• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ?

• פותח הנושא פותח הנושא Zorg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Zorg

משתמש בכיר
דירוג
2,759
אני מסתכל על מניות הבנקים בארץ, בייחוד מכיוון שיש לי קצת ואני שוקל אם להחזיק או למכור וחשבתי שהן יעלו בעקבות הדוחות, ואני לא מבין,

הבנקים מפרסמים דוחות מדהימים ומציגים רווחי שיא. אבל, מדד הבנקים יורד ב 4% באותו שבוע, ולמרות הרווחים המדד נסחר בערך ברמה של תחילת 2022.

מבלי לייעץ לאף אחד כמובן, אם הייתם מחזיקים במניות בנקים היום, מה הייתם עושים ?

נערך לאחרונה ב:
1. צפי להורדת ריבית
2. לממשלה יש כל מני רעיונות לקחת לעצמה את רווחי הבנקים
זה מסביר אי שינוי. אבל ירידה ?

כלומר המשקיעים ידעו את כל זה גם לפני הדוחות יענו לפני פחות משבוע. המחיר היה אמור כבר לשקף את זה. וכשאתה מוסיף את עליית הערך של הבנקים בעקבות הדוחות, למה שהמדד יזוז למטה ?

זה מסביר אי שינוי. אבל ירידה ?

כלומר המשקיעים ידעו את כל זה גם לפני הדוחות יענו לפני פחות משבוע. המחיר היה אמור כבר לשקף את זה. וכשאתה מוסיף את עליית הערך של הבנקים בעקבות הדוחות, למה שהמדד יזוז למטה ?
באופן כללי אין ממש טעם להסביר תנודות של אחוזים במחירי מניות.

אבל אם אתה מתעקש, נראה שהסיכוי להסלמה בצפון גדל, אולי זה העניין.

אה, מסתבר שמישהו כבר חשב על זה,

אני מתלבט כבר הרבה זמן מה לעשות עם מניות הבנקים, שהיו אמורות להיות חלק מנייתי עם קצת פחות סיכון בתיק השקלי.

נערך לאחרונה ב:
הבנקים מפרסמים דוחות מדהימים ומציגים רווחי שיא. אבל, מדד הבנקים יורד ב 4% באותו שבוע,
כל הבורסה בת"א ירדה באותו שבוע, הבנקים לא חריגים. הסיבה העיקרית כנראה- חשש המשקיעים מפני התגברות הלחימה בצפון.
ולמרות הרווחים המדד נסחר בערך ברמה של תחילת 2022.
שכחת רפורמה משפטית, משבר בשוק הנדל"ן, 7 באוקטובר (כולל סיכונים והשלכות לטווח קצר וארוך).
למה אתה לא שואל באותה מידה על עלייה של 10% בחודש הקודם?
ירידה של 5% בשבוע לא חריגה ולא משקפת.
(נ.ב עליית הערך של הבנקים היא לא בעקבות הדו"חות אלא בעקבות הרווח שלהם בתקופה שהדו"ח מייצג - Q4 23, יציאת הדו"ח רק מאשררת את הרווח. באופן כללי, אני לא חושב שהיתה הפתעה גדולה לאחד הכיוונים עם יציאת הדו"חות).
מבלי לייעץ לאף אחד כמובן, אם הייתם מחזיקים במניות בנקים היום, מה הייתם עושים ?
ממשיך להחזיק, אבל לא כחלק היציב בתיק
הבנקים זולים אבסולוטית, אבל כל התדרדרות במצב תשפיע על הבנקים לא פחות ואף יותר משאר החברות (למעט אולי חברות נדל"ן ממונפות)

למה אתה לא שואל באותה מידה על עלייה של 10% בחודש הקודם?
בגלל המידע הנוסף של הדוחות.

ירידה של 5% בשבוע לא חריגה ולא משקפת.
גם כאשר הרווחים גדלו בצורה כזו ?

ממשיך להחזיק, אבל לא כחלק היציב בתיק
הבנקים זולים אבסולוטית, אבל כל התדרדרות במצב תשפיע על הבנקים לא פחות ואף יותר משאר החברות (למעט אולי חברות נדל"ן ממונפות)
זה הבעיה, הבנקים בתיק השקלי בחלק המנייתי אבל כמניות עם סיכון נמוך, מכיוון שהתיק השקלי משמש למחיה.

כלומר, לפי דעתך הבלתי מייעצת, אם זה המצב של מניות הבנקים, אין בעצם מניות בישראל שאני יכול להחשיב כסיכון מנייתי אבל בצד הנמוך שלו. בעיה.

נערך לאחרונה ב:
בגלל המידע הנוסף של הדוחות.
גם כאשר הרווחים גדלו בצורה כזו ?
הרווחים אל מול 2022 גדלו בעיקר כתוצאה מעליית הריבית. זה היה צפוי עוד קודם פרסום הדו"ח.
הסבר קצר: עם עליית הריבית הבנק אמנם משלם יותר על מקורות המימון שלו, אבל מגלגל את ההפרש ללקוח. בנוסף ישנם מקורות מימון בריבית קבועה שטרם התעדכנה כלפי מעלה, למשל אג"חים בריבית קבועה ופקדונות ותיקים.
במקביל, הפרשות להפסדי אשראי כתוצאה מהמצב בהחלט היו צפויות. בדו"חות התפרסם בין השאר גובה ההפרשה.
זה שמחלקת ניהול הסיכונים בבנק X בחרה להפריש 2 מיליארד ש"ח לא אומר שהיא צודקת. מדובר בהערכת הסיכונים כפי שהם תופסים אותם היום. (בקורונה למשל הפרישו יותר ממה שהפסידו בפועל. זה יכול להיות גם לצד השני).
זה הבעיה, הבנקים בתיק השקלי בחלק המנייתי אבל כמניות עם סיכון נמוך. מכיוון שהתיק השקלי משמש למחיה.

כלומר, לפי דעתך הבלתי מייעצת, אם זה המצב של מניות הבנקים, אין בעצם מניות בישראל שאני יכול להחשיב כסיכון מנייתי אבל בצד הנמוך שלו. בעיה.
קטונתי מלייעץ.
אני מסתכל על הבנקים כמניות ערך זולות מאוד, עם פוטנציאל משמעותי לעליית ערך.
מכפיל הון נמוך מ-1, מכפיל רווח מפלצתי, ותשואה להון חלומית.
בתרחיש של הסלמה/מלחמה אזורית כנראה יחטפו חזק. אבל קשה לגדר סיכון כזה בשוק המקומי.
מניות תעשייה בטחונית עשויות לספק גידור במקרה של הסלמה (אלביט? לא זולה, ולא בהכרח תגדר במקרה של סנקציות בינלאומיות על ייצוא נשק ישראלי).
חברות תעשיה/הייטק ישראליות מבוססות ייצוא ללא מגבלות לוגיסטיקה (מצור חות'י?) עשויות לספק גידור חלקי.
בכל אופן, אם חלק משמעותי מהתיק נמצא בחו"ל לא הייתי חושש יתר על המידה.
הרהורים לא מחייבים.

הרווחים אל מול 2022 גדלו בעיקר כתוצאה מעליית הריבית. זה היה צפוי עוד קודם פרסום הדו"ח.
הסבר קצר: עם עליית הריבית הבנק אמנם משלם יותר על מקורות המימון שלו, אבל מגלגל את ההפרש ללקוח. בנוסף ישנם מקורות מימון בריבית קבועה שטרם התעדכנה כלפי מעלה, למשל אג"חים בריבית קבועה ופקדונות ותיקים.
במקביל, הפרשות להפסדי אשראי כתוצאה מהמצב בהחלט היו צפויות. בדו"חות התפרסם בין השאר גובה ההפרשה.
זה שמחלקת ניהול הסיכונים בבנק X בחרה להפריש 2 מיליארד ש"ח לא אומר שהיא צודקת. מדובר בהערכת הסיכונים כפי שהם תופסים אותם היום. (בקורונה למשל הפרישו יותר ממה שהפסידו בפועל. זה יכול להיות גם לצד השני).

קטונתי מלייעץ.
אני מסתכל על הבנקים כמניות ערך זולות מאוד, עם פוטנציאל משמעותי לעליית ערך.
מכפיל הון נמוך מ-1, מכפיל רווח מפלצתי, ותשואה להון חלומית.
בתרחיש של הסלמה/מלחמה אזורית כנראה יחטפו חזק. אבל קשה לגדר סיכון כזה בשוק המקומי.
מניות תעשייה בטחונית עשויות לספק גידור במקרה של הסלמה (אלביט? לא זולה, ולא בהכרח תגדר במקרה של סנקציות בינלאומיות על ייצוא נשק ישראלי).
חברות תעשיה/הייטק ישראליות מבוססות ייצוא ללא מגבלות לוגיסטיקה (מצור חות'י?) עשויות לספק גידור חלקי.
בכל אופן, אם חלק משמעותי מהתיק נמצא בחו"ל לא הייתי חושש יתר על המידה.
הרהורים לא מחייבים.

אז שוב השאלה רלוונטית מתמיד, מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ?​

חשבתי להכניס קצת מהמדד אולי ספציפיות כמו מזרחי ולאומי שנראים טוב ובכלל המדד נמצא במקום של לפני שנה
מאידך אנחנו לא יודעים מה עם הצפון ואם יהיה בגלאגן הם יחטפו ראשונים,
אך ההשקעה שלי לטוווח ארוך אז זה לא כזה רלוונטי לא?

באם זה המצב של מניות הבנקים, אין בעצם מניות בישראל שאני יכול להחשיב כסיכון מנייתי אבל בצד הנמוך שלו. בעיה.
לדעתי אין אחזקה ישירה במניה/חברה בעולם שנכון להחשיב כסיכון מנייתי נמוך.
אך ההשקעה שלי לטוווח ארוך אז זה לא כזה רלוונטי לא?
נכון. וגם אין טעם לשאול ולבחון למה זה עולה או יורד ברמה יומית/שבועית/חודשית.
כל הכתבות על זה אלו הסברים בדיעבד ש: (1) אין דרך לאמת או להפריך, (2) אם אין שינוי מהותי בחברה - לא צריכים להשפיע על השקעה ארוכת טווח בה.

יש לי מסמך קטן שאני משתמש בו לקריאת כוון על הבנקים:

1718014045003.png

אני חושב על הבנקים בצורה הזו, בו ניקח נגיד את הפועלים:
אתה יכול לקנות את הפועלים, שעשה שנה שעברה, תשואה על ההון של 14%...בפחות מההון העצמי בתשואה של 16.7% על המחיר היום. תשואה מדהימה בעולם של ריביות ארוכות טווח סביב ה 5%.
עכשיו נניח והיה לך פקדון בפועלים, שבו משום מה עשו טעות ויש לך פקדון ללא הגבלת זמן, עם תשואה של 14% על ההון המופקד... אשר אין להם יכולת לסיים אותו. הפקדון קיים כל עוד אתה רוצה.
הרי לא תמכור אותו חזרה לפועלים בשקל לשקל נכון? תרצה יותר מהקרן אם בכלל...בכמה תמכור? לא נראה לי שתמכור אותו ב 84 אגורות על השקל(שהיום אתה יכול לקנות אותו במחיר הזה)...כנראה שגם לא ב100, או ב200... זה בגדול האפשרות שיש לך היום בבנקים.

*ברור שזה לא פשוט כל כך...וצריך להבין את הבנקים, את מבנה ההון, להעריך את הסיכוי לרווחיות הזו או דומה בהמשך, את הסיכונים במבנה הממונף של הבנקים, הסיכונים של המדינה, להעריך את היכולת של המדינה למסות הלאה, מה יקרה בעת משברים, מבנה עלויות וכו וכו...אבל זו העבודה אם אתה רוצה להשקיע בכל מניה ובוודאי בבנקים(שהם מהמוסדות המורכבים ביותר לניתוח).

נערך לאחרונה ב:
הבנקים מפרסמים דוחות מדהימים ומציגים רווחי שיא. אבל, מדד הבנקים יורד ב 4% באותו שבוע, ולמרות הרווחים המדד נסחר בערך ברמה של תחילת 2022.
הבנקים הכריזו על דיבידנדים נאים יחד עם הדוחות. מסביר חלק מהירידה.

