• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קל גמל סלייס- סיכון?

ראשית, כל הקופות גם יחד יוכלו לעשות קופה, כל סוכן שיודע שאתה חייב בכל מצב לעבור כעת - מטבע הדברים פחות יבוא לקראתך.
זה טיעון מאוד בעייתי.
לפי אותו טיעון כל מי שרק פותח קופה (התחיל לעבוד) בהכרח יקבל תנאים גרועים כי כולם יודעים שהוא צריך לפתוח קופה "בכל מצב".
כל עוד יש לך מספר אפשרויות שאפשר לבחור ביניהן, תמיד אפשר להתמקח ולהוריד מחיר.

לא, אתה לא הולך לשאת בהפסדים של הקרנות האדומות אלא בחוסרים כלליים שהתגלו בסלייס עקב בעיות רישום ושיוך הפקדות, או משיכה של כספים לא תקינים. בהפסדים של הקרנות האדומות יישאו בעלי הקרנות האדומות.
נכון, לזה התכוונתי, לא הסברתי את עצמי נכון.
וגם בנוגע לזה, לא מסתדר לי, אם כל הכסף שלי נמצא בחשבון קסטודיאן ואני סוחר בו (קונה מוכר - נזיל) ודאגתי שכל העברה שביצעתי תירשם ותגיע לחשבון, למה אני אמור לשאת בחוסרים שכאמור מהווים כ32%, זה אומר שמאות אלפי שקלים שלי יימחקו?! למה הקופות המסלוליות זכו מן ההפקר?
ואיך ההתנהלות החוקית והלגיטימית שלי קשורה לחוסרים? ממתי ולמה הערבות ההדדית הזאת? הרי התנהלתי נכון וכל הכספים שלי בחשבון שלי.
אני לא מבין איך ולמה למה אין עתירה לבג״ץ נגד זה, מרגיש לי שפשוט מחזיקים אותי בן ערובה וגונבים ממני, אין לי שום הסבר אחר.

נכון, לזה התכוונתי, לא הסברתי את עצמי נכון.
וגם בנוגע לזה, לא מסתדר לי, אם כל הכסף שלי נמצא בחשבון קסטודיאן ואני סוחר בו (קונה מוכר - נזיל) ודאגתי שכל העברה שביצעתי תירשם ותגיע לחשבון, למה אני אמור לשאת בחוסרים שכאמור מהווים כ32%, זה אומר שמאות אלפי שקלים שלי יימחקו?! למה הקופות המסלוליות זכו מן ההפקר?
ואיך ההתנהלות החוקית והלגיטימית שלי קשורה לחוסרים? ממתי ולמה הערבות ההדדית הזאת? הרי התנהלתי נכון וכל הכספים שלי בחשבון שלי.
אני לא מבין איך ולמה למה אין עתירה לבג״ץ נגד זה, מרגיש לי שפשוט מחזיקים אותי בן ערובה וגונבים ממני, אין לי שום הסבר אחר.
תקרא שוב את סעיף ז׳ בתגובה של @מתכנת .
לפי מה שהוא כתב, הפגיעה לא תהיה במה שנמצא בחשבון המסחר שלך, אלא רק בהפקדות שלא נקלטו בו.

לא ברור מדוע רק לקוחות הקרנות הלבנות צריכים לשאת בתספורת עקב החוסרים בחשבון הכללי, במקום שגם לקוחות הקרנות המסלוליות (שנמכרו בינתיים לפניקס) יישאו בחוסר, מה שהיה מקטין את החוסר לכל משקיע.
לא יודע בוודאות אבל משער שהם התנהלו בחשבון נפרד מאשר חשבונות המעבר של קופות בניהול אישי.
מלבד זאת, אני תוהה למה לקוחות המשיכו לבצע הפקדות לאחר שפרשיית סלייס פורסמה אם הם רואים שהכספים לא משוייכים לחשבון המסחר שלהם.
הכספים שהופקדו לאחר שהפרשה פורסמה במצב טוב, לא תבוצע שום תספורת. הבעיה היא רק עם כספים שהופקדו לפני כן.
אם אני מבין נכון זה לא סתם בגלל 'ערבות הדדית', אלא כי באמת חלק מהכספים שהם הפקידו - נעלמו.
2 עמיתים הפקידו באותו יום, אחד מהם קיבל את ההפקדה לחשבון הקסטודי שלו יום אחד לפני ההקפאה והשני לא הספיק, למה להפלות ביניהם? אם כל הכספים התערבבו למה לא לעשות תספורת מכולם? אני יפסיד מזה כמובן אבל מנסה להבין את ההיגיון.

2 עמיתים הפקידו באותו יום, אחד מהם קיבל את ההפקדה לחשבון הקסטודי שלו יום אחד לפני ההקפאה והשני לא הספיק, למה להפלות ביניהם?
2 עמיתים משכו באותו יום, אחד מהם קיבל את כספי המשיכה יום אחד לפני ההקפאה והשני לא הספיק, האם תדרוש מהראשון להחזיר את הכסף ולהשתתף בתספורת?

2 עמיתים הפקידו באותו יום, אחד מהם קיבל את ההפקדה לחשבון הקסטודי שלו יום אחד לפני ההקפאה והשני לא הספיק, למה להפלות ביניהם? אם כל הכספים התערבבו למה לא לעשות תספורת מכולם? אני יפסיד מזה כמובן אבל מנסה להבין את ההיגיון.
אני לא בקיא בפרטים הקטנים, אבל הרעיון הוא שמי שקיבל כסף שאינו שלו צריך להחזיר, ומי שלא גנבו ממנו לא אמור לשאת בשום תספורת.

עם זאת, יתכן ונוצר מצב בו אבי ובני היו ב-IRA, ולאבי נותר כסף בחשבון מעבר. את הכסף של אבי הפקידו לגדי שהיה בקרנות האדומות, והכסף "נעלם" מעבר לים.
כעת, אין כסף לשלם לאבי את המגיע לו. מבני לא גנבו כלום - מדוע הוא צריך להשתתף בנזקים שנגרמו לאבי?

אין ערבות הדדית.
בגדול ההסדר קובע שמי שהכסף שויך אליו והוא שלו, נשאר שלו. אין תספורות.
מי שהכסף שלו התערבב, ולא ניתן לשייך אליו, יקבל תספורת. התספורת היא בלית ברירה כי אין אפשרות לשייך אליו.

בקרנות לבנות, זה רלוונטי אך ורק להפקדות שבוצעו לפני ההקפאה ולא שוייכו. הסיבה היא לא ערבות הדדית, אלא שפשוט הכסף הזה הלך לאיבוד.

קרנות אדומות, אותו עקרון, אבל גם על החסכון.

סה"כ לדעתי, החלטה סבירה והגיונית עם כל הצער. עד כדי ערבות מדינה כלשהי שאפשר לטעון שאולי צריך.

תקרא שוב את סעיף ז׳ בתגובה של @מתכנת .
לפי מה שהוא כתב, הפגיעה לא תהיה במה שנמצא בחשבון המסחר שלך, אלא רק בהפקדות שלא נקלטו בו.
אני קורא את תוכנית ההסדר ומנסה לדייק נקודה שמטרידה אותי לגבי ה"בור" בחשבון המעבר.

הבנתי שהגירעון ("הבור") נוצר מכספים של עמיתים ש"נתקעו" בחשבון המעבר המשותף לפני 6.9.2023 ושימשו לתשלום לעמיתים אחרים.

הבלבול שלי נוגע למצב הבא: אני עמית שהצטרף לפני התאריך הקובע, והפקדתי סכומים משמעותיים כולל ניוד. הכספים שלי, כמו של כולם, נכנסו תחילה ל"חשבון המעבר". עם זאת, לאחר מעקב ווידוא מצידי, כל הכספים שלי הועברו במלואם לחשבון הקסטודיאן הפרטי והמוגן שלי.

האם העובדה שהכסף שלי "שהה" בתאריכים האלה בחשבון המעבר בתקופה הבעייתית, חושפת אותי לקיזוז כלשהו מהכספים שכבר נמצאים היום בקסטודיאן שלי? או שברגע שהכסף הגיע לקסטודיאן, הוא יצא מכלל סכנה?

האם העובדה שהכסף שלי "שהה" בתאריכים האלה בחשבון המעבר בתקופה הבעייתית, חושפת אותי לקיזוז כלשהו מהכספים שכבר נמצאים היום בקסטודיאן שלי? או שברגע שהכסף הגיע לקסטודיאן, הוא יצא מכלל סכנה?
ברגע שהכסף נקלט אצלך הוא כבר לא חלק מה pool הבעייתי.

התספורת תחול רק על לקוחות שהחסירו מהם הפקדות.

התספורת תחול רק על לקוחות שהחסירו מהם הפקדות.
אתה יודע האם מי שמשך כספים שאינם שלו יצטרך להחזיר אותם? (חוסך בקרן אדומה שמשך כספים מהקופה המשותפת ולא את כספי ההשקעה שלו)

מרפרוף בתכנית ההסדר נשמע גם שרבים בקרנות הלבנות משועבדים לסלייס לעוד פרק זמן לא קצר (כולל כאלו עם קרנות השתלמות נזילות)...
האמון שלי ברגולטורים ובבתי המשפט הולך ופוחת...

אתה יודע האם מי שמשך כספים שאינם שלו יצטרך להחזיר אותם? (חוסך בקרן אדומה שמשך כספים מהקופה המשותפת ולא את כספי ההשקעה שלו)
לא יודע.

אתמול התקיים בבג״ץ דיון בעתירת לובי 99 נגד שר האוצר להעמדת ערבות מדינה לנפגעי סלייס.

לאחר הפסקה מדיון אחר פוליטי, הדיון החל ובתחילתו השופטים היו חסרי סבלנות וחשק. הם לא הכירו את החומר בכלל, היה נדרש להסביר להם אלף בית של הפרשייה ממש הכל מהתחלה, גם לאחר יותר משעה של דיון התגלו פערים משמעותיים בהבנה של נתונים בסיסיים**.
זה היה ״ביזיון בית משפט״ במלוא מובן המילה.
הסנטימנט הכללי היה נגד העותרים והשופטים הקשו עליהם לא מעט, התיאור של דהמרקר כ״כ רחוק מהמציאות, הם עשו צ׳רי פיקינינג למשפט בודד מתוך שעה וחצי של דיון ומיסגרו אותו בכותרת פומפוזית. לקח לשופטים די הרבה זמן להבין שיש פה מחדל אמיתי של המדינה, הם כן השתכנעו בסוף שיש פה קשישים שצריך לקבל פתרון מיידי ולא יכולים לגסוס בינתיים. היו שם נפגעים ישירים מהפרשה כולל קשישים וסולברג סרב בכל תוקף לשמוע אותם, עורכי הדין כבר ייצגו את הטענות ואנו נוציא החלטה.

ב״כ המדינה טען בדמגוגיה שהמקרה שונה מהמעילה בבנק למסחר כי פה מדובר על מכשיר השקעה מסוכן. עו״ד זהר גרינברג השיב לו שמדובר על חוסכים שנפלו קורבן להונאה וכלל לא ידעו שכספם נויד לניהול אישי, חלקם אפילו לא מכירים את השם סלייס ולא יודעים עדיין שנקלעו לבעיה. הטענה כביכול חוסכים בחרו מיוזמתם לנתב כספים להשקעות מסוכנות שירדו לטמיון זה מצג שקרי.

בהחלטתם, ביקשו השופטים מהמדינה להגיב תוך 45 יום איזה פתרון זמני היא מעמידה לעמיתים שנפגעו.

**לדוגמה לא הבינו שהלוואת המדינה בסך 20 מיליון מיודעת לתפעול השוטף של החברה לצורך איתור וטיוב הכספים אך לא מיודעים לעמיתים עצמם, היה צריך להבהיר להם מדוע הכספים בחשבון המעבר לא יכולים לשמש פרעון לקשישים שכספם נוייד לקרנות האדומות, טענו שלא ניתן להיענות לסעד של העמדת ערבות מדינה כי מדובר בסכום בלתי מוגבל, זאת טעות קריטית, מדובר על סכום שאמנם טרם ידוע במדויק אבל הוא חסום באזור המיליארד שקל.

שר האוצר סמוטריץ על פרשיית סלייס: "אנשים השתמשו בחשבון ניהול עצמי, ידעו או לא ידעו, הם לקחו סיכון. אם לא היה עוקץ, הם היו מרוויחים הרבה כסף והיו נהנים מזה, ויש להם אחריות על הדבר הזה."

אבל לסלייס יש נאמן ואם זכור לי טוב, החוק מחייב שלחברות כאלו יהיה נאמן. כזה שמכניס יד לכיס בתרחיש שבו החוסכים הפסידו כסף עקב בעיות בחברה. לא?
האם זה אומר שגם תיק השקעות פרטי וממוסה בבית השקעות ישראלי, נתון לסיכון דומה? (גם אם כתוב בחוק שלא, מה יקרה בפועל?)

נערך לאחרונה ב:
כזה שמכניס יד לכיס בתרחיש שבו החוסכים הפסידו כסף עקב בעיות בחברה. לא?
זה לא תפקיד הנאמן.
אולי אפשר לדרוש בבית משפט פיצוי אם התרשל בתפקידו, אבל בטח שמראש זה לא מה שמוגדר.

האם זה אומר שגם תיק השקעות פרטי וממוסה בבית השקעות ישראלי, נתון לסיכון דומה?
מי שהיה עם תיק השקעות פרטי בסלייס לא הפסיד דבר (כספית).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מי שהיה עם תיק השקעות פרטי בסלייס לא הפסיד דבר (כספית).

אם בקרנות השתלמות זה סוג של מערב פרוע, השאלה אילו מנגנונים מונעים מתרחיש כזה להתרחש בחשבון השקעות פרטי וממוסה וגם שם המדינה לא תתערב?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22
מ קל גמל IRA שוק ההון 27
ה סניף בנק לאומי קל גמל שוק ההון 14
A קל גמל IRA או מור השתלמות S&P 500 שוק ההון 38
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
י האם לאירופאים קל יותר ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 148
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
ג כסף המיועד לרכישת דירה בעוד שנה. מוכן לספוג סיכון קל שוק ההון 43
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101
C דיכאון קל- איך מטפלים/כמה עולה פסיכולוג ? אוף טופיק 2
M יותר קל בשניים ? ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח לאומי ובריאות על קצבה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N טעות בדמי ניהול בקופת גמל - איך לעקוב אחרי הפיצוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה