שזה לא ממש היה כך.
זה טיעון שיכל להחזיק מים במשך חודשים בודדים, וגם אז אפשר היה לאפשר לאנשים למשוך/לנייד ולחייבם בהפרש אם היה נמצא כזה (או לפחות לאפשר להם למשוך 80-90 אחוז מהסכום הצבור).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד הסטטוס של פולימרקט בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
L אגח ממשלתי ישראלי - האם להמשיך להחזיק במצב הנוכחי שוק ההון 11
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
S עודפי עו"ש לטווח קצר - הכדאי ביותר הנוכחי? One Zero/קרן כספית ואיזה? שוק ההון 6
ר רכישת דירה בעיתוי הנוכחי נדל"ן 6
B מינוף משכנתא בעולם הריביות הנוכחי שוק ההון 10
Myrath השקעה במדדים בעידן הנוכחי שוק ההון 8
Y האם אפשר איפה שהוא למיין מניות לפי השווי שאנליסטים נותנים להן (יחסית למחירן הנוכחי) בפלטפורמה כלשהי? שוק ההון 3
M האם המשבר הנוכחי שינה את דעתכם על קרנות החירום? פוסטים מאיכות נמוכה 255
G השקעה קצרת טווח בזמן המשבר הנוכחי שוק ההון 8
D למה אתם ממהרים להכנס לבורסה במצב הנוכחי? שוק ההון 120
A מחיר הזהב הנוכחי - רלוונטי או לא שוק ההון 16
א אלוקציית אג"ח תחת עקום התשואות הנוכחי שוק ההון 19
N ייסורי הדוב או אפשרויות השקעה בזמן הנוכחי שוק ההון 16
C מניות בודדות בתיק לטווח של 20 שנה שוק ההון 18
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
M המלצה חדשה של וואנגרד למשקיעים שלה שוק ההון 3
B תשואות של אינפיניטי בקרן השתלמות שוק ההון 1
F מעבר מחל"ת לאבטלה בהקשר של זכאות לאבטלה צרכנות פיננסית 6
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S חסרונות לשימוש בפלטפורמה של ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ח צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן) יומני מסע אישיים 21
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
U מהי הגדרה של "עמלה"? צרכנות פיננסית 9
Count Olaf מחשבון הגזרות של דה-מרקר מיסים 9
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
N מערכת מסחר ספארק של מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ע תשואת הקרן האירית של איישרס מחקה S&P500 בתשואת חסר משמעותית ביחס לשוק שוק ההון 10
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 4
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
דנילה יש למישהו טיפים לניקיון יעיל וחסכוני של הבית? אוף טופיק 86
L הרעה בתנאי חסכון diy מאז השינוי של בנק פפר צרכנות פיננסית 6
A שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0
E העתיד של IRA בישראל שוק ההון 87
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F מה המשמעות של "(00)" בשם של קרן כספית שקלית? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
א השקעה ב ETF לטווח של שנתיים שוק ההון 9
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
M ביטול עסקה תוך 14 יום של מוצר שהוזמן באתר ונאסף בסניף צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה