• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור

ינשוף חסכני

משתמש רגיל
דירוג
121
יש לי קופת גמל לקצבה בניהול אישי (IRA). מי מחויב להעביר לי טופס 867 אישור ניכוי מס במקור על הקופה - חברת הניהול הפנסיונית או הבנק שבו מתנהל חשבון ההשקעות? ועד מתי הם צריכים לשלוח את זה מבחינת החוק? חיפשתי בכל זכות ולא מצאתי תשובה.

ואותה שאלה לגביי הדו"ח השנתי

אולי שאלה טיפשית - האם משכת את הכסף/ים?
בIRA אין מיסוי על פעולות מסחר.

לגבי שאלתך - מבחינת מועד, באופן עקרוני למיטב ידיעתי הגופים צריכים לספק 867 עד סוף מרץ.
לצורך העניין הורי קיבלו לפני כמה ימים 867 בלאומי, אני עדיין לא קיבלתי בבנק יהב.
לגבי דו"ח שנתי (של חברת הביטוח אני מניח) - גם כן במהלך הרבעון הראשון של השנה העוקבת, כלומר עד ה31 במרץ.

לגבי מי מספק מה, לצערי אינני יודע לענות.

האם משכת את הכסף/ים?
בIRA אין מיסוי על פעולות מסחר.
אין כזה דבר שאלות טיפשיות :) לא משכתי את הכסף (*אנחה* לצערי) אבל אני תושבת אמריקאית ומחויבות בדיווח על החשבונות ועל הדיבידנדים. חוצמזה אני יכולה להזדכות על המס ה"זר" ששולם לישראל (25% ניכוי מס במקור).

לצורך העניין הורי קיבלו לפני כמה ימים 867 בלאומי
תודה רבה על התשובות! בדקתי עכשיו בלאומי ואכן באתר חיכה לי טופס 867 אחריי שהוא לא היה שם ביום שישי. בעיה אחת נפתרה :))

עכשיו רק צריך להבין מי מהגופים אחראי על הדו"ח השנתי ולהתפלל שהם אכן יספקו אותו עד סוף מרץ...

נערך לאחרונה ב:
יש לי קופת גמל לקצבה בניהול אישי (IRA). מי מחויב להעביר לי טופס 867 אישור ניכוי מס במקור על הקופה
אין 867 על IRA.
מבחינת מדינת ישראל זה חשבון פטור ממס.
חוצמזה אני יכולה להזדכות על המס ה"זר" ששולם לישראל (25% ניכוי מס במקור).
אין שום מס ששולם לישראל.
יש אולי מס ששולם לארה"ב, במקרה כזה צריך לבקש טופס מס אמריקאי (שכחתי את מספרו).

מי שאמור לתת לך אותו זה הברוקר שדרכו אתה סוחר (כלומר בנק לאומי במקרה שלך, אם הבנתי נכון).
ממה שאני זוכר לא כל הברוקרים יודעים/מוכנים לתת את האישור הרלוונטי במקרה של IRA, אבל לדעתי לאומי כן נותנים.

אין שום מס ששולם לישראל.
יש אולי מס ששולם לארה"ב, במקרה כזה צריך לבקש טופס מס אמריקאי (שכחתי את מספרו).
את הטופס האמריקאי (1099 או 1042S) הבנק דווקא לא מוכן לתת כי מבחינתו החשבון נפתח על שם חברת הגמל ולכן אני "מורשית לבצע פעולות" בחשבון אבל לא בעלת החשבון, אז מבחינתם סטטוס האזרחות /מיסוי שלי לא רלוונטי והם לא יספקו את הטפסים.

בטופס 867 המס על הדיבידנדים מופיע תחת העמודה "מס ששולם בחו"ל שהותר בניכוי או בזיכוי (8)(7)(3)". עד כמה שאני יודעת הדיווח על הנתון הזה הוא בטופס 116 של הIRS - ניכוי מס זר. האם יש פה טעות וצריך לדווח אחרת לIRS?

מי שאמור לתת לך אותו זה הברוקר שדרכו אתה סוחר (כלומר בנק לאומי במקרה שלך, אם הבנתי נכון).
ממה שאני זוכר לא כל הברוקרים יודעים/מוכנים לתת את האישור הרלוונטי במקרה של IRA, אבל לדעתי לאומי כן נותנים.
כן, אכן בלאומי ואכן קיבלתי את הטופס.

את הטופס האמריקאי (1099 או 1042S) הבנק דווקא לא מוכן לתת כי מבחינתו החשבון נפתח על שם חברת הגמל ולכן אני "מורשית לבצע פעולות" בחשבון אבל לא בעלת החשבון, אז מבחינתם סטטוס האזרחות /מיסוי שלי לא רלוונטי והם לא יספקו את הטפסים.
כמו שאמרתי, זה תלוי בברוקר שלך.
הבנתי שחלקם כן מוכנים לתת. משום מה זכרתי שלאומי ברשימה של אלו שכן, אבל כנראה שטעיתי.
אתה כנראה תצטרך למצוא ברוקר שכן מוכן לתת כזה ולעבור אליו, או לוותר על המס ששילמת.
בטופס 867 המס על הדיבידנדים מופיע תחת העמודה "מס ששולם בחו"ל שהותר בניכוי או בזיכוי (8)(7)(3)".
זה נכון להשקעה רגילה. זה לא רלוונטי ל IRA, כי מבחינת ישראל ההשקעה הזאת פטורה ממס ולכן גם אם שולם עליה מס בחו"ל הוא לא מס שהותר בניכוי או בזיכוי.
כן, אכן בלאומי ואכן קיבלתי את הטופס
לא הבנתי, איזה טופס קיבלת?
חשבתי שכל השרשור היה כי הם לא מוכנים לתת לך 867 (בצדק) ולא מוכנים לתת 1099/1042 (שזה כבר נתון לדיון אם בצדק או לא).
האם יש פה טעות וצריך לדווח אחרת לIRS?
תלוי לפי אחזה אסכולה אתה הולך.
אני לא מומחה מס, ולא מומחה מס אמריקאי, אבל להבנתי אם תלך לפי הפרשנות של הבנק שהחשבון אינו שלך אלא של חברת הגמל, אין לך ממש מה לדווח פה (למעט אולי על חשבון הגמל באופן כללי, כמו שמדווחים על גמל/פנסיה שלא בניהולך).
אבל להבנתי (שוב, הלא מקצועית), זה נתון לפרשנות ויש ברוקרים שכן יתנו לך 1099/1042

לא הבנתי, איזה טופס קיבלת?
קודם כל, אני אישה. שנית, קיבלתי טופס 867. לא כתבתי בשום מקום בשרשור שהבנק לא מוכן לתת טופס 867, ביקשתי לדעת מתי הם אמורים להנפיק אותו כי ביום שישי הוא עדיין לא היה שם. בעקבות תגובתו של @עידו ג בדקתי ביום ראשון ואכן הטופס עלה לאתר. הטופס שלא מסכימים להנפיק הוא 1099 או 1042S כי לטענת הבנק הבעלים של חשבון הIRA הוא החברה המנהלת ולא אני.

אבל להבנתי אם תלך לפי הפרשנות של הבנק שהחשבון אינו שלך אלא של חברת הגמל, אין לך ממש מה לדווח פה (למעט אולי על חשבון הגמל באופן כללי, כמו שמדווחים על גמל/פנסיה שלא בניהולך).
כתושבת ארה"ב, אני מחויבת לדווח על כל החשבונות ברשותי גם בFBAR (מעל 10,000 דולר) וגם בדו"ח השנתי לIRS ולסטייט דרך 8938 דיווח על חשבונות זרים.

זה נכון להשקעה רגילה. זה לא רלוונטי ל IRA, כי מבחינת ישראל ההשקעה הזאת פטורה ממס ולכן גם אם שולם עליה מס בחו"ל הוא לא מס שהותר בניכוי או בזיכוי.
לא נכון. בגלל שניכו במקור 23% מס על דיבידנדים **בישראל** (מס חברות על פי טופס 867) ויש אמנה למניעת כפל מס, אני יכולה לדווח על הסכום שנוכה מול **ארה"ב** ולהקטין את חבות המס. יתרה מזאת, בטופס עצמו הסכום מופיע תחת העמודה ״מס ששולם בחו"ל שהותר בניכוי או בזיכוי (8)(7)(3)״.

אבל להבנתי (שוב, הלא מקצועית), זה נתון לפרשנות ויש ברוקרים שכן יתנו לך 1099/1042
יש בדיוק 2 ברוקרים שמוכנים לפתוח חשבון ל**תושבת חוץ** - הלאומי והבינלאומי. כל ברוקר אחר (מזרחי, IBI, IBKR, ואמריטרייד) מחייבים זיהוי פרונטלי - משהו שאי אפשר לעשות כשגרים מחוץ לישראל. ושני הברוקרים הספציפיים האלו *לא מוכנים* לספק 1099 או 1042S לחשבון (צדק זה רק כוכב בשמיים).

@FIYaacov בבקשה תגבה אותי כאן, שאני לא רושמת שטויות :)

נערך לאחרונה ב:
@FIYaacov בבקשה תגבה אותי כאן, שאני לא רושמת שטויות :)
שימי לב שפתחת את השרשור בפורום "פוסטים מאיכות נמוכה" - מה שמקטין את הסיכוי שישימו לב לשרשור.
בנוסף, אם פרסמת את ההודעה האחרונה ולאחר מכן עשית עריכה והוספת תיוג של מישהו, לא מקבלים על זה התראה בכלל (אני מניח שזו הסיבה שלא קיבלתי נוטיפיקציה על כך שתייגת אותי).

אז אם תייגת אותו לאחר עריכה, אולי כדאי לתייג שוב :)

קודם כל, אני אישה
סליחה.
לפי הכינוי הנחתי שאת גבר.
שנית, קיבלתי טופס 867
נשמע לי מוזר.
למיטב הבנתי לא אמורים לתת 867 על פעילות פנימית בתוך הIRA. אבל אולי אני טועה.
הטופס שלא מסכימים להנפיק הוא 1099 או 1042S כי לטענת הבנק הבעלים של חשבון הIRA הוא החברה המנהלת ולא אני.
וההגיון הזה לא מפריע להם להנפיק לך 867?
כתושבת ארה"ב, אני מחויבת לדווח על כל החשבונות ברשותי גם בFBAR (מעל 10,000 דולר) וגם בדו"ח השנתי לIRS ולסטייט דרך 8938 דיווח על חשבונות זרים.
בגלל זה אמרתי:
למעט אולי על חשבון הגמל באופן כללי, כמו שמדווחים על גמל/פנסיה שלא בניהולך
כלומר לא 867/1099/1042 אלא דוח שנתי של חברת הגמל (שוב, כמו שמדווחים על גמל "רגיל" שאינו בניהול אישי, כמו פנסיה וכו)
לא נכון. בגלל שניכו במקור 23% מס על דיבידנדים **בישראל** (מס חברות על פי טופס 867
נשמע טעות.
או שאת לא מדברת על IRA.
בחשבון IRA לא אמורים לגבות שום מס בארץ.
ובטח שלא מס חברות. לא ברור לי איך מס חברות קשור לעניין.
יתרה מזאת, בטופס עצמו הסכום מופיע תחת העמודה ״מס ששולם בחו"ל שהותר בניכוי או בזיכוי (8)(7)(3)״.
תחליטי, זה מה ששולם בחו"ל או שזה מס חברות ששולם בארץ?
משהו לא ברור לי מהטופס.
מס ששולם בחו"ל עוד איכשהו הגיוני, כי בסוף זה חשבון שהוא פטור בארץ אבל לא בחו"ל, ואם את מחזיקה למשל מניות אמריקאיות הם מחוייבים לשלם 25% לדוד סם (אבל זה גם לא מסתדר עם ה 23% שאמרת, אז בכלל אין לי מושג)
יש בדיוק 2 ברוקרים שמוכנים לפתוח חשבון ל**תושבת חוץ** - הלאומי והבינלאומי
לא ידעתי שאת תושבת חוץ.
חשבתי שאת אמריקאית תושבת ישראל.
לתושבי חוץ הכל הרבה יותר מסובך.
כל ברוקר אחר (מזרחי, IBI, IBKR, ואמריטרייד) מחייבים זיהוי פרונטלי - משהו שאי אפשר לעשות כשגרים מחוץ לישראל
מה?
כאילו מזרחי ו IBI אני עוד מבין. אבל איזה זיהוי פרונטלי אינראקטיב רוצים? אין להם בכלל משרדים בארץ.
ולגבי אמריטרייד, לא ידעתי שהם בכלל אופציה. מעניין.
שימי לב שפתחת את השרשור בפורום "פוסטים מאיכות נמוכה" - מה שמקטין את הסיכוי שישימו לב לשרשור
זכרתי משום מה שהוא היה תחת תת פורום אחר.
יש סיכוי שאחד המנהלים העביר אותו לפה. לא ממש ברור לי למה.

