• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ספרו איזה השקעות עבדו לכם ב-2021 ואיזה לא?

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

adamshalev

מודרטור
דירוג
23,071
שנת 2021 הייתה די יוצאת דופן עבורי, עם הרבה שינויים, הצלחות וכשלונות.
שמח לשתף מחשבות שלי על השנה החולפת, קצת על השנה הבאה ולשמוע מכם.

השנה התחילה עבורי באופן פנטסטי בצורה יצאת דופן, בסוף ינואר התשואה של התיק אחרי חודש אחד הייתה 15-20%, כמובן שזה היה לא בר קיימא ומשם והילך הכל נהיה תנודתי מאד למטה.
אסכם את השנה החולפת לפי התרומה באחוזים אבסולוטיים לתשואה של התיק של כל פלח:

פלחים שתרמו לתשואה:
- נדל״ן להשקעה בחול: +10.7%, כ-54% תשואה יחסית, בעיקר בזכות עליית ערך מטאורית בשווי הנכסים בארה״ב. מה שהולך שם זה הזוי במיוחד. אבל גם כל הנכסים תפקדו היטב מבחינת תזרים משכירות, עם מעט מאד תחלופת דיירים ומעט עלויות שיפוצים, כך שקיבלתי כ-6.1% תזרים אחרי הוצאות (לפני מסים) על שווי הנכסים בתחילת השנה.
- טסלה: +6.6%, כ-86% תשואה יחסית, בעיקר מניות עם קצת אופציות שתוזמנו היטב. כל הזמן מרגיש שאני לא מחזיק מספיק, אבל בנתיים מנסה לשמור על הקצאה הגיונית (כ-12% כרגע).
- השורט סקוייז של GameStop: כ +4.1%, זוכרים? היה כיף ..
- קריפטו: +3.9%, מנסה למכור אחזקה נורא לא נזילה ולא מצליח במיוחד. מתכנן להחזיק אחוז חד ספרתי נמוך בכולל.
- מניית NioCorp: כ +2.4%, יושב עליה מ-2014, מחכה לכמה אירועים מיוחדים כדי למכור, אבל כבר התחלתי לצמצם אחזקה פה ושם.
- תיק פסיבי VT: כ +1.9%, אין מה להרחיב, משעמם ככל שתיק פסיבי יכול להיות.
- הקרן של אקמן, pershing square: כ 1.4%, ממשיך להחזיק
- שונות, מסתכם ל +1.4%.

פלחים שגרעו מהתשואה:
- גידור עם אופציות פוט: -4.7%, זה כואב. הייתי בטוח בתחילת השנה שנראה וולטיליות בגלל החששות של האינפלציה וההשלכות של זה על הריבית, ורציתי לעשות גידורים קצרי טווח (חצי שנה עד שנה) כדי לנצל את זה להגן על הרווחים הגדולים שהיו בתחילת השנה. בגדול צדקתי לגבי מה שקרה, אבל איפה שטעיתי בגדול זה שהרוב המוחלט של הגידורים היו עם אופציות פוט על סנופי, וכידוע, סנופי באופן עיקש סירב לרדת יותר מ-5% במהלך כל שנת 2021 ודהר במעלה ההר כמו תומס הקטר, מה שריסק את ערך האופציות, בזמן שחלקים אחרים בתיק סבלו מירידות גבוהות. סה-לה-וי. הייתי צריך להיות יותר שמרן עם כמות הכסף האבסולוטית שהקצתי לגידורים, בדיעבד זה היה יותר מדי.
- ספאקים: -2.6%, שנה שעברה ותחילת השנה דווקא עבד טוב, אבל לקראת אמצע השנה נהיה קטסטרופה, וגם השתמשתי במינוף מעבר למה שהייתי צריך.
- קרנות ארק: -1.2%, דוסקס מעל ומעבר בשרשור של ארק. ממשיך להחזיק, בטוח שנראה תשואות יפות בעתיד. בכולל ב-break-even על ארק ל-2020-2021.
- כמה מניות פרטניות: -1.2%, לא מעניין במיוחד, רובן small cap growth מה שדי חטף בחצי שנה האחרונה.
- זהב וכסף: -0.6%, החזקתי כגידור לאינפלציה, לא צלח במיוחד, עדיין מחזיק קצת.
- אג״ח ארוך: -0.6%, החזקתי בתחילת השנה ומכרתי בתזמון לא מוצלח, לא מחזיק יותר ולא מתכנן.
- שונות: -0.5%.

בכולל, כ-21.1% תשואה של התיק.

לשנה הבאה, מתכנן לקנות אופוטורניסטית עוד מניות, בפרט טסלה וקרנות מנוהלות. מחזיק הקצאת מזומן של כ-15% בשביל זה.

נערך לאחרונה ב:
כמה תשואה יחסית בגיימסטופ?

- נדל״ן להשקעה בחול: +11.0%, כ-56% תשואה יחסית, בעיקר בזכות עליית ערך מטאורית בשווי הנכסים בארה״ב. מה שהולך שם זה הזוי במיוחד. אבל גם כל הנכסים תפקדו היטב מבחינת תזרים משכירות, עם מעט מאד תחלופת דיירים ומעט עלויות שיפוצים, כך שקיבלתי כ-9.8% תזרים אחרי הוצאות (לפני מסים) על שווי הנכסים בתחילת השנה.
מטורף. זו עליית מחירי נדלן כללית או באזור ספציפי?

מטורף. זו עליית מחירי נדלן כללית או באזור ספציפי?
אני משער שיש הבדלים בין אזורים, אבל בכללי ארה״ב בטירוף נדלן בחצי שנה האחרונה.
וגם - התשואה שרשמתי זה אנגליה וארה״ב יחד, התשואה של ארה״ב היא גדולה יותר, כי אנגליה הייתה די פושרת השנה, אבל גם עלתה קצת.

אני משער שיש הבדלים בין אזורים, אבל בכללי ארה״ב בטירוף נדלן בחצי שנה האחרונה.
וגם - התשואה שרשמתי זה אנגליה וארה״ב יחד, התשואה של ארה״ב היא גדולה יותר, כי אנגליה הייתה די פושרת השנה, אבל גם עלתה קצת.
מה הייתה לך התשואה באנגליה? ומה התזרים?

כך שקיבלתי כ-9.8% תזרים אחרי הוצאות
התזרים הזה זה באחוזים לפי מחיר הרכישה או לפי המחיר עכשיו אחרי העליות?

מה הייתה לך התשואה באנגליה? ומה התזרים?
התזרים אחרי הוצאות לפני מסים יצא כ-5.8%, עשיתי חישוב מפית זריז, רק עכשיו שמתי לב שאין לי חישוב מסודר פר שנה פר מדינה פר סוג רווח (תזרים, הון).
תשואה הונית כ-13%.

בארה״ב זה תזרים אחרי הוצאות לפני מסים של כ-11%, תשואה הונית כ-70-80% (שוב, חישוב מפית, צריך לסדר את הגליון).

התזרים הזה זה באחוזים לפי מחיר הרכישה או לפי המחיר עכשיו אחרי העליות?
באחוזים לפי ערך הנכס בתחילת השנה. אחרי הוצאות, לפני מס.

את השנה האזרחית הנוכחית סיימתי בתשואה ממוצעת של 27% לא כולל ריביות ודיבידנדים.
מתחילת ימי הקורונה העליזים השתעממתי והחלטתי 'לשחק' בבורסה.
חפרתי, חפרתי וחפרתי וננעלתי על סקטור הבנקאות, מזון וריטיילרס.
שמתי לעצמי למטרה לרכוש באגרסיביות את מניות כל הבנקים בארץ שהניבו לי לי למעלה מ 70%.
לצערי, האג"ח של מזרחי טפחות 9%- תשואה, אבל זה לא לא כולל את אלפי השקלים שקיבלתי מהם [ריבית] השנה ובשנים קודמות.*
לא ניסיתי לשכלל אבל נראה שיצאתי השנה עם הבנקים עם כ- 60-70% תשואה.
ריטיילרס ונדל"ן - הלכתי בגדול [זה היה הימור עם חוש חש מוצדק בדיעבד..] על פוקס שהניב לי השנה כמעט 700% לא כולל כמה אלפיות של דיבידנדים.
גזית גלוב הרימה ראש והניבה לי 30%. אמות הוסיפה 60%.
קרנות מחקות כ 20%
רשתות מזון - טיב טעם הוסיפה 60%, ויקטורי 15%-.
אנרגיה - דלק קידוחים התקזזה עם בז"ן - 0% תשואה אבל קיבלתח כ 1000$ דיבידנדים מדלק קידוחים השנה [0 מס].
עדיין גורר על הגב [איזה פאקינג קילע] את טבע שגררה את התשואה השנתית מטה. ללא טבע הייתי היום במצב של כמעט ו/או יותר מ 50% תשואה שנתית.

* בהתקזזות של פדיון מלא של האג"ח בהפסד של 13K בעוד כמה ימים והריביות שקיבלתי אני עדיין בפלוס אבל לאורך 4 שנים התשואה המשוכללת היא רק כ 0.5-1% לשנה.

ולקראת השנה החדשה - אני אכנס לתרדמת, אפסיק לשחק רק לאזן...

יש השקעות שלא עבדו השנה?! :)

השנה הכי טובה עם לא ה

הייתי ממונף על כמעט חצי תיק. 10% tqqq. אני עכשיו בלאס ווגאס, יורד לקזינו להפסיד את הכל :)

יש השקעות שלא עבדו השנה?! :)
האמת שהייתה לי שנה די מסריחה, כמה השקעות ששמתי עליהן כמה גרושים והפסידו. סך הכל אני בתשואה חד ספרתית גבוהה.
חייב להודות שזה צובט מעט לראות את המדדים, ותשואות של אחרים.

שוקל לשנות מתווה השקעה, עוד שנתייים ככה של בחינה במצב הקיים.

@היום מתה אמא - למרות היתרונות [לכאורה] לא נוגע במינוף.
אני לא חייב כספים ולא ממף השקעות אלא אם הן ממונפות אינהרטלי.
כשאני בודק את חשבון ההשקעות שלי אני יודע בדיוק כמה יש לי וכמה אין לי.
אין מה לעשות, אני old timer...
לא מבין איך אתה פועל בלעדית בזירה הישראלית.
אין לי את הסבלנות להתמזמז עם העברות מט"ח, לריב עם המוסדות על עמלות העברה, הפרשי שערים ועמלות המרה.
טוב לי בארץ, אולי לא הכי טוב אבל המון שקט..
לא הייתי נוגע באף אחת מהחברות שהשקעת בהן.
באף אחת מהן זו הכללה גורפת, האם אתה יכול להתמקד?

למרות היתרונות [לכאורה] לא נוגע במינוף.
כנראה כל אחד עושה את הפיק אנד צ'וז שלו כדי ליצר רווחים עודפים. אני לדוגמה לא מוכן לגעת במניות פרטניות (חוץ מפעולות גרילה, כמו שורט אנד סקוויז על amc וכו'), בטח לא כאלה עם בעל שליטה דומיננטי. המקסימום שאני מוכן לרדת זה לרמת הסקטורים.
וזו הסיבה בכללי:
האמת שהייתה לי שנה די מסריחה, כמה השקעות ששמתי עליהן כמה גרושים והפסידו. סך הכל אני בתשואה חד ספרתית גבוהה.

שוקל לשנות מתווה השקעה, עוד שנתייים ככה של בחינה במצב הקיים.

אף פעם אל תתרשם מתשואות של אחרים.

יש כאלה שמחזיקים 85% מזומן אבל יספרו לך על הרווחים בחלק המושקע. יש כאלה שסתם ימציאו מספרים.
יש כאלה שבאמת הרוויחו אבל יתרסקו במשבר הקרוב (בעיקר הממונפים).
תשקיע בהתאם לסיכון שנכון עבורך.

מה שכן, בחירת מניות פרטנית זה כנראה רעיון רע לרוב האנשים.

באף אחת מהן זו הכללה גורפת, האם אתה יכול להתמקד?
אין מה להתמקד. פשוט לא הייתי משקיע באף אחת מהחברות שציינת באופן פרטני. אין לי שום conviction לגביהן.

אף פעם אל תתרשם מתשואות של אחרים.

יש כאלה שמחזיקים 85% מזומן אבל יספרו לך על הרווחים בחלק המושקע. יש כאלה שסתם ימציאו מספרים.
תשקיע בהתאם לסיכון שנכון עבורך.

והכי חשוב, תעשה רק מה שאתה מבין ומאמין בו. אל תנסה לחכות אחרים. אתה אף פעם לא יודע מה הסיבות והשיקולים שעשו אנשים אחרים, ולא תמיד תהליך קבלת ההחלטות שלהם מתאים לשלך.

ביטקוין - אני בהפסד של איזה 15%, אני מניח.
אני ממשיך לרכוש עוד ולהגדיל את האחזקה בו.
אני ללא ספק ביטקוין מקסי אמיתי, מי היה מאמין שככה אסיים את 2021 :)

שאר התיק די משעמם - VTI והרבה מאוד מזומן.
לא ממש עוקב מה התשואה שם, לא ממש אכפת לי גם מה התשואה באופן כללי.

כנראה. רציתי להאמין שאני מיוחד כמו שאימי טוענת.
האמת שבשנים קודמות היו לי תשואות לא רעות, אבל מספיק שנה אחת של פיגור משמעותי מול המדד בשביל שכבר יהיה קשה להשיג אותו בעתיד.
בכל מקרה אני מאוד אוהב את האלמנט של ניתוח עסקים, וקריאה על נושאים אלו.

כמו שכתבתי אתן לזה עוד כמה שנים לראות אם שיטת העבודה עולה לי בתשואות.

ביטקוין: 63%+
סנופי: 29%+
ביטקוין שקניתי השנה: 3%+

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ספרו על "עקומת הלימוד" שלכם יומני מסע אישיים 33
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 62
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף השקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? השקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
F שכונה חדשה איזה קבלן ביקש היתר ואיזה קיבל נדל"ן 1
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13
ד איזה אג"ח לקנות? שוק ההון 3
B מיסוי דיבידנדים מ-ETF אג"ח (או: איזה באלגן) מיסים 9
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
O איזה הקצאת נכסים לעשות שוק ההון 3
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
א איך לבחור איזה מסלול לסגור במשכנתא נדל"ן 17
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
S משכנתא - איזה מסלול לסגור קודם? נדל"ן 4
B קניית מט"ח לחשבון מט"ח מבנק - איזה שער? צרכנות פיננסית 6
א חיסכון חודשי - איזה מוצר הכי יתאים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
1337justme לחצן מצוקה לקשישים - איזה מומלץ? אוף טופיק 17
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
I איזה מניות או מדדים עולים בזמן משבר? שוק ההון 6
I איזה etf מחזיק אג״ח ממשלת אוקריאנה? שוק ההון 0
V איזה מסלול הייתם מסלקים? נדל"ן 24
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
deussex רכישת רכב חדש - איזה כדאי ? מבולבל מאוד, ועליית מחירים צרכנות פיננסית 62
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70
שם משתמש בעייתי לפני פתיחת חשבון מסחר: איזה בית השקעות בוחרים ולמה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Tsachi01 איזה סמארטפון יש ברשותכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 91
A מישהו יודע איזה השקעות צמודות מדד יש היום? שוק ההון 10
E קופות גמל להשקעה. איזה מסלול לבחור באנליסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L האם יש הבדלים באיכות הבנייה של בניינים חדשים ואיך יודעים איזה בניין איכותי? נדל"ן 35
TheOneTech על איזה טוסטר אובן תמליצו? אוף טופיק 0
י איזה פלטפורמה אני מחפשה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
M תואר בכלכלה - איזה מגמה לקחת? התפתחות אישית 7
Y האם יש איזה כלי כלי שמאפשר לקבל התראה ברגע שטריגר מופעל... שוק ההון 5
Y איזה גופים מציעים IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 32

נושאים דומים

Back
למעלה