אבל לא רואים את ניקיון הירקות ואת מצב הידיים שנגעו בו.
דווקא סלט טרי מרתיע אותי במסעדה כי בבישול לפחות יש סיכוי שרוב החיידקים והעובשים מתו.
נכון, גם אני עשיתי את זה מהסיבה הזאת (או לפחות כי האנשים הקרובים אליי מחבבים את זה).
מבחינתי מיציתי את העניין כבר לפני שנים, וגם אז זה היה כשנמאס לי להכין ולנקות. הרגלתי את החברות להיפגש בטבע, או בבית של אחת מאיתנו, לארוחת בראנץ' שכל אחת מכינה משהו.
אנחנו גם עושים על האש בחצר מדי פעם, במיוחד כשהמשפחה מתאספת, ולפעמים הבת מגיעה ומכינה פיצה נהדרת. אני לצערי לא מתקרבת להכנת לחמים ופיצות.
אבל אני חושבת שזה עולם הולך ונעלם. אנשים לא רוצים לבשל באופן קבוע ולא רוצים לנקות את הבית ולא רוצים לשחק עם הילדים כל יום. מצד שני, זה מאד יקר להשתמש בשירותי חוץ כל הזמן (מסעדות ומשלוחים, מנקה, חוגים) ואני תוהה לאן כל זה מוביל.
מסכים, הטרנד של לחפש נוחות הוא טרנד שרק מתחזק עם השנים.זה יקרה בכל התחומים שציינת, שזה בתחום גידול הילדים זה מעלה שאלות רציניות.
גם כיום, בגלל שחייבים לבשל, זה גם נהיה חלק מהערך העצמי של הרבה אנשים, שזה מעולה, ודרך לבטא מיומנות ויצירתיות ולקבל שבחים ולכן הם והם משקיעים בזה וכו. ואחרי שזה הופך לחלק מהזהות שלך הסיכוי שתהפוך לפודי, חובב מסעדות, גדל. וגם למישהו שמנסה להשתפר.
אבל מה קורה אם נכנס רובוט לתמונה, שמבצע את הבישול עצמו, ואתה רק קוצץ ירקות לפי הוראות מאפליקציה ושוטף כלים?
כן יצא בסוף אוכל טעים, אבל כל אחד יוכל לעשות את זה, וזאת תהיה עבודה שחורה(ומתי שהוא גם העבודה השחורה תהיה אוטומטית) . משהו די דומה לניקיון הבית, בסוף יוצא בית נקי וזה כיף, אבל זה לא משהו חשוב בזהות של האדם.
ואם זה המצב, רוב האנשים גם לא יתקדמו לבישולים יותר מורכבים וגם יהיה פחות פודיז שמעצם אהבת התחום הולכים למסעדות.
עכשיו גם מצד אחד זה ישפר את יכולות הבישול של חלק מהאנשים, ואז הם יקנו פחות בחוץ, מנות מסוימות.
ומהצד השני היות שחלק מיכולות הבישול של אנשים יקטנו אז יהיו דברים מסוימים שפחות יכינו בבתים, אז הביקוש להם בחוץ(מסעדות, משלוח, אוכל מוכן לצורותיו) יעלה, וסביר להניח שגם תהיה אוטומציה(בחוץ) וכך שמחירם יהיה סביר .