אני ממש מצטערת שבלגנתי את הכל. אני פתחתי את השרשור בפורום הזה כי הנחתי שזאת שאלה מטופשת - מתי ומי אחראי לטפסים. התפתח פה דיון שאולי יכול לעזור לאחרים גם...

בכל מקרה, הורדתי אתמול את הדו"ח השנתי המקוצר מהאתר של החברה המנהלת ומילאתי היום את הדו"ח ל IRS. ממש כל החברות הישראליות חיכו עד הרגע האחרון כדיי להנפיק את הטפסים האלו. לא נורא, העיקר שהדו"ח מוכן ובזמן.

וההגיון הזה לא מפריע להם להנפיק לך 867?
עובדה שלא...

תחליטי, זה מה ששולם בחו"ל או שזה מס חברות ששולם בארץ?
משהו לא ברור לי מהטופס.
מס ששולם בחו"ל עוד איכשהו הגיוני, כי בסוף זה חשבון שהוא פטור בארץ אבל לא בחו"ל, ואם את מחזיקה למשל מניות אמריקאיות הם מחוייבים לשלם 25% לדוד סם (אבל זה גם לא מסתדר עם ה 23% שאמרת, אז בכלל אין לי מושג)
תראה, הבלגן זה לא ממני, אלא מהברוקר. יש טפסים על כל פעם שהתקבלו דיבידנדים בחשבון (פעם ברבעון עבור כל ETF). בטופס קבלת הדיבידנד רשום כמו שצריך מס חו"ל בשיעור 25%, הדיבידנדים והמס רשומים ביחידות דולריות. בטופס 867 השנתי רשום "מס חברות" ושיעור המס המצוין הוא 23%.

שמע טעות.
או שאת לא מדברת על IRA.
בחשבון IRA לא אמורים לגבות שום מס בארץ.
ובטח שלא מס חברות. לא ברור לי איך מס חברות קשור לעניין.

מאה אחוז בוודאות חשבון ברוקר עבור גמל IRA . איך אפשר בכלל להתבלבל בזה? יש לי רק חשבון אחד שנשאר בישראל חוץ מהעו״ש וזה זה.
הנה הסקשן הרלוונטי בטופס 867 לשנת מס 2025:

yy000Ql.png

אני אוסיף למטה בהודעה נפרדת דוגמא לאחד מהדו״חות הרבעוניים (ליוזר שלי יש הגבלה לתמונה אחת בהודעה, סליחה).

לתושבי חוץ הכל הרבה יותר מסובך
1000% :(

אבל איזה זיהוי פרונטלי אינראקטיב רוצים?
אינטראקטיב לא מוכנים לפתוח חשבון ברוקר דרכם ל IRA של תושבי חוץ עם אזרחות אמריקאית. למה? אנעארף. אולי החברה המנהלת עובדת רק מול המתווך בקפריסין? באמת שאין לי מושג.

אז אם תייגת אותו לאחר עריכה, אולי כדאי לתייג שוב :)
תודה @עידו ג ! :)

מנסה שוב (ללא עריכות הפעם): @FIYaacov

@roneng
כמובטח למעלה - דוגמא לאחד מהדו״חות הרבעוניים בשנת 2025:
9WwhRAc.png

מקווה שעכשיו זה יותר ברור - בדו״ח הרבעוני מופיע שיעור המס 25% וניכוי מס חו״ל - כלומר שולם לדוד סם - כלומר אני יכולה להזדכות עליו בדו״ח השנתי הפדרלי ולא לשלם כפול. בטופס 867 (בהודעה למעלה) - שיעור מס 23% ״מס חברות״ וסכום בשקלים תחת העמודה ״מס ששולם בחו״ל שהותר בניכוי או בזיכוי (3)(7)(8)״. מדובר בוודאות בחשבון גמל IRA וב**אותו חשבון בדיוק**.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מאה אחוז בוודאות חשבון ברוקר עבור גמל IRA . איך אפשר בכלל להתבלבל בזה? יש לי רק חשבון אחד שנשאר בישראל חוץ מהעו״ש וזה זה.
הנה הסקשן הרלוונטי בטופס 867 לשנת מס 2025:

yy000Ql.png
שימי לב שזה אומנם בשורה של מס חברות, כי זו לא הכנסה שלך אלא של הקרן, אבל בעמודה של רווחים פטורים, כלומר לא נגבה כלל מס בארץ.

כל המס שנגבה הוא מס זר ולא ישראלי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N קופת גמל פנסיונית (לא להשקעה) - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
א תושב חוץ ארה"ב קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
אדריאן מסלולי IRA בפנסיה\גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C קופת גמל IRA בפרישה ומשיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S האם מדד חלקי סקטוריאלי של סנופי נחשב מדד מבחינת גמל IRA? שוק ההון 1
S רכיב הפיצויים בקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
L ניוד כספים IRA קה״ש + גמל שוק ההון 1
V IRA קופות גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M קופת גמל IRA לתושבי חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N IRA - איחוד קרנות השתלמות וקופות גמל - קושי במעקב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
O קופת גמל IRA - אג״חים פוסטים מאיכות נמוכה 2
O קופת גמל IRA בפרישה וקבלת קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ttmoon קופת גמל IRA ביטקוין קנדי ETF פוסטים מאיכות נמוכה 2
ttmoon סוגי הוצאות בקרן פנסיה אל מול קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I קופת גמל במסלול מחקה מדד או IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס העברת צבירת פנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 31
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y העברת קופת גמל ישנה (פיצויים) ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E קרן פנסיה מול גמל IRA - הבדל תשואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ב העברת פנסיה משלימה לקופת גמל IRA ללא רכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
The Thinker חלוקה אופטימלית בין קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 62
O העברה מקרן פנסיה לקופת גמל IRA - יתרונות וחסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N קופת גמל IRA פער הבנתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מס על דיבידנד שמקורו ב גמל ב IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M ניירות ערך בקופת גמל IRA שוק ההון 1
I כמה לחכות לפני קניית יחידות בקופת גמל ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
I גמל ira שוק ההון 1
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T ניוד פיצויים מקרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ח קופת גמל להשקעה IRA צרכנות פיננסית 2
maverick ניוד צבירה מקרן הפנסיה לקופת גמל ira בכל שנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה האם נפתחו קופות גמל להשקעה IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א קופת גמל ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
K קופת גמל IRA או חשבון ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D קופת גמל להשקעה במסלול IRA צרכנות פיננסית 7
YizhakF תיק השקעות או קופת גמל IRA ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B האם יש קבוצות רכישה פתוחות ל-IRA/קופות גמל עוקבות S&P500? צרכנות פיננסית 2
אחד_שיודע איך מהוונים ערך של קופת גמל IRA לצורך חלוקת נכסים בפרידה שוק ההון 26

נושאים דומים

Back
למעלה