• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו

• פותח הנושא פותח הנושא בת העמק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
השאלה שלי היתה אם לדעתכם הרצון לאכול מזונות שנעשו ע"י זרים יגבר בעתיד או יגווע?
ההיסטוריה מדברת על משהו כמו 150 שנה של התחלת ההתפתחות בתי ההסעדה לכלל האוכלוסיה (האצולה זה סיפור אחר), והסיפור של הפיצה הוא די חדש כנראה.
מבלי להכליל אני חושב שככל שרמת החיים עולה יש נטיה גדולה יותר לאכול מזונות שנעשו על ידי זרים.

מבלי להכליל אני חושב שככל שרמת החיים עולה יש נטיה גדולה יותר לאכול מזונות שנעשו על ידי זרים.
רמת חיים משמעה סך ההוצאות החודשיות, לא? אז הגיוני שמי שמוציא הרבה כסף זה גם בגלל שהוא אוכל בחוץ. יש גם עשירונים בינוניים ומטה שמוציאים יחסית הרבה כסף על זה ולכן רמת החיים שלהם גבוהה יותר מהשווים להם שחוסכים את הכסף ומשקיעים.
האם אנשים ממש ממש עשירים אוכלים יותר בחוץ או שמביאים מבשל/ת הביתה? זה מזכיר לי ששכנה שלי מבשלת לאנשים בביתם ארוחות לשבוע תמורת כמה מאות ש"ח, פתרון לא רע גם למעמד בינוני-גבוה שעסוק מדי אבל רוצה אוכל בשליטה יחסית.
האם אנשים שיש להם הכנסה חודשית גבוהה דיה (נניח עשירון עליון) יעדיפו לאכול בחוץ בגלל זה? זה קשור אחד לשני לדעתך? ואם כן - למה?

בשנה האחרונה נסגרות לא מעט מסעדות ידועות וותיקות בארצנו, די הגיוני בהתחשב במצב הרוח והכיס של תושבי המדינה ועם כמעט אפס תיירים.
מצד שני, גם בעולם יש שינויים לגביי מסעדות כולל היוקרתיות שבהן.

אבל ישנן לא מעט מקומות האכלה שכנראה ישארו איתנו עוד שנים רבות - אוכל טעים במחיר נוח או אוכל טעים שמגיע לביתנו במשלוחים.
אני מהרהרת לא מעט על הנושא הזה ומנסה לדמיין איך ייראה עולם ההסעדה בעוד עשור או שניים, לאו דווקא בישראל:

- האם ההתפתחות הטכנולוגית תחזיר אותנו להכין בבית ע"י רובוטריקים?
- האם עולם המסעדות יתפצל לשני חלקייו, האוכל וחווית האירוח, כך שייבנו מתחמי אירוח נוחים ויפים לחברותא בעוד שאת האוכל יהיה אפשר להזמין מכל המטבחים באזור (ואפילו מנה מכל מטבח)?
- האם תהיה חזרה לעולם של אוכל מזין ופשוט שמכינים בבית כחלק מהחוויה האישית והמשפחתית?
- רעיון אחר שלא דמיינתי?

מה אתם חוזים לעתיד? מה הייתם מעדיפים?
אשמח לשיקולי מחיר, בריאות, ביזבוז מצרכים, הנאה, תעסוקה וכו'...
זאת חברה מעניינת בתחום: https://www.themarker.com/labels/fo...e-labels/00000184-38be-dc4c-adde-7bffa41a0000

זאת חברה מעניינת בתחום
קראתי את הכתבה, זה באמת שונה משירותי משלוחים אחרים אבל בעיקר מול המעסיק.
אתה מכיר את אתר יאמי? מצבור של בשלנים ביתיים לפי אזור הגעה, כשלכל אחד מהם יש דף משלו הכולל תפריט ומחירון?
יצא לי להשתמש בו כשסיבלטתי דירה במרכז לכמה שבועות אבל לא רציתי לבשל שם. האוכל היה סביר מבחינת טעם בדרך כלל (זה סובייקטיבי) וחשבתי שזה הפתרון האולטימטיבי לכל מי שעסוק מדי או לא רוצה להיכנס למטבח כי יש מגוון גדול של סוגי מטבחים שם (עדות, ארצות, אמונות תזונתיות, ילדים, סכרת וכו'), המחירים זולים ממסעדות ואפשר גם להקפיא חלק גדול מהמנות לימים נוספים. חשבתי שבמיוחד להורים עסוקים של ילדים זה יהיה להיט, כי אוכל ביתי נתפס כבריא יותר מאשר לשלוח אותם למקדונלדס/פיצריה המקומי אחרי בי"ס כפי שהיה נהוג בשנות ה-90 והאלפיים.
להפתעתי, בכל אזור העמקים לא מצאתי אפילו מבשל אחד באתר הזה. האם זה אומר שבאזור שלנו אנשים מעדיפים לבשל לבד? אני בכלל לא בטוחה.

קראתי את הכתבה, זה באמת שונה משירותי משלוחים אחרים אבל בעיקר מול המעסיק.
אתה מכיר את אתר יאמי? מצבור של בשלנים ביתיים לפי אזור הגעה, כשלכל אחד מהם יש דף משלו הכולל תפריט ומחירון?
יצא לי להשתמש בו כשסיבלטתי דירה במרכז לכמה שבועות אבל לא רציתי לבשל שם. האוכל היה סביר מבחינת טעם בדרך כלל (זה סובייקטיבי) וחשבתי שזה הפתרון האולטימטיבי לכל מי שעסוק מדי או לא רוצה להיכנס למטבח כי יש מגוון גדול של סוגי מטבחים שם (עדות, ארצות, אמונות תזונתיות, ילדים, סכרת וכו'), המחירים זולים ממסעדות ואפשר גם להקפיא חלק גדול מהמנות לימים נוספים. חשבתי שבמיוחד להורים עסוקים של ילדים זה יהיה להיט, כי אוכל ביתי נתפס כבריא יותר מאשר לשלוח אותם למקדונלדס/פיצריה המקומי אחרי בי"ס כפי שהיה נהוג בשנות ה-90 והאלפיים.
להפתעתי, בכל אזור העמקים לא מצאתי אפילו מבשל אחד באתר הזה. האם זה אומר שבאזור שלנו אנשים מעדיפים לבשל לבד? אני בכלל לא בטוחה.
מכיר את יאמי.
לא יצא לי להשתמש.

אולי באיזור העמקים יאמי לא תפס מסיבה כלשהיא ולא בהכרח כי אין ביקוש.

אבל יש עוד דרכים לקנות מזון מאנשים פרטים ללא יאמי באמצע. יש אנשים שמוכרים בפייסבוק למשל.

את רוצה בשביל להזמין ? או מעוניינת להיכנס לתחום ?

את רוצה בשביל להזמין ? או מעוניינת להיכנס לתחום ?
לא ולא :)
מעניין אותי מהסיבה של שם השרשור שפתחתי.
למה זה תופס במרכז ולא בפריפריה?
אבל יש עוד דרכים לקנות מזון מאנשים פרטים ללא יאמי באמצע. יש אנשים שמוכרים בפייסבוק למשל.
נכון, יש אחד כזה בישוב שלי והזמנתי אצלו כמה פעמים כשנפל עלי אירוח לא מתוכנן.
התפריט מאד מפתה אבל שוב התיבול די תפל, אולי כי זה צריך להתאים להרבה אנשים ואולי כי זה צריך להתאים גם לילדים. אין לי מושג.
המחיר בתחילת דרכו היה נהדר אבל עכשיו זה כבר מחירים מוגזמים מאד לדעתי, אולי בגלל מה שכתבתי למעלה - אין בשלני יאמי בעמק ואין תחרות.

אוף טופיק0בישול ביתי לא חושף אותך לסיכונים ?
אם מישהו מקבל קלקול קיבה מלזניה שמכרתי לו, אני יכול לקבל קנס ממשרד הבריאות? לעמוד לדין?
אני מתעלם מדיווח על ההכנסות ומניח שהם משלמים מיסים

אם מישהו מקבל קלקול קיבה מלזניה שמכרתי לו
אתה אי פעם ידעת ממש להגיד שקלקול הקיבה שלך נבע ממשהו מאד ספציפי? כי אני לא :)
אני יכולה לשער אבל לא להיות בטוחה.
הסיטואציה היחידה שזה אפשרי לדעתי היא כשמגיעים המוני אנשים לבי"ח ומזהים שכולם אכלו ביום מסוים במקום מסוים.

מעניין שבתור ישראלים (ואני מניח שברוב המערב) אנחנו בקונספציה שאוכל טעים חייב להיות יקר יותר. בטוקיו למשל אפשר למצוא המון מסעדות עם מישלן שמוכרות ארוחה בפחות מ-2000 יין, שזה זול גם בסטנדרטים מקומיים. באופן כללי שם דווקא יותר זול לאכול בחוץ מאשר לבשל בבית. נתקלתי בהזיה הזו כשהייתי בסופר וקניתי כל מיני חומרי גלם שאי אפשר להשיג בארץ.

אנחנו בקונספציה שאוכל טעים חייב להיות יקר יותר.
אני לא בטוחה שזאת הקונספציה.
מסעדות שף מתומחרות על יצירתיות למשל, אני לא בטוחה שסובייקטיבית המאכלים טעימים יותר ממנה פשוטה שמזכירה לך את הילדות :)
אני חובבת של אוכל ביתי-אתני ולהערכתי מסעדות כאלה זולות יותר ממסעדות רגילות שמגישות לך סטייק או שרימפסים (בישראל).
ומצד אחר: אם תשב במסעדה X או תזמין ממנה וולט - מה יהיה יותר יקר? והאם זה יהיה טעים יותר?

מסעדות שף מתומחרות על יצירתיות למשל, אני לא בטוחה שסובייקטיבית המאכלים טעימים יותר ממנה פשוטה שמזכירה לך את הילדות :)
עם או בלי יצירתיות, הבעיה במסעדות 'נחשבות' בארץ זה שהן הרבה פעמים לא עומדות בתנאי הבסיסי של להכין אוכל טעים. מוכרח לומר שרוב האוכל הטעים שיצא לי לאכול בארץ היה של בשלנים ביתיים, בהרבה מקרים זו אפילו לא תחרות.

ומצד אחר: אם תשב במסעדה X או תזמין ממנה וולט - מה יהיה יותר יקר? והאם זה יהיה טעים יותר?
זה ברור, אנשים מוכנים לשלם פה אקסטרא בשביל הנוחות, גם במחיר וגם באיכות.

עכשיו בפסח יוצא לנו לארח חברים ומשפחה. יש מסעדות ממש טובות שהיינו בכיף שמחים לחגוג שם אבל כשמדובר בחמישה עשר אורחים החשבון מסתכם בסביבות 5000 ש''ח. האלטרנטיבה היא לבשל בבית עם מצרכים ב 1000 ש''ח פלוס בילוי במטבח של שלוש שעות לפני ושעה אחרי. סה״כ 4 שעות עבודה שחוסכות 4000 ש''ח

סה״כ 4 שעות עבודה שחוסכות 4000 ש''ח
אני הכנתי את הסדר אצלנו השנה, לא משהו ענק - שמונה בוגרים ופעוטה.
באופן כללי אנחנו נוהגים לפזר בין האורחים חלק ממשימות החג ולהשאיר לנו את המנות העיקריות ועוד כמה.
כדי לא להתיש את עצמי, הכנתי את רוב הדברים שבוע לפני כן והקפאתי - מרק עוף צח, קניידלעך, קדרת בקר, כרעיים בתנור, קציצות מנגולד וקציצות כרישה.
כל יום הכנתי משהו אחד, לקח לי חצי שעה ביום במטבח במקסימום. בשבת בצהריים הכנתי מגש תפו"א, ושני סלטים (השבוע האחרון הוקדש לניקיון).
אני מעריכה שכל המזון שקניתי לחג לא עלה יותר מ-500 ש"ח. את היינות, השתיה הקלה, החרוסת, העוגה והאורז הביאו האורחים. נשאר לנו מלא אוכל גם להיום ולמחר (ושלחנו גם עם הילדים הביתה). היה טעים, בריא, זול, מגוון ושמח (במידה סבירה, עם קצת בכי מדי פעם על החטופים והמלחמה).

עכשיו בפסח יוצא לנו לארח חברים ומשפחה. יש מסעדות ממש טובות שהיינו בכיף שמחים לחגוג שם אבל כשמדובר בחמישה עשר אורחים החשבון מסתכם בסביבות 5000 ש''ח. האלטרנטיבה היא לבשל בבית עם מצרכים ב 1000 ש''ח פלוס בילוי במטבח של שלוש שעות לפני ושעה אחרי. סה״כ 4 שעות עבודה שחוסכות 4000 ש''ח
ממש ככה, אנחנו חמישה, ובעלות של ארוחה אחת בחוץ אני יכול לפתוח שולחן מלא כל טוב בבית כל השבוע.

• אהבתי
Reactions: MMM
האלטרנטיבה היא לבשל בבית עם מצרכים ב 1000 ש''ח פלוס בילוי במטבח של שלוש שעות לפני ושעה אחרי. סה״כ 4 שעות עבודה שחוסכות 4000 ש''ח
מבחינת מחיר, אין שאלה בכלל. מסכימה לחלוטין!
אבל ארוחת חג ל15 איש תוך 3 שעות? זה רק סופרמן יכולה! אדם אחד? ברצינות? כולל זמן לרכישת המצרכים?

ארוחת חג ל15 איש תוך 3 שעות? זה רק סופרמן יכולה! אדם אחד? ברצינות? כולל זמן לרכישת המצרכים?
סופרוומן... כי אישתי עשתה הכל: מרק עם קניידלך, קציצות דגים, פרגיות עם ירקות בתנור, צלי בקר עם פטריות, אורז, סלט חצילים, סלט חסה וסלט עגבניות ומלפפונים, וגם חרוסת וכמובן חזרת.
החלק שלי היה לפתוח את בקבוקי היין ובסוף להכניס למדיח בכמה סבבים.
את המצרכים אנחנו מזמינים באינטרנט ומביאים לנו הביתה, ממש נוח

אבל ארוחת חג ל15 איש תוך 3 שעות?
לא צריך הכל ביום אחד, אבל שימי לב שרוב התבשילים לא צריכים את עזרתך ברוב שעות בישולם. כמו כן, הכנת קדרת בקר לוקחת אותו זמן בין אם היא ל-5 איש או ל-15.
עוף בתנור אפשר להכין במגש קטן ל-5 או במגש גדול ל-15.
אם מתארגנים נכון, בוחרים מתכונים נכונים, דואגים לחלק משימות קטנות לשאר האורחים - זה עוזר מאד לקיצור שעות עבודה.
בכלל, אם כל אחד מביא את המשהו שהוא הכי טוב בו - מובטחת ארוחה טעימה ומגוונת מאד.
הבעיה מתחילה כשהמארחים ממש רוצים להשוויץ :)

לא צריך הכל ביום אחד, אבל שימי לב שרוב התבשילים לא צריכים את עזרתך ברוב שעות בישולם
הבעיה בפרישה על כמה ימים זה הנושא של הכשרות בפסח, כדי להכין אוכל לערב חג - צריך מטבח מוכשר לפסח ואת זה עושים יחסית קרוב לחג אחרת לא ניתן לאכול חמץ עוד לפני החג.

פרישה לכמה אנשים זה כנראה הפתרון הכי טוב

הכנת קדרת בקר לוקחת אותו זמן בין אם היא ל-5 איש או ל-15.
עוף בתנור אפשר להכין במגש קטן ל-5 או במגש גדול ל-15.
כן, אבל...
שימי לב שעוף מתבשל בתנור בערך שעה, קדרת בקר מתבשלת בנפרד בתנור שעתיים או 3. כבר חצינו את רף השלוש שעות...
בגלל זה לא ברור לי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
Shamran88 ביזור קניית מדדים על פני זמן שוק ההון 2
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
פ כבר לא כל-כך חייל משוחרר, פני לאן? יומני מסע אישיים 43
A יתרונות של עסק על פני אדם פרטי ברכישה ומכירת נדלן נדל"ן 6
L גרירת הפסד הון על פני שנים רבות מיסים 4
ה לקנות INVESCO על פני ISHARES שוק ההון 1
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
מ ביטוח דירה - נזקי צנרת - האם כדאי שרברב פרטי על פני שרברב של חברה שבהסדר נדל"ן 70
I ביצועים על פני טווח תאריכים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 2
D פסגות טרייד נמחקו מעל פני האדמה צרכנות פיננסית 7
E למה הרוב הגדול מעדיף תעודות סל על פני מניות? שוק ההון 162
G קניית קרנות סל באירופה על פני תעודות סל ישראליות שוק ההון 13
L פיזור על פני זמן: מינוף כדרך להורדת סיכון שוק ההון 76
ש האם עדיף תיק עצמאי בIB על פני תיקון 190 בIRA שוק ההון 42
shirbi האם יש סיבה להעדיף פיקדון בנקאי על פני אג"ח של אותו הבנק? שוק ההון 21
B איך קרן מחקה של אג"ח ממשלתי מפסידה כסף על פני 3 שנים? שוק ההון 10
K תועלת בדיווידנדים על פני etf רגיל. שוק ההון 6
E פיזור השקעה על פני מספר תיקים? ושאלות נוספות.. שוק ההון 18
רוקישיק העדפת אג"ח על פני מניות שוק ההון 17
U עדיפות לאג"ח ממשלת ארה"ב - על פני אג"ח ממשלת ישראלי שוק ההון 4
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
J שער הדולר - לאן פניו? שוק ההון 60
D לאן להפקיד פנסיה בפרישה מדומה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I מי שעשה רילוקיישן, כיצד החלטתם לאן? אוף טופיק 3
גימפל עתיד ה"בולים" לאן? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 11
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
A לא יודע לאן להמשיך מכאן התפתחות אישית 22
C מכאן לאן יומני מסע אישיים 28
O התלבטות לאן לנתב כסף פנוי כל חודש שוק ההון 5
W פיסיקאי לא ניסיונאי - לאן? התפתחות אישית 8
א קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך? שוק ההון 3
ו לאן אנו הולכים בהקשר ל-YouTube? אוף טופיק 39
F לאן אפשר לפתח את מקצוע העו"ס כדי שיהיה כלכלי? התפתחות אישית 11
I שער הדולר לאן? פוסטים מאיכות נמוכה 306
The Stoic עובר מפסגות - לאן? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 92
N דמי ניהול בקפ"ג להשקעה - לאן לשאוף? פוסטים מאיכות נמוכה 2
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
L לאן מכאן? התפתחות אישית 32
M הצהרת הון ראשונה - מה הולך לאן? מיסים 0
F קניית מניות של ishares - סליקה נדחתה - לאן הלך הכסף? שוק ההון 18
A לאן מגיעים הכספים שמושקעים במדדים? מי נהנה מהם? והאם זה יכול לעזור לעולם? אוף טופיק 31
S פוליסת חיסכון - לאן לנייד את הכספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V לאן להמשיך מכאן-סטודנט למשפטים התפתחות אישית 8
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
Kipodi לאן נעלמה הסולידית? אוף טופיק 9
stamEhad Binance - KYC, לאן נושבות הרוחות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
deussex לאן עכשיו ? שוק ההון 24

נושאים דומים

Back
למעלה