סליחה.
לפי הכינוי הנחתי שאת גבר.
נשמע לי מוזר.
למיטב הבנתי לא אמורים לתת 867 על פעילות פנימית בתוך הIRA. אבל אולי אני טועה.
הטופס שלא מסכימים להנפיק הוא 1099 או 1042S כי לטענת הבנק הבעלים של חשבון הIRA הוא החברה המנהלת ולא אני.
וההגיון הזה לא מפריע להם להנפיק לך 867?
כתושבת ארה"ב, אני מחויבת לדווח על כל החשבונות ברשותי גם בFBAR (מעל 10,000 דולר) וגם בדו"ח השנתי לIRS ולסטייט דרך 8938 דיווח על חשבונות זרים.
בגלל זה אמרתי:
למעט אולי על חשבון הגמל באופן כללי, כמו שמדווחים על גמל/פנסיה שלא בניהולך
כלומר לא 867/1099/1042 אלא דוח שנתי של חברת הגמל (שוב, כמו שמדווחים על גמל "רגיל" שאינו בניהול אישי, כמו פנסיה וכו)
לא נכון. בגלל שניכו במקור 23% מס על דיבידנדים **בישראל** (מס חברות על פי טופס 867
נשמע טעות.
או שאת לא מדברת על IRA.
בחשבון IRA לא אמורים לגבות שום מס בארץ.
ובטח שלא מס חברות. לא ברור לי איך מס חברות קשור לעניין.
יתרה מזאת, בטופס עצמו הסכום מופיע תחת העמודה ״מס ששולם בחו"ל שהותר בניכוי או בזיכוי (8)(7)(3)״.
תחליטי, זה מה ששולם בחו"ל או שזה מס חברות ששולם בארץ?
משהו לא ברור לי מהטופס.
מס ששולם בחו"ל עוד איכשהו הגיוני, כי בסוף זה חשבון שהוא פטור בארץ אבל לא בחו"ל, ואם את מחזיקה למשל מניות אמריקאיות הם מחוייבים לשלם 25% לדוד סם (אבל זה גם לא מסתדר עם ה 23% שאמרת, אז בכלל אין לי מושג)
יש בדיוק 2 ברוקרים שמוכנים לפתוח חשבון ל**תושבת חוץ** - הלאומי והבינלאומי
לא ידעתי שאת תושבת חוץ.
חשבתי שאת אמריקאית תושבת ישראל.
לתושבי חוץ הכל הרבה יותר מסובך.
כל ברוקר אחר (מזרחי, IBI, IBKR, ואמריטרייד) מחייבים זיהוי פרונטלי - משהו שאי אפשר לעשות כשגרים מחוץ לישראל
מה?
כאילו מזרחי ו IBI אני עוד מבין. אבל איזה זיהוי פרונטלי אינראקטיב רוצים? אין להם בכלל משרדים בארץ.
ולגבי אמריטרייד, לא ידעתי שהם בכלל אופציה. מעניין.
שימי לב שפתחת את השרשור בפורום "פוסטים מאיכות נמוכה" - מה שמקטין את הסיכוי שישימו לב לשרשור
זכרתי משום מה שהוא היה תחת תת פורום אחר.
יש סיכוי שאחד המנהלים העביר אותו לפה. לא ממש ברור לי למה.