בעצם, מוכרים להם תקווה, האם באמת זה שונה מטיפול אצל רב או מקובל כלשהו ? (חוץ מתג המחיר של 100K$ )
לא מוכרים להם תקווה, מוכרים להם מומחיות רפואית. זו מחלה שנדירה בארץ אבל נפוצה בארצות הברית מסיבות שלא אכנס אליהם כאן.
חלק מהעלות היא לא הטיפול עצמו אלא העובדה שצריך לטוס לחו"ל, לשהות שם וכדומה.
בכמה הוא באמת האריך את חייה? 6 חודשים? שנה? מישהו בכלל יודע? האם זה שווה את המאמץ?
חשבו שהיא תמות תוך כמה חודשים בייסורים. עברו שנתיים מאז אותו טיפול. והיא בריאה ולא זקוקה לשום טיפולים. לא מדובר בוודו, מדובר בטיפול חדשני, כידוע לוקח כ20 שנה עד שטיפולים, אפילו מוצלחים, מקבלים אישור כטיפול סטנדרטי שכל אחד יכול לתת, ונכנסים לסל התרופות. ולגבי "האם זה שווה את המאמץ": אני בטוחה שאם חו"ח מדובר היה באמא שלך שהיתה חולה לא היית אומר לה שזה לא שווה את המאמץ להעניק לה עוד לפחות כמה שנים של חיים טובים ובריאים.
לדעתי השיטה של הסולידית הכי טובה - תחיה אורח חיים בריא, תאכל בריא, תעשה ספורט, המנע מלחץ. זה עולה מעט מאד, אך הוא הכי קשה ליישום
כל זה לא מונע סרטן. או כל מחלה אחרת. רק מקטין את הסיכויים.
אפשר להתכסות על ידי חיכוך והיכרות אישית עם רופאים בכירים, בכירים במערכת הרפואה ואישי ציבור.
זה לא עוזר לקבלת טיפול שלא קיימת לו מומחיות בארץ.
אני מניח שאם הטיפול הרפואי היה ודאי בדוק ומנוסה, הוא היה קיים בסל הבריאות או בביטוחים המשלימים למיניהם.
אם אתה מניח כך אתה ממש תמים. יש המון טיפולים חדשניים, או שלא מספיק מקובלים בארץ, או שאין להם מומחיות בארץ, שלא מכוסים על ידי סל הבריאות. יש אפילו תרופות שמכוסות על ידי סל הבריאות אבל לא לכל התוויה, כלומר אם יש לך סרטן X תקבל אותן אבל אם יש לך סרטן Y אז לא, למרות שיש מחקרים שמראים שהוא עוזר לסרטן Y. כשלך יש סרטן Y אתה לא אומר "נו טוב אז נמות" אתה מוציא את כל הכספים שיש לך ושאין לך כדי לשלם עשרות אלפי ש"ח בחודש על תרופה שאולי תציל אותך. חלק מהתרופות לא גורמות להבראה אלא רק מאריכות תוחלת חיים בכמה חודשים, אבל יש תרופות שכן. אני מכירה מישהי שכבר שנים נלחמת בסרטן בשלב מאד מתקדם על ידי כך שכל פעם מחליפים לה את פרוטוקול הטיפול וכך מאפשרים לה עוד זמן חיים עם הילדים הקטנים שלה, שבמהלכו היא אף מתפקדת לא רע למרות שטיפולים כאלה זה לא כיף.
אני אישית לא מאמין שאפשר או שצריך לכסות כל מקרה כזה, כי אין לדבר סוף (ומה עם הטיפול החדשני שיעלה 1,000,000$? האם אם אמשיך לעבוד כן אצליח לממן אותו?). אולי זה סתם כי אני לא אדם חרדתי.
אני מסכימה, אין לזה סוף. אבל לכל אחד יש את הנקודה שנראית לו מספיקה. לי לא מספיק שיהיה לי בדיוק בשביל לחיות בלי שום בלת"מים. אני מעדיפה לעבוד יותר ולהרגיש יותר בטוחה נגד יותר ארועים, נדירים יחסית, אבל לא כל כך נדירים כמו שאתם טוענים. אם אני מסתכלת סביבי, כמעט לכל משפחה יש מקרה שדרש יותר כסף מההוצאות המינימליות השוטפות: מישהו היה מעורב בתאונה והיה זקוק לעורך דין, מחלות כמו שתיארתי, ילד שנסע להודו ואיבד שם את הצפון ופתאום צריך להטיס לשם אנשי מקצוע ו/או לחלץ אותו משם, ניתוח לא "דחוף" מבחינה רפואית אבל כזה שהופך אדם לאומלל עד שלא מטפלים בו, אז צריך לעשות אותו פרטי, תביעה שמגיעה משום מקום וצריך להתמודד איתה, לא חסר.