• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך?

אוריאל13546

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם,

שאלה אולי קצת מוזרה אבל לא כל כך הצלחתי למצוא מענה ומעניין אותי לדעת איך הדברים עובדים.

נניח ואני קונה מניה של חברה כלשהי, הבנתי את העיקרון הכללי שזה אומר שאני קונה בעלות על חלק קטן ממנה, אבל ת'כלס, קניתי מניה של חברת מיקרוסופט לדוגמא, לאן הכסף הולך? לחברת מיקרוסופט?
עכשיו ברור שאם החברה מרוויחה וכו' המניה עולה וכן להפך, אבל איך זה ת'כלס קורה? הכוונה היא נגיד וקניתי מניה ב-100 דולר והחברה הרוויחה, איך זה משפיע על המניה שקניתי שהיא תהיה עכשיו שווה 110 דולר?

אותו דבר לגבי מדד, נגיד וקניתי קרן מחקה SP500, שוב אני מבין את העיקרון שהכסף מוצמד למדד וכשהוא עולה ויורד זה משפיע על הסכום. אבל ת'כלס מה בעצם קורה עם הכסף? הכוונה היא, לאן הוא בפועל הולך? מה "מצמיד" אותו למדד?

אני יודע שזו שאלה טיפה מוזרה בנוף, תודה לכל העונים!

מניות נוצרות כאשר החברה מוכרת חלק מעצמה לשוק (הציבורי או הפרטי), תהליך זה נקרא הנפקת מניות.
מפה אסביר על השוק הציבורי כי אני לא יודע איך זה עובד בשוק המשני.

אחרי שהמניות כבר בשוק, הן נסחרות בין סוחרים שונים בשוק, החברה היא לא צד בעסקאות (למעט מקרים בהם החברה קונה מניות של עצמה וכדומה, אבל לא ברוב העסקאות).

כנ״ל בקרנות, אך קרנות תמיד מוכנות ״לייצר עוד״ תעודות, כל עוד יש קונה (ואז הכסף נכנס לקרן), סוחרים שנקראים ״עושי שוק״ שמרוויחים על המרווח בין מחיר הקנייה למחיר המכירה, והם מתקשרים מול הקרן כדי לייצר או למחוק תעודות. (כלומר אם אין תעודות למכירה כרגע ואתה רוצה לקנות, יש מי שימכור לך, תמיד)

שווי (חיצוני) של פריט (וזה לא ממש משנה מה הוא) מוגדר על ידי כמה מישהו מוכן לשלם עליו.

השוק הראשוני: חברה מנפיקה מניות. מי שקונה בהנפקה קונה מהחברה דרך החתם שמלווה את ההנפקה. הכסף מההנפקה נכנס לקופת החברה.

כל מסחר מהנקודה הזו והלאה מבוצע בשוק המשני, בין קונים ומוכרים שאינם קשורים לחברה.

עליה וירידה של ערך המניות נקבעת על בסיס המחיר שקונים ומוכרים בשוק המשני מוכנים לשלם תמורת המניות.

נניח ואני קונה מניה של חברה כלשהי, הבנתי את העיקרון הכללי שזה אומר שאני קונה בעלות על חלק קטן ממנה, אבל ת'כלס, קניתי מניה של חברת מיקרוסופט לדוגמא, לאן הכסף הולך? לחברת מיקרוסופט?
יש שני מצבים
1. קניה רגילה בבורסה, הכסף הולך לאותו אחד שמכר לך.
2. הנפקה, כאן זה גם מתחלק לשני מצבים:
2.1 בעל עניין בחברה שהחלק שלו לא רשום עדיין בבורסה מציע את המניות למכירה, במצב הזה הכסף הולך למוכר.
2.2 החברה מבצעת גיוס הון, במצב הזה יש דילול חלקם של בעלי המניות הישנים, והכסף הולך לקופת החברה.
אותו דבר לגבי מדד, נגיד וקניתי קרן מחקה SP500, שוב אני מבין את העיקרון שהכסף מוצמד למדד וכשהוא עולה ויורד זה משפיע על הסכום. אבל ת'כלס מה בעצם קורה עם הכסף? הכוונה היא, לאן הוא בפועל הולך? מה "מצמיד" אותו למדד?
הקרן מחזיקה במניות או בחוזים שהם שווי ערך לשווי סך כל היחידות המונפקות; וזה מה שמצמיד את ערך היחידות למדד.
גם כאן מכירה רגילה היא בין שני אנשים בבורסה, והנפקה היא יצירת יחידות חדשות שבמקרה כזה הקרן מקבלת את הכסף ורוכשת עוד מניות/חוזים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A איך אני בודק את התאריך שבו קניתי מניה במערכת ספארק? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B אם קניתי דירה כרווק, מה המיסוי עליה כשאמכור אחרי חתונה? נדל"ן 4
Sander קניתי קרן ממונפת. עזרו לי להיפטר ממנה. שוק ההון 1
A קניתי קרן סל שמשקיעה בזהב שוק ההון 6
A קניתי קרן סל שמשקיעה בזהב שוק ההון 1
Jenia29 קניתי דירת סטודיו באתר סקי בגאורגיה (New Gudauri) נדל"ן 53
איליה איך קניתי רכב או למה כדאי לכיר\להבין בדברים שאתה לא תמיד תעשה בעצמך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
מתכנת בשעה טובה קניתי היום את הנייר ערך הראשון! יומני מסע אישיים 53
ק קניתי בקיוסק השכונתי צרכנות פיננסית 3
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
ד איך נקבע מחיר של מניה שוק ההון 4
A הימנעות מאירוע מס - החזקת מניה מחלקת בIB שוק ההון 17
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ד השוואת מניה לקרן סל? שוק ההון 2
S האם מניה אמריקאית בברוקר ישראלי נחשבת נכס בחול? מיסים 4
ד איך מוכרים/קונים מניה הלכה למעשה ? שוק ההון 8
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
R רכישת שבר מניה בבנק שוק ההון 5
L שינוי רישום מניה שוק ההון 2
J אופציות put ו call כדי לגדר סיכון על מניה ספציפית שוק ההון 38
D קניית מניה בפעם הראשונה, מניה ספציפית לא השקעה כללית שוק ההון 19
ה שברי מניה שוק ההון 1
S "דוח שאילתת מס הכוללת שערי מניות לכל מניה לפי שכבות" בדולרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
T מס על מניה אמריקאית בברוקר ישראלי מיסים 6
J מימוש אופציה על מניה בארה״ב שוק ההון 5
S מינימום רכישה של מניה? שוק ההון 5
הדבורה מיה עלות מניה עם מכירת אופציות שוק ההון 2
H מגן מס בגין מחיקת מניה ? מיסים 3
D איך מחושב מחיר מניה בזמן אמת? פוסטים מאיכות נמוכה 10
R האם יש מערכת התראות על מניה ספציפית שקניתי שוק ההון 6
ש רכישת שברי מניה ב-Interactive Brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
A החזקת מניה בתיק שהבנק הפסיק לסחור בה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A גידור מניה חסומה -- הכרה במניות שמוחזקות מחוץ לברוקראז׳ לצורך margin שוק ההון 6
D דיווח על מניה שהתקבלה בספין-אוף מיסים 17
עתיד מתוק איך מוכרים מניה מחוץ למסחר ללקוח בחו"ל? שוק ההון 3
ש גובה/ערך מניה שוק ההון 13
א מידע על מניה שוק ההון 5
ה שער מניה דואלית שוק ההון 6
M שאלת קיזוז מס רווח הון והפסד מניה שוק ההון 9
M היגיון ברכישת מניה שמתחילה לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 40
A מניה paypal שוק ההון 4
ט מה הדרך הכי פשוטה לבדוק אם מניה X נמצאת במדדים? שוק ההון 2
ש מניה ספציפית או קרן שוק ההון 4
ש שווי מניה שוק ההון 1
D מה קורה עם מחזיקים מניה בשווי העל 10% ב IRA? שוק ההון 2