• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכירה לפי שכבות - מספר שאלות

• פותח הנושא פותח הנושא Investoril
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המס לא נעלם - הם ישלמו אותו במכירה.
זה רק דחית מס נוספת.
אתה בטוח?
אם אני זוכר נכון, לפחות בחלק מהמקרים היורשים לא משלמים מס על רווחים שהיו לפני שהם ירשו.

העברת חצי תיק מברוקר לברוקר גם מועברת לפי FIFO?
כי אם כן יש לי רעיון פשוט למכור בשכבות בלי שום תכנון מראש.
לפי ג'מיני זה אמור להיות אפשרי:

זו נקודה מעולה, ואכן זה התרחיש היחיד שבו ניוד חלקי של ניירות ערך יכול ליצור אפקט הדומה ל-LIFO, למרות שמס הכנסה עדיין מחשב את זה כ-FIFO.

איך נוצר "אפקט LIFO" באמצעות ניוד?

כפי שציינו קודם:

1. כלל הניוד (ההעברה): ההעברה החלקית שלך של ניירות לברוקר החדש נעשית לפי FIFO. כלומר, הניירות הישנים (בעלי עלות הבסיס הנמוכה יותר, בהנחה שהשוק עלה) עברו לברוקר המקבל.
  2. התוצאה בברוקר הישן: בברוקר הישן נשארו רק הניירות החדשים יותר (אלו שנקנו לאחרונה, ובהנחה שהשוק עלה, בעלי עלות הבסיס הגבוהה יותר).
אם תמכור עכשיו את יתרת הניירות בברוקר הישן, זה מה שיקרה:

• המכירה נעשית על הניירות שנשארו, שהם הניירות שנקנו אחרונים (Last In).
  • האפקט: מכיוון שעלות הבסיס שלהם גבוהה יותר, רווח ההון שתשלם עליו מס יהיה נמוך יותר (ואולי אף תיווצר הפסד), וזהו בדיוק האפקט של שיטת LIFO (Last In, First Out) – מימוש ראשוני של הניירות בעלי עלות הבסיס הגבוהה יותר.

⚠️ חשוב לזכור: זה אפקט, לא שיטת חישוב

למרות שהצלחת "לבודד" את הניירות היקרים יותר למכירה מיידית בתיק הישן, מס הכנסה עדיין רואה את זה כ-FIFO על היתרה הנותרת בפיקדון. מבחינתם, פשוט נמכרה יתרת האחזקה לאחר שהניירות הישנים כבר נוידו.
האסטרטגיה הזו היא לגיטימית לחלוטין ומאפשרת לך לדחות או להקטין את תשלום המס המיידי באמצעות ניצול עלות הבסיס הגבוהה שנותרה בפיקדון המקורי.

לפי ג'מיני זה אמור להיות אפשרי
לא הייתי סומך עליו.
אני זוכר שהרעיון עלה פה בפורום כבר לפני כמה שנים. אם אני זוכר נכון, הבעיה שרוב הברוקרים הישראלים מעבירים לפי ממוצע ולא lifo או fifo (ואם אני זוכר נכון, זה גם מה שהם מחויבים לעשות לפי התקנות)

בכל מקרה, יש מספיק דיונים על שינוי סדר מכירה ומשחקים של זה. לא ברור לי למה לפתוח דיון נוסף שחוזר שוב בדיוק על אותן שאלות ותשובות

אם אני זוכר נכון, הבעיה שרוב הברוקרים הישראלים מעבירים לפי ממוצע ולא lifo או fifo (ואם אני זוכר נכון, זה גם מה שהם מחויבים לעשות לפי התקנות)
כן, זה גם מה שאני זוכר במעורפל מהדיונים ההם.

יהיה מעניין אם מישהו ינסה ויראה מה קורה בפועל.

לא הייתי סומך עליו.
אני זוכר שהרעיון עלה פה בפורום כבר לפני כמה שנים. אם אני זוכר נכון, הבעיה שרוב הברוקרים הישראלים מעבירים לפי ממוצע ולא lifo או fifo (ואם אני זוכר נכון, זה גם מה שהם מחויבים לעשות לפי התקנות)

בכל מקרה, יש מספיק דיונים על שינוי סדר מכירה ומשחקים של זה. לא ברור לי למה לפתוח דיון נוסף שחוזר שוב בדיוק על אותן שאלות ותשובות
אם מעבירים לפי ממוצע איך מחשבים את המס? ואת המדד או הדולר?

ירושה של מניות ממוריש ישראלי ליורש ישראלי? היורש נכנס לנעלי המוריש לצורך חישוב רווח ההון הראלי
האם ניתן לבצע העברה של התיק בטרום הפטירה כך שבסיס החישוב יעודכן למועד ההעברה?

יש גם שיקול של חלוקה שיוויונית של הירושה, למי שמתכוון להוריש את התיק. ירושה של שכבה אחרונה שווה יותר משכבה קודמת, ואני לא רוצה להשאיר את ההתמודדות עם זה ליורשי. האתגר הוא לצבוע כל רכישה ורכישה בצבע שונה לכל יורש, אם מישהו מכיר דרך יעילה יותר להתמודד עם זה אשמח ללמוד.
אולי זה יהיה פתרון,
למכור ולקנות מחדש, יעדכן את בסיס החישוב

ברור שלא יודעים מתי בדיוק מתים אבל אפשר להעריך/להגיד הגעתי לגיל שכבר לא קריטי כל האופטימיזציה הזאת ולהוריש מניות עם מס מאופס יחסית בצורה זהה להכל. במקרה היותר מאתגר לפרט הכל בצו ירושה?

החישוב תלוי בכמה אתה מצפה להרוויח מדחיית המס של השכבה הראשונה, וזה כבר תלוי ביותר מדי נעלמים: תשואת שוק ההון שתהיה, האינפלציה שתהיה, הריבית במשק, שינויי מיסוי במדינת ישראל...
וזה גם תלוי כמה אתה מוכן להתפרע בשביל דחיית המס: להחזיק הרבה ניירות בתיק מבולגן, לפתוח חשבונות בכמה ברוקרים...
להחזיק 2-3 ניירות של אותו מדד לא נראה כמו סיפור גדול
לכן אני לא רואה ממש טעם באופטימיזציות האלה. בלי קשר, גם אם תחשב כמה הרווחת מדחיית המס לפי פרמטרים לבחירתך, תראה שזה לא יותר מדי, בטח לא סכום משנה חיים. אז עם האופטימיזציות תחסוך אולי אחוזים בודדים.
הציפייה בפרישה זה להיות ברווח של מאות אלפים, אז המס יהיה עשרות אלפים בשנה, זה לא מספיק כסף שמצדיק את זה ?

האם ניתן לבצע העברה של התיק בטרום הפטירה כך שבסיס החישוב יעודכן למועד ההעברה?
העברה פטורה ממס (למשל לקרובי משפחה מסויימים) - תגרום למקל להכנס לנעלי המעיבר, ובמכירה ישלם מס ממועד הקניה המקורי (כמו ירושה).
במקרים שאין פטור ממס, אז המס ישלם בפועל בשעת ההעברה, ולא הרווחת דבר.

היה ובוטל.
@ירח אפל

לחצתי עוד על ג'מיני, הוא מתעקש שההעברה היא לפי שכבות:

בהחלט, זו שאלה מצוינת ומדויקת שמחייבת בירור מול המקורות העדכניים של רשות המיסים.

התשובה הקצרה היא: FIFO (נכנס ראשון, יוצא ראשון) נותרה הכלל המחייב והנפוץ ביותר להעברה חלקית של נייר ערך בין חשבונות בבעלות זהה.

השינוי ששמעת עליו (העברה פרופורציונלית) אכן קיים, אך הוא תקף רק למצבים ספציפיים מאוד של שינוי בעלות או פיצול נכסים, ולא להעברת נכסים בין שני חשבונות הרשומים על אותו אדם.

סיכום הוראות רשות המיסים​

החיפוש מול רשות המיסים וגופים פיננסיים גדולים מאשרר את הכללים הבאים:

1. כלל ברירת המחדל (העברה זהה) – FIFO​

• המצב: העברת נייר ערך מחשבון א' לחשבון ב', כאשר שני החשבונות בבעלות אותה ישות משפטית (אותו ת.ז/ח.פ).
  • הכלל הקובע: שיטת FIFO (First In, First Out).
  • משמעות: בהעברה חלקית, הניירות שיועברו לברוקר המקבל יהיו תמיד אלו שנרכשו במועד המוקדם ביותר (השכבות הישנות ביותר), ואיתם תועבר עלות הרכישה ההיסטורית שלהם.
  • המקור: תקנה 5 לתקנות מס הכנסה קובעת: "נמכרו ניירות ערך זהים שנרכשו במועדים שונים, יראו אותם, לעניין המחיר המקורי ויום הרכישה, כנמכרים על פי סדר רכישתם, מהראשון עד האחרון...". כלל זה חל על מימוש (מכירה), ומתוך עקרון רציפות המס הוא מיושם גם על ניוד חלקי, כדי למנוע אירוע מס.

2. חריג הכלל (העברה בין בעלים שונים) – פרופורציונלי​

• המצב: העברת נייר ערך שבה יש שינוי בבעלות (העברה לאדם אחר), כגון:
    • העברה בין קרובים ללא תמורה (מתנה).
    • חלוקת ירושה.
    • חלוקת נכסים בין בני זוג גרושים.
  • הכלל הקובע: במקרים אלו, ההוראות הספציפיות מאפשרות (ולעיתים מחייבות) שהשכבות יחולקו באופן פרופורציונלי (חלק יחסי מכל שכבת עלות) כדי לחלק את נטל המס העתידי בין המעביר למקבל בצורה הוגנת.
  • המקור: מקרים אלו מחייבים לרוב דיווח ומילוי טפסים ספציפיים לרשות המיסים (כגון הצהרה 2514 להעברה בין קרובים) ובדיקת הבנק והרשות כדי לאשר את מחיר הקנייה ההיסטורי.

מסקנה והמלצה​

אם אתה מבצע העברה זהה (שני החשבונות על שמך), ההנחיה היא שעליך לצפות שהברוקרים יפעלו לפי FIFO ויעבירו את השכבות הישנות.

אם שמעת שהברוקר שלך מציע לך העברה פרופורציונלית במצב של העברה זהה, יש לבקש ממנו אישור כתוב כיצד הוא מתחייב לדווח זאת לרשויות המס, ורצוי להתייעץ עם יועץ מס, מכיוון שזה עלול ליצור חוסר התאמה מול הכלל הבסיסי של רשות המיסים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לחצתי עוד על ג'מיני, הוא מתעקש שההעברה היא לפי שכבות:
לא הבנתי, יש לך פה מספר אנשים שמומחים בנושא ואומרים לך משהו מסויים. למה אתה מתעקש להמשיך להקשיב ל AI שידוע בזה שהוא מחרטט?

שלא תבין לא נכון, זה כלי מצויין להמון דברים. אבל אמינות זה לא הצד החזק שלו, ותשובות שלו הן לא "הוכחה" בשום צורה.
מילא אם היה לך רפרנס אמיתי כלשהו (מאמר באתר אינטרנט של אדם שמתעסק בתחום הזה בארץ. נגיד משרדי רו"ח) אבל ציטוטים מ AI?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מכירה, קנייה וקבלת משכנתה - בתקופת אבטלה נדל"ן 12
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
ב סדר מכירה של מניות בברוקר זר מיסים 9
ז מכירה וקניה בטווח זמן קצר בשביל קיזוז הפסד הון מיסים 5
light007 קיזוז מס רווח עם מכירה בהפסד? שוק ההון 3
פ אופציות בסטארטאפ - מכירה חלקית לפני הנפקה (Tender offer) שוק ההון 15
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ח שיפוץ דירה או מכירה וקניית דירה משופצת נדל"ן 9
שם משתמש בעייתי באקסלנס טרייד: איפה רואים פירוט לגבי מכירה/מסים וכד'? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
N מס על מכירה בחשבון פטור שוק ההון 4
T מיסוי של מכירה דיגיטלית מיסים 5
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 9
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
B מכירה וקנייה של מניה באותו מחיר שוק ההון 1
G מכירה וקנייה באותו יום כדי להימנע מתשלום מס הון שוק ההון 2
מ מכירה של קרן אירית שוק ההון 3
shesek מכירה - שאלה למתחילים שוק ההון 7
S מכירה בחסר באינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N חובת דיווח למס הכנסה על ESPP או RSU - כאשר לא הייתה מכירה מיסים 24
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
U תרגום שער מכירה בניע"ז לש"ח שוק ההון 33
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
B כיצד מתבצעת מכירה בשכבות? שוק ההון 4
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
A שיעבוד על דירה עם אפשרות מכירה נדל"ן 8
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
מ מכירה מדומה בשכבות - שיטה נוספת שוק ההון 52
Y מכירה של RSU בשכבות, מה הדרך המיטבית מיסים 34
ס מכירה ברווח בIB מיסים 62
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
ס מכירה בשכבות (fifo) נתמכת בברוקר ישראלי (אקסלנס) מיסים 3
S מכירה בשכבות או מיסוי ריאלי למשקיע פאסיבי מיסים 19
פרח בר מכירה וקנייה מייד כדי להשיג מגן מס מיסים 13
R מכירה גדולה משיקולי דמי ניהול - מה כדאי לדעת? שוק ההון 4
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Y מכירה של נייר הפסדי וקניה מחודשת שלו לצורך מגן מס שוק ההון 3
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F ביצעתי מכירה של מנייה בהפסד ולאחר מכן ברווח לא היה קיזוז במגן מס שוק ההון 9
N איך אני יכול לראות היסטוריית קניה/מכירה בספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
הק995 איך להגן בהעברת תיק עם מכירה ופערי זמנים צרכנות פיננסית 7
NightStyle ספיגת מכירה בהפסד דורשת דיווח מס? מיסים 4
Y מס על מכירה של יחידות מקרן כספית מיסים 1
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
F מכירה של RSU מס עשירים 62 אחוז מיסים 16
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4

נושאים דומים

Back
למעלה