• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איזה בעל מקצוע יכול לאתר נזקים נסתרים - לפני קנית דירה

• פותח הנושא פותח הנושא rpi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

rpi

משתמש רגיל
דירוג
160
דוגמא ספציפית, נזק מתמשך מנזילה, בדירה שצמודה לגג.
אני מניח שהנזילה גורמת לנזק מבני, יכולה לגרום להתפוררות או החלדות מוגברת של הברזל בתוך הבטון בקירות.
בהנחה ויש תמ"א, קבלן עשוי להוסיף קומה או שתיים, מעל הגג וככל הנראה, לא יבדוק האם יש נזק מבני לגג מהרטיבות (בהנחה שבכלל יהיה מודע לענין).

לאחר שמסתיים התמ"א מגיע, קונה רואה דירה חדשה בקומה מעל ולא מודע שעשוי להיות נזק מבני נסתר, חושב שהכל בסדר וקונה.

1. האם יש סיכוי לקונה לדעת שהייתה נזילה?
2. האם יש סיכוי שבעל מקצוע שיגיע למקום (לדירה החדשה שהתווספה), ויזהה שיש (אם יש) נזק מבני?

תמונה להמחשה (נזילה חמורה):

חפש "בדק בית", יש הרבה חברות ובעלי מקצוע שמגיעים לדירה ועורכים בדיקה מקיפה למציאת פגמים וחריגות מהתקן.
לגבי השאלות הספציפיות שלך, זה כנראה תלוי מאוד ברמת המקצועיות והנסיון של הבוחן.

עשיתי בדק בית כשקיבלתי דירה חדשה מהקבלן לפני שנים רבות. קיבלתי דוח מפורט הכולל את ליקויי הבניה, החריגות מהמפרט כולל המלצות לתיקון ועלויות, עם הדוח חזרתי לקבלן לביצוע התיקונים הנדרשים, על סמך מחבר הדוח, הוא טען שלדוח יש משמעות משפטית ואוכל להשתמש בו כראיה אם ארצה לתבוע את הקבלן.

חפש "בדק בית", יש הרבה חברות ובעלי מקצוע שמגיעים לדירה ועורכים בדיקה מקיפה למציאת פגמים וחריגות מהתקן.
לגבי השאלות הספציפיות שלך, זה כנראה תלוי מאוד ברמת המקצועיות והנסיון של הבוחן.

עשיתי בדק בית כשקיבלתי דירה חדשה מהקבלן לפני שנים רבות. קיבלתי דוח מפורט הכולל את ליקויי הבניה, החריגות מהמפרט כולל המלצות לתיקון ועלויות, עם הדוח חזרתי לקבלן לביצוע התיקונים הנדרשים, על סמך מחבר הדוח, הוא טען שלדוח יש משמעות משפטית ואוכל להשתמש בו כראיה אם ארצה לתבוע את הקבלן.
בהנחה והרטיבות תוקנה ועברו כמה שנים טובות, בספק אם יגלה משהו (אלא אם כן יש לו כלי לזהות את זה).
במידה ומשהו ינסה לקדוח באיזור שהייתה בו הרטיבות, אולי אז ישים לב.

כאשר קבלן תמ״א בונה על הגג, הוא יוצק בטון בעובי כזה שדי קשה לנזילה להתקיים. הוא כמובן מפרק דודי שמש על מנת לבצע את זה. אבל, ייתכנו זעזועים וסדקים לתקרת הדירה שמתחת לגג הישן בגלל עבודות של ציוד כבד על גג ישן ואת זה על הקבלן לתקן. ייתכן ובימי היציקה של הבטון הקבלן ייבקש להוסיף תומכי תקרה בתוך הדירה למספר ימים ליתר בטיחות

כאשר קבלן תמ״א בונה על הגג, הוא יוצק בטון בעובי כזה שדי קשה לנזילה להתקיים. הוא כמובן מפרק דודי שמש על מנת לבצע את זה. אבל, ייתכנו זעזועים וסדקים לתקרת הדירה שמתחת לגג הישן בגלל עבודות של ציוד כבד על גג ישן ואת זה על הקבלן לתקן. ייתכן ובימי היציקה של הבטון הקבלן ייבקש להוסיף תומכי תקרה בתוך הדירה למספר ימים ליתר בטיחות
כן, כל הנזילות אמורות להיפטר.
השאלה האם הוא יפרק את התקרה לפני היציקה, לראות מה מצב הגג הישן.
או שפשוט יוצק בטון חדש על הבטון ישן (אחרי שניקה את הגג מדוודים/קולטים/בידוד).

מעניין לראות איך בניינים שעברו תמ"א יחזיקו 50 שנה אחרי התמ"א, יש לי הרגשה שלא הכי טוב.

עד כמה שאני יודע "בדק בית" בעיקר בודק דברים שרואים בעין, שזה מצוין להרבה בעיות אבל אם אין כרגע בעיה פעילה כי אין גשם אז הוא לא יראה
בדיוק.
מההיכרות שלי עם בנין שנכנס לתמ"א, בעלי הדירות מעדיפים לתקן את המינימום שאפשר, כי הבנין יעבור שיפוץ מקיף עוד מעט.
יוצא מצב שיש תקלות שמזניחים (לפעמים כמה שנים) שמשפיעות על חוזק הבנין ולא נבדקות בעת השיפוץ.

תמיד נשאלת השאלה מה עדיף דירה חדשה בבנין חדש או דירה שהתווספה כחלק מתמ"א, אני חושב שיש לי תשובה.

אותה בעיה קיימת בקנית דירה יד שניה, אם בדקת בית לא רואה זכר לרטיבות בתיקרה הוא לא יבדוק שם אחוזי לחות, גם אם כן, לא יוכל לזהות נזק מבנה שנגרם מנזילה אלא אם יתבקש לכך.

יוצא מצב שיש תקלות שמזניחים (לפעמים כמה שנים) שמשפיעות על חוזק הבנין ולא נבדקות בעת השיפוץ.
על מה מבוססת הקביעה שחוזק הבניין לא נבדק בעת השיפוץ? כל היתר בנייה מחייב קונסטרוקטור שבוחן את המצב הקיים לפני הבניה ובסופו, וחותם על כך שהבניין עומד בדרישות.

על מה מבוססת הקביעה שחוזק הבניין לא נבדק בעת השיפוץ? כל היתר בנייה מחייב קונסטרוקטור שבוחן את המצב הקיים לפני הבניה ובסופו, וחותם על כך שהבניין עומד בדרישות.
זו בדיוק השאלה, האם חוזק הבנין נבדק ואיך.
האם מתבצעת בדיקה ויזואלית בלבד, או שמתבצע משהו מעבר.
ההרגשה שלי שהקבלן לא יגדיל ראש ויבדוק כל קיר בבנין, אלא יבדוק את היסודות בלבד.

ההרגשה שלי שהקבלן לא יגדיל ראש ויבדוק כל קיר בבנין, אלא יבדוק את היסודות בלבד
כל הרעיון בתמא 38 זה לחזק בניינים ישנים כדי שיעמדו בפני רעידות אדמה, הקונסטרוקטור תפקידו לבדוק את חוזק המבנה. אם אתה חושש מקריסת הבניין עקב נזקי מים ואתה לא סומך על המהנדס שעשה תפקידו נאמנה, אז פשוט תקנה דירה במקום אחר, גם למהנדס מטעמך לא יהיה פשוט לעבור בכל הדירות בבניין ולבדוק כל עמוד, קורת בטון וקיר תמך, בדיקה כזו מקיפה תדרוש את הסכמת הדיירים, אולי אפילו יהיה צורך לחפור קצת בקירות כדי לראות פיזית את מצב הבטון.

דירה במקום אחר
זה בדיוק העניין, שבדירה יד שניה, אתה לא יכול לדעת מה היה לפני ולא תפרק את כל הקירות לבדוק.
בדירה חדשה כל עוד יש אחריות של קבלן, יש כתובת אחת לכל התקלות הגדולות ( למספר שנים קטן).
אחרת אין לדעת איפה הייתה רטיבות ולכמה זמן, גם בדק בית לא יגלה דברים כאלו, אלא אם כן, יש קילופי צבע או אינדיקציה ויזואלית אחרת.

זו בדיוק השאלה, האם חוזק הבנין נבדק ואיך.
האם מתבצעת בדיקה ויזואלית בלבד, או שמתבצע משהו מעבר.
ההרגשה שלי שהקבלן לא יגדיל ראש ויבדוק כל קיר בבנין, אלא יבדוק את היסודות בלבד.
הקבלן לא רלוונטי, מי שחותם על האישור הקונסטרוקטיבי זה הקונסטרוקטור. אם משהו יקרה, הוא זה שיבואו אליו בטענות, כולל שלילת רישיון ואף העמדה לדין.
לכן בהחלט יש לו אינטרס לעמוד מאחורי מה שהוא חתום עליו ולא להיות חותמת גומי של היזם.

אני עדיין מנסה להבין מהשרשור מה התרחיש שממנו אתה חושש. האם החשש הוא לקריסת המבנה? בתוך איזה פרק זמן?

אני עדיין מנסה להבין מהשרשור מה התרחיש שממנו אתה חושש. האם החשש הוא לקריסת המבנה? בתוך איזה פרק זמן?
תרחיש הקיצון זה קריסת מבנה.
התרחיש היותר סביר, זה התפוררות או סדקים בתיקרה, שיקרו אחרי שנה בערך.
במידה הוסיפו הנמכת גבס (בשביל תאורת ספוטים למשל), או טריק אחר, יש סיכוי שלא תהיה אינדיקציה ויזואלית לבעיה.

באופן כללי, אני שואל איך אני יודע שלא קניתי חתול בשק?
נראה שבדק בית לא מספיק.

תרחיש הקיצון זה קריסת מבנה.
התרחיש היותר סביר, זה התפוררות או סדקים בתיקרה, שיקרו אחרי שנה בערך.
תראה, אכן עשוי לקרות. מעצבן, מתקנים כמה שניתן.
אם תרצה משהו מושלם אולי תצטרך לבנות בית מהיסוד.

או לקנות בית מהקבלן עם אחריות של 5 שנים.
לא חסרים קבלנים שמוסרים דירות עם ליקויי בנייה, ולא תמיד הקבלן ממהר להודות בליקוי או מוכן לתקן אותו.
לפעמים הדרך היחידה למצות את האחריות היא דרך פנייה לבית המשפט, וגם שם לא מובטח לך 100% הצלחה בעניין.

הקבלן של התמ"א נותן אחריות לכל הבנין אחרי גמר התמ"א, לכמה שנים?
לא יודע, אבל גם אם אין אחריות זה לא אומר שאתה לא יכול לתבוע על נזק אחרי שנה.

• אהבתי
Reactions: rpi
תמיד נשאלת השאלה מה עדיף דירה חדשה בבנין חדש או דירה שהתווספה כחלק מתמ"א, אני חושב שיש לי תשובה.
עד כמה שאני זוכר דירה חדשה בפרויקט תמ"א היא בדרך כלל נפרד בתשתיות מהדירות הישנות, אז פה לא תהיה הבעיה
הבעיות זה בדרך כלל עיצוב עקום (חדר יוצא מחדר כי הוסיפו את הממד איפה שיכלו), לובי פיצי וצפוף, מעלית קטנה, מחסור במחסנים, מחסור בחניות או חניות צפופות, חניה במכפילים/חניה רובוטית. . .
הדברים האלו הרבה פעמים גם משתקפים במחיר אז התשובה היא לא חד משמעית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2
T 100,000 פנויים - איזה מסלול הכי "כלכלי" לפרוע במשכנתה והאם בכלל? נדל"ן 9
D איזה פלטפורמות יש כמו equitybee ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ איזה ברוקר נותן להכניס יותר מ 2 ספרות אחרי הנקודה בערך לימיט בניירות חו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
B מסלול מחקה סנופי, יש הבדל איזה קרן קונים? שוק ההון 17
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
מ איזה דיווחים נדרשים עבור עוסק זעיר מיסים 9
ש איזה סוגי תשלומים ודמי ניהול יש בקרנות גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איזה מסלול הכי קרוב לקרן כספית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 25
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 69
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
F שכונה חדשה איזה קבלן ביקש היתר ואיזה קיבל נדל"ן 1
א איזה מסלול כדאי לי לסגור במשכנתא? נדל"ן 13

נושאים דומים

Back
למעלה