• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Nons Ense
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Nons Ense

משתמש רשום
דירוג
0
היי
השקל לדעתי ימשיך להיחלש והכל יתפוצץ ככל שהזמן יעבור, אנחנו בבור שמצליחים לטאטא באלגנטיות אבל ההייטק בשנתיים האחרונות לא דומה למה שהוא היה בשני עשורים שקדמו להם...

בעיניי לא צריך להיות חכם גדול כדי לראות כמה עלה סל קניות לפני שנה וכמה עולה אותו סל היום. המשכורות כמובן לא עולות (ברוב המגזרים) ובקיצור, אני לא מבינה יותר מידי בכסף ומספרים אבל לשכל הישר שלי נראה שהעתיד לא יהיה מזהיר ומה שעולה היום 10₪ כנראה יעלה עוד שנה שנתיים 12₪..

השאלה היא מה אני עושה עם 200k שאני צריכה נזילים, גם הדולר במצב לא ואוו והחוב שלהם עצום והם לא בכיוון של להחזיר אותו אלא רק מוסיפים לו.., אז מה יותר נכון להחזיק? איך הייתם מפזרים את הכסף? איך אפשר ליצר רווח סולידי מקסימלי?

הכסף צריך להיות נזיל לפחות ברמה חודשית.. פק״מ כזה יתן 4%… ביטקוין וזהב לא רלוונטיים בשלב הזה של החיים..

אני חושב שיש פקדונות צמודי מדד, אם את צריכה את הכסף נזיל ולא סומכת על אף פיאט.

אני חושב שיש פקדונות צמודי מדד, אם את צריכה את הכסף נזיל ולא סומכת על אף פיאט.
כאן יש את השאלה אם המדד הרשמי אכן משקף את האינפלציה.
נראה שפות"ש לא לגמרי חושבת כך (וגם אני).

כאן יש את השאלה אם המדד הרשמי אכן משקף את האינפלציה.
נראה שפות"ש לא לגמרי חושבת כך (וגם אני).
לדעתי הוא ממש לא, המצב הרבה יותר גרוע ממה שנראה.. זה עניין של זמן עד שזה יתפוצץ.. יכול להיות שתבוא ממשלה אחרת שתתקן את הכל אבל תיקון כזה לא יבוא בזמן שאני צריכה שהכסף ישמור על הערך שלו

לדעתי הוא ממש לא, המצב הרבה יותר גרוע ממה שנראה.. זה עניין של זמן עד שזה יתפוצץ.. יכול להיות שתבוא ממשלה אחרת שתתקן את הכל אבל תיקון כזה לא יבוא בזמן שאני צריכה שהכסף ישמור על הערך שלו
אני מחזיק קרן כספית דולרית. הממשלה יכולה לשקר לגבי המדד, אבל היא לא יכולה לשקר לגבי החלשות השקל מול שאר המטבעות.
החיסרון הוא שאם הדולר ייחלש ביחס לשקל, יהיו לך פחות שקלים (אבל אותה כמות דולרים + ריבית).

אני מחזיק קרן כספית דולרית. הממשלה יכולה לשקר לגבי המדד, אבל היא לא יכולה לשקר לגבי החלשות השקל מול שאר המטבעות.
החיסרון הוא שאם הדולר ייחלש ביחס לשקל, יהיו לך פחות שקלים (אבל אותה כמות דולרים + ריבית).
לא לשכוח שגם מדפסת הדולרים משקרת לגביי המדד
אבל כן, החולצה הכי פחות מסריחה בסל היא כנראה תוצרת ארה"ב

אם זה רק עניין של נזילות אז הכי טוב זה השקעה במדד מניות רחב :-)
נזילות בטווח של חודשים אפשר לקבל חתיכה מכה גם במדד הכי רחב שיש
אם מתעקשים על מטבעות בלבד, אז אולי אפשר לשקול ביטקויין או מטבע קריפטו בסגנון.
ופה בכלל

אין פתרון אחר מלבד הדולר
לפעמים פתרון יותר טוב הוא הכי טוב למרות שגם הוא לא כל כך טוב

מי שמחזיק דולר ומצפה לראות את השקל מחר ב 4 לדולר צריך לזכור ששוק המטח קשה לתזמון והבנה יותר משאר השווקים
ברמה שאני לא יתפלא אם גם התקפת הגרעין לא יביא אותנו ל 4 שקל
ספקולטיבי בטירוף
היה בידיעות שאיראן שוקלת ניסוי גרעיני פומבי
על פניו השקל אמור לקבל מכה חזקה אבל מי יודע
אישית מחזיק כמעט רק דולרים מה שצריך נזיל לטווח חודשים. . מה שצריך ממש נזיל בכספית דולרית חשופת לא נקובה.

ופה בכלל

אין פתרון אחר מלבד הדולר
לפעמים פתרון יותר טוב הוא הכי טוב למרות שגם הוא לא כל כך טוב

מי שמחזיק דולר ומצפה לראות את השקל מחר ב 4 לדולר צריך לזכור ששוק המטח קשה לתזמון והבנה יותר משאר השווקים
ברמה שאני לא יתפלא אם גם התקפת הגרעין לא יביא אותנו ל 4 שקל
ספקולטיבי בטירוף
היה בידיעות שאיראן שוקלת ניסוי גרעיני פומבי
על פניו השקל אמור לקבל מכה חזקה אבל מי יודע
אישית מחזיק כמעט רק דולרים מה שצריך נזיל לטווח חודשים. . מה שצריך ממש נזיל בכספית דולרית חשופת לא נקובה.
ברור ברור, אין פתרון מלבד דולר,במדד גם הכי רחב שיש אפשר לקבל "חתיכת מכה" בטווח של חודשים בודדים.

נניח ש"חתיכת מכה" = 20% ירידה?
אתה טוען שפחות סביר שהדולר ירד 20% מול השקל בכמה חודשים מאשר שסנופי ירד 20% מול השקל בכמה חודשים? לי זה לא נשמע נכון (ואני מוכן ללכת אחורה ולבדוק, אם נעשה מזה התערבות)

דיברת על נזילות, לא על תנודתיות.
ניירות ערך זה נכס מאוד מאוד נזיל.
כנ"ל.
ביטקוין יחסית נכס נזיל.
בטח הרבה יותר נזיל מרוב הפקדונות.
אין פתרון אחר מלבד הדולר
השאלה מה המטרה. לי נראה שהמטרה לא ממש ברורה לך, ולכן להגיד "אין פתרון מלבד..." זה די בעייתי.

השאלה היא מה אני עושה עם 200k שאני צריכה נזילים, גם הדולר במצב לא ואוו והחוב שלהם עצום והם לא בכיוון של להחזיר אותו אלא רק מוסיפים לו.., אז מה יותר נכון להחזיק? איך הייתם מפזרים את הכסף? איך אפשר ליצר רווח סולידי מקסימלי?
אתה לא רוצה דולר ואתה לא רוצה שקל אז נשאר לך יורו.

היי
השקל לדעתי ימשיך להיחלש והכל יתפוצץ ככל שהזמן יעבור, אנחנו בבור שמצליחים לטאטא באלגנטיות אבל ההייטק בשנתיים האחרונות לא דומה למה שהוא היה בשני עשורים שקדמו להם...

בעיניי לא צריך להיות חכם גדול כדי לראות כמה עלה סל קניות לפני שנה וכמה עולה אותו סל היום. המשכורות כמובן לא עולות (ברוב המגזרים) ובקיצור, אני לא מבינה יותר מידי בכסף ומספרים אבל לשכל הישר שלי נראה שהעתיד לא יהיה מזהיר ומה שעולה היום 10₪ כנראה יעלה עוד שנה שנתיים 12₪..

הכסף צריך להיות נזיל לפחות ברמה חודשית.. פק״מ כזה יתן 4%… ביטקוין וזהב לא רלוונטיים בשלב הזה של החיים..
קודם כל זה לא הכיוון בכלל, נשמע כמו פניקה מיותרת.
ללא שום קשר לזה, 200 אלף שקל לא צריכים לשכב בעו״ש.
הדרך לנהל כספים נזילים ולשמור עליהם מפני אינפלציה - קניה של קרן כספית דרך חשבון מסחר של הבנק.

ברור ברור, אין פתרון מלבד דולר,במדד גם הכי רחב שיש אפשר לקבל "חתיכת מכה" בטווח של חודשים בודדים.

נניח ש"חתיכת מכה" = 20% ירידה?
אתה טוען שפחות סביר שהדולר ירד 20% מול השקל בכמה חודשים מאשר שסנופי ירד 20% מול השקל בכמה חודשים? לי זה לא נשמע נכון (ואני מוכן ללכת אחורה ולבדוק, אם נעשה מזה התערבות)
אם לא נעשה התערבות לא תבדוק? כי אני ישמח לראות באכק טסט. לא זכור לי שנה של מינוס 20 במטבע ואם כבר זה השקל מולר הדולר אז שוב אנחנו לא בבעיה. במדדים אמנם בעשור האחרון זה קרה אולי פעם אחת אבל מי יודע

אני חושב שהפחד הכי גדול של פותש זה מהיחלשות השקל בגלל המלחמה והחובות של המדינה. להחזיק דולרים זה פתרון טוב למי שלא מאמין במטבע של המדינה שבה הוא צורך.
גם להחזיק מניות (ובפרט מדד עולמי) זה פתרון טוב לנושא הזה.

ואם נראה מינוס 10 החודש בספיי ? זה לא מופרך . מה תעשה אם היא תצטרך מיידית את הכסף? מינוס 20 אלף שקל
ושוב אנחנו חוזרים למה שאמרתי קודם:
השאלה מה המטרה. לי נראה שהמטרה לא ממש ברורה לך,

אם המטרה היא רק נזילות אז מניות בהחלט עונה על הצורך הזה.
אם המטרה היא סיכון נמוך, זה כבר סיפור אחר.

ואגב, אישית אני לא רואה שום בעיה בתיק של 100% מניות. כן, גם אם אתה צריך קצת כסף "בדיוק" כשהוא נופל.
כלכלית לטווח ארוך זה יותר משתלם מאשר להחזיק סכום גדול שנותן תשואה נמוכה במשך הרבה שנים.
אבל זה כבר דיון אחר לגמרי, ולא קשור לדיון הנוכחי.

ושוב אנחנו חוזרים למה שאמרתי קודם:

אם המטרה היא רק נזילות אז מניות בהחלט עונה על הצורך הזה.
אם המטרה היא סיכון נמוך, זה כבר סיפור אחר.

ואגב, אישית אני לא רואה שום בעיה בתיק של 100% מניות. כן, גם אם אתה צריך קצת כסף "בדיוק" כשהוא נופל.
כלכלית לטווח ארוך זה יותר משתלם מאשר להחזיק סכום גדול שנותן תשואה נמוכה במשך הרבה שנים.
אבל זה כבר דיון אחר לגמרי, ולא קשור לדיון הנוכחי.
דיון אחר אבל מעניין
מנסיון שלי שקיבלתי מכה לא קטנה כי שמתי כסף שהייתי צריך ניל בטווח בינוני לא קצר
אבל אולי אתה צודק ובמכלול מזה שמאז ועד היום לא השקעתי סכומים של טווח בינוני הפסדתי יותר.
מעניין מאד

ואם נראה מינוס 10 החודש בספיי ? זה לא מופרך . מה תעשה אם היא תצטרך מיידית את הכסף? מינוס 20 אלף שקל
מיידי הוא מושג יחסי
אף אחד לא קם בבוקר ואומר , וואי אני חייב להנזיל את התיק כי אני חייב את כל הכסף ל....(השלם את החסר)
מי שמתכנן נכון שם בפני עצמו מספר נקודות יציאה מוחלטות במקטעי זמן ולא במקטעי מחיר, ככה לשטח כל בור תנודתי ב"ערך השקלי" של הסכום המושקע

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
נ Russell Top 200 שוק ההון 6
D הלוואה 200,000 שח צרכנות פיננסית 5
B איך קונים דירה ב-200 ש"ח לחודש (לפי טמקא)? פוסטים מאיכות נמוכה 20
adirkol להעביר לארץ 200,000 דולר, עמלות ומיסוי שוק ההון 5
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
Y מתקפת הפישינג של ”דואר ישראל”: כתב אישום נגד הפלסטיני שעקץ 200 אלף ש”ח מישראלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
D תלוש משכורת עבור עבודה חד-פעמית של 200 ש"ח צרכנות פיננסית 5
Myrath השקעת 200 אלף ש"ח באופן פאסיבי שוק ההון 52
H חסכתי 200 אלף איך אני משקיע אותם בנדלן??? שוק ההון 52
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 2
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 62
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
F שכונה חדשה איזה קבלן ביקש היתר ואיזה קיבל נדל"ן 1
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13
ד איזה אג"ח לקנות? שוק ההון 3
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
O איזה הקצאת נכסים לעשות שוק ההון 3

נושאים דומים