• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

100,000 פנויים - איזה מסלול הכי "כלכלי" לפרוע במשכנתה והאם בכלל?

tryingtobesolid

משתמש רגיל
דירוג
39
היי לכולם,יש לי סכום נזיל של כ-100,000 ש"ח ואני מתלבט האם להזרים אותו למשכנתא ואיזה מסלול הכי נכון לתקוף.

פרטי המשכנתא הנוכחית (נלקחה באפריל 2025):
  1. משתנה כל שנה, צמודה למדד: יתרה של 162,000 ₪ | ריבית: 3.67% (עוגן אג"ח + 2%) | תקופה: נותרו 19 שנים.
  2. קבועה לא צמודה (קל"צ): יתרה של כ-258,000 ₪ | ריבית: 4.90% | תקופה: נותרו 24 שנים.
  3. משתנה כל שנתיים, לא צמודה: יתרה של 350,000 ₪ | ריבית: 5.03% (עוגן אג"ח + 0.92%) | תקופה: נותרו 25 שנים.

נתונים נוספים:
  • עמלות פירעון: בבדיקה מול הבנק, במסלול הקל"צ יש עמלת היוון זניחה (כ-760 ₪). במסלול המשתנה הצמודה התחנה הקרובה היא באפריל, כך שהעמלות צפויות להיות אפסיות.
  • נקודת מבט: האינפלציה בשנה האחרונה הייתה סביב 3.1%, מה שהופך את המסלול הצמוד ליקר משמעותית בפועל (אזור ה-6.8% ריבית אפקטיבית).
  • התלבטות: מצד אחד, המסלול הצמוד "אוכל" אותי בגלל המדד. מצד שני, המשתנה הלא-צמודה נושאת את הריבית הנומינלית הגבוהה ביותר (5.03%) וחשופה לשינויי אג"ח כל שנתיים.
שאלות:
1) האם זה הגיוני שהעמלת היוון בקל"צ הוא רק 760? האם זה עלול להשתנות בקרוב עם ירידות נוספות?
2) האם חישבתי נכון את הריבית האפקטיבית במסלול הצמוד מדד? (אזור ה6.8%)
3) האם נכון כלכלית לפרוע את המסלול הצמוד קודם כדי לעצור את הצמדת הקרן, למרות שהריבית הנקובה שלו נמוכה יותר?
4) להבנתי מומלץ לא לפרוע משכנתא כאשר יש אלטרנטיבות טובות, אבל חוץ משוק ההון כרגע אני לא רואה משהו נוסף, או איזשהי הרפתקה שאני מחפש להיכנס אלייה, וגם אם כן אני תוהה אם בכל זאת כדי לפרוע מסלולים יקרים.

תודה!

היי לכולם,יש לי סכום נזיל של כ-100,000 ש"ח ואני מתלבט האם להזרים אותו למשכנתא ואיזה מסלול הכי נכון לתקוף.

פרטי המשכנתא הנוכחית (נלקחה באפריל 2025):
  1. משתנה כל שנה, צמודה למדד: יתרה של 162,000 ₪ | ריבית: 3.67% (עוגן אג"ח + 2%) | תקופה: נותרו 19 שנים.
  2. קבועה לא צמודה (קל"צ): יתרה של כ-258,000 ₪ | ריבית: 4.90% | תקופה: נותרו 24 שנים.
  3. משתנה כל שנתיים, לא צמודה: יתרה של 350,000 ₪ | ריבית: 5.03% (עוגן אג"ח + 0.92%) | תקופה: נותרו 25 שנים.
1

שאלות:
1) האם זה הגיוני שהעמלת היוון בקל"צ הוא רק 760? האם זה עלול להשתנות בקרוב עם ירידות נוספות?
2) האם חישבתי נכון את הריבית האפקטיבית במסלול הצמוד מדד? (אזור ה6.8%)
3) האם נכון כלכלית לפרוע את המסלול הצמוד קודם כדי לעצור את הצמדת הקרן, למרות שהריבית הנקובה שלו נמוכה יותר?
4) להבנתי מומלץ לא לפרוע משכנתא כאשר יש אלטרנטיבות טובות, אבל חוץ משוק ההון כרגע אני לא רואה משהו נוסף, או איזשהי הרפתקה שאני מחפש להיכנס אלייה, וגם אם כן אני תוהה אם בכל זאת כדי לפרוע מסלולים יקרים.

תודה!
1. כן וכן, כרגע אתה לא רחוק מהריבית הממוצעת למסלול ולתקופה אבל ככל שהריבית תרד אתה תתרחק ותצבור עמלת היוון.
2. לא, המדד האחרון היה על פחות מ3%, אבל זה תלוי על איזה תקופה אתה מסתכל.
3. לא, צריך להסתכל על ריבית וצפי מדד ואת המספר הזה לקחת בחשבון, אבל גם צריך להסתכל על המשכנתא כולה ולחושב מה כדאי לעשות.
4. למה צריך עוד אלטרנטיבות חוץ משוק ההון?

אתה צריך למחזר את המשכנתא עכשיו אם אין לך משהו שמונע את זה, דברים שיכולים למנוע מחזור:
- ירידה בהכנסות.
- ירידה בדירוג אשראי.
- שינוי במצב ביטוחי שלא מאפשר ביטוח חיים חדש במחיר סביר.

חשוב שתעשה את המחזור עכשיו ולא תחכה איתו, כי אם תחכה יהיו לך עמלות פרעון מוקדם גבוהות וגם ככהנ מרווחים פחות טובים במשכנתא, את ה100 אלף שאתה שוקל לפרוע תיקח בחשבון כחלק מהמחזור, יכול כמסלול פיתוי, ויכול גם כדי לקחת שליש קבוע ואז להקטין אותו, אבל בכל אופן עדיף אחרי המחזור אם פורעים כי ככל שיש לך מחזור יותר גדול תקבל הצעה יותר טובה.

1. כן וכן, כרגע אתה לא רחוק מהריבית הממוצעת למסלול ולתקופה אבל ככל שהריבית תרד אתה תתרחק ותצבור עמלת היוון.
2. לא, המדד האחרון היה על פחות מ3%, אבל זה תלוי על איזה תקופה אתה מסתכל.
3. לא, צריך להסתכל על ריבית וצפי מדד ואת המספר הזה לקחת בחשבון, אבל גם צריך להסתכל על המשכנתא כולה ולחושב מה כדאי לעשות.
4. למה צריך עוד אלטרנטיבות חוץ משוק ההון?

אתה צריך למחזר את המשכנתא עכשיו אם אין לך משהו שמונע את זה, דברים שיכולים למנוע מחזור:
- ירידה בהכנסות.
- ירידה בדירוג אשראי.
- שינוי במצב ביטוחי שלא מאפשר ביטוח חיים חדש במחיר סביר.

חשוב שתעשה את המחזור עכשיו ולא תחכה איתו, כי אם תחכה יהיו לך עמלות פרעון מוקדם גבוהות וגם ככהנ מרווחים פחות טובים במשכנתא, את ה100 אלף שאתה שוקל לפרוע תיקח בחשבון כחלק מהמחזור, יכול כמסלול פיתוי, ויכול גם כדי לקחת שליש קבוע ואז להקטין אותו, אבל בכל אופן עדיף אחרי המחזור אם פורעים כי ככל שיש לך מחזור יותר גדול תקבל הצעה יותר טובה.
תודה רבה על התשובה המפורטת, עזרת לי לעשות סדר. אשמח לחדד כמה נקודות כדי להבין טוב יותר את המצב:
  1. כוח מיקוח במחזור: כתבת שכדאי למחזר עכשיו. איפה נמצא כוח המיקוח שלי מול הבנק במשא ומתן כזה? האם הזרמת ה-100K (שמורידה את אחוז המימון) הוא הקלף העיקרי שלי? או שיש עוד דברים שכדאי להדגיש מול הבנק כדי להוריד את הריביות בקל"צ ובשאר המסלולים? הרי כנראה שהבנק שלקחתי בו משכנתא יודע שלעבור ולקחת משכנתא בבנק אחר גורר אצלי הרבה כאב ראש של שמאות וכו'
  2. עמלת היוון ושינוי ריבית: ציינת שהעמלה תעלה ככל שהריבית תרד. אם ריבית בנק ישראל/ריבית השוק תרד לכיוון 3%-3.5% במהלך 2026, איך זה ישפיע מתמטית על עמלת ההיוון שלי (כרגע היא כ-760 ש"ח)? ואיך אני מעריך אם "משתלם" לשלם את העמלה הזו עכשיו לעומת המתנה?
  3. הבנת המדד: לגבי סעיף 2 בתשובה שלך – כשציינת שהמדד האחרון היה נמוך מ-3%, התכוונת למדד השנתי המצטבר או לשינוי החודשי? למשל, אם בחודש מסוים (כמו דצמבר) המדד היה 0%, האם זה אומר שבאותו חודש המסלול הצמוד היה "זול" יותר מהלא-צמודים, או שהסתכלות חודשית כזו היא שגויה?
  4. סטטוס מחזור: מבחינת התנאים שציינת – אין לי מניעה למחזר. ההכנסות שלי גדלו מאוד ודירוג האשראי תקין. האם במצב כזה מומלץ ללכת לבנקים אחרים כדי לייצר תחרות, או שסגירה בתוך הבנק הנוכחי עם הזרמת הכסף היא בד"כ המסלול העדיף?
שוב תודה, לומד מהתשובה שלך הרבה!

סטטוס מחזור: מבחינת התנאים שציינת – אין לי מניעה למחזר. ההכנסות שלי גדלו מאוד ודירוג האשראי תקין. האם במצב כזה מומלץ ללכת לבנקים אחרים כדי לייצר תחרות, או שסגירה בתוך הבנק הנוכחי עם הזרמת הכסף היא בד"כ המסלול העדיף?
גם וגם, צריך לבחור תמהיל, ולהתחיל לעשות סבבים בין הבנקים, בסוף כל סבב, לבחור את ההצעה הכי משתלמת ולשלוח אותה לכל שאר הבנקים, לראות מה הם יכולים לשפר, וחוזר חלילה.

תודה רבה על התשובה המפורטת, עזרת לי לעשות סדר. אשמח לחדד כמה נקודות כדי להבין טוב יותר את המצב:
  1. כוח מיקוח במחזור: כתבת שכדאי למחזר עכשיו. איפה נמצא כוח המיקוח שלי מול הבנק במשא ומתן כזה? האם הזרמת ה-100K (שמורידה את אחוז המימון) הוא הקלף העיקרי שלי? או שיש עוד דברים שכדאי להדגיש מול הבנק כדי להוריד את הריביות בקל"צ ובשאר המסלולים? הרי כנראה שהבנק שלקחתי בו משכנתא יודע שלעבור ולקחת משכנתא בבנק אחר גורר אצלי הרבה כאב ראש של שמאות וכו'
  2. עמלת היוון ושינוי ריבית: ציינת שהעמלה תעלה ככל שהריבית תרד. אם ריבית בנק ישראל/ריבית השוק תרד לכיוון 3%-3.5% במהלך 2026, איך זה ישפיע מתמטית על עמלת ההיוון שלי (כרגע היא כ-760 ש"ח)? ואיך אני מעריך אם "משתלם" לשלם את העמלה הזו עכשיו לעומת המתנה?
  3. הבנת המדד: לגבי סעיף 2 בתשובה שלך – כשציינת שהמדד האחרון היה נמוך מ-3%, התכוונת למדד השנתי המצטבר או לשינוי החודשי? למשל, אם בחודש מסוים (כמו דצמבר) המדד היה 0%, האם זה אומר שבאותו חודש המסלול הצמוד היה "זול" יותר מהלא-צמודים, או שהסתכלות חודשית כזו היא שגויה?
  4. סטטוס מחזור: מבחינת התנאים שציינת – אין לי מניעה למחזר. ההכנסות שלי גדלו מאוד ודירוג האשראי תקין. האם במצב כזה מומלץ ללכת לבנקים אחרים כדי לייצר תחרות, או שסגירה בתוך הבנק הנוכחי עם הזרמת הכסף היא בד"כ המסלול העדיף?
שוב תודה, לומד מהתשובה שלך הרבה!
1. לא הבנת, ככל שהמשכנתא יותר גדולה אתה יותר מעניין את הבנק, ויכול גם להשתמש ב100א כחלק מהתכנית.
תביא הצעה מבנק מתחרה, אם יתנו הצעה קרובה מספיק תישאר אצלם, ככה זה.
2. צריך להוון את ההפרש בין מה שהם יכולים לקבל בשוק לבין מה שיש לך, זה לא משהו שמישהו שבקושי מבין בתחום כמוך יכול לעשות.
3. שנתי, וצריך להסתכל על השנתי.
4. צריך מכרז בין בנקים אחרים לבנק הנוכחי שלך ובסוף להחליט בהתאם להצעות.

גם וגם, צריך לבחור תמהיל, ולהתחיל לעשות סבבים בין הבנקים, בסוף כל סבב, לבחור את ההצעה הכי משתלמת ולשלוח אותה לכל שאר הבנקים, לראות מה הם יכולים לשפר, וחוזר חלילה.
1. לא הבנת, ככל שהמשכנתא יותר גדולה אתה יותר מעניין את הבנק, ויכול גם להשתמש ב100א כחלק מהתכנית.
תביא הצעה מבנק מתחרה, אם יתנו הצעה קרובה מספיק תישאר אצלם, ככה זה.
2. צריך להוון את ההפרש בין מה שהם יכולים לקבל בשוק לבין מה שיש לך, זה לא משהו שמישהו שבקושי מבין בתחום כמוך יכול לעשות.
3. שנתי, וצריך להסתכל על השנתי.
4. צריך מכרז בין בנקים אחרים לבנק הנוכחי שלך ובסוף להחליט בהתאם להצעות.

תודה רבה לשניכם! אז אם בהתחלה חשבתי שלסגור את מסלול המשתנה צמודה, עכשיו אני מבין שיותר שווה לנסות למחזר את כל המשכנתא על כלל הסכום, ולנסות לבנות מסלול פיתוי בעדיפות ראשונה. אנסה לעשות זאת ונראה מה יצא

תודה!

צריך לנהל את זה קצת אחרת, אם תפנה כל פעם לכל הבנקים מהר מאוד לפקידים ימאס ממך ויפסיקו לענות לך ברצינות.
צריך להתחיל מאחד, לשכנע אותו להביא את הכי טוב שיכול, אח״כ ללכת לעוד אחד ולתת לו לנסות לשפר, ברגע שאחד מהם אומר שלא יכול לעבור לעוד אחד.
כמובן לא צריך את כל הבנקים וצריך לזוז מהר אחרת ההצעות שתקבל יפוגו.

צריך לנהל את זה קצת אחרת, אם תפנה כל פעם לכל הבנקים מהר מאוד לפקידים ימאס ממך ויפסיקו לענות לך ברצינות.
צריך להתחיל מאחד, לשכנע אותו להביא את הכי טוב שיכול, אח״כ ללכת לעוד אחד ולתת לו לנסות לשפר, ברגע שאחד מהם אומר שלא יכול לעבור לעוד אחד.
כמובן לא צריך את כל הבנקים וצריך לזוז מהר אחרת ההצעות שתקבל יפוגו.

תודה שוב.
עניין קטן שלא הבנתי, לגבי אותם 100,000, שלכאורה ניתן להשתמש בהם כקלף לשיפור העסקה כאן, האם אני אמור להסתיר זאת מהבנק במהלך המחזור ואז לאחר הסגירה להפתיע אותו ולמחזר, או שאני מספר לפקידים על זה מראש שיש לי 100,000 להכניס, ואז זה כשלעצמו תורם לתהליך?
מרגיש לי שהאסטרטגיה כאן עוד לא מובנת אצלי עד הסוף.

תודה שוב.
עניין קטן שלא הבנתי, לגבי אותם 100,000, שלכאורה ניתן להשתמש בהם כקלף לשיפור העסקה כאן, האם אני אמור להסתיר זאת מהבנק במהלך המחזור ואז לאחר הסגירה להפתיע אותו ולמחזר, או שאני מספר לפקידים על זה מראש שיש לי 100,000 להכניס, ואז זה כשלעצמו תורם לתהליך?
מרגיש לי שהאסטרטגיה כאן עוד לא מובנת אצלי עד הסוף.
ככל שהמשכנתא שאתה לוקח יותר גדולה הבנק יותר רוצה את העסקה, עד גבול מסוים כמובן אבל אתה רחוק ממנו.
אז תמחזר, ותשאיר מסלול של 100 שתסלק מייד לאחר המחזור, או לחלופין לא תפרע זה כבר עניין שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
$$$ טראמפ $$$ מה עושים עם 100,000 שקל שחייבים להביא תשואה גבוהה?? שוק ההון 63
ט האם יש כלל אצבע להחזר משכנתא עבור כל 100,000 ש"ח עבור ריבית x ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
E משכנתא: 100,000 ש"ח במתנה לבנק? צרכנות פיננסית 43
D חבר ילדות מעוניין להעביר לי 100,000 שח בכדי שהשקיעו לו אותן, האם מותר? שוק ההון 9
M מה לעשות עם 100,000 ש"ח? שוק ההון 13
F הצעה שקיבלתי מפסגות למסחר עצמאי על תיק בשווי 1,100,000 ש״ח שוק ההון 14
A פתיחת קופת גמל IRA לסכום של פחות מ-100,000 צרכנות פיננסית 10
מ 100,000 ש"ח לתקופת זמן של חצי שנה שוק ההון 5
M MMM תורם לצדקה 100,000 $ אוף טופיק 13
DiverGirl מחובות של כ-100,000 ש"ח לחרות... יומני מסע אישיים 52
D ביטוח תאונות ב93 ש"ח לחודש(1,100 בשנה סתם?) צרכנות פיננסית 13
ה נאסד"ק 100 לעומת S&P 500 שוק ההון 31
א הפחתת הסיכון והריכוזיות בנאסד״ק 100 שוק ההון 1
L ספליט 1-100 בקרן מחקה S&P500 של אינסבקו... קורה? שוק ההון 18
M תושב ישראלי, אזרח אמריקאי. האם הגיוני להשקיע את 100% מהכסף שאני לא צריך בקרוב בארה"ב? שוק ההון 12
Williamsburg 100$ מתנה מוואן זירו בפתיחת כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 9
ש נאסדק 100 מול סנופי שוק ההון 15
W מגדל S&P 100 ישראל שוק ההון 2
הסולידית ✯ 100 ₪ במתנה מ-Bits of Gold ✯ קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 5
P רכב כהוצאה מוכרת 100% מיסים 3
M האם שווה להשקיע בנאסד''ק 100 ממונף פי 3 שוק ההון 45
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
T משכנתא 100% פריים נדל"ן 43
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
חתול לילה מועדון ה- 100 שוק ההון 13
F תיק משני למטרה קרובה יותר, 100% סנופי שקלי, דעתכם? שוק ההון 15
ש קרן עולמית 100% שוק ההון 11
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
י פנסיה או השתלמות - מסלול מחקה nasdaq 100 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ה טיעון בעד קנייה של S&P 500 *וגם* Nasdaq 100 שוק ההון 21
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
A ניקוי מס 100% על דיבידנדים מיסים 9
T השקעה 100 אחוז מניות שוק ההון 8
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
Y השקעה של 100% בנייר אחד שוק ההון 2
Y הגנה על תיק 100% מניות? שוק ההון 33
ס איבוד 50% ערך, צורך בתשואה של 100% שוק ההון 96
J משכנתא 100% צמודת מדד נדל"ן 16
M החלפת שטרות 100 דולר ישנים אוף טופיק 6
D פחד מחוסר פיזור. כרגע 100% SSAC שוק ההון 1
B נאסדק 100 שוק ההון 24
B נאסדק 100 בתיק השקעות שוק ההון 0
ש מדד עולמי 100% כחיסכון לטווח ארוך שוק ההון 5
ש תיק השקעות 100% sp500 שוק ההון 15
T הערכת סיכון - תשלום 100% מראש בדירה על הנייר נדל"ן 18
S משיכת תגמולים מקרן פנסיה + קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם נכות קבועה של 100% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17

נושאים דומים

Back
למעלה