אם אני לא טועה אז קרן הפנסיה מאוד מסוכנת כי היא נקבעת בשקלים! אולי התחרות היא מול קופת גמל שלא בהכרח תהייה צמודה לשקל ולכן יש כאן אפשרות רווח (באופן יחסי)... כמובן שאתה מחוץ למערכת (הכפייה הממשלתית) אתה יכול להשקיע את ההשקעות שלך בצורה יותר נבונה.
נשמע כמו משהו שיושב לך עמוק, אני לא רואה סיכון חריג כי אני קונה גם הכל בשקלים ובנוסף הקרן פנסיה שלי היא SP500 כלומר בגדול אם יהיה פיחות גדול בשקל זה לא אמור להשפיע על השווי של הקרן מול SP500
כן - כל עוד לא משכת פיצויים ב 32 שנות עבודה אחרונות
זה אומר שזה בעצם הפייצויים שלי? בהנחה שכל פעם משכתי את הפיצויים שלי ואין לי בהם כלל כסף אז אני לא יכול למשוך כלום מעבר בפתור?
כן בגלל נקודות זיכוי שיש לכל תושב
אבל יש קצבה פתורה גם ללא קשר לנקודות נכון? כלומר אם אני רוצה לייעד את הנקודות שלי למקום אחר (פתור ממשיכת מס רווחי הון) האם לשמור קצבה קטנה יתן לי יתרון או שזה גם ככה אותם נקודות אז לא משנה איפה אני משתמש בהם?
מקדם גיל 60 כ 220, גיל 67 כ 195. לפי חשבון נאיבי, אם תחיה עד פחות מגיל 115 עדיפה הקצבה מגיל 60. אשמח לתיקון אם טעיתי.
מסכים, ובנוסף יש יתרון גדול במשיכה בגיל 60 בכך שהקצבה שלך יותר קטנה, כלומר אתה תשלם עליה פחות מס (כי החלק של הקצבה הפתורה יהיה יותר גדול)
ברור. אבל מישהו יושב ועושה את החשבון ככה שאם תמות חלילה בגיל שבו נמצא תוחלת החיים הממוצעת אז תקבל את אותו סכום כסף, אם תתחיל בגיל 60 או בגיל 67. כמובן שאם חלילה תמות בגיל 68 אז היה עדיף לך להתחיל בגיל 60. מצד שני, אם תחיה עד 120, תרוויח הרבה מאוד על זה שהתחלת לקבל קצבה רק בגיל 67.
אני חושב שיש פה מרכיב פסיכולוגי
אבל אם ננסה לבודד משתנים
נניח שיש לי בגיל 60, 2 מליון שקל בפניסה
אני מגיל 60 כבר לא עובד
עבור הגיל הממוצע בישראל היום שהוא בערך 82
למשוך קצבה בגיל 60 הרבה יותר כלכלי
1. אני אמשוך את הקצבה במשך 22 שנה במקום 15 כלומר 47 אחוז יותר קצבאות
2. אני אוכל להחליט לוותר מראש על הבטחת 240 קצבאות ובכך לקבל קצבה מוגדלת (מתוך הבנה שהסיכוי הסביר שאמות אחרי ה240)
3. הקצבה החודשית שלי תיהיה קטנה יותר ובכך אשלם עליה פחות מס (כי הקצבה הפתורה ממס תיהיה יותר גדולה)
4. את הקצבאות שאמשוך אוכל להשקיע מחדש וגם בעצם הקרן ממשיכה לצבור תשואה שאולי תגדיל לי את הקצבה העתידית אם יהיה רצף חיובי של שנים
כמובן שיש איזה שהוא הוא גיל מוות שעבורו עדיף להתחיל יותר מאוחר את הקצבה, אבל לדעתי הוא הרבה יותר מ82
רשמו פה 115 - נשמע לי הגיוני - לא בדקתי
לדעתי בישראל עד היום לא היה אדם אחד עדין שמת בגיל 115
שיקול נוסף, נניח שהמקדם הוא 220, אז על 2 מליון אקבל בגיל 60 קצבה של 9.1K, נניח 9 נטו אחרי מיסוי
במידה ואחסוך אותם בשוק ההון בתיק סולידי של 50-50 תשואה של 6.5 אחוז שנתית ממוצעת
בגיל 67 החיסכון שלי רק מה 7 שנים של הקצבאות יהיה 920 אלף שקל כבר
בגיל 82 (מגיל 67 לא מפקידים יותר רק צבירית ריבית) יהיה לי בחיסכון כבר 2.37 מיליון שקל
בגיל 100 יהיה חיסכון של 7.35 מיליון שקל
בגיל 115 יהיה חיסכון של 18.9 מיליון שקל
עכשיו בגיל 67 מניח שהקצבה שאקבל תיהיה יותר קטנה מהקצבה של גיל 60 + תשואה התיק של ה920 אלף לפי כלל ה300