• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מפת חום לעצמאות כלכלית

• פותח הנושא פותח הנושא נעםש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אפשר להתכסות על ידי חיכוך והיכרות אישית עם רופאים בכירים, בכירים במערכת הרפואה ואישי ציבור. נראה לי זה זול יותר מאשר להתכסות בעוד הרבה מאוד כסף.
אולי זה זול יותר מבחינה כספית אבל יקר מאד מבחינה נפשית, בשבילי לפחות.
נכון שיש לי בין מכריי 2 רופאים בכירים מאד (אחת מנהלת מחלקה בבי"ח במרכז הארץ והשני מנהל מחוזי בקופ"ח) אבל הקשר נוצר שנים רבות לפני כן ורוב הסיכויים שלא אשתמש בקשר הזה (לא השתמשתי כשחברתי גססה וכנ"ל הוריי).
בכל אופן אני כדעת @איש(3718)
אני מניח שאם הטיפול הרפואי היה ודאי בדוק ומנוסה, הוא היה קיים בסל הבריאות או בביטוחים המשלימים למיניהם.

בעצם, מוכרים להם תקווה, האם באמת זה שונה מטיפול אצל רב או מקובל כלשהו ? (חוץ מתג המחיר של 100K$ )
לא מוכרים להם תקווה, מוכרים להם מומחיות רפואית. זו מחלה שנדירה בארץ אבל נפוצה בארצות הברית מסיבות שלא אכנס אליהם כאן.
חלק מהעלות היא לא הטיפול עצמו אלא העובדה שצריך לטוס לחו"ל, לשהות שם וכדומה.

בכמה הוא באמת האריך את חייה? 6 חודשים? שנה? מישהו בכלל יודע? האם זה שווה את המאמץ?
חשבו שהיא תמות תוך כמה חודשים בייסורים. עברו שנתיים מאז אותו טיפול. והיא בריאה ולא זקוקה לשום טיפולים. לא מדובר בוודו, מדובר בטיפול חדשני, כידוע לוקח כ20 שנה עד שטיפולים, אפילו מוצלחים, מקבלים אישור כטיפול סטנדרטי שכל אחד יכול לתת, ונכנסים לסל התרופות. ולגבי "האם זה שווה את המאמץ": אני בטוחה שאם חו"ח מדובר היה באמא שלך שהיתה חולה לא היית אומר לה שזה לא שווה את המאמץ להעניק לה עוד לפחות כמה שנים של חיים טובים ובריאים.

לדעתי השיטה של הסולידית הכי טובה - תחיה אורח חיים בריא, תאכל בריא, תעשה ספורט, המנע מלחץ. זה עולה מעט מאד, אך הוא הכי קשה ליישום
כל זה לא מונע סרטן. או כל מחלה אחרת. רק מקטין את הסיכויים.

אפשר להתכסות על ידי חיכוך והיכרות אישית עם רופאים בכירים, בכירים במערכת הרפואה ואישי ציבור.
זה לא עוזר לקבלת טיפול שלא קיימת לו מומחיות בארץ.

אני מניח שאם הטיפול הרפואי היה ודאי בדוק ומנוסה, הוא היה קיים בסל הבריאות או בביטוחים המשלימים למיניהם.
אם אתה מניח כך אתה ממש תמים. יש המון טיפולים חדשניים, או שלא מספיק מקובלים בארץ, או שאין להם מומחיות בארץ, שלא מכוסים על ידי סל הבריאות. יש אפילו תרופות שמכוסות על ידי סל הבריאות אבל לא לכל התוויה, כלומר אם יש לך סרטן X תקבל אותן אבל אם יש לך סרטן Y אז לא, למרות שיש מחקרים שמראים שהוא עוזר לסרטן Y. כשלך יש סרטן Y אתה לא אומר "נו טוב אז נמות" אתה מוציא את כל הכספים שיש לך ושאין לך כדי לשלם עשרות אלפי ש"ח בחודש על תרופה שאולי תציל אותך. חלק מהתרופות לא גורמות להבראה אלא רק מאריכות תוחלת חיים בכמה חודשים, אבל יש תרופות שכן. אני מכירה מישהי שכבר שנים נלחמת בסרטן בשלב מאד מתקדם על ידי כך שכל פעם מחליפים לה את פרוטוקול הטיפול וכך מאפשרים לה עוד זמן חיים עם הילדים הקטנים שלה, שבמהלכו היא אף מתפקדת לא רע למרות שטיפולים כאלה זה לא כיף.

אני אישית לא מאמין שאפשר או שצריך לכסות כל מקרה כזה, כי אין לדבר סוף (ומה עם הטיפול החדשני שיעלה 1,000,000$? האם אם אמשיך לעבוד כן אצליח לממן אותו?). אולי זה סתם כי אני לא אדם חרדתי.
אני מסכימה, אין לזה סוף. אבל לכל אחד יש את הנקודה שנראית לו מספיקה. לי לא מספיק שיהיה לי בדיוק בשביל לחיות בלי שום בלת"מים. אני מעדיפה לעבוד יותר ולהרגיש יותר בטוחה נגד יותר ארועים, נדירים יחסית, אבל לא כל כך נדירים כמו שאתם טוענים. אם אני מסתכלת סביבי, כמעט לכל משפחה יש מקרה שדרש יותר כסף מההוצאות המינימליות השוטפות: מישהו היה מעורב בתאונה והיה זקוק לעורך דין, מחלות כמו שתיארתי, ילד שנסע להודו ואיבד שם את הצפון ופתאום צריך להטיס לשם אנשי מקצוע ו/או לחלץ אותו משם, ניתוח לא "דחוף" מבחינה רפואית אבל כזה שהופך אדם לאומלל עד שלא מטפלים בו, אז צריך לעשות אותו פרטי, תביעה שמגיעה משום מקום וצריך להתמודד איתה, לא חסר.

הרגת אותי עם הפרשנות הזאת :)
לקרוא לחיים ללא חפצים מיותרים וקניות מיותרות "דלות" זה ממש מצחיק בשביל מי שהדברים האלה גורמים לו סבל. אני מבינה שמנקודת מבטך זה לא מובן אבל תאמין לי שיש עוד כמה הזויים כמוני שיושבים מול הנוף וסתם נהנים מהעולם.

אני מודע לזה שעבורי זה קשה, במידה מסויימת אני מעריץ את אלו שיכולים, אני בוחר בדרך הקלה יותר עבורי, מתמקד בהגדלת הכנסות, זה המגרש הביתי שלי.

אני מסכימה, אין לזה סוף. אבל לכל אחד יש את הנקודה שנראית לו מספיקה. לי לא מספיק שיהיה לי בדיוק בשביל לחיות בלי שום בלת"מים. אני מעדיפה לעבוד יותר ולהרגיש יותר בטוחה נגד יותר ארועים, נדירים יחסית, אבל לא כל כך נדירים כמו שאתם טוענים. אם אני מסתכלת סביבי, כמעט לכל משפחה יש מקרה שדרש יותר כסף מההוצאות המינימליות השוטפות: מישהו היה מעורב בתאונה והיה זקוק לעורך דין, מחלות כמו שתיארתי, ילד שנסע להודו ואיבד שם את הצפון ופתאום צריך להטיס לשם אנשי מקצוע ו/או לחלץ אותו משם, ניתוח לא "דחוף" מבחינה רפואית אבל כזה שהופך אדם לאומלל עד שלא מטפלים בו, אז צריך לעשות אותו פרטי, תביעה שמגיעה משום מקום וצריך להתמודד איתה, לא חסר.

בני אדם סובלים מbias (אופטימיות/פסימיות יתר) ואי הבנה בכך שגידור מטפל בצימצום LOSS כאשר צריך לשקלל את ה LOSS הרגעי על תוחלת הרווח המקווה/צפויה לעומת ה LOSS העתידי אם יקרה הארוע,
ביטוח חיים הוא דוגמא קלאסית, עלות זניחה עבור ארוע זניח לחלוטין לרוב חיי המבוטח, עדיין הנזק המשפחתי יכול להיות קטסטרופלי,
האם שווה לבטח חיים של מפרנס בעלות של 1000 ש"ח לחודש ? (100 מליון ש"ח ביטוח) כנראה שלא האם שזה עבור 20 ש"ח לחודש ? (2 מליון ש"ח)
כנראה שכן, בייחוד ו"קצבה" חודשית לפי כלל 400 של 20 ש"ח שווה הפסד של 8000 ש"ח מהתיק שבפרישה כנראה יהיה שווה פי 200 ומעלה ... (4000 ש"ח X 400)

אם אתה מניח כך אתה ממש תמים. יש המון טיפולים חדשניים, או שלא מספיק מקובלים בארץ, או שאין להם מומחיות בארץ, שלא מכוסים על ידי סל הבריאות.

מה עם הביטוחים המשלימים למיניהם? אני יודע שיש פה שרשורים רבים בנושא, אני סתם סקרן לגבי המקרים שאת מכירה. האם הם לא כיסו את זה?
זה רלבנטי מאד בהקשר של נושא השרשור.

@מרק עוגיות
מסכים בגדול עם דעתך לגבי ביטוחי בריאות והמסתעף.
כל הדברים הקטנים הללו ניתוחים פרטיים עו"ד וכד' עלותם בין אלפים בודדים לעשרות אלפים כך שרזרבה בסך 100-400K בהחלט סביר.
ניתוחים ותרופות מזן נדיר שלא מכוסים על ידי ביטוח פרטי טיפוסי ושעלותם גובלת במאות אלפי דולרים זה באמת משהו מאוד מאוד נדיר שאני בספק האם כדאי להתגדר מפניו.
האם עדיף לי כמה שנים לעסוק במשהו בניגוד לרצוני** רק בשביל לרפד את עצמי עם סכומי עתק שהתרחיש שאזדקק להם כה קיצוני? לדעתי לא.

** לא מדבר על סבל ברמה ש @הסולידית מתארת אלא פרישה מוקדמת למטרת עיסוק בתחביבים אישיים.

בסופו של דבר זו החלטה אישית לכל אחד. אבל לא, ממה שאני מכירה (בתור לא מומחית) ביטוחים פרטיים משלימים לא מכסים את כל המקרים.

האמת שאצלי בפרישה נראה לי שבעיקר ההוצאות יעלו.
הוצאות על תחבורה - יש לי כיום רכב צמוד עם דלקן לא מוגבל. אני חילונית וחופש תחבורה בסופי שבוע חשוב לי ובמדינת ההלכה של היום כנראה שיהיה לי רכב בפרישה ואז נוספות עלויות ביטוח, דלק, תיקונים וכדומה שבכלל לא קיימות היום.
הוצאות על טלפון - כנ"ל על משולם על ידי החברה, אמנם ההוצאות זניחות היום אבל עדיין
ביגוד - אולי כאן באמת יהיה חיסכון כי פחות אצטרך בגדים ייצוגיים לעבודה
הוצאות שונות - כן מאמינה שאם אני לא צריכה לבלות את ימיי תחת אור הפלורסנט במשרד אני אצא יותר אעשה יותר דברים, אלמד יותר וכדומה ויש סיכוי לא רע שאוציא על כך יותר כספים

בקיצור, לדעתי בפרישה ההוצאות דווקא יכולות לעלות, לפחות במקרה שלי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש לי כיום רכב צמוד עם דלקן לא מוגבל.
זו אשליה. ההוצאה קיימת גם היום, והיא צריכה להִספר ככזו. העובדה שהמעסיק נותן לך "הטבה" (שאת משלמת עליה מס), צריכה להִכלל במשכורת.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח איך קוראים מפת יעוד קרקע? נדל"ן 2
אנא-אל מפת חשיבה על שוק ההון שוק ההון 4
אורי מפת צרכנות סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 61
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 19
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
S המסע לעצמאות כלכלית (בן 21) יומני מסע אישיים 33
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
י התלבטות ביישום תיק ההשקעות שלי לעצמאות כלכלית שוק ההון 21
צ יציאה לעצמאות התפתחות אישית 2
F ספרות מומלצת לבניית תוכנית לעצמאות כלכלית התפתחות אישית 3
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
F מה צריך ללמוד כדי להגיע לעצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
C יומן מסע לעצמאות כלכלית לאדם הצעיר יומני מסע אישיים 7
י סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13
אל ניניו הדרך שלי לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 79
S כמה שנים נותרו לכם לפרישה? (לעצמאות כלכלית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
N בן 21 מתחיל את הדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 18
חסכונית חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 76
ayeletavr מכשולים בדרך לעצמאות כלכלית - הרהורים פילוסופיים לקראת שבת יומני מסע אישיים 178
oz1987 מגיעים לעצמאות כלכלית - המומחים ממליצים צרכנות פיננסית 22
לא חשוב שמות מהן הסכומים שאמורים להיות בידינו כשאנו פוצחים במסע לעצמאות כלכלית? יומני מסע אישיים 8
B הגעתם לעצמאות כלכלית, מה הלאה? התפתחות אישית 12
O משיכת כספי הפנסיה בזמן היציאה לעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 44
F התיק ותוכנית הגעה לעצמאות כלכלית שלי - אל תרחמו עליי:) שוק ההון 213
H מחפשת את הדרך הנכונה להתחיל את החיים בשביל להגיע לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 49
M הגעתי לעצמאות כלכלית. מה עושים עכשיו? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 116
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
D יעד לעצמאות יומני מסע אישיים 52
S המסע שלי לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 15
הסולידית "99 טיפים לעצמאות כלכלית" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
rina מבלבול לבהירות ועד לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 61
B הדרך לעצמאות הכלכלית שלי מתחילה כאן. עזרו לי. שוק ההון 22
צ מחייל בודד לעצמאות כלכלית - אי שם בגיל 50 יומני מסע אישיים 16
ארגמן התמודדות של מס הכנסה עם מי שמגיע לעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 17

נושאים דומים

Back
למעלה