• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו

• פותח הנושא פותח הנושא בת העמק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה אתם חוזים לעתיד?
יותר אנשים עם זמן פנוי ויותר כסף לבזבז על בילויים וחוויות, יותר רווקים שחיים לבד בדירות קטנות => פופולריות עולה של מקומות בילוי שמספקים חוויה.

לא מבין למה אנשים נגד מסעדות.
קודם כל יוצאים בשביל הלצאת ולשבת ולא רק בשביל האוכל. דבר נוסף זה שלפעמים אין כוח להכין.
לגבי הבריאות? אנשים בבית משתמשים בדברים מוכנים מהסופר - רסק עגבניות, בצק מוכן וכו ומשכנעים את עצמם שזה בריא.
אני מעדיף להכין לבד הכל או לשבת במסעדה.
דווקא פיצה הכי טעים להכין בבית מהבסיס, הכל. להזמין פיצה זה הכי גרוע ואם כבר ללכת לאכול פיצה במסעדה טובה

כשמזמינים סלט אז את רואה בקלות אם הירקות עייפים או חתוכים טרי
אבל לא רואים את ניקיון הירקות ואת מצב הידיים שנגעו בו.
דווקא סלט טרי מרתיע אותי במסעדה כי בבישול לפחות יש סיכוי שרוב החיידקים והעובשים מתו.
כשאני הולך למסעדה (אני אף פעם לא מזמין משלוח הביתה), זה לא כי אני מצפה לחוויה בריאותית. אלא לחוויה נחמדה עם אנשים הקרובים אליי.
נכון, גם אני עשיתי את זה מהסיבה הזאת (או לפחות כי האנשים הקרובים אליי מחבבים את זה).
מבחינתי מיציתי את העניין כבר לפני שנים, וגם אז זה היה כשנמאס לי להכין ולנקות. הרגלתי את החברות להיפגש בטבע, או בבית של אחת מאיתנו, לארוחת בראנץ' שכל אחת מכינה משהו.
אנחנו גם עושים על האש בחצר מדי פעם, במיוחד כשהמשפחה מתאספת, ולפעמים הבת מגיעה ומכינה פיצה נהדרת. אני לצערי לא מתקרבת להכנת לחמים ופיצות.

אבל אני חושבת שזה עולם הולך ונעלם. אנשים לא רוצים לבשל באופן קבוע ולא רוצים לנקות את הבית ולא רוצים לשחק עם הילדים כל יום. מצד שני, זה מאד יקר להשתמש בשירותי חוץ כל הזמן (מסעדות ומשלוחים, מנקה, חוגים) ואני תוהה לאן כל זה מוביל.

אבל לא רואים את ניקיון הירקות ואת מצב הידיים שנגעו בו.
דווקא סלט טרי מרתיע אותי במסעדה כי בבישול לפחות יש סיכוי שרוב החיידקים והעובשים מתו.

נכון, גם אני עשיתי את זה מהסיבה הזאת (או לפחות כי האנשים הקרובים אליי מחבבים את זה).
מבחינתי מיציתי את העניין כבר לפני שנים, וגם אז זה היה כשנמאס לי להכין ולנקות. הרגלתי את החברות להיפגש בטבע, או בבית של אחת מאיתנו, לארוחת בראנץ' שכל אחת מכינה משהו.
אנחנו גם עושים על האש בחצר מדי פעם, במיוחד כשהמשפחה מתאספת, ולפעמים הבת מגיעה ומכינה פיצה נהדרת. אני לצערי לא מתקרבת להכנת לחמים ופיצות.

אבל אני חושבת שזה עולם הולך ונעלם. אנשים לא רוצים לבשל באופן קבוע ולא רוצים לנקות את הבית ולא רוצים לשחק עם הילדים כל יום. מצד שני, זה מאד יקר להשתמש בשירותי חוץ כל הזמן (מסעדות ומשלוחים, מנקה, חוגים) ואני תוהה לאן כל זה מוביל.
מסכים, הטרנד של לחפש נוחות הוא טרנד שרק מתחזק עם השנים.זה יקרה בכל התחומים שציינת, שזה בתחום גידול הילדים זה מעלה שאלות רציניות.

גם כיום, בגלל שחייבים לבשל, זה גם נהיה חלק מהערך העצמי של הרבה אנשים, שזה מעולה, ודרך לבטא מיומנות ויצירתיות ולקבל שבחים ולכן הם והם משקיעים בזה וכו. ואחרי שזה הופך לחלק מהזהות שלך הסיכוי שתהפוך לפודי, חובב מסעדות, גדל. וגם למישהו שמנסה להשתפר.

אבל מה קורה אם נכנס רובוט לתמונה, שמבצע את הבישול עצמו, ואתה רק קוצץ ירקות לפי הוראות מאפליקציה ושוטף כלים?

כן יצא בסוף אוכל טעים, אבל כל אחד יוכל לעשות את זה, וזאת תהיה עבודה שחורה(ומתי שהוא גם העבודה השחורה תהיה אוטומטית) . משהו די דומה לניקיון הבית, בסוף יוצא בית נקי וזה כיף, אבל זה לא משהו חשוב בזהות של האדם.

ואם זה המצב, רוב האנשים גם לא יתקדמו לבישולים יותר מורכבים וגם יהיה פחות פודיז שמעצם אהבת התחום הולכים למסעדות.

עכשיו גם מצד אחד זה ישפר את יכולות הבישול של חלק מהאנשים, ואז הם יקנו פחות בחוץ, מנות מסוימות.

ומהצד השני היות שחלק מיכולות הבישול של אנשים יקטנו אז יהיו דברים מסוימים שפחות יכינו בבתים, אז הביקוש להם בחוץ(מסעדות, משלוח, אוכל מוכן לצורותיו) יעלה, וסביר להניח שגם תהיה אוטומציה(בחוץ) וכך שמחירם יהיה סביר .

נערך לאחרונה ב:
גם כיום, בגלל שחייבים לבשל, זה גם נהיה חלק מהערך העצמי של הרבה אנשים, שזה מעולה, ודרך לבטא מיומנות ויצירתיות ולקבל שבחים ולכן הם והם משקיעים בזה וכו.
לא יודעת, אני אוהבת שזה יוצא לי טעים ואנשים נהנים אבל תמיד מחפשת להיות כמה שפחות זמן במטבח. לכן ההכנה המועדפת שלי היא מהסוג של לדחוף לסיר או לתנור ולשכוח לכמה שעות, וגם זה אחרי שהסו שף שלי (יבדל"א) קוצץ לי מראש את הירקות והבשר. לא מנסה להיות יצירתית במיוחד.
הכנת שניצל או קציצות מטוגנות זה העונש הכי גדול בשבילי, כי זמן השהות ליד הכיריים תואם את כמות הבשר הנדרש ואני מעדיפה להכין כמות גדולה ולהקפיא כדי שלא אצטרך כל שבוע לסבול מזה.
ואחרי שזה הופך לחלק מהזהות שלך הסיכוי שתהפוך לפודי, חובב מסעדות, גדל. וגם למישהו שמנסה להשתפר.
זה חלק מהזהות שלי כאדם מודרני מערבי, בדיוק כמו לנקות את עצמי במקלחת ולא בנהר ולנקות את הבית עם מים וסבון ולא עם זרדים מחוברים למקל קטן.
פודי במובן של מסעדות שף/יצירתיות מעולם לא הייתי, במיוחד שיש לא מעט סוגי מזון שאני לא מתקרבת אליהם - דגים, שרצים, רוב מוצרי החלב.
אני פיתחתי סקרנות לגבי התססות ותבלינים, וגם זה במידה.
אבל מה קורה אם נכנס רובוט לתמונה, שמבצע את הבישול עצמו, ואתה רק קוצץ ירקות לפי הוראות מאפליקציה ושוטף כלים?
יעני הרובוט עושה את מה שמעניין ומשאיר לך את הניג'וס? :>
היות שחלק מיכולות הבישול של אנשים יקטנו אז יהיו דברים מסוימים שפחות יכינו בבתים, אז הביקוש להם בחוץ(מסעדות, משלוח, אוכל מוכן לצורותיו) יעלה,
אני כבר היום מזמינה אוכל בחוץ רק של מה שאני לא יודעת להכין היטב או לא מתחשק לי להכין אף פעם - פיצה, חומוס ופלאפל, לפעמים שווארמה. מגיע בחמגשיות ואני מוסיפה סלט וחמוצים ביתיים ליד.

לא יודעת, אני אוהבת שזה יוצא לי טעים ואנשים נהנים אבל תמיד מחפשת להיות כמה שפחות זמן במטבח. לכן ההכנה המועדפת שלי היא מהסוג של לדחוף לסיר או לתנור ולשכוח לכמה שעות, וגם זה אחרי שהסו שף שלי (יבדל"א) קוצץ לי מראש את הירקות והבשר. לא מנסה להיות יצירתית במיוחד.
הכנת שניצל או קציצות מטוגנות זה העונש הכי גדול בשבילי, כי זמן השהות ליד הכיריים תואם את כמות הבשר הנדרש ואני מעדיפה להכין כמות גדולה ולהקפיא כדי שלא אצטרך כל שבוע לסבול מזה.

גם אני מעדיף להקפיא. . מעדיף להקפיא חזה עוף, עם השניצל לא קריספי אז אני כבר מעדיף חזה עוף. סוגר את הפינה.זה ותוספות מוכנות מהשופרסל לחימום במיקרו זה מה שאני לוקח לעבודה. וגם מעדיף לדחוף לסיר או לתנור כשטורח .

יכול להיות ששניצלים מצופים בקורנפלור , באפייה יוצאים טוב , השילוב של עוף + קראנצי. הקטע עם הקורפלור עבד לי טוב עם ציפס, אז צריך לנסות עם השניצל.
זה חלק מהזהות שלי כאדם מודרני מערבי, בדיוק כמו לנקות את עצמי במקלחת ולא בנהר ולנקות את הבית עם מים וסבון ולא עם זרדים מחוברים למקל קטן.
פודי במובן של מסעדות שף/יצירתיות מעולם לא הייתי, במיוחד שיש לא מעט סוגי מזון שאני לא מתקרבת אליהם - דגים, שרצים, רוב מוצרי החלב.
אני פיתחתי סקרנות לגבי התססות ותבלינים, וגם זה במידה.

יעני הרובוט עושה את מה שמעניין ומשאיר לך את הניג'וס? :>
כן בדיוק חחח
אני כבר היום מזמינה אוכל בחוץ רק של מה שאני לא יודעת להכין היטב או לא מתחשק לי להכין אף פעם - פיצה, חומוס ופלאפל, לפעמים שווארמה. מגיע בחמגשיות ואני מוסיפה סלט וחמוצים ביתיים ליד.
כן גם אני.

לצורך ההמחשה, כשאני נמצא בתל אביב אני רואה המון אנשים יושבים בפיצריות איכותיות. הפיצות עם חומרי גלם הטובים ביותר (לפעמים דברים שצרכן ביתי לא יכול לקנות) והכל מוכן במקום.
איך אפשר לדעת שהפיצה איכותית?
יש דברים שהם ברורים כמו חיקויים גרועים לגבינה שאפילו לא נמסים בתנור, אבל בין ערבוב של חיקוי טוב לגבינה לגבינה אמיתית, איך אפשר להבדיל?

איך אפשר לדעת שהפיצה איכותית?
פיצה זה בסך הכל לחם עם גבינה צהובה וירקות מבחינת הרכיבים :)
יש אחד שמצע עבה הוא איכותי בעיניו, ויש שמעדיף דק. יש מי שממש מזהה בין סוגי הגבינה מעל (ואני לא מתכוונת לכאילו גבינה) ויש מי שזה היינו הך בשבילו אבל חשוב שהרוטב יהיה כך ולא אחרת. בקיצור, אין יותר מדי מה לדבר על איכויות כאן בהינתן שרוב הפיצריות לא שמות רסק עגבניות סתמי בתור רוטב וגם לא "גבינה" טבעונית או שטות אחרת. זה בעיקר עניין של טעם סובייקטיבי והרגלים.
נ.ב. זכיתי ובמושב שלי יש פיצריה בדיוק לפי טעמי - דקה, רוטב שטעים לי, גבינה וירקות במידה. ועדיין אני מזמינה לעיתים רחוקות ומכינה טוסט גב"צ וזיתים במקום.

אללי, כפירה!
חלילה גבינה צהובה זה השטן.... חייבים מוצרלה, והבסיס של הפיצה זו אומנות, לא סתם לחם.
ברור, מוצרלה.
ומעל פרמז'אן.

• לבבות
Reactions: Roi
מה אתם חוזים לעתיד?
הי

אני חושב שזה תלוי במצב הכלכלי בהתאם לרמה ולסגנון החיים של אוכלוסיות שונות, בסופו של יום המסעדות צריכות להיות רווחיות,
ויהיה להם מספיק לקוחות בהתאם לרמת התמחור שלהם.

פיצה זה בסך הכל לחם עם גבינה צהובה וירקות מבחינת הרכיבים
אוי ואבוי לי....
אפשר לתת את אותו התיאור בדיוק גם לטוסט, פסטה, סנדוויץ', בייגל, קיש, פשטידה, שטרודל, בורקס, אמפנסדס, סמוסה, פירושקי ודים סאם.

הנה דרך ראשונה לדעת שפיצה לא איכותית, אם כתוב בתפריט: לחם עם גבינה צהובה וירקות :lol:

חלילה גבינה צהובה זה השטן.... חייבים מוצרלה,
כן, מוצרלה ופרמז'ן נחשבים מבחינתי חלק מהמשפחה הזאת. בערך הגבינות היחידות שנכנסות לפה שלי.
והבסיס של הפיצה זו אומנות, לא סתם לחם.
טוב, אני עוד לא זיהיתי את גודל האומנות של זה. של כל בצק למען האמת...

• אהבתי
Reactions: Roi
בסופו של יום המסעדות צריכות להיות רווחיות,
ויהיה להם מספיק לקוחות בהתאם לרמת התמחור שלהם.
השאלה שלי היתה אם לדעתכם הרצון לאכול מזונות שנעשו ע"י זרים יגבר בעתיד או יגווע?
ההיסטוריה מדברת על משהו כמו 150 שנה של התחלת ההתפתחות בתי ההסעדה לכלל האוכלוסיה (האצולה זה סיפור אחר), והסיפור של הפיצה הוא די חדש כנראה.

"מיקור חוץ" של הכנת אוכל נהיה דבר מובן מאליו. כל משפחה והמינון שלה, אבל אני לא מכיר וגם לא שמעתי על משפחות, שמתנהלות כמשק סגור או אפילו בתיאוריה יהיו מסוגלות למלא את כל צרכי המזון המשפחתיים. וזה בניגוד לתקופה של סבתא שלי, שהכל היו מכינים לבד - החל מגידול תרנגולות, שחיטה שלהן, הכנת חמאה, הכנת גלידה, הכנת יין, גידול ירקות בגינה וכו'.

אני לא מכיר וגם לא שמעתי על משפחות, שמתנהלות כמשק סגור או אפילו בתיאוריה יהיו מסוגלות למלא את כל צרכי המזון המשפחתיים. וזה בניגוד לתקופה של סבתא שלי
זה גם לא היה בתקופה של סבתא שלך :)
לא דיברתי על משק אוטרקי שמגדל לבד הכל, אלא על קניית מוצרים והפיכתם למזון מול צריכת המזון שכבר הוכן במקומות אחרים.

ארוחות בוקר/בראנץ' משוגעות וענקיות.
האם יותר אנשים היום בוחרים ללכת לאכול את זה ביומיום? או שיותר אנשים מעדיפים להתחיל את הבוקר עם משהו קטן בבית שהם מכינים?
אני תמיד הייתי מאנשי הקפה ומשהו קטן בבוקר ולכן גם בחופשות אני מעדיפה את הצמצום האירופאי (לחם, חמאה, ריבה, מיץ תפוזים וקפה).
הבעל שלי מתחיל את הבוקר בארוחת חביתת ירק, סלט וקוטג'.
החברות שלי היו משוגעות על בראנצ'ים בבתי קפה אבל כבר מזמן נרגעו מזה.

לא דיברתי על משק אוטרקי שמגדל לבד הכל, אלא על קניית מוצרים והפיכתם למזון מול צריכת המזון שכבר הוכן במקומות אחרים.
זו הייתה הנקודה שלי. אפשר לטעון שקניית פרגית או ירקות או קטניות לא שונה בהרבה מקניית ארוחה קפואה לחימום במיקרו או לאכול ברשת אוכל מהיר כלשהי. בפועל לא יודעים מה עברה התרנגולת, במה רוססו והושקו הירקות ומה עבר על הקטניות באחסון והובלה. בסוף זה הכל סיפור שאנחנו בוחרים לספר לעצמנו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אפשר לטעון שקניית פרגית או ירקות או קטניות לא שונה בהרבה מקניית ארוחה קפואה לחימום במיקרו או לאכול ברשת אוכל מהיר כלשהי.
אפשר לטעון הכל בימינו, אתה באמת מאמין שזה היינו הך?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
Shamran88 ביזור קניית מדדים על פני זמן שוק ההון 2
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
פ כבר לא כל-כך חייל משוחרר, פני לאן? יומני מסע אישיים 43
A יתרונות של עסק על פני אדם פרטי ברכישה ומכירת נדלן נדל"ן 6
L גרירת הפסד הון על פני שנים רבות מיסים 4
ה לקנות INVESCO על פני ISHARES שוק ההון 1
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
מ ביטוח דירה - נזקי צנרת - האם כדאי שרברב פרטי על פני שרברב של חברה שבהסדר נדל"ן 70
I ביצועים על פני טווח תאריכים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 2
D פסגות טרייד נמחקו מעל פני האדמה צרכנות פיננסית 7
E למה הרוב הגדול מעדיף תעודות סל על פני מניות? שוק ההון 162
G קניית קרנות סל באירופה על פני תעודות סל ישראליות שוק ההון 13
L פיזור על פני זמן: מינוף כדרך להורדת סיכון שוק ההון 76
ש האם עדיף תיק עצמאי בIB על פני תיקון 190 בIRA שוק ההון 42
shirbi האם יש סיבה להעדיף פיקדון בנקאי על פני אג"ח של אותו הבנק? שוק ההון 21
B איך קרן מחקה של אג"ח ממשלתי מפסידה כסף על פני 3 שנים? שוק ההון 10
K תועלת בדיווידנדים על פני etf רגיל. שוק ההון 6
E פיזור השקעה על פני מספר תיקים? ושאלות נוספות.. שוק ההון 18
רוקישיק העדפת אג"ח על פני מניות שוק ההון 17
U עדיפות לאג"ח ממשלת ארה"ב - על פני אג"ח ממשלת ישראלי שוק ההון 4
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
J שער הדולר - לאן פניו? שוק ההון 60
D לאן להפקיד פנסיה בפרישה מדומה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I מי שעשה רילוקיישן, כיצד החלטתם לאן? אוף טופיק 3
גימפל עתיד ה"בולים" לאן? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 11
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
A לא יודע לאן להמשיך מכאן התפתחות אישית 22
C מכאן לאן יומני מסע אישיים 28
O התלבטות לאן לנתב כסף פנוי כל חודש שוק ההון 5
W פיסיקאי לא ניסיונאי - לאן? התפתחות אישית 8
א קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך? שוק ההון 3
ו לאן אנו הולכים בהקשר ל-YouTube? אוף טופיק 39
F לאן אפשר לפתח את מקצוע העו"ס כדי שיהיה כלכלי? התפתחות אישית 11
I שער הדולר לאן? פוסטים מאיכות נמוכה 306
The Stoic עובר מפסגות - לאן? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 92
N דמי ניהול בקפ"ג להשקעה - לאן לשאוף? פוסטים מאיכות נמוכה 2
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
L לאן מכאן? התפתחות אישית 32
M הצהרת הון ראשונה - מה הולך לאן? מיסים 0
F קניית מניות של ishares - סליקה נדחתה - לאן הלך הכסף? שוק ההון 18
A לאן מגיעים הכספים שמושקעים במדדים? מי נהנה מהם? והאם זה יכול לעזור לעולם? אוף טופיק 31
S פוליסת חיסכון - לאן לנייד את הכספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V לאן להמשיך מכאן-סטודנט למשפטים התפתחות אישית 8
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
Kipodi לאן נעלמה הסולידית? אוף טופיק 9
stamEhad Binance - KYC, לאן נושבות הרוחות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
deussex לאן עכשיו ? שוק ההון 24

נושאים דומים

Back
למעלה