היי לכולם,
אחרי הרבה נסיונות למלא את טופס הצהרת ההון בעצמי (ולחסוך סכום מגוחך של 1200+מע"מ למילוי טופס ע"י רואה חשבון) אני עדיין לא מבין איך נכון לעשות הכל,
היות ויש פה הרבה אנשים שעשו זאת, מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי :
אני שכיר מאז ומתמיד, ידוע בציבור + 1, שנה שעברה פתחתי עסק קטן שבקושי הכניס כסף (במקביל לשכיר) ובעקבות זה נדרשתי להגיש הצהרת הון ראשונה על 2021.
יש לי הרבה נכסים מסוגים שונים ואני לא לחלוטין מבין לאן כל אחד מהנכסים נכנסים בטופס הצהרת ההון,
מה גם שבטופס יש מס' מאוד קטן של שורות יחסית – איך מתומודדים גם עם זה?
את כל המסמכים הרלוונטיים כבר הוצאתי מכל החברות, (דוח מצב לתאריך 31.12.2021) ככה שיש לי את כל המספרים והנספחים הדרשים עם כל המידע הנחוץ – רק לא מבין לחלוטין מה לעשות איתם
אשמח מאוד אם מישהו יעזור לי להבין איך נכון לרשום את כל אחד מהנכסים בטופס 1219 המדובר, לאן כל קטגוריה נכנסת ואיך נכון לרשום את הכל.
הנכסים שהיו לי בתאריך 31.12.21 :
תודה רבה!
אחרי הרבה נסיונות למלא את טופס הצהרת ההון בעצמי (ולחסוך סכום מגוחך של 1200+מע"מ למילוי טופס ע"י רואה חשבון) אני עדיין לא מבין איך נכון לעשות הכל,
היות ויש פה הרבה אנשים שעשו זאת, מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי :
אני שכיר מאז ומתמיד, ידוע בציבור + 1, שנה שעברה פתחתי עסק קטן שבקושי הכניס כסף (במקביל לשכיר) ובעקבות זה נדרשתי להגיש הצהרת הון ראשונה על 2021.
יש לי הרבה נכסים מסוגים שונים ואני לא לחלוטין מבין לאן כל אחד מהנכסים נכנסים בטופס הצהרת ההון,
מה גם שבטופס יש מס' מאוד קטן של שורות יחסית – איך מתומודדים גם עם זה?
את כל המסמכים הרלוונטיים כבר הוצאתי מכל החברות, (דוח מצב לתאריך 31.12.2021) ככה שיש לי את כל המספרים והנספחים הדרשים עם כל המידע הנחוץ – רק לא מבין לחלוטין מה לעשות איתם
אשמח מאוד אם מישהו יעזור לי להבין איך נכון לרשום את כל אחד מהנכסים בטופס 1219 המדובר, לאן כל קטגוריה נכנסת ואיך נכון לרשום את הכל.
הנכסים שהיו לי בתאריך 31.12.21 :
- דירה בארץ
- קופת גמל להשקעה
- 3 קרנות השתלמות
- פנסיה
- קופת חסכון בחברת ביטוח
- קרן השקעות (חברה ישראלית)
- תיק מניות אישי בIB
- תיק מניות RSUבברוקר זר (Fidelity)
- תיק מניות אישינוסף אצל ברוקר ישראלי
- 2 השקעות בקרנות הלוואות חברתיות בארץ
- מעט כסף במטבעות קריפטו (לא יודע אם בכלל אכניס את זה לרשימה – הסכומים לא משמעותיים ואולי לא שווה את הסיבוך)
- משכנתא על הדירה בארץ
- הלוואה על קופת חסכון בחברת ביטוח
תודה רבה!
נערך לאחרונה ב: