• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
143
אני בבנק הפועלים. כרגע יש לי כרטיס דיירקט (דביט) ויש לו מסגרת של ₪3000, נדמה לי. יש לי כמה אפשרויות לכרטיסי אשראי.
א) כרטיס UP CARD

ב) כרטיס בנקט

ג) כרטיסי אשראי, ופה הסיפור כבר נהיה מעניין יותר. יש מאסטרקארד או ויזה. יש ארבע אפשרויות, והם מתחלקים לשני סוגים: סוג אחד לצעירים עם הטבות של עד ל־60 חודשים; סוג שני עם אותן הטבות (ככל הנראה) ל־12 חודשים. לכולם המסגרת היא ₪3000, שזה די מוזר.
מבחינת ההטבות אין דברים מרגשים מדי (פטור מעמלת כספומט, פעילות של כַּסְפָּר). רק במט"ח יש דברים שווים, במיוחד בהמרות. 50% הנחה בעמלת הפרשי שער ו־100% הנחה מעמלת חליפין ("בכפוף לעמלת מינימום").
יש לי כרגע בסביבות €2500 במזומן, ואין לי מושג מה לעשות איתם, אז חשבתי להמיר ולהשקיע, ונראה שעם ההנחות האלה זה שווה אפילו יותר מצ'יינג'. מצד שני אני לא בטוח שאני צריך כרטיס אשראי בשביל לקבל אותן, אלא די בכרטיס הדביט שלי.
יש משהו נוסף: אם אני טס לחו"ל ויש לי בחשבון דולרים או אירו, אוכל לשלם באשראי שלי, ולא אמורות להיות שום עמלות על כך. מצד שני, מתי אני כבר אטוס לחו"ל? כנראה לא בשלוש השנים הקרובות (גם לא בחמש).

ד) אמרו לי שאני יכול להזמין כרטיס אשראי ללא שום הטבות, והמסגרת תהיה ₪6000 ליום. אבל כאן אין לי שום הטבות, ודווקא הייתי רוצה לקבל את ההטבות על מט"ח. ולגבי הכספומט ופעילות של כספר, האם ניתן להתמקח ולקבל פטור?

יש היבט נוסף והוא דירוג האשראי. היות שכיום ההוצאות שלי אפסיות, אני אחזיר כל "הלוואה" וככה הדירוג יעלה.

אם הבנתי נכון אתה מדבר על כרטיס של הבנק.
למה שלא תוציא כרטיס חוץ בנקאי?
יש I NEED IT עם 1% עמלת המרת מט''ח
חבל לשלם עמלות לבנק אם אפשר לחסוך אותן.

אם הבנתי נכון אתה מדבר על כרטיס של הבנק.
למה שלא תוציא כרטיס חוץ בנקאי?
יש I NEED IT עם 1% עמלת המרת מט''ח
חבל לשלם עמלות לבנק אם אפשר לחסוך אותן.
מהסיבה שאני לא מבין בזה בכלל.
חשבתי על כרטיס CashBack, אבל זה מסובך מדי בשבילי. גם יש כל כך הרבה אפשרויות!
וגם איך ממירים מט״ח במצב כזה? יש להם סניפים? הרי אם זה רק דיגיטלי, אני בכל מקרה אצטרך להפקיד לחשבון הבנק, ואז אצטרך את ההטבה שלהם.

עם כרטיס בינלאומי אתה לא צריך להחזיק מט''ח בחשבון. אתה קונה (למשל בדולרים) וחברת האשראי ממירה את העסקה לש''ח וגובה עמלת המרה.
באתר של מקס או ויזה יש חלוקה לסוגים (ארגונים וכו'). אין הרבה מה להבין, חלק מהדברים חוזרים על עצמם (למשל הטבות דומות בחלק מהכרטיסים אאל''ט). תבין מה הצרכים שלך ותבחר לפי זה.
לא מזמן היה כאן שרשור על כרטיסי אשראי, חפש בפורום צרכנות.
אתה לא צריך להמיר מט''ח. החיוב בבנק הוא כמובן בש''ח ביום החיוב (בדרך כל 10 לחודש). אין צורך בשביל זה להחזיק מט''ח בבנק.

עם כרטיס בינלאומי אתה לא צריך להחזיק מט''ח בחשבון. אתה קונה (למשל בדולרים) וחברת האשראי ממירה את העסקה לש''ח וגובה עמלת המרה.
אז בדיוק בגלל זה דווקא עדיף להחזיק מט"ח, כדי להימנע מעמלת ההמרה. אם אנפיק כרטיס אשראי, לא תהיה לי בכלל עמלת המרה.
ואם יש לי מט״ח ואני מעוניין להמיר, מה אני עושה בו (בהנחה שיש לי הכרטיס ״I need it״)?
באתר של מקס או ויזה יש חלוקה לסוגים (ארגונים וכו'). אין הרבה מה להבין, חלק מהדברים חוזרים על עצמם (למשל הטבות דומות בחלק מהכרטיסים אאל''ט). תבין מה הצרכים שלך ותבחר לפי זה.
אז זהו שכרגע אין לי צרכים כלשהם… לכן ההתלבטות. איכנס לאתרים ואבדוק.
מקס זה מאסטרקארד?
לא מזמן היה כאן שרשור על כרטיסי אשראי, חפש בפורום צרכנות.
אתה מדבר על זה?

נערך לאחרונה ב:
אז בדיוק בגלל זה דווקא עדיף להחזיק מט"ח, כדי להימנע מעמלת ההמרה. אם אנפיק כרטיס אשראי, לא תהיה לי בכלל עמלת המרה.
טעות.
המרת מטח בבנק יקרה בהרבה לעומת ה 1% של מרווח ההמרה של כרטיס אשראי I need it.

עדיף שלא יהיה התעסקות עם מט"ח בבנק בכלל, על פעולה במט"ח בבנק ישראלי היא עושק (כן, גם עם "50%" הנחה)

טעות.
המרת מטח בבנק יקרה בהרבה לעומת ה 1% של מרווח ההמרה של כרטיס אשראי I need it.
ההנחה על המרה היא 100% (בהנחה שאני מנפיק כרטיס אשראי לצעיר). איך זה יקר יותר מ־1%?

קראת את הפוסט?

ההנחה על המרה היא 100% (בהנחה שאני מנפיק כרטיס אשראי לצעיר). איך זה יקר יותר מ־1%?

קראת את הפוסט?

אתה מבלבל בין עמלה למרווח.
על מרווח ההמרה יש לך 50% הנחה, תבדוק כמה זה יוצא.

הנושא נטחן מכל הכיוונים, מוזמן לחפש בפורום. אין דרך זולה יותר (לאדם שאינו בעל תנאים מיוחדים או חבר בארגון גדול עם הטבות) מאשר כרטיס אשראי עם מרווח המרה נמוך וידוע מראש.

אתה מבלבל בין עמלה למרווח.
על מרווח ההמרה יש לך 50% הנחה, תבדוק כמה זה יוצא.
נכון, ויש 100% הנחה על עמלת המרה.
הנושא נטחן מכל הכיוונים, מוזמן לחפש בפורום. אין דרך זולה יותר (לאדם שאינו בעל תנאים מיוחדים או חבר בארגון גדול עם הטבות) מאשר כרטיס אשראי עם מרווח המרה נמוך וידוע מראש.
בדיוק רציתי לשאול – האם ב־I NEED IT יש עמלת הפרשי שער, או שזה רק 1% של עמלת המרה?

ומה קורה במצב שאני מפקיד מזומן ורוצה להמיר? אוכל להשתמש באשראי, או שזה רק בקניות?

הבנתי למה אתה מתבלבל, עניין של טרמינולוגיה.

בדרך כלל המונח "עמלה" מתייחס לסכום קבוע (פיקס) שנגבה ממך עבור ביצוע פעולה ומרווח שער מתייחס לסכום שאינו קבוע (באחוזים) שנגבה ממך.

בהמרת מטח בכרטיסי אשראי בדרך כלל אין עמלה, יש רק מרווח שער, אבל בפרסומים השונים מתייחסים לזה כ"עמלה". גובה מרווח השער בכרטיסי אשראי שמוצאים לציבור הרחב הוא 1%-3% בדרך כלל.

בבנקים יש גם עמלה וגם מרווח שער. כשיש הסדר אז נותנים הנחה או פטור מהעמלה והנחה על מרווח השער.

כדי להשוות אתה צריך להבין כמה אתה משלם על מרווח השער בבנק והאם זה יותר מ 1%. שים לב שבבנקים יש עמלות נוספות הקשורות במט"ח - עמלה על משיכת מזומן מט"ח, עמלה על שימוש במט"ח (קרה לי אישית) ואולי עוד דברים שתגלה רק אחרי שיגבו ממך.

שים לב גם שאם למשל מרווח השער באשראי הוא 1% ובבנק הוא יוצא גם 1% (למשל 3.5 אג' לכל דולר) - השער עצמו הוא לא אותו שער. בכרטיסי אשראי השער הוא שער ויזה/מסטרקארד העולמי שקרוב לשער המסחר הרציף בעוד שבבנק מדובר ב"שער המחאות" שלא ברור מה היחס בינו לבין השער הרציף (אם תצליח לברר - תכתוב).

אני אחזור על המלצתי להימנע כליל מכל פעולה במטח בבנק ישראלי.

הבנתי למה אתה מתבלבל, עניין של טרמינולוגיה.

בדרך כלל המונח "עמלה" מתייחס לסכום קבוע (פיקס) שנגבה ממך עבור ביצוע פעולה ומרווח שער מתייחס לסכום שאינו קבוע (באחוזים) שנגבה ממך.

בהמרת מטח בכרטיסי אשראי בדרך כלל אין עמלה, יש רק מרווח שער, אבל בפרסומים השונים מתייחסים לזה כ"עמלה". גובה מרווח השער בכרטיסי אשראי שמוצאים לציבור הרחב הוא 1%-3% בדרך כלל.
תודה על ההסבר המפורט! כמה נחמד מצידך.
בבנקים יש גם עמלה וגם מרווח שער. כשיש הסדר אז נותנים הנחה או פטור מהעמלה והנחה על מרווח השער.
רמאים. אז זה סתם נשמע טוב.
כדי להשוות אתה צריך להבין כמה אתה משלם על מרווח השער בבנק והאם זה יותר מ 1%.
אני מאמין שכן, חחחחח.
איך מחשבים את זה לעזאזל?
שים לב שבבנקים יש עמלות נוספות הקשורות במט"ח - עמלה על משיכת מזומן מט"ח, עמלה על שימוש במט"ח (קרה לי אישית) ואולי עוד דברים שתגלה רק אחרי שיגבו ממך.
משיכת מזומן נכלל בהפרשי שער, לא?
שים לב גם שאם למשל מרווח השער באשראי הוא 1% ובבנק הוא יוצא גם 1% (למשל 3.5 אג' לכל דולר) - השער עצמו הוא לא אותו שער. בכרטיסי אשראי השער הוא שער ויזה/מסטרקארד העולמי שקרוב לשער המסחר הרציף בעוד שבבנק מדובר ב"שער המחאות" שלא ברור מה היחס בינו לבין השער הרציף (אם תצליח לברר - תכתוב).
למה זה מסובך כל כך? הרי כותבים ישר בגוגל ״100 שקל בדולר״ ויש לך תוצאה. לקבוע סכומי עמלה וזהו. למה צריך כל מיני אחוזים, מדדים, שערים?
אני אחזור על המלצתי להימנע כליל מכל פעולה במטח בבנק ישראלי.
אז מה כדאי לי לעשות במט״ח שיש לי?

ואשמח לשאול שאלה נוספת: איך עובדת ההמרה באשראי?
האם ניתן להפקיד לבנק מט״ח (שכמובן יגרור עמלה) ולהמירו לשקלים, או שזה רק בקניית מוצרים?

ומה קורה במצב שיש לי מט״ח בחשבון? אפשר לשלם בעזרתו באשראי חוץ־בנקאי?

ושאלה נוספת: מה דעתך על המרת מט״ח בבית השקעות? אני ספציפית באקסלנס.
העניין הוא שאני עדיין אצטרך להפקיד לבנק…

@אקראי אתה דש שוב ושוב בדברים ברורים שכתבו לך:
מט"ח בבנק, זה סיפור יקר (עמלת המרה, מרווח המרה, שער לא רציף, עמלת הפקדה, עמלת מצליח, עמלת אף עקום, עמלת למה לא).
אם אתה מבין את זה, אז אתה בורח לאופציות אחרות (למשל כרטיס חוץ בנקאי מוצלח).
אם אתה לא מבין את זה, אתה פשוט משלם, וממשיך לדמיין שאתה היחיד שהצלחת 'לחלוב' את הבנק.

@אקראי אתה דש שוב ושוב בדברים ברורים שכתבו לך:
מט"ח בבנק, זה סיפור יקר (עמלת המרה, מרווח המרה, שער לא רציף, עמלת הפקדה, עמלת מצליח, עמלת אף עקום, עמלת למה לא).
אם אתה מבין את זה, אז אתה בורח לאופציות אחרות (למשל כרטיס חוץ בנקאי מוצלח).
אם אתה לא מבין את זה, אתה פשוט משלם, וממשיך לדמיין שאתה היחיד שהצלחת 'לחלוב' את הבנק.
אני לא חושב שאני דש שוב ושוב באותם דברים.
יש לבן אדם מט״ח במזומן. מה עליו לעשות?
הרי אם עדיף להמיר בעזרת כרטיס חוץ־בנקאי, עדיין צריך להכניס את המט״ח לבנק, מה שאומר שתצטרך לשלם עמלה.

וחוץ מזה שאלתי גם שאלות אחרות. :)
אבל את העניין שעדיף שלא להתעסק עם הבנק הבנתי.

לשמחתך, אני כבר נפלתי בכל הבורות האלו, קריאה מהנה

אם כבר יש לך מט"ח בחשבון מט"ח בבנק, הדרך הכי מהירה לצאת מזה היא להמיר אותו לשקלים, לשלם את דמי הלימוד ולשמוח ששכר הלימוד הוא זול יחסית

לשמחתך, אני כבר נפלתי בכל הבורות האלו, קריאה מהנה

אם כבר יש לך מט"ח בחשבון מט"ח בבנק, הדרך הכי מהירה לצאת מזה היא להמיר אותו לשקלים, לשלם את דמי הלימוד ולשמוח ששכר הלימוד הוא זול יחסית
לא לא, המט״ח במזומן.

תחליף לשקלים בלי בנקים.
או צ'יינג (תתמקח על המרווח) או הכי טוב עם חבר שטס לחו'ל
״בלי בנקים״? למשל?
אמרת ״או צ׳יינג׳״, אז אני מניח שיש עוד אפשרויות.

חבר שטס לחו״ל אין לי כרגע חחחחח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2
Rio להבין מהעו"ש בבנק איזה כרטיס אשראי ספציפי מחייב? צרכנות פיננסית 13
G מתלבט איזה כרטיס אשראי להזמין. צרכנות פיננסית 12
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
R איזה בעל מקצוע יכול לאתר נזקים נסתרים - לפני קנית דירה נדל"ן 27
B מסלול מחקה סנופי, יש הבדל איזה קרן קונים? שוק ההון 17
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
מ איזה דיווחים נדרשים עבור עוסק זעיר מיסים 9
ש איזה סוגי תשלומים ודמי ניהול יש בקרנות גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איזה מסלול הכי קרוב לקרן כספית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 25
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 69
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
F שכונה חדשה איזה קבלן ביקש היתר ואיזה קיבל נדל"ן 1
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13
ד איזה אג"ח לקנות? שוק ההון 3
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה