ההשקעה שהכי עבדה לנו השנה הייתה ההחלטה לא למכור RSU (או יותר נכון חוסר בהחלטה למכור…).
השילוב של ״הבשלות״ שהצטברו בעבר ושנשארו בתיק, הצטרפות של ״הבשלות״ חדשות ועליית הערך של המניה היו overwhelming.
זה כמובן היה מזל טהור ועד שלא נמכור זה יכול להשתנות בין רגע.
שאר ההשקעות המנייתיות שלנו עקבו אחרי המדדים השונים שבהן הן מושקעות (הרוב ארה״ב כי כל הקה״ש והגמל מושקעים שם) אז אין הרבה מה לספר אבל זה בהחלט הוסיף לתשואה הכוללת ותרם לגידול של התיק.
ההשקעות שפחות ״עבדו״ - נדל״ן חו״ל (אנגליה).
היה קשה למצוא שוכרים בזמן סגר ושתי דירות עמדו ריקות כחודשיים שלושה, על הדירה השלישית התווספו הוצאות שלא היו מתוכננות והדובדבן שבקצפת - אני מצפה לעוד עלייה בהוצאות גם בשנתיים הקרובות. איזה כיף.
אז אמנם התזרים היה חיובי אבל התשואה (נטו אבל לפני מס!) משכר הדירה של שלושת הדירות הייתה מאכזבת: 1.9%, 3.5%, 3.6% (סה״כ 3.1%).
לא יודעת אם הייתה עליית ערך כי לא בדקתי (וגם לא ברור לי איך נכון לבדוק את זה בצורה נכונה ואמיתית) אבל האמת שכרגע זה לא ממש רלוונטי אז עצם העובדה שזה לא ״קופץ מול העיניים״ (כמו החלק המנייתי של התיק) דווקא משרתת אותי, ולמען האמת זו אחת המטרות של החלק הזה בתיק.
הנדל״ן בארץ לעומת זאת מאוד מאוד עלה (לפחות במרכז). את זה אני דווקא יודעת בוודאות כי קיבלנו הצעה. בסוף העסקה נפלה והחלטנו לא למכור בינתיים (אלא אם כן נקבל הצעה שאי אפשר לסרב לה

) אז גם כאן אין הרבה משמעות לעליית הערך ודמי השכירות נשארו קבועים בסך הכל.