• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ספרו איזה השקעות עבדו לכם ב-2021 ואיזה לא?

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שנת 2021:
1. התיק מחקה המדדים עשה תשואה של 21.8%
2. עשיתי סיבוב שנתי קצר על אחת המניות החביבות עליי (Exxon Mobil), יצאתי מורווח בכמעט 40%.
3. השכר האישי די נשאר אותו דבר, אבל ירדתי באחוזי משרה דרסטית אז מבחינתי זה שיפור תנאים משמעותי.
4. נדל"ן - השוכרים משלמים בזמן ועברו את המשבר, לא ממש הסתכלתי על השינוי בנדל"ן.

אדבר על "כסף משחקים", כי כמו רבים כאן, הרוב בסנפי
השקעה טובה- קמטק,נובה ונבידיה CAMT NVMI NVDA
השקעה שממש נהניתי ממנה הייתה אורניום, כי ב2004 סטודנטית נטולת כספים, קראתי איזה ספר פיזיקה וקדחתי לאבי ואחי לקנות אורניום כאנרגיה ירוקה ולי לא היה כסף. הם לא השקיעו וגם זלזלו, הסתכלו עלי כאנשי העולם הגדול וזו הקטנה מקשקשת להם. אמנם זה עשה עד 2008 אלפי אחוזים ואז נפל עם האסון ביפן, אבל נחמץ ליבי שלא הייתה לי יכולת להשקיע אז. בתחילת השנה עם קדחת ביקושי האנרגיה רכשתי URNM והרגשתי טוב שיכלתי להשתתף באנרגיה ירוקה , לסגור מעגל עם נינה הסטודנטית הענייה וגם לנפנף לאחי בפנים
השקעה לא טובה בכסף משחקים ARK

השקעות שעבדו לי טוב:
סנופי (גם בקהש, גם בפנסיה וגם בתיק הפרטי)
נאסדאק (אחוז קטן מהתיק הפרטי)
קריפטו (מחזיק כמה מטבעות שונים)
כניסה לפרוייקט נדל"ן מולטיפאמילי בסינדיקציה. בנתיים תשואות לפי התוכנית (8% בשנה על התזרים, בלי קשר לרווח הון)
בנוסף - הכניסה לפרוייקט נדל"ן לימדה אותי המון על מיסוי (הן בישראל והן בארה"ב), העברות כספים ונושאים נוספים, שבמחינתי זה רווח אדיר.

השקעות שלא עבדו טוב:
ICLN - קרן סל של אנרגיה ירוקה, מינוס 20 אחוז ויותר (כסף משחקים)
JETS - קרן סל חברות תעופה ארה"ב (כסף משחקים)
EEM - מדינות מתפתחות
IEFA- מדינות מפותחות ללא ארהב

שנה הבאה רוצה לשחק יותר בכסף של המשחקים:
למכור JETS אם וכשיעלה ולרכוש SMH (סמירונדקטורס - עשתה תשואה אדירה ב2021) ו IHAK (קרן מחקה חברות סייבר, של איישרס)

השקעות טובות:
פייזר - קניתי בתחילת השנה אחרי שקיבלתי חיסון כי הייתי ממש מבסוט ואמרתי לעצמי שזה ישנה את המצב בעולם מבחינת הקורונה. לדעתי הרווחתי 70-80%. הייתי מגדיר את זה כפוקס.
ionq - חברת spac, מיחשוב קוונטי, רכבת הרים בהגדרה. יכול לטוס פי 10 או לרדת ל-0. כרגע פלוס 70% אחרי שירד כבר בחצי.

השקעות רעות
מזומן...
Arkg - קניתי כי @EnsilZah כתב שהוא מחזיק ואני תופס ממנו גאון בגלל טסלה. מסתבר שהשוק לא מסכים איתו אבל זה עדיין תחום מטורף בעיניי. נראה לי מופסד 30-40%.

Arkg - קניתי כי @EnsilZah כתב שהוא מחזיק ואני תופס ממנו גאון בגלל טסלה. מסתבר שהשוק לא מסכים איתו אבל זה עדיין תחום מטורף בעיניי. נראה לי מופסד 30-40%.
Probably shouldn't read too much into my success with TSLA.
I actually sold my ARKG stake a few days ago to realize losses for the extra tax I'll need to pay.
The reasoning behind me getting a few of those smaller positions is they might make a dent if they do like 5-10x, but I guess investing in an ETF is not really consistent with that.

Anyway, successes:
TSLA - remaining position up around 44% for the year.
U - Up around 44% as well.
VT - Up 13% not including dividends.

Failures:
ARKG - down around 30%
PLTR - down around 20%
PL - down around 30%
RKLB - up around 3%

There were times when RKLB and U were up around 100% but I'm in it for the long term.
And I'm happy that PL is finally publicly traded, even if I'm taking a loss on it for now.
Now I just need Starlink to go public to complete my own little space index.

השקעות טובות:
פייזר - קניתי בתחילת השנה אחרי שקיבלתי חיסון כי הייתי ממש מבסוט ואמרתי לעצמי שזה ישנה את המצב בעולם מבחינת הקורונה. לדעתי הרווחתי 70-80%. הייתי מגדיר את זה כפוקס.
ionq - חברת spac, מיחשוב קוונטי, רכבת הרים בהגדרה. יכול לטוס פי 10 או לרדת ל-0. כרגע פלוס 70% אחרי שירד כבר בחצי.

השקעות רעות
מזומן...
לכן אומרים שמה שעובד לאחרים לאו דווקא יתאים לך. חשוב לדעתי להשקיע במה שאתה מאמין בו. קח לדוגמא את ההשקעות שכתבת שעשית, נראה שעבד לך טוב מאוד.

בגדול אני כנראה אחד המשקיעים החלשים שיש.
הכי טוב היה זה שהחזקתי רק מדדים, כמעט כל פעם שניסתי לסטות מזה הפסדתי כסף (לא הרבה למזלי, אבל אם משקללים את התשואה האלטרנטיבית זה מגיע למשהו כמו 4-5% שזה די מבאס).

אין לי בדיוק מספרים ואני גם לא זוכר את כל הפוזציות אז מה שאני זוכר:
S&P 500 - רוב ההחזקה שלי, עם כמה הפוגות קטנות באמצע שחשבתי שאני חכם גדול ומסוגל לתזמן את השוק, עשה כמה שלא עשה השוק מינוס בערך 3% של ניסיון להיות חכם.
GME/AMC/BB וכו' - עשיתי בערך 100% בינואר ותחילת פברואר (על סכום די קטן אבל עדיין לא לגמרי חסר משמעות) והפסדתי את הכל בחזרה בחודשים העוקבים
SVXY - רווח של בערך 10%, מחזיק מסביבות יוני, מתכנן להחזיק להרבה זמן (מכיר את המגבלות של המוצר ושל ההשקעה...אין צורך לספר לי אותם)
כל מני פוזיציות לונג-שורט של מדדים - מדי פעם לקחתי פוזיציות (יחסית גדולות) על לונג סקטור ושורט s&p, במצטבר לדעתי אני בפלוס קטן
RKLB - על ה-0
שורט דולר עם אופציות - הייתי אופטימי וחשבתי שבנק ישראל יתן לדולר לרדת לכיוון ה-3.01 לפני שיתערב, כמובן שהוא התערב ב-3.03 והאופציות שלי פקעו מחוץ לכסף.
HODL.X - מופסד 10%

הייתי רוצה להגיד שלמדתי את הלקח שלי אבל מסתבר שאני לומד אותו כל שנה מחדש...

נערך לאחרונה ב:
43.69%

GME, CSPX והרבה אופציות covered calls ו cash secured puts (יותר נכון הפוטים על מרג'ין)

שנת 2021 הייתה די יוצאת דופן עבורי, עם הרבה שינויים, הצלחות וכשלונות.
שמח לשתף מחשבות שלי על השנה החולפת, קצת על השנה הבאה ולשמוע מכם.

השנה התחילה עבורי באופן פנטסטי בצורה יצאת דופן, בסוף ינואר התשואה של התיק אחרי חודש אחד הייתה 15-20%, כמובן שזה היה לא בר קיימא ומשם והילך הכל נהיה תנודתי מאד למטה.
אסכם את השנה החולפת לפי התרומה באחוזים אבסולוטיים לתשואה של התיק של כל פלח:

פלחים שתרמו לתשואה:
- נדל״ן להשקעה בחול: +10.7%, כ-54% תשואה יחסית, בעיקר בזכות עליית ערך מטאורית בשווי הנכסים בארה״ב. מה שהולך שם זה הזוי במיוחד. אבל גם כל הנכסים תפקדו היטב מבחינת תזרים משכירות, עם מעט מאד תחלופת דיירים ומעט עלויות שיפוצים, כך שקיבלתי כ-6.1% תזרים אחרי הוצאות (לפני מסים) על שווי הנכסים בתחילת השנה.

תוכל לפרט קצת יותר איך אתה משקיע בנדלן בחול?
האם באופן ישיר, כלומר בעלות על הנכס?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תוכל לפרט קצת יותר איך אתה משקיע בנדלן בחול?
האם באופן ישיר, כלומר בעלות על הנכס?
בעלות ישירה. סיכמתי פה הרבה פרטים. שים לב שחישוב התשואה מתזרים שרשמתי פה מקודם היה שגוי, זה יוצא בערך 6.1%, ובלי קשר שנה אחת לא מייצגת, שנה שעברה היה פחות בגלל נכס אחד שהיה מאד בעייתי והשנה הפך לנכס מצויין עם שכירות שעלתה בעשרות אחוזים, בלי החלפת דייר ובלי שיפוצים מיוחדים.

נערך לאחרונה ב:
@קפיצת הדרך
מסתבר שחישובי מפית לא שווים הרבה, עשיתי חישוב מסודר בגליון, יוצא:
אנגליה: 6.8% ברוטו, 4.1% נטו (לפני מס). תשואה הונית 10.4%.
ארה״ב: 11% ברוטו, 7.4% נטו (לפני מס). תשואה הונית 64.5%.
באיזה מטבעות אתה מודד תשואות? הכל בשקלים? בדולרים? או כל השקעה במטבע מקומי?

מבחינה כספית היתה שנה מאוד מוצלחת.
שווי הבית עלה ב-10-15%. קשה לנקוב במספר מדויק.
ה-rsu מהמעסיק בערך שילשו את עצמם. מכרתי הרבה בדרך עם ההפשרה, אבל לא את הכל. ההפשרה ממשיכה בקצב שלה לתוך 2022 במספרים פנטסטים.
התיק הממוסה כולו ב-iwda על עליה שיקלית של כ-18%.
קרן ההשתלמות כולה ב-eimi, עמדה במקום.
את תוכניות הפנסיה העברתי לאגח בתחילת השנה כחלק ממודל u לקראת פרישה כך שגם שם לא קרה הרבה.

בחישוב גס, השווי שלי נטו בשקלים כולל בית מגורים וכולל תוכניות פנסיה עלה בכ-30%.

אם כך, יש משמעות למספרים המפורטים שנתת?
התשואה בהתאם למטבע.
ת'עזוב את הוויכוח הזה, כוונת פותח השרשור זה בגדול לראות היכן הצלחנו והיכן נפלנו ואתה גורר את הדיון למחוזות אחרים.
בינתיים לא שמענו ממך על ההשקעות שלך ב 2021...

כוונת פותח השרשור זה בגדול לראות היכן הצלחנו והיכן נפלנו
אתה מבין שרוח של 4% לפני מס במטבע זר השנה הוא בעצם הפסד בשקלים אם יש גם מיסים?

בינתיים לא שמענו ממך על ההשקעות שלך ב 2021...
לא יודע למה אתה כותב ברבים, אבל אילו היית קורא 3 הודעות לפני ההודעה שלך, היית שומע ;)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ספרו על "עקומת הלימוד" שלכם יומני מסע אישיים 33
S איזה בר מים מומלץ ב2026 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
S איזה בר מים מומלץ ב2026 צרכנות פיננסית 13
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
T 100,000 פנויים - איזה מסלול הכי "כלכלי" לפרוע במשכנתה והאם בכלל? נדל"ן 9
D איזה פלטפורמות יש כמו equitybee ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ איזה ברוקר נותן להכניס יותר מ 2 ספרות אחרי הנקודה בערך לימיט בניירות חו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
R איזה בעל מקצוע יכול לאתר נזקים נסתרים - לפני קנית דירה נדל"ן 27
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2
B מסלול מחקה סנופי, יש הבדל איזה קרן קונים? שוק ההון 17
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
מ איזה דיווחים נדרשים עבור עוסק זעיר מיסים 9
ש איזה סוגי תשלומים ודמי ניהול יש בקרנות גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איזה מסלול הכי קרוב לקרן כספית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 25
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
D איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 69
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2

נושאים דומים

Back
למעלה