• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מכירה מדומה בשכבות - שיטה נוספת

משקיע מבולבל

משתמש רשום
דירוג
0
היי,

קראתי בפורום על דרכים למכור בשכבות גם בלי לעשות זאת אצל ברוקר זר, כמו:
- קניה של ניירות דומים בתקופות זמן שונות ואז מוכרים את הנייר שנקנה אחרון.
- קניה של אותו נייר אצל כמה ברוקרים שונים ואז למכור אותו אצל הברוקר שאצלו יוצא הכי פחות מס.

המחשבה שלי היא שאולי יש דרך נוספת ופשוטה יותר:
להחזיק שני תיקים אצל שני ברוקרים שונים ואז להעביר ביניהם חלק מהמניות של נייר מסוים שרוצים למכור ואז מוכרים אצל הברוקר עם המניות החדשות יותר (בהנחה שהשוק עלה).

דוגמא:
קניתי 100 יחידות סנופי לפני שנה ו100 יחידות לפני שנתיים (באותו תיק), נניח שהוא רק עלה מלפני שנתיים.
אני רוצה למכור 100 יחידות אז אני מעביר 100 יחידות לברוקר אחר ואז אם עברו היחידות הישנות אני מוכר אצל הברוקר הראשון), אחרת (עברו החדשות) אני מוכר אצל הברוקר השני.

לסיכום, מישהו יודע איזה מניות עוברות (fifo/lifo/משהו אחר) כשמעבירים רק חלק מהיחידות של נייר מסוים בין ברוקרים?

תודה

לסיכום, מישהו יודע איזה מניות עוברות (fifo/lifo/משהו אחר) כשמעבירים רק חלק מהיחידות של נייר מסוים בין ברוקרים?
מס הכנסה צעד אחד לפניך :)
עוברים בחלקים שווים מכל השכבות.

א. להבנתי היה DP אחד כזה בפורום, בעוד שהיו מספר DP אחרים שטענו שהניירות עוברים בFIFO
ב. גם אם מעבירים בממוצע, אם תעביר רק את מה שאתה רוצה למכור עדיין הרווחת כי תמוסה לפי ממוצע במקום לפי FIFO.

שני תיקים זה שני טפסי 867 בלי קיזוז בינהם
אין שום בעיה לקזז ביניהם.
לא שיש צורך. אין שום סיבה למכור בשניהם, כל הרעיון זה להשתמש בהעברה ולמכור רק מאחד מהם, כלומר בפועל יהיה לך רק 867 אחד.
הנייר עובר בין הברוקרים עם כל ההיסטוריה שלו.
בדיוק על זה פות"ש בונה.

בתכל'ס זה כן נותן משהו, כי המכירה בפועל תהיה ממוצעת ולא לפי FIFO

נראה לי שזה יהיה השרשור הבא עם 2K+ תגובות :)
מישהו כאן באמת חושב שלפי עמדת מס הכנסה לא צריך לחשב FIFO על כל הניירות המקוריים שנקנו באותו חשבון?
מהחוזר משנת 2002
אלא אם ניתן לערוך יחוס ספציפי של עלות הרכישה במקרה בו נייר הערך הנמכר, נרכש בחשבון בנק נפרד ומוחזק באותו חשבון.

וטכנית אם אני קונה 3 קרנות מחקות שונות על מדד הS&P500 למשל (spy, voo, ivv).
אבל אני לא סתם קונה, אלא עשור אחד קונה כל חודש רק spy, עשור שני קונה כל חודש רק voo ועשור שלישי קונה כל חודש רק ivv. בתחילת העשור הרביעי כשאני אתחיל למכור אני רואה על מה יש לשלם פחות מס (סביר שזה יהיה על הivv הקרן האחרונה שהתחלתי לקנות) וכך לאט לאט אני מוכר, טכנית מהסוף עד שהגעתי לקרנות הspy שקניתי בהתחלה.

זה הגיוני לדחיית מס?

אין שום בעיה לקזז ביניהם.
כוונתו שאין קיזוז אוטומטי של הברוקר, אלא אתה צריך לעשות אח"כ החזר מס וקיזוז.
בניגוד לחשבון אחד, בו הברוקר עצמו מקזז.

אבל כפי שכתבת בהמשך, זה לא משנה - אם התוכנית בכל מקרה למכור רק בחשבון מסויים.

מישהו כאן באמת חושב שלפי עמדת מס הכנסה לא צריך לחשב FIFO על כל הניירות המקוריים שנקנו באותו חשבון?
מהחוזר משנת 2002
אז אני רוצה לוודא שהבנתי, ברשותך.
קניתי 50 ניירות בעלות של 50 ש''ח ולאחר מכן 50 ניירות בעלות של 100 ש''ח. הם עלו לשווי 200*100.
כעת אני מעביר 50 נירות לברוקר אחר, ומוכר רק את הניירות שעברו לברוקר החדש. החישוב יהיה לפי רווח של 150 ש''ח ליחידה (FIFO).
כלומר, האמירה שהניירות עוברים בחלקים שווים שגויה.
?

אז אני רוצה לוודא שהבנתי, ברשותך.
קניתי 50 ניירות בעלות של 50 ש''ח ולאחר מכן 50 ניירות בעלות של 100 ש''ח. הם עלו לשווי 200*100.
כעת אני מעביר 50 נירות לברוקר אחר, ומוכר רק את הניירות שעברו לברוקר החדש. החישוב יהיה לפי רווח של 150 ש''ח ליחידה (FIFO).
כלומר, האמירה שהניירות עוברים בחלקים שווים שגויה.
?
נראה לי ברור שלפי החוזר הרווח הוא 150 (ולא משנה באיזה ברוקר מכרת).
אין לי מושג מה מופיע ב 867, ולא נראה לי שזה משנה חוקית (פרקטית, כמובן שזה משנה:))

מהחוזר משנת 2002
התקנות, שלמיטב הבנתי גוברות על החוזר, אומרות כך
1709576343372.png
אז השאלה היא אם אפשר להוכיח.
וכאן נשאלת השאלה על העברת ניירות הערך מחשבון לחשבון, עבור "קרוב" העברת ניירות הערך היא בשיטת חלק זהה מכל שכבה, אלא אם כן תקבל אישור אחר ממס הכנסה.
בהעברה מחשבון לחשבון אחר של יחיד, חלק אומרים שזה גם בחלקים זהים, וחלק אומרים שלא, לא ראיתי הוראה בנושא.

התקנות, שלמיטב הבנתי גוברות על החוזר, אומרות כך
צפה בקובץ המצורף 2380
אז השאלה היא אם אפשר להוכיח.
וכאן נשאלת השאלה על העברת ניירות הערך מחשבון לחשבון, עבור "קרוב" העברת ניירות הערך היא בשיטת חלק זהה מכל שכבה, אלא אם כן תקבל אישור אחר ממס הכנסה.
בהעברה מחשבון לחשבון אחר של יחיד, חלק אומרים שזה גם בחלקים זהים, וחלק אומרים שלא, לא ראיתי הוראה בנושא.
דיברתי על עמדת מס הכנסה. בחוזר, נראה לי די ברור ש"זולת אם ניתן להוכיח" לא כולל העברת מניות בין חשבונות של יחיד.
נראה לי שעוד מעט בתקנות וחוזרים יוסיפו בסוגריים "ולא כמו שמסבירים בפורום הסולידית" D:
(ואם נראה למישהו שהוא יצליח לשכנע שופט שבתוך חשבון אחד לא ניתן "להוכיח" ופתאום כשמעבירים את אותם מניות לחשבון חדש כן ניתן "להוכיח". אין לי אלא לאחל לו בהצלחה...)

(ואם נראה למישהו שהוא יצליח לשכנע שופט שבתוך חשבון אחד לא ניתן "להוכיח" ופתאום כשמעבירים את אותם מניות לחשבון חדש כן ניתן "להוכיח". אין לי אלא לאחל לו בהצלחה...)
בתוך חשבון אחד אי אפשר להוכיח, כי הבנקים החליטו להתעצל ובמערכות שלהם לא נותנים את האפשרות הזו.
ראה לדוגמא במכירת מניות RSU שנמצאות אצל נאמן, הרי שם כן ניתן למכור לפי שכבות?
אז מה ההבדל?

השאלה היחידה היא, כשאתה מבצע העברה, האם זה עובר "ראשון נכנס ראשון יוצא" או "העברה שווה".
לא ניסיתי את זה, אבל בהעברה מחשבון לחשבון של אותו אדם, אמור לחול FIFO

במקרה שמספר השכבות גדול ממספר היחידות המועברות אז לא ברור איך בכלל אפשר להעביר בחלקים שווים מכל השכבות.

נגיד יש 100 שכבות ומעבירים 10 מניות, אז אין אפשרות להעביר 0.1 מניות מכל שכבה...

בתוך חשבון אחד אי אפשר להוכיח, כי הבנקים החליטו להתעצל ובמערכות שלהם לא נותנים את האפשרות הזו.
או כי הם מבינים אחרת ממך את התקנות ואת חוזר מס הכנסה ולא מעוניינים להכנס לסיכון ללא רווח מצידם :)
השאלה היחידה היא, כשאתה מבצע העברה, האם זה עובר "ראשון נכנס ראשון יוצא" או "העברה שווה".
לא ניסיתי את זה, אבל בהעברה מחשבון לחשבון של אותו אדם, אמור לחול FIFO
טוב, נראה לי שזה פשוט חזרה לוויכוח בשרשור המקביל. אז חבל להתחיל שוב.
הנקודה שלי היא, שגם אם זה עובר FIFO בטופס 867 וברישומי הבנק לצורכי מס, זה סהכ רישומים לצרכי מס לפי הכללים והתקנות לגבי ניכוי מס במקור. לפי איך שאני מבין, זה לא קשור בכלל ל "הוכחה" שנייר ספציפי נמכר.
ראה לדוגמא במכירת מניות RSU שנמצאות אצל נאמן, הרי שם כן ניתן למכור לפי שכבות?
אז מה ההבדל?
זה באמת מעניין. יש תקנות או חוזר של מס הכנסה שמתייחס לייחוס ספציפי במכירת RSU? (אני משער שבגלל ההכנסה הפירותית, הם לא מתייחסים למניות כזהות. אין לי מושג)

במקרה שמספר השכבות גדול ממספר היחידות המועברות אז לא ברור איך בכלל אפשר להעביר בחלקים שווים מכל השכבות.

נגיד יש 100 שכבות ומעבירים 10 מניות, אז אין אפשרות להעביר 0.1 מניות מכל שכבה...
מדובר כאן רק על רישומים לצרכי ניכוי מס במקור. אפשר לרשום מה שרוצים. אין כאן שום מניות ספציפיות בעולם האמיתי.

מדובר כאן רק על רישומים לצרכי ניכוי מס במקור. אפשר לרשום מה שרוצים. אין כאן שום מניות ספציפיות בעולם האמיתי.
מקודם הבנתי ממך שבפועל המכירה תהיה לפי FIFO ולא משנה אם בברוקר המקורי או בברוקר אליו העברתי חלק מהמניות. אז מה המשמעות בכלל של רישום חלקי?

מקודם הבנתי ממך שבפועל המכירה תהיה לפי FIFO ולא משנה אם בברוקר המקורי או בברוקר אליו העברתי חלק מהמניות. אז מה המשמעות בכלל של רישום חלקי?
להבנתי, המיסוי תיאורטית אמור להיות לפי FIFO מקורי גם אחרי ההעברה. (אבל, ברור שזה יהיה שונה מה 867 שתקבל. לכן, לדווח באופן שונה מה 867 נשמע כמו לא רעיון חכם במיוחד אפילו שלדעתי כנראה זו הדרך הנכונה :))
טכנית, הברוקרים צריכים להיות מסוגלים להנפיק 867 ולנכות במקור לפי כללים טכניים כלשהם (אז ברור שהם לא יכולים להתחשב בהחזקות בברוקרים אחרים). מקודם, רק עניתי על שאלתך איך ייתכן רישום של שכבות בחלקי מניות (ועניתי, שמדובר רק על רישומים לצרכי מס וניכוי במקור לכן אין בעייה שיהיה רישום לפי חלקי מנייה).
נראה לי שאני לא מבין אותך :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Brightside קיזוז מס רווח עם מכירה בהפסד? שוק ההון 1
פ אופציות בסטארטאפ - מכירה חלקית לפני הנפקה (Tender offer) שוק ההון 9
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ח שיפוץ דירה או מכירה וקניית דירה משופצת נדל"ן 9
שם משתמש בעייתי באקסלנס טרייד: איפה רואים פירוט לגבי מכירה/מסים וכד'? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
N מס על מכירה בחשבון פטור שוק ההון 4
T מיסוי של מכירה דיגיטלית מיסים 5
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 8
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
B מכירה וקנייