• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
מבחינה נפשית אני לא מסוגלת להכנס בגיל שלי למסגרת של תואר נוסף, שוב להתחיל לימודי הנדסה קשים מאוד או כל לימודים אחרים
כל התארים זה חדוו"א את חושבת? מאיפה הגישת הכל או כלום הזאת? יש מספיק תארים אחרים ללמוד. נכון, ההכנסה לא בהכרח באותה רמה.
האמצע עדיף על כלום.
אז אני בעצם יושבת ומנסה להבין מה הפתרון. מוכנה גם לשלם למי שצריך שיפתור את זה, אבל למי לפנות? הלכתי לאבחון תעסוקתי שילמתי 1700 שקלים אבל זה לא עזר לי. כי שוב זה לא פתר את הבעייה של השחיקה והגיל. אני מסתכלת בסילבוסים של לימודים אחרים וקשה לי שוב נפשית להתחיל מחדש. זה לא כמו להתחיל בגיל 23 רעננה וטרייה.
אין שום פתרון, באמת שאין. יש רק עבודה קשה, ניסוי וטעייה, הבנה עצמית מי אתה ואיך אתה מתקדם מכל פוזיציה שבה אתה, הלאה. להלחם בשיניים, לא בקטע של "אוי ואבוי לי".
הפתרון לא בחוץ, הוא בפנים, והוא כלל לא פתרון, הוא פשוט התמודדות יומיומית עם החיים.
אבל אני באמת משותקת, פיזית, לא יודעת מה לעשות הלאה. ומחכה לנס מהשמיים שיציל אותי.
כמו שאמרו, להתחיל בהדרגה, לעשות משהו, באמת לא מאוד חשוב מה. נס לא מגיע למי שלא פותח לו פתח להגיע. הוא לא ידפוק לך בדלת ויחכה שתפתחי.
חלום שיראו אותך בוגרת טכניון? הגיע הזמן להתבגר מאיזה מותג טפשי של "טכניון", החלום שהם יראו אותך מצליחה בחיים, בוגרת תואר או לא, חשוב הרבה יותר.

מהיכרות אישית במשפחה, לא מומלץ. משכורות נמוכות והתמודדות עם 40 חוליגנים בכיתה (וההורים שלהם).
אולי עוד יש איים בודדים של איכות אבל אי אפשר לסמוך על זה.
מהיכרותי הדלה, זה לא ממש נכון כיום, למי שיש דרייב להצליח, יש משכורות יפות. הדרישות באדמה - מקבלים כל אחד, לחלק אין בכלל שום תעודה (שלא נדבר על תואר).
האם זה מקצוע קל? לא ממש.

נערך לאחרונה ב:
מכיר לא מעט שלמדו מדמח ואו לא מצאו עבודה או שפשוט מתחרטים שלמדו את זה, אבל עכשיו די כלואים.

בת כמה את בערך?

תמצאי עבודה שתאפשר לך לחיות בכבוד ולא בענף לא יציב (הוראה, סיעוד וכו').
תגדילי את המעגל החברתי.
תמצאי בן זוג ותחיי את החיים.

הרבה ממשרות הצוואר הלבן לא יציבות כרגע בגלל הai וכרגע לא רואים לזה סוף.
ולא כל הנוצץ זהב.

כמה דברים:
הטכניון זה מקום שמתמחה בלשבור לאנשים את הערכה. העצמית והביטחון. סיימתי שם תואר עם ציונים גבוהים ויצאתי מהתואר בהרגשה שאני לא שווה כלום ומי יקח אותי. אני מניחה אחת כמה וכמה זה שובר במצב שלך. זה האופי של המקום זה לא אומר בהכרח משהו עליך.
יש לי לא מעט חברים שהתחילו עבודות סטודנט עם חצי תואר ביד וזה הספיק. תגישי קורות חיים ותראי מה קורה. אינטל קיבלו חברה שלי שבאה עם שלושה קורסים ביד בלבד. גם לא חייבים ללכת על הטכניון אפשר לבדוק אם את יכולה לקחת את נקודות הזכות וללכת לאוניברסיטה אחרת או אפילו מכללה. בנוסף היום שה AI קיים אפשר לבנות פרוייקטים לכיף ולבוא עם תיק עבודות תוצרת עצמית.
אבל כל זה בצד - אני מסכימה עם האמירה שעשעה היא דבר מניע. תתחילי לעשות דברים בשבילך בשביל הכיף. ותראי לאן זה מוביל אותך ומה את אוהבת לעשות. ואז תבדקי איך מתקדמים משם.
מהנסיון שלי בחיים - שאת עושה או לומדת או עוסקת במשהו שיש לך תשוקה אמיתית אליו ההצלחה מגיעה יחד עם זה. קחי את זה כהזדמנות ותשתמשי בזה כתירוץ ללכת לעשות כיף
לסיום, כדי לתת לך השראה אספר לך על חברה אחרת שלי. היא אדם נורא נחמד אבל לא הצליחה להסתדר עם אקדמיה. גם תואר יחסית פשוט באוניברסיטה לא נחשבת במיוחד היה קשה לה כקריעת ים סוף והיא לא ממש סיימה ושנים עבדה במוקדי שירות, והרגישה לא משהו עם המקום שלה בחיים. ואז בגיל 40 היא אמרה לעצמה - מה שאני באמת אוהבת זה אוכל ותרבות ועל זה אני מוציאה את כל הכסף - אז היא התחילה להעביר סיורי אוכל כעצמאית והצליחה מאוד והרוויחה יותר כסף מכל מה שהרוויחה לפני כן, למרות המלחמה והקורונה, היום זה מה שהיא עושה ומצליחה הכל אצלה מלא.
אני יודעת שהכל נראה מחורבן עכשיו. אבל אם תסתכלי על זה כירידה למטרת עליה אולי זה יראה אחרת

לדעתי הסבל שלך נובע מכך שניסית ללכת במסלול מסויים ע"מ להשיג את מה שנראה לך כיעד הנכון.
כעת השתבש משהו בדרך ונדמה לך שהמסלול היה היחיד הטוב, והיעד היה היעד היחיד הראוי, והכל תקוע.
במהות נראה שבחרת במסלול/ים שפחות מתאים לך מבחינה נפשית ואולי יכולות, והלחץ לא לעמוד ביעד - משתק.
לכן אני דווקא כן בעד טיפול שיכול לסייע לך להכיר את עצמך, לברר כמה את תפוסה על היעד ומה משתק אותך, ולאט לשחרר את הפלונטר.
CBT אולי לא הכלי הנכון עבורך, בבירור עמוק יותר של מה מתאים ומה תוקע. אולי פסיכותרפיה, אולי בודהיזם ?
ובינתיים אפשר להכריז על תקופת חיפוש רגועה יותר, לעבוד במשהו פשוט עם פחות שיפוטיות עצמית ובלי לנסות להרשים אף אחד , לעשות הרבה ספורט, להכיר אנשים ולהיות עם חברים תומכים, לאהוב את עצמך גם אם זה לא אוטומטי, ולהכיר בחמלה במשבר שלך, ולתת לך להשתחרר בקצב שלך. בהצלחה

אני רשמתי לך בפוסט אחר, הייתי בקורס אחד בטכניון, והמרצה (מדובר בדמות בכירה בטכניון) התייחסה אלי בצורה די משפילה כולל הערות די מעליבות על עבודה שהגשתי לה. אני לא בטוח שהמקצוע שלמדת הוא בעייתי, אלא פשוט שלמדת במקום רעיל (זו לפחות החוויה האישית שלי). אני מאמין שאם היית לומדת בתל אביב או בעברית הייתה לך חוויה טובה יותר. אם היית לומדת במכללה איכותית, גם הייתה לך חוויה טובה יותר.

צרי לבנות תכנית. לקבוע מטרות לחודש ,ל חצי שנה ל 10 שנים. איפה רוצים להיות בעד פרק זמן מסויים. כהתחלה מציע להתחיל מספר של ג'ים רוהן "עונות החיים "

מהיכרות אישית במשפחה, לא מומלץ. משכורות נמוכות והתמודדות עם 40 חוליגנים בכיתה (וההורים שלהם).
אולי עוד יש איים בודדים של איכות אבל אי אפשר לסמוך על זה.
מסכימה שהמקצוע לא מתאים לכותבת הת׳רד, בעיקר כי היא כתבה על הקושי הנפשי בהתמודדות עם הנשירה מהטכניון. כנראה שאחוז הנשירה ממקצוע ההוראה אפילו גבוה יותר, ואולי עדיף לחסוך את ההתמודדות הזאת שוב אם אפשר.

אם יש אופציה של עבודה זמנית בהוראה - לתקופה מוגבלת מאוד ובהיקף חלקי - אז אולי. אבל לא הייתי תולה את יהבי בזה.

מסכימה גם עם ההמלצות האחרות בת׳רד של ״לגעת בדשא״ (touch grass כמו שאומרים). חייבים להתנתק קצת מהאינטרנט ולחוות את המציאות, להיות יותר מדי אונליין זה לא בריא לנפש.

נשמח לשמוע כאן ממחברת הפוסט כשהושגה התקדמות. זה בהחלט בר השגה. מי שיכולה להתקבל לטכניון, יכולה להסתדר על קריירה אחרת שתפרנס אותה היטב.

אני לא מומחית, אבל מקריאת כמה פוסטים שלך - נראה שהבעיה טמונה בזה שהיית במקום שהוריד לך את הערך העצמי ולא היה שם עוגן מלכתחילה כדי לנטרל את זה.
אני חושבת ששווה להתמקד קודם כל בבניית הערך העצמי מחדש, בלי קשר לתואר או לא תואר. לבסס הצלחות קטנות ולצאת מה"שפל" הזה והתחושת כישלון שנטמעה אצלך.
לא הייתי קופצת עכשיו לתואר אחר בלי להבין אם זה באמת מה שאני רוצה...
יש גם קונפליקט מאוד קשה (ומובן) שהניסיון שלך עם האקדמיה היה רע - אבל עדיין לסיים תואר נחשב בעינייך להצלחה וזה שלא הצלחת לסיים את התואר הספציפי שעשית בגלל סיבות כאלו ואחרות פגע לך משמעותית בערך העצמי, ושהערך העצמי כזה נמוך מאוד קשה לראות בבהירות את התמונה.
אולי דווקא בגלל זה שווה ללכת כרגע על משהו שיותר קל להצליח בו כדי לבסס איזשהי תחושת הצלחה.

תואר זה דבר שוחק, מעייף וקשה בטח ובטח אם הוא במקצוע ריאלי ובוודאי באקדמיה שהיא מקום סופר תחרותי ואכזרי.
במקום להתמקד בכישלון וללכת לכיוון הקיצון ("אעבוד כפקידה בשכר מינימום בתפקיד לא נחשב")תנסי לחשוב אולי על קורס קצר שיתן לך פתח למקצוע שמעניין אותך, או כזה שאת מרגישה שתוכלי להצליח בו או לחילופין על משימות קטנות שיתנו לך תחושת הצלחה.
כשמבולבלים והערך העצמי נמוך נורא קשה לחשוב בבהירות מה לעשות הלאה... צריך קודם כל לפתור את זה בינך לבין עצמך ולהבין מה את רוצה. כרגע את מוצפת בתחושת כישלון שמעיבה על כל תחום בחיים ולא הייתי לוקחת החלטות גדולות כמו לאיזה תואר אחר ללכת במצב כזה לפני שהייתי פותרת את העניין הזה.
ברגע שהערך העצמי יבנה מחדש את תוכלי לחשוב באופן יותר מדויק על איך את רוצה להמשיך.

בהצלחה

מי אמר ש"הטכניון" זה איזה תן תקן לחוכמה?
יש אנשים עילגים לגמרי, שעושים ערימות, ערימות של כסף, כי יש להם חוש עסקי או חוש מסחרי מסויים.
אותי, כאדם משכיל יחסית, זה די מרגיז - כמו שחקן שלומד משחק 10 שנים, ואז בא איזה משפיען וגונב לו את התפקיד. "הלו, לא ככה עושים את זה! תעבוד קשה!"

אבל מי אמר בכלל שככה זה עובד? אני? החברה? מי אנחנו? עובדה שבכלל לא תמיד.
זה נכון שמקצועות ריאליים דורשים יכולת מוחית מסויימת, שיש רק לחכמים ביותר באוכלוסיה, או לחכמים-מעל-הממוצע שממש מתאמצים. ונכון שהטכניון מנפה את הטובים מביניהם.
אוקיי, ו? האם חוכמה, שלא נדבר על חוכמה ריאלית, שלא נדבר על חוכמה מתמטית, זה מדד כלשהו להצלחה? מה זה מלבד תו תקן אגואיסטי לשים על החזה, אם זה כלי לא מנוצל?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חסימה גלובלית ברמת ה-IP. פתיחת מספר רב של משתמשים עם שרשורי הטרלה דומים. get a life

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
א קושי במשיכת כספים מברוקר זר לחשבון הבנק !!! שוק ההון 75
ד קושי ברכישה דירה ראשונה עקב רישום דירה על שמי נדל"ן 94
D קושי בניהול אלוקציה ואיזון תיק לאורך זמן שוק ההון 4
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
לב מישקין קושי בעבודה עם קולגה - אשמח לתובנות אוף טופיק 32
N IRA - איחוד קרנות השתלמות וקופות גמל - קושי במעקב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D קושי בבניית אסטרטגיית השקעה יומני מסע אישיים 5
F רואה חשבון עצמאי - קושי במציאת לקוחות אוף טופיק 15
י קושי במילוי טופס 1325 - שער דולר מיסים 25
Oracle קושי במציאת שוכרים לנדל"ן מסחרי נדל"ן 5
R קושי בחלוקת התיק שוק ההון 25
G קושי רב במציאת עבודה אוף טופיק 17
R קושי במציאת עבודה? השוק משתנה? התפתחות אישית 22
D קושי במעקב אחרי שהוצאות שנובע ממועדי חיוב לא מסודרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
M קושי שנתקעתי עם אתר stubhub אוף טופיק 1
N קושי טכני ברכישת IWDA דרך IB שוק ההון 11
C האם קיים קושי להשכיר לפנסיונר מבוגר מאוד? נדל"ן 37
M מעט קושי בניוד קרן ההשתלמות שוק ההון 10
ת השקעה ראשונה - קושי בלחצות את הגשר הראשון שוק ההון 13
deussex פרישה מוקדמת תנאי קופות גמל (פנסיה) ללא הפקדות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
algo.il הרעת דמי ניהול במעבר מעסיקים (ד.נ ללא קשר למעסיק כשלהו) - לגיטימי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
B מו"מ על דמי ניהול בקופגלה ללא צבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
R מדד עולמי ללא ארה"ב? שוק ההון 10
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
S קוף ללא פרווה, על סלע כחול, במסלול סביב השמש יומני מסע אישיים 51
S משיכת כספי פיצויים לאחר ניתוק תושבות ללא ת.ז בתוקף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
M הנהלת חשבונות לחברה כמעט ללא פעילות מיסים 0
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 38
ב פנסיה כעצמאי ללא תעודת עוסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2
Vit7 דירה עם/ללא משכנתא נדל"ן 26
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 7
מ פתיחת חשבון משפחתי/יועץ ללא רישיון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 73
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
S התייעצות רכישה יד 2 או מקבלן 25 75 ללא הצמדה נדל"ן 2
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
חובב_פנסיה2022 דרכים אפקטיביות למכירת דירה ללא מתווך נדל"ן 36

נושאים דומים

Back
למעלה