• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ספרו איזה השקעות עבדו לכם ב-2021 ואיזה לא?

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אתה מבין שרוח של 4% לפני מס במטבע זר השנה הוא בעצם הפסד בשקלים אם יש גם מיסים?
זה לא איך שהכנסה מנדלן עובדת.
בלי קשר, עם הרציונל הזה השקעה בסנופי השנה היא הפסדית ביחידת מידה של ערך מניית טסלה. מי קבע ששקל זה אמת המידה למדידת שווי של דברים בעולם?
בכל מקרה, כמו שיוסיק אמר, זה לא דיון על מטח.

מי קבע ששקל זה אמת המידה למדידת שווי של דברים בעולם?
בכל מקרה, כמו שיוסיק אמר, זה לא דיון על מטח
עם הרציונל הזה ניתן למצוא לכל השקעה אמת מידה שתהפוך אותה למוצלחת. זה מרוקן מתוכן את הדיון ואת הכותרת שלו כפי שאתה ניסחת.

על מנת למדוד מה עבד ומה לא עבד השנה, צריך קודם כל להחליט על סרגל מידה.

בלי קשר, עם הרציונל הזה השקעה בסנופי השנה היא הפסדית ביחידת מידה של ערך מניית טסלה. מי קבע ששקל זה אמת המידה למדידת שווי של דברים בעולם?
למדוד שווי יחסית למניה של חברה בודדת זה כמובן אבסורד. מדידה יחסית לדולר או לאירו היא בהחלט הגיונית, למרות שכנראה רובנו נסתבך בחישוב. מדידה בש"ח תהיה הכי קלה לרובנו ויש בה גם מן ההגיון בהיותינו ישראלים.

בכל אופן, כפי שכתבתי, מדידה בסרגלים שונים שיכולים להפוך הפסד לרוח נראית לי לא הגיונית.

מדידה בסרגלים שונים שיכולים להפוך הפסד לרוח נראית לי לא הגיונית.
נכנס לי השנה לא מעט כסף לכיס מהנדלן בחו״ל. כסף שלקחתי והוצאתי אותו על בזבוזים והשקעות.
לפי איזה שער שקל-דולר או שקל-פאונד הכסף שנכנס לי לכיס והלך על בזבוזים והשקעות היה הפסדי בדיוק?

לפי איזה שער שקל-דולר או שקל-פאונד הכסף שנכנס לי לכיס והלך על בזבוזים והשקעות היה הפסדי בדיוק?
אם במקביל שווי הנכס שלך ירד (או עלה פחות מהאינפלציה).
מזכיר במשהו את הדיון על דיבידנדים.

מי קבע ששקל זה אמת המידה למדידת שווי של דברים בעולם?
תמדוד באיזה מטבע שבא לך העיקר שיהיה עקבי בכל ההשקעות.
אני מודד דולרית וגם שקלית.

מזכיר במשהו את הדיון על דיבידנדים.
אוי לא. דרכתי על מוקש. אני חייב לפרוש מהדיון :$

תמדוד באיזה מטבע שבא לך העיקר שיהיה עקבי בכל ההשקעות.
אני מודד דולרית וגם שקלית.
אני מודד הכל דולרית.
ספציפית את הפירוט המדוייק של הנדלן נתתי (בלי לשים לב) לפי המטבע של כל מדינה (אנגליה / ארהב).
לא ברור לי הטיעון שההכנסה שלי מנדלן הפסדית בשיקולי שער חליפין.
אלא אם כן זה נאמר לא על ההכנסה מהשכירות אלא על תשואה הונית היפוטתית של 4%? לא ברור …
אתה מבין שרוח של 4% לפני מס במטבע זר השנה הוא בעצם הפסד בשקלים אם יש גם מיסים?

לא ברור לי הטיעון שההכנסה שלי מנדלן הפסדית בשיקולי שער חליפין.
הכנסה נטו לא יכולה להיות הפסדית, לא משנה באיזה מטבע אתה מודד, העסקה כן יכולה.
אני מודד הכל דולרית.
העיקר שיהיה קונסיסטנטי למרות שמדידה דולרית קצת מעוותת בגלל האינפלציה הדולרית הגבוהה.

אגב, אם חוזרים לנושא של ההשקעות הגרועות ביותר לשנת 2021, בעקבות ציוץ של הסולידית שמתי לב שאחת מהמניות בתיק שלי הייתה בין ה-5 הגרועות ביותר בסנופי בשנה שחלפה. מדובר ב-ATVI, שנתנה תשואה שלילית די מרשימה בשנה מאוד מוצלחת. מצד שני, היא מהווה (והיוותה) רק חלק די קטן מהתיק.

אחרי שבשנת 2020 אני וזוגתי מכרנו את קופות הגמל להשקעה ועברנו לחשבון מסחר עצמאי (פן תשלל חברותי בפורום הנ"ל) והרכבנו את התיק הפסיבי (והאולטימטיבי) שלנו, שנת 2021 עמדה בסימן יציבות השקעתית מרשימה.
מלבד נדל"ן למגורים שמשרת אותנו היטב (למגורים), ועוד קרן חירום בסך 60K, שאר נכסנו (פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות, חשבון מסחר עצמאי) מושקעים בתיק שוקולד מריר קלאסי - 65% מניות כל העולם, 35% אג"חים קצרי טווח/פיקדון בנק.

כדי לאזן את ה-S&P 500 בקרנות הפנסיה, קופות גמל וכו', קנינו בבורסה את הקרנות של בלאקרוק MSCI EUROPE ו-MSCI Emerging Markets, ובבורסה האמריקאית את ה-IPAC (מחקה מדד פסיפי, יפן, אוסטרליה, הונג קונג) כי למה לא לעשות אופטימיזציה ולחקות את כל העולם אם אפשר.
החלוקה בין הקרנות היא לפי הMarket Cap היחסי שלהם (MSCI מפרסמים זאת כל חודש).
מאז הורדת דמי הניהול של ACWI, כסף חדש נכנס לשם.

אני חייב לציין שאני ממש מופתע מהשונות העצומה בין האיזורים הגאוגרפיים השונים, S&P 500 עלה ב25% שקלי, אירופה עלה בערך 12.5%, שווקים מתעוררים הפסיד 4.5% ו-IPAC הפסיד 4.7%. בסופו של דבר זה בדיוק מה שפיזור אמור לעשות, אבל עדיין הופתעתי מגודל האפקט - הבדל של עד 30% בתשואה. בדיעבד, זה רק גורם לי לחשוב שההחלטה לפזר על פני כל העולם הייתה מושכלת.

בחלק האג"חי הכסף מחולק פחות או יותר שווה בשווה בין:
- מחקה אג"ח מדינה ריבית קבועה 2-5 שנים (עשה בערך 0)
- מחקה אג"ח מדינה צמוד מדד 2-5 שנים - עשה 6%!
- קרמבולה, פיקדון ל-3 שנים - 1.2% לשנה או מדד, הגבוה מביניהם - מניח שזה אומר שעשיתי קצת יותר בעקבות העלייה במדד.
סך הכל אני מן הסתם מרוצה מהחלק הצמוד מדד.

סך הכל:
החלק המנייתי עשה כ15%
החלק האג"חי עשה כ2.5%
סך הכל 10.6%. אני מרוצה.

מתכננים to stay the course גם בשנת 2022!

ההשקעה שהכי עבדה לנו השנה הייתה ההחלטה לא למכור RSU (או יותר נכון חוסר בהחלטה למכור…).
השילוב של ״הבשלות״ שהצטברו בעבר ושנשארו בתיק, הצטרפות של ״הבשלות״ חדשות ועליית הערך של המניה היו overwhelming.
זה כמובן היה מזל טהור ועד שלא נמכור זה יכול להשתנות בין רגע.

שאר ההשקעות המנייתיות שלנו עקבו אחרי המדדים השונים שבהן הן מושקעות (הרוב ארה״ב כי כל הקה״ש והגמל מושקעים שם) אז אין הרבה מה לספר אבל זה בהחלט הוסיף לתשואה הכוללת ותרם לגידול של התיק.

ההשקעות שפחות ״עבדו״ - נדל״ן חו״ל (אנגליה).
היה קשה למצוא שוכרים בזמן סגר ושתי דירות עמדו ריקות כחודשיים שלושה, על הדירה השלישית התווספו הוצאות שלא היו מתוכננות והדובדבן שבקצפת - אני מצפה לעוד עלייה בהוצאות גם בשנתיים הקרובות. איזה כיף.
אז אמנם התזרים היה חיובי אבל התשואה (נטו אבל לפני מס!) משכר הדירה של שלושת הדירות הייתה מאכזבת: 1.9%, 3.5%, 3.6% (סה״כ 3.1%).
לא יודעת אם הייתה עליית ערך כי לא בדקתי (וגם לא ברור לי איך נכון לבדוק את זה בצורה נכונה ואמיתית) אבל האמת שכרגע זה לא ממש רלוונטי אז עצם העובדה שזה לא ״קופץ מול העיניים״ (כמו החלק המנייתי של התיק) דווקא משרתת אותי, ולמען האמת זו אחת המטרות של החלק הזה בתיק.

הנדל״ן בארץ לעומת זאת מאוד מאוד עלה (לפחות במרכז). את זה אני דווקא יודעת בוודאות כי קיבלנו הצעה. בסוף העסקה נפלה והחלטנו לא למכור בינתיים (אלא אם כן נקבל הצעה שאי אפשר לסרב לה;)) אז גם כאן אין הרבה משמעות לעליית הערך ודמי השכירות נשארו קבועים בסך הכל.

וגם לא ברור לי איך נכון לבדוק את זה בצורה נכונה ואמיתית
אני מכפיל את מחיר הרכישה (לא כולל הוצאות מסביב) כפול השינוי במדד המחירים של העיר הרלוונטית, המידע נגיש כאן ואפשר לשלוף גם כ-CSV לתוך גליון גוגל.

ודמי השכירות נשארו קבועים בסך הכל.
כמה התשואה נטו יוצאת על הדירה בישראל?

כמה התשואה נטו יוצאת על הדירה בישראל?
השאלה אם לוקחים בחשבון את העלייה במחיר הדירה או לא…

דירה במרכז - תשואה נטו (לפני מס) לפי מחיר קודם - שכירות בלבד 3%
עליית הערך הייתה *לפחות* 18% אני אומרת לפחות כי הערכת המחיר שהכנסתי הייתה מלפני חצי שנה ולא מלפני שנה כך שאם אני מכניסה את התאריך שבו לקחתי את הערכת המחיר זה יוצא שעליית הערך הייתה 35%. נשמע לי הזוי, לא?…

דירה לא במרכז - תשואה נטו לפי מחיר קודם - שכירות בלבד 5%,
עליית ערך… את זה יותר קשה לי להעריך כי לא קיבלנו הצעה קונקרטית וזה מבנה שמיועד לפינוי בינוי אז קשה לדעת.

את תיק ההשקעות פתחתי לקראת סוף 2020 (אחרי שנתיים בערך של קריאה ולימוד) כך שעכשיו אני סוגר את השנה הראשונה כמשקיע עצמאי.
שתי תחזיות שהיו לי בתחילת השנה התממשו וזו בהחלט הרגשה טובה שאפשר לא רק ללהג תחזיות בשיחות סלון אלא לפעול על פיהן בתיק ההשקעות ולהרוויח או להפסיד בהתאם למידת התממשותן.
בסוף 2020 היה ריח של אינפלציה באויר אבל האג"ח הממשלתי הקצר צמוד היה די נמוך. אז לחלק של האג"ח בתיק קניתי קצר צמוד ובכלל לא נגעתי בריבית קבועה. החלטה די אקטיבית שהרשיתי לעצמי כיוון שבלאו הכי מדובר בנכסים מאוד סולידיים.
באותה נקודת זמן שוק המניות האמריקאי כבר התאושש ממשבר הקורונה אך השוק הישראלי עדיין לא. הערכתי שהשוק הישראלי יתן תשואה עודפת אבל לא שיערתי שזה יקרה כל כך מהר ובכזו עוצמה.
באחוזים הבודדים מהתיק שהקציתי להשקעה אקטיבית טבע אכזבה, בוני תיכון הפציצה והכל ביחד נתן פחות או יותר את תשואת השוק. בעיקרון די הבנתי את הפואנטה של ההשקעה האקטיבית ואני בדרך לתיק מדדים בלבד.

שילוב של VTI ו-AMD. ממוצע של בערך 30% דולרי

90 % מהתיק שלי זה דלק קבוצה וקידוחים, YOLO הדרגתי שהניב לי רווח נחמד מאוד.

כרגע התיק מורכב:
60% VGT
40% SPX
*קונה את ה-s&p דרך הקרן של בלאקרוק בש״ח.
*ה-VGT קצת התנפח, מקווה שאצליח לקנות מספיק SPX השנה כדי להחזיר אותו ל40%.
* לא מחזיק כרגע מניות פרטניות כי אין לי כוח לזה.

רווחים השנה:
VGT: +30.5%
SPX: +29%

* מכרתי השנה את EIMI ברווח של 32% (נקנתה סביבות מרץ 2020 בנפילות של הקורונה).
*מכרתי את DDOG ברווח של 31% (פוזיציה קצרה יחסית, הוחזקה כמה חודשים)
* מכרתי את SNOW ברווח של 11% (גם פוזיציה קצרה יחסית)

אין הפסדים בינתיים... so far so good

נערך לאחרונה ב:
יחסית לפורום סולידי והדעות שנתקלתי בהן פה בעבר, אנשים פה עכשיו נראים ממש סוחרים אקטיביים. האם אתם עושים זאת כי אתם חושבים שיש לכם יתרון על השוק או לפחות היה לכם יתרון בהשקעות הספציפיות שעשיתם?

בשוק הציבורי, בארה"ב ובארץ המניות שאני מחזיק עבדו טוב: גוגל, ברקשיר, אמזון וBAC.
בארץ אני מחזיק רק את הבנקים, גם הם עבדו טוב.
אבל מהשקעות שאתה מצליח בהם אתה לא לומד יותר מידי...

לעומת זאת, שנה שעברה הכנסתי הון לא קטן להשקעה בסין, דרך השקעה בעליבאבא, טנסנט ותעודות סל:

סין.png

התזה לא השתנתה, החברות בעיני מדהימות ומתומחרות בחסר מדהים...זמן יגיד אם אני צודק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ספרו על "עקומת הלימוד" שלכם יומני מסע אישיים 33
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
מ איזה דיווחים נדרשים עבור עוסק זעיר מיסים 9
ש איזה סוגי תשלומים ודמי ניהול יש בקרנות גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איזה מסלול הכי קרוב לקרן כספית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 24
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 62
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
F שכונה חדשה איזה קבלן ביקש היתר ואיזה קיבל נדל"ן 1
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13
ד איזה אג"ח לקנות? שוק ההון 3
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
O איזה הקצאת נכסים לעשות שוק ההון 3
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0