יש לי מסמך קטן שאני משתמש בו לקריאת כוון על הבנקים:

צפה בקובץ המצורף 2497

אני חושב על הבנקים בצורה הזו, בו ניקח נגיד את הפועלים:
אתה יכול לקנות את הפועלים, שעשה שנה שעברה, תשואה על ההון של 14%...בפחות מההון העצמי בתשואה של 16.7% על המחיר היום. תשואה מדהימה בעולם של ריביות ארוכות טווח סביב ה 5%.
עכשיו נניח והיה לך פקדון בפועלים, שבו משום מה עשו טעות ויש לך פקדון ללא הגבלת זמן, עם תשואה של 14% על ההון המופקד... אשר אין להם יכולת לסיים אותו. הפקדון קיים כל עוד אתה רוצה.
הרי לא תמכור אותו חזרה לפועלים בשקל לשקל נכון? תרצה יותר מהקרן אם בכלל...בכמה תמכור? לא נראה לי שתמכור אותו ב 84 אגורות על השקל(שהיום אתה יכול לקנות אותו במחיר הזה)...כנראה שגם לא ב100, או ב200... זה בגדול האפשרות שיש לך היום בבנקים.

*ברור שזה לא פשוט כל כך...וצריך להבין את הבנקים, את מבנה ההון, להעריך את הסיכוי לרווחיות הזו או דומה בהמשך, את הסיכונים במבנה הממונף של הבנקים, הסיכונים של המדינה, להעריך את היכולת של המדינה למסות הלאה, מה יקרה בעת משברים, מבנה עלויות וכו וכו...אבל זו העבודה אם אתה רוצה להשקיע בכל מניה ובוודאי בבנקים(שהם מהמוסדות המורכבים ביותר לניתוח).
אני לא בטוח שזה מספיק:
1. קודם כל אלו נתונים לשנה בודדת. צריך נתונים להרבה שנים כי יתכן שזו שנה חריגה.
2. שנית יש לבדוק אם בנכסים יש נכסים לא מוחשיים כמו מוניטין. לדעתי צריך לעשות את החישובים כאשר מורידים נכסים מסוג זה.
3. אני לא בטוח שרווח משקף את מצב החברה. יתכן למשל שלחברה מסוימת יש רווח אבל רווח זה נוצר משערוך נכסיה מחדש. יתכן שלאותה חברה יש הפסדים מפעילויות

חסר עוד משהו: יחס בין ההון להתחייבויות.

אני לא בטוח שזה מספיק:
2. שנית יש לבדוק אם בנכסים יש נכסים לא מוחשיים כמו מוניטין. לדעתי צריך לעשות את החישובים כאשר מורידים נכסים מסוג זה.
3. אני לא בטוח שרווח משקף את מצב החברה. יתכן למשל שלחברה מסוימת יש רווח אבל רווח זה נוצר משערוך נכסיה מחדש. יתכן שלאותה חברה יש הפסדים מפעילויות
1. לדעתי אלו נתונים משקפים. נכון שחלק מהרווח מגיע מריביות נמוכות על חוב (אג"ח) שנלקח בעבר, שיתעדכן כלפי מעלה עם גלגול החוב קדימה בריביות גבוהות יותר. אך מנגד, ישנם מקורות הכנסה שיתעדכנו כלפי מעלה, למשל משכנתאות שניתנו במסלול משתנה כל 5 בריביות נמוכות בשנים קודמות.

2. 3. לגבי נכסים לא מוחשיים, מדובר בסכום פעוט ביחס להון בכללותו. מצד שני, מרבית נכסי הנדל"ן בבעלות הבנקים רשומים בספרים בחסר על שוויים (וכפי שניתן להניח על סמך עסקאות מכירה אחרונות של נכסים).

אני לא בטוח שזה מספיק:
1. אתה צודק מאד...כמו שאמרתי, זוהי קריאת כוון...לא אנליזה...ובהחלט אחד מהדברים הכי חשובים זה שכל אחד יחשוב עבור עצמו מה לפי דעתו יהיו הרווחים העתיידים...זה הקושי.
2. ההון העצמי ללא נכסים לא מוחשיים...אבל בבנקים האתגר האמיתי הוא צד הנכסים...כל ההלוואות שהם נותנים והשיערוכים...האם ההון העצמיי מייצג? או שווה משמעותית פחות/יותר? קשה מאד לדעת...
3. כאן מדובר על הבנקים...אלו רווחים מפעילות שוטפת ברובם המוחלט.(אפילו אחרי הפרשות לחובות מסופקים שלא בטוח כמה באמת יהיו).

אין לי תשובה קלה כאן...רק להראות, בסופו של דבר אתה יכול לקנות את הבנקים בתשואה פנומנלית על רווחי שנה שעברה...אם הרווחים האלו יחזרו/יגדלו(בגלל כלכלה חזקה, המשך צמצום הוצאות, אי מיסוי עודף וכו וכו...) אז תעשה תשואה פנומנלית על השקעה "משעממת" כמו הבנקים בישראל.
אם יתחיל משבר כלכלי משמעותי, תהיה רגולציה דרקונית על הרווחים, הפתעות משום מקום, אי שליטה בהוצאות וכו...אז לא...

(ורק בשביל להשוות, את הסנופי אתה קונה היום בתשואה על השווי שוק של רווחי 23 של בערך 4%, לעומת הבנקים שאתה יכול לקנות אותם ב 14-19%...חתיכת פער ענק...האם הפועלים או הסנופי יהיה השקעה טובה/בטוחה יותר בשנים הקרובות?)

לא הבנתי את הרעיון הכללי של להחזיק בתיק מניות של בנקים ישראליים, על פניו התשואה על הפנים, אני מפספס משהו?
(עריכה - אולי דיבידנד?)

האמת שבמקרה יש לי את האחזקה הזו בתיק בגלל המלצה של יועץ בבנק, שאיכשהו הייתה טובה (בדרך כלל יש להתעלם מההמלצות שלהם). קניתי כאשר הריבית הייתה נמוכה וההסבר שלו היה שכאשר הריבית תעלה אז רווחי הבנקים יגדלו... שזה מה שקרה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אופק מדד ת''א 125 מול מדד הבנקים שוק ההון 7
A קרן סל מדד הבנקים שוק ההון 5
I חוויה של משקיע מתחיל בזמן הקורונה - 16% על ת"א 125 וקצת מדד הבנקים שוק ההון 95
S כשאתה רואה כותרת : "ירידות חדות בנעילה בבורסת ת"א: מדד הבנקים צנח ב-7.2%" אוף טופיק 1
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
S חוות דעת על קרן מחקה מדד עולמי ללא שווקים מתעוררים שוק ההון 4
A המלצות לקופת גמל להשקעה: דגש על מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S קרן מחקה זרה נסחרת בתל אביב ועוקבת אחרי מדד MSCI World שוק ההון 7
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
ג איך יודעים מה אופן המיסוי של קרן עוקבת מדד ריאלי\לא מדד\מט"ח ? שוק ההון 5
NachYur מדד אמריקאי אגרסיבי פוסטים מאיכות נמוכה 6
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
Z מדד המחירים לצרכן שפורסם ביוני שוק ההון 10
א כיצד מחושב דמי ניהול על מדד s&p 500 שוק ההון 4
B דיבידנדים במחקי מדד בק.פנסיה והשתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y רעיונות למכשירים פיננסים בבתי השקעות מקביל לחסכונות צמודות מדד בבנקים שוק ההון 5
B מניות בודדות מול מדד S&P500 שוק ההון 2
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
S האם מדד חלקי סקטוריאלי של סנופי נחשב מדד מבחינת גמל IRA? שוק ההון 1
B תשואות של מסלול פנסיה לפי חודש (מחקה מדד s&p 500) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L האם יש קרן סל מחקה מדד עולמי שנסחרת ביורו? שוק ההון 1
R האם משתלם להעביר את קופות הגמל להשקעה לעוקב מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A הפניקס השתלמות מחקה מדד S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S מדד אג"ח קרן מחקה או אג"ח בודד שוק ההון 7
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
M מדד עולמי מול ACWI+שווקים מתפתחים בתיק חדש שוק ההון 14
G יש קופג להשקעה פאסיבי מחקה מדד עולמי ? שוק ההון 2
י מדד ניקיי שוק ההון 1
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
B ריבית בקרן נאמנות מחקה מדד אגח שוק ההון 5
E פנסיה על מדד S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
מ האם החזקת קרן סל ישראלית מחקה מדד חו"ל שווה להחזקת כספים בחו"ל שוק ההון 1
H מחקה מדד נאסד"ק שוק ההון 2
עידו ג מדד עולמי - ללא ארהב שוק ההון 7
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
א מחקה מדד שוק ההון 3
א קרן שקלית שמחקה מדד זר שוק ההון 6
N חיפוש מדד לפי מניות שוק ההון 6
M נקודת יציאה בפיקדון. 3% או מדד? צרכנות פיננסית 13
R הקרן השקלית על מדד S&P 500 של בלאקרוק שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה