• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כבר לא כל-כך חייל משוחרר, פני לאן?

פוזור_אמורי

משתמש רשום
דירוג
3
השלום,
באפריל דאשתקד רבה מזלי והשתחררתי מצבא ההגנה לישראל, בו למען האמת לא עשיתי יותר מדי, בהתחלה כלוחם, אך רוב רובו של השירות כתומך לחימה.
כחייל כמעט ולא הוצאתי כסף על שום דבר, ולא היתה לי שום הוצאה שותפת רצינית, גרתי עם ההורים והם מימנו אותי באהבה, טוב האמת שלא היה יותר מדי מה לממן. את הכסף אגרתי בחשבון הבנק כמו אחרון יושבי השטעטלים, ושם צברתי אוצר קטנטן, רק את חלקו השקעתי דרך קרן גמל.

כשהשתחררתי התחלתי לעבוד בעבודה חקלאית, בערך, ממש מול הבית, בקיבוץ בו אני גר, 35 לשעה, כשבחודשים מסוימים עובדים פחות שעות ממה שמצופה ממשרה מלאה ובחודשים אחרים עובדים מהשעות המוקדמות של קליטת הענבים ממש עד ללילה. לפני כמה שבועות נודע לי שאוחלף ע"י עובד אחר, ולא אמשיך לעבוד במקום באופן קבוע, אלא באופן חלקי. האמת שמלכתיחלה התחלתי לעבוד שם רק כי לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. כל הזמן שעבדתי שם גרתי עם ההורים, לא החזקתי רכב, לא הוצאתי כמעט שקל. יש לי כמות לא רעה של כסף בחשבון הבנק ובקרן גמל, אם כי בקרוב אני ארצה להשקיע באופן ישיר, ספציפית אני לא רואה סיבה להשקיע בS&P500 דרך הקרן עם עמלות כל-כך גבוהות.

כרגע, אין לי מושג לאן להמשיך. אני מאוד אוהב מקצועות הומניים למיניהם, בעיקר היסטוריה ומזרחנות, הייתי אומר שצברתי ידע לא קטן בשניהם בזמני החופשי. ובכל זאת, ברור לי שללכת ללמוד מקצוע כזה ממש לא מבטיח שום מקצוע, ואם גם מקצוע אז כנראה שלא אחד שיבטיח לי כסף טוב. הדבר נכון גם לגבי שאר התחומים ההומניים שמעניינים אותי - יחב"ל, תקשורת, ערבית.
מצד שני, כל תחום ריאלי שעסקתי בו לא עניין אותי כלל, שזה בעצם בעיקר תכנות.
אני רוצה למצוא לעצמי מקצוע שאוהב, אך גם אחד שלא ידגים לי מוביליות חברתית כלפי מטה.
כל רעיון יתקבל בברכה.

נערך לאחרונה ב:
יש בפורום מספר שרשורים על עריכת דין, אני מניח שזה נופל בתחום ההומני.
הייתי שוקל גם לימודים בחו"ל כאופציה לפתיחת דלתות (דרכון וכו)

הזדהתי עם מה שאמרת על זה שניסית ללמוד תכנות אבל זה לא משך אותך. לא כל אחד צריך ללכת להייטק (או למקצועות הריאלים וההנדסה). לפי דעתי, דווקא מאוד חשוב שהרבה אנשים איכותיים *לא* ילכו להייטק.

התשתית החברתית שלנו תהיה חזקה יותר אם בכל תחום (חינוך, שירותים חברתיים, כלכלה, כבאות, בנייה, מסעדנות וכו'), יהיו אנשים שקודם כל מתאימים לתחום, מוכשרים בו וגם אוהבים אותו.

במקרה שלך, אתה מעיד על עצמך שאין לך משיכה לתחום הריאלי. הייתי נמנעת מלסבול במשך שנים בעבודה שאין לי זיקה כלשהי אליה.

מה כן?
כן חשוב שלכל מקצוע שתיבחר יהיה מנגנון כלכלי שיאפשר לך להתקיים ולהתקדם בחיים. אפשר למצוא תחומים שמעניינים אותך ואז להתמקצע בצדדים המשתלמים ביותר בהם.
קופצת לי דוגמא של מישהו שלמד יחסים בינ"ל. הוא יכול עם התואר הזה ללכת למשרד החוץ ולהרוויח פחות, או שהוא יכול להצטרף כיועץ אסטרטגי עם ראיה גלובלית מפותחת לחברת EY/ מקינזי/ BCG ולהרוויח יותר.

כמובן שהכל קיים במנעד- סביר לדעתי למצוא תחום שלא עונה ב-100% על כל תחומי העניין שלך, כדי להרוויח קצת יותר.

ברוך הבא לפורום

יש בפורום מספר שרשורים על עריכת דין, אני מניח שזה נופל בתחום ההומני.
הייתי שוקל גם לימודים בחו"ל כאופציה לפתיחת דלתות (דרכון וכו)
אכן נופל שם, לא חשבתי לכיוון הזה בכלל, כן אגיד שזה לא מקצוע שמעניין אותי עד כדי כך, אבל צריך להשקיע בזה יותר מחשבה.
תוכל להרחיב על לימודים בחול ואיזה דלתות זה פותח?
הזדהתי עם מה שאמרת על זה שניסית ללמוד תכנות אבל זה לא משך אותך. לא כל אחד צריך ללכת להייטק (או למקצועות הריאלים וההנדסה). לפי דעתי, דווקא מאוד חשוב שהרבה אנשים איכותיים *לא* ילכו להייטק.

התשתית החברתית שלנו תהיה חזקה יותר אם בכל תחום (חינוך, שירותים חברתיים, כלכלה, כבאות, בנייה, מסעדנות וכו'), יהיו אנשים שקודם כל מתאימים לתחום, מוכשרים בו וגם אוהבים אותו.

במקרה שלך, אתה מעיד על עצמך שאין לך משיכה לתחום הריאלי. הייתי נמנעת מלסבול במשך שנים בעבודה שאין לי זיקה כלשהי אליה.

מה כן?
כן חשוב שלכל מקצוע שתיבחר יהיה מנגנון כלכלי שיאפשר לך להתקיים ולהתקדם בחיים. אפשר למצוא תחומים שמעניינים אותך ואז להתמקצע בצדדים המשתלמים ביותר בהם.
קופצת לי דוגמא של מישהו שלמד יחסים בינ"ל. הוא יכול עם התואר הזה ללכת למשרד החוץ ולהרוויח פחות, או שהוא יכול להצטרף כיועץ אסטרטגי עם ראיה גלובלית מפותחת לחברת EY/ מקינזי/ BCG ולהרוויח יותר.

כמובן שהכל קיים במנעד- סביר לדעתי למצוא תחום שלא עונה ב-100% על כל תחומי העניין שלך, כדי להרוויח קצת יותר.

ברוך הבא לפורום
תודה על התגובה. לגבי הצדדים המשתלמים בכל תחום, העניין הוא שאם נגיד אלמד היסטוריה, לצורך העניין, אין עד כמה שאני מבין שום סיבה להניח שאוכל להגיע לאזורים היותר משתלמים במקצוע, ז"א, אדם שלומד תחום ריאלי כמו מדעי המחשב יכול כמעט ולהבטיח שיעבוד במקצוע בתחום עם משכורת טובה, הדבר נכון גם לגבי משפטים (אני מניח) או אפילו לגבי מפעיל מכונת CNC. לא כך הדבר עם אנשים שעוסקים בהיסטוריה.

קודם כל ברוך הבא לפורום!
אני לא יודע אם הלימודים יעניינו אותך, כי הם עקרונית די ריאלים, אבל בהנחה שאתה בפורום אני מניח שכן יש לך עניין מסיים בכלכלה וכספים.
אולי לימודי כלכלה וניסיון לעבוד כאנליסט לאחר התואר? אולי התמחות במזרח התיכון.
אני יודע שבמכללה שאני לומד בה קיים שילוב של כלכלה ולימודי המזרח הרחוק. אני מניח שיש מכללה/אוניברסיטה בארץ שמשלבת את נושא הכלכלה והמזרח התיכון. אולי כלכלה והיסטוריה. אני בטוח שקיים משהו.
יכול להיות שילוב מעניין עבורך :)

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
תבדוק מסלול של פילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה (פכ"מ) באוניברסיטה העברית. מסלול מעולה של מצטיינים עם מקפצה להרבה מאוד תפקידים. יכול להוביל מהיכרות אישית לתפקידים של ייעוץ אסטרטגי, הייטק לא הארד קור טכני (אסטרטגיה, פרהסייל טכני, מכירות ועוד), קרנות הון סיכון וכמובן המקומות הכי טובים במשרדי הממשלה (אגף תקציבים וכד'). ממש אבל ממש לא צריך ללמוד מדמח וללכת להייטק טכני (ובעיני גם משעמם ומונוטוני) כדי להשתכר טוב. כן, לא תרוויח 70 אשח כמתכננת בחברת פאננג אבל אם אתה לא ממש אוהב תכנות אז זה נראה לי ממש סבל.

כהערת צד - יש לא מעט אמת בקלישאה של תלמד מה שיש לך פשן אליו והכסף יבוא. צריך להיות מפוכחים ולחשוב על מסלול אבל אישית הגעתי למקומות מעולים מתואר במדעי הטבע שנלמד מתוך תשוקה שהוביל ללימודים בחו"ל לתואר מתקדם ומשם נפתחו כל מיני דלתות מעניינות מאוד (ותוך זמן קצר והרבה עבודה לפרישה בגיל צעיר עם משפחה). יש הרבה דרכים לרומא, תמצא את שלך.

השנקל שלי לפני שאתה בוחר תואר תעבוד שנה במקצוע (או במשהו קרוב במידת האפשר) כדי לראות אם התחום עושה לך את זה.

חושב ללמוד ביולוגיה? תעבוד שנה במעבדה
חושב על עריכת דין? תחפש משרה במשרד עורכי דין
חושב על הוראה? תעבוד שנה כמורה (אפשר למצוא עבודה גם בלי תעודת הוראה)

אסטרטגייה כזאת תקטין את הסיכון שתלמד לתואר ואז תגלה שהמקצוע לא עושה לך את זה.

לו הייתי במקומך הייתי מחפש עבודה שתיתן לי כישורים נוספים ומשוב על תחומי עניין. אני מניח שאתה בן 22. עדיף לנסות מגוון מקצועות לשנה שנתיים ורק אז ללכת על לימודים כשאתה יותר סגור על עצמך.

אגב, כפי שהסולידית כתבה לא חייבים תואר.

אני מאוד אוהב מקצועות הומניים למיניהם, בעיקר היסטוריה ומזרחנות, הייתי אומר שצברתי ידע לא קטן בשניהם בזמני החופשי. ובכל זאת, ברור לי שללכת ללמוד מקצוע כזה ממש לא מבטיח שום מקצוע, ואם גם מקצוע אז כנראה שלא אחד שיבטיח לי כסף טוב. הדבר נכון גם לגבי שאר התחומים ההומניים שמעניינים אותי - יחב"ל, תקשורת, ערבית.
לא הולכים ללמוד מקצוע הומני באוניברסיטה,
מהטעם הפשוט שהיסטוריה או מזרחנות זה לא מקצוע. זה תחום דעת.
עושים את זה מתוך רצון לדעת...

אפשר ורצוי להפריד בין תחומי ידע שמעניינים ומסקרנים אותנו לבין משלח יד.
אני למשל אוהב לקרוא ספרי עיון היסטוריים בנושאים מסוימים ואף לקחתי מספר רב של קורסים בהיסטוריה ופילוסופיה באונ'.
עובד בכלל בתחום המכונות.

תמיד אפשר לשנות כיוון.
בזן ואומנות אחזקת האופנוע הכותב מדבר בדיוק על ההבדל בין הסטודנטים שניגשים ללמוד מתוך רצון למקסם הכנסה לבין אלו שלומדים מתוך תשוקה.
ספר מומלץ בלי קשר.

השנקל שלי לפני שאתה בוחר תואר תעבוד שנה במקצוע (או במשהו קרוב במידת האפשר) כדי לראות אם התחום עושה לך את זה.

מה שאתה כותב נכון רק בתיאוריה בחלק לא מבוטל מהמקצועות, אדם שרוצה להיות טייס מה הוא אמור לעשות לדעתך?, מי יתן לו לשבת במעבדה כדי להתנסות שנה?, וגם אם ישב זה לא יתן לו המחשה בכלל למקצוע.

לגבי הצדדים המשתלמים בכל תחום, העניין הוא שאם נגיד אלמד היסטוריה, לצורך העניין, אין עד כמה שאני מבין שום סיבה להניח שאוכל להגיע לאזורים היותר משתלמים במקצוע, ז"א, אדם שלומד תחום ריאלי כמו מדעי המחשב יכול כמעט ולהבטיח שיעבוד במקצוע בתחום עם משכורת טובה, הדבר נכון גם לגבי משפטים (אני מניח) או אפילו לגבי מפעיל מכונת CNC. לא כך הדבר עם אנשים שעוסקים בהיסטוריה.
מסכימה עם מה שכתבת- חד משמעית אין לך הבטחה בנוגע לעתיד התעסוקתי שלך.
הנחת העבודה היא שעברת על תחומי העניין שלך והבנת שמתוך כולם, אתה מעוניין "לשים את הצ'יפים" על היסטוריה (כדוגמא) כיוון שזה התחום שמאזן בין עניין/ סיפוק לבין תמורה כלכלית בצורה מקובלת עלייך. אם לא- תמשיך לחפש.

אני רק הצעתי צורת חשיבה שתעזור לך לראות עתיד בתחומים שהצהרת שאתה שואב מהם סיפוק, כי זה גם חשוב.
יש גם המון דרכים להסתכל על תואר ברוח/מדעי החברה- כמקנה כישורי ניתוח, כתיבה, חשיבה ביקורתית וכו'. יכול להיות שבעתיד כשתחפש עבודה לא תשווק את עצמך כהיסטוריון, אלא כאדם שיודע לנתח סיטואציות מורכבות, להבחין במניעים נסתרים, להיות devils advocate, ולתחקר את מעשי העבר ולשאוב מהם פתרונות עתידיים.

אני לא מסכימה. אפשר להגיד שגם אסטרונומיה וביולוגיה הם "תחומי דעת" ולא משלח יד. ועבודה סוציאלית היא בטוח יותר משלח יד ולא תחום דעת תיאורטי.

לא לכולם מתאים לתכנת מול מסך כל היום. כן צריך להיכנס מפוקח לסיטואציה ולהבין שיכול להיות שמי שבוחר ללמוד משהו הומני/חברתי יצטרך להתגמש על שכר או לחשוב בצורה יצירתית על תחום העבודה שלו. ולא שייכנס ללימודים ויזכר בסופם שהוא שכח לחשוב על מה קורה יום אחרי קבלת התואר.

מה שאתה כותב נכון רק בתיאוריה בחלק לא מבוטל מהמקצועות, אדם שרוצה להיות טייס מה הוא אמור לעשות לדעתך?, מי יתן לו לשבת במעבדה כדי להתנסות שנה?, וגם אם ישב זה לא יתן לו המחשה בכלל למקצוע.
מסכים שזה לא יעבוד בכל תחום אבל זה עדיין יכול להועיל במגוון מקצועות. אני מכיר מישהי שהחליטה לוותר על החלום של לימודי רפואה אחרי שנתיים של עבודה כמזכירה רפואית. נכון היא לא עבדה כרופאה אבל היא קיבלה מידע מכלי ראשון על אופי העבודה של הרופאים.

עושים את זה מתוך רצון לדעת...
קראתי כמה פעמים ולא האמנתי למראה עיניי.
האירוניה התאבדה

משתף דיעות פלואידיות שלעתים אני מצדד בהן יותר ולעתים פחות:

צעירים עם לבטים כמו שלך, שאין להם בעיה לוותר על הפרטיות שלהם, ויש להם מספיק ביטחון עצמי על-מנת לשרוד במשאים ומתנים, לנהל עובדים או להתנהל מול ספקים, מקימים עסקים בתחום שבאופן יחסי לאחרים הם טובים בו (לא בהכרח מצטיינים בו). בעידן האינטרנט והמדיה החברתית הוצאות השיווק כנראה זולות יותר וגם פשוטות טיפה יותר ליישום במידה ומדובר בעסק של נותן שירותים. גם תוסיף את הוויתור בשלבים הראשונים על משרדים, מכונות וחומרי גלם והוצאות על דברים פיזיים. כמובן שיש לזה גם סיכונים כמו למצוא את עצמך בחובות בגיל צעיר במקרים מסוימים.

מניח שלא גילתי לך את אמריקה, יש הרבה מידע על הנתיב הזה ביוטיוב ובאינסטגרם.

גישה אחרת תומר שבטווח גיל ה-20 זה הטווח שבו חוקרים ומגלים כמה שיותר דברים חדשים, כאשר המטרה היא לצבור הון ולא בהכרח לעשות מה שאתה אוהב. בהמשך, כשאתה קצת יותר מבוסס ועם מקצוע או עסק מעשי ביד שישרת אותך לטווח ארוך, יתכן שיתפנה מקום להתחיל לחקור מה אתה אוהב ממה שצברת עד כה ולהתמקד בו (לא לפני שהתמקדת במקצוע או בכישורים שמכניסים לך את מקסימום ההכנסה האפשרית).

כמובן שהגישה הזאת קצת רעילה או רדיקלית, אבל לדעתי מוטב להבין קודם כל באיזו קלחת אתה חי, מה מצופה ממך וגם מי הם ה-"אויבים" במשחק הזה שעומדים לעשות עליך הרבה מאוד סיבובים בהיבטים ספציפיים אך לסייע לך הרבה פעמים בהיבטים אחרים. בשורה התחתונה, לא מדובר ב-Tutorial של חיי הקטינות, אתה במשחק האמיתי עכשיו, הסיכונים בו אמיתיים אבל גם ההזדמנויות, הפירות על עמלך, והרווחים.

אחרי שמבינים את כל המורכבויות הללו, כנראה שלרוב האנשים נותר מעט מאוד פניות פסיכולוגית לחקור מה הם אוהבים לעסוק בו, והם מבינים שעליהם קודם כל להבטיח הישרדות ורק לאחר שהם עולים בפרמידה של מאסלו, אולי תהיה להם הפריווילגיה להתעסק במה שעושה להם טוב.

הגישה השלישית שמהווה סוג של בררת מחדל - גישה נוסח "אמא ואבא" בסגנון של תלמד משהו, תמצא עבודה טובה ויציבה, ותיכנס למלכודת ירח הדבש בסגנון משכנתא וילדים. כנראה שלהרבה אנשים זה עדיין עובד. עדיין..

בהצלחה.

נ.ב. - אם נושאים הומניים מעניינים אותך יותר, ואכן יש לך איזושהי דרך ייחודית להביט עליהם, לדבר עליהם או להנגיש אותם, אל תשכח שאנחנו מצויים עמוק בתוך עידן הרשתות החברתיות, היוטיוב וה-AI. תביט על רמי מערוץ לאומנות לדוגמה. מניח שגם אם החבר'ה הללו לא נהנים יותר מידי ממונוטיזציה של התוכן שהם מפיקים, אין ספק שאם זה מצליח מבחינת פופולאריות אז מדובת בתרומה משמעותית לרזומה שלהם. את התרומה הזאת ניתן להמשיר לכסף בהמשך, או לכל הפחות להשיג מזה קשרים או אנשים שמעריכים את הידע שלך ומסייעים לך גם מבחינה תעסוקתית או מבחינת יחסי ציבור. לדוגמה: הזמנה להרצות, הפקת מוצרים בהמשך סביב הנושאים המדוברים, יצירת תוכן אקסקלוסיבי בתשלום ועוד ועוד. אבל זה רק אחרי שתופסים פופולאריות, ולהבנתי אחוז קטן מהיוצרים תופס אותה.

נערך לאחרונה ב:

לו הייתי במקומך הייתי מחפש עבודה שתיתן לי כישורים נוספים ומשוב על תחומי עניין. אני מניח שאתה בן 22. עדיף לנסות מגוון מקצועות לשנה שנתיים ורק אז ללכת על לימודים כשאתה יותר סגור על עצמך.

אגב, כפי שהסולידית כתבה לא חייבים תואר.
חוץ מהפגם שציין @בורונוס לגבי הגישה הזו (לבחור מקצוע זה לא כמו לבחור שירות סטרימינג, זה לא עובד ככה. ולהיות מזכיר בקופ"ח לא ילמד אותך להיות רופא) יש עוד משהו:

אני חושב שכל אדם נורמלי ובריא בנפשו שמשתחרר מהצבא ועדיין לא ממש נכנס למסלול של קריירה, יש לו תפיסה מאוד אידיאליסטית של שוק העבודה, ואז כשהוא מתחיל לעבוד הוא נוחל אכזבה.

אז הוא חושב, לדוגמה, שמה שמתכנתים עושים בעבודה זה לתכנת , והוא עוד לא יודע שתכנות זה רק בערך 30% מהעבודה. השאר זה פגישות ודיונים וקשקשת ופוליטיקות פנים-ארגוניות (מבוסס על סיפור אמיתי).
או שהוא שמעוניין להיות רופא, אז הוא מדמיין לעצמו איך פציינטים מודים לו שהוא עשה להם ניתוח שהציל את חייהם, והוא פחות חושב כמה עייף הוא יהיה בשעה ה-35 של המשמרת שלו.
או אם הוא מאלה שמנגנים טוב בגיטרה אז יש לו ביטחון מופרז בעצמו שהוא יהיה בוב דילן הבא, והוא עוד לא מבין שהוא הולך להתפרנס רק בקושי משיעורים פרטיים לילדים.

אז מה יקרה למי שינקוט באסטרטגיה שלך? הוא ילך להתנסות בעבודה X, יראה שיש מלא בירוקרטיה ו/או שחיטות ארגונית ו/או שעות ארוכות וקשות, יתבאס ויעבור למקצוע Y, ששם הוא יחווה את אותו דבר ויעבור למקצוע Z. וחוזר חלילה. וכך בפרק זמן של 15 שנה הוא יעבוד ב15 עבודות שונות ועדיין לא יקבל החלטה.

בתור מי שהסיכון הזה התממש עבורו (ונדמה לי שגם אצלך זה המצב אם עקבתי נכון), אני חושב שהדרכים שאתה מציע כדי להגן מהסיכון הזה הן יותר מסוכנות מהתרחיש עצמו.
לך תלמד מה שאתה אוהב. תהנה מהלימודים עצמם. תהנה מהחברה, תהנה לרכוש השכלה. מקסימום לא תמצא בזה עבודה שאתה אוהב. what's the big deal?

אני חושב שכל אדם נורמלי ובריא בנפשו שמשתחרר מהצבא ועדיין לא ממש נכנס למסלול של קריירה, יש לו תפיסה מאוד אידיאליסטית של שוק העבודה, ואז כשהוא מתחיל לעבוד הוא נוחל אכזבה.

אז הוא חושב, לדוגמה, שמה שמתכנתים עושים בעבודה זה לתכנת , והוא עוד לא יודע שתכנות זה רק בערך 30% מהעבודה. השאר זה פגישות ודיונים וקשקשת ופוליטיקות פנים-ארגוניות (מבוסס על סיפור אמיתי).
או שהוא שמעוניין להיות רופא, אז הוא מדמיין לעצמו איך פציינטים מודים לו שהוא עשה להם ניתוח שהציל את חייהם, והוא פחות חושב כמה עייף הוא יהיה בשעה ה-35 של המשמרת שלו.
או אם הוא מאלה שמנגנים טוב בגיטרה אז יש לו ביטחון מופרז בעצמו שהוא יהיה בוב דילן הבא, והוא עוד לא מבין שהוא הולך להתפרנס רק בקושי משיעורים פרטיים לילדים.
וזו הסיבה שאני ממליץ להתנסות. נכון אתה לא תדע בדיוק מה העבודה של מתכנת / רופא / מוזיקאי אבל תהיה לך תמונה קצת פחות אידיאליסטית וקצת יותר מציאותית.
אז מה יקרה למי שינקוט באסטרטגיה שלך? הוא ילך להתנסות בעבודה X, יראה שיש מלא בירוקרטיה ו/או שחיטות ארגונית ו/או שעות ארוכות וקשות, יתבאס ויעבור למקצוע Y, ששם הוא יחווה את אותו דבר ויעבור למקצוע Z. וחוזר חלילה. וכך בפרק זמן של 15 שנה הוא יעבוד ב15 עבודות שונות ועדיין לא יקבל החלטה.
ההנחה שלי היא שלאדם הממוצע יש 2-3 אופציות קריירה בניהם הוא מתלבט. עלות ההתנסות בהם גם אם נחליט להקדיש לזה שנה שלמה היא 3 שנים. אפשר גם להקדיש חצי שנה לכל תחום / לעבוד במקביל ב2 עבודות מה שמקצץ את הזמן פלאים. בכל אופן צעירים אחרי צבא עובדים לפני האוניברסיטה. כל מה שאני ממליץ הוא לעבוד באופן יותר ממוקד כדי לקבל משוב על כיוון הקריירה ששקלנו. מטבע הדברים אם אין לך כיוון בכלל האסטרטגייה הזו פחות תעבוד בגלל עלות הזמן הגבוהה.
בתור מי שהסיכון הזה התממש עבורו (ונדמה לי שגם אצלך זה המצב אם עקבתי נכון), אני חושב שהדרכים שאתה מציע כדי להגן מהסיכון הזה הן יותר מסוכנות מהתרחיש עצמו.
לך תלמד מה שאתה אוהב. תהנה מהלימודים עצמם. תהנה מהחברה, תהנה לרכוש השכלה. מקסימום לא תמצא בזה עבודה שאתה אוהב. what's the big deal?
אכן זה מה שהתרחש אצלי עם תואר בביולוגיה. הbig deal הוא שעלות ההזדמנות של תואר היא מאוד גבוהה. בגיל 25 קל להקדיש את כל זמנך ומרצך לרכישת מקצוע. זה קשה יותר ככל שמתבגרים ויש מחויבויות נוספות בחיים. כפי שרשמתי בפוסט אליו קישרתי מעל 37% מהישראלים לא עובדים במקצוע אותו למדו. כך שהאסטרטגייה של "לך בעיוורון אחרי החלום שלך" היא בעייתית.

לפות"ש ממליץ בחום על הספר SO GOOD THEY CAN'T IGNORE YOU שמדבר על פיתוח קריירה מוצלחת.

מצד שני, כל תחום ריאלי שעסקתי בו לא עניין אותי כלל, שזה בעצם בעיקר תכנות.
בכל מקרה, אין כרגע כל כך מה לחפש בתעשייה. הדלת לא פתוחה כרגע, לחדשים. אין שם הזדמנויות כרגע.
וזה בסדר לא לאהוב תכנות. אני מכיר הרבה אנשים שניסו ללמוד וזה לא משך אותם באף צורה. חלק דרך אגב הלכו למקצועות הייטק אחרים והצליחו בהם כמו IT, סייבר...
כרגע, אין לי מושג לאן להמשיך. אני מאוד אוהב מקצועות הומניים למיניהם, בעיקר היסטוריה ומזרחנות, הייתי אומר שצברתי ידע לא קטן בשניהם בזמני החופשי. ובכל זאת, ברור לי שללכת ללמוד מקצוע כזה ממש לא מבטיח שום מקצוע, ואם גם מקצוע אז כנראה שלא אחד שיבטיח לי כסף טוב. הדבר נכון גם לגבי שאר התחומים ההומניים שמעניינים אותי - יחב"ל, תקשורת, ערבית.
אני חושב שהבעיה הכי גדולה של אנשים שבאים לבחור מקצוע, הם חושבים בצורה יותר מדי אנוכית. יותר מדי נוטים לחשוב מה אתה היית רוצה לעשות. לא מתקדמים ככה, בחיים.
אתה צריך לחשוב מה העולם שמסביב רוצה שתהיה. בדרך כלל, השכר שבא זו אינדיקציה טובה לדעת מה העולם רוצה שתהיה.
היו פה כבר כל מיני דיונים בעבר בפורום של אנשים בוגרים ממך בעשור טוב שלא מבינים עדיין את הדברים האלה... למה הם לא יכולים להרוויח בתחומים שהם רוצים לעסוק בהם כמו ביולוגיה ומגדר.

למשל, מתכנת מרוויח 35,000 כי העולם רוצה תוכנה איכותית ותהליכים שיעבדו בקליק - והעולם מוכן לשלם בהתאם.

תחשוב איפה צריך אנשים מוכשרים. אם לא בתור עובד, אז איפה יש הזדמנות לנישה עסקית שאנשים יהיו מוכנים לשלם עליה.
אתה לא צריך שיהיו לך את כל התשובות לזה עכשיו. זה תהליך גילוי שיקח לך ככל הנראה שנים. אבל כמו שאמרו לך פה באמת, תנסה לעבוד בדברים שיש לך זיקה כלשהי אליהם - זה יתן לך פרספקטיבה על החיים ואיפה יש הזדמנויות בשבילך לחפש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
WRLD הגירה לארה"ב - חייל משוחרר אוף טופיק 9
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ פתיחת קרן פנסיה חייל משוחרר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
הנולד הפרשה חודשית לחיסכון של חייל משוחרר צרכנות פיננסית 11
אחד שתוהה הרבה חייל משוחרר- תיק השקעות אישי/ קרן פנסיה/ קופת גמל?! שוק ההון 3
ד שיתוף חוזה השקעות של חייל משוחרר - אשמח לעזרה! שוק ההון 3
H חייל משוחרר צרכנות פיננסית 2
A חייל משוחרר לקראת עבודה ראשונה התפתחות אישית 23
Y חייל משוחרר בן 22, כיצד להתחיל? יומני מסע אישיים 5
A קרן מחקה מדד (חייל משוחרר) שוק ההון 134
O פתיחת עסק חייל משוחרר (קרן השתלמות- מהפיקדון) שוק ההון 9
H חייל משוחרר צרכנות פיננסית 10
E שאלות של חייל משוחרר צרכנות פיננסית 6
D חייל משוחרר - מתלבט כיצד לחסוך לדירה ולפנסיה שוק ההון 3
O חייל משוחרר השקעה נזילה לטווח קצר - בינוני שוק ההון 27
yuvalnsn שאלה של חייל משוחרר שרוצה להשקיע שוק ההון 3
Z חייל משוחרר מעוניין להשקיע שוק ההון 31
avik דיון תיאורטי על חייל משוחרר. שוק ההון 26
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4
T כמה גישות שאני, חייל ממוצע, מתלבט ביניהן שוק ההון 40
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
A פידבק על תיק השקעות של חייל מושחרר שוק ההון 22
י חייל לקראת תיק השקעות ראשון שוק ההון 17
ד להיות חייל סולידי יומני מסע אישיים 100
A חסכון/השקעה חייל שוק ההון 19
D חייל משקיע.. כנסו לטכס עצה שוק ההון 9
י חייל מבולבל שוק ההון 37
נ האם אני יכול לפתוח קופת גמל או קרן השתלמות בתור חייל? שוק ההון 5
O כניסה לשוק ההון - חייל שוק ההון 24
Count Olaf משוחרר "טרי" בן 25, חייב לרוקן את העו"ש בהקדם יומני מסע אישיים 46
ד משרות לחייל משוחרר: קורסי ההייטק? אוף טופיק 38
ה מס לחייל משוחרר מיסים 11
ס תיק לחייל משוחרר שעתיד להתחיל לימודים שוק ההון 9
ד כיוון לחיים - מ״פ משוחרר התפתחות אישית 14
AssafSho קצין משוחרר בהתלבטויות שוק ההון 10
C בחירת תואר לקריירה לחייל משוחרר התפתחות אישית 15
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
A יתרונות של עסק על פני אדם פרטי ברכישה ומכירת נדלן נדל"ן 6
L גרירת הפסד הון על פני שנים רבות מיסים 4
ה לקנות INVESCO על פני ISHARES שוק ההון 1
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
מ ביטוח דירה - נזקי צנרת - האם כדאי שרברב פרטי על פני שרברב של חברה שבהסדר נדל"ן 34
I ביצועים על פני טווח תאריכים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 2
D פסגות טרייד נמחקו מעל פני האדמה צרכנות פיננסית 7
E למה הרוב הגדול מעדיף תעודות סל על פני מניות? שוק ההון 162
G קניית קרנות סל באירופה על פני תעודות סל ישראליות שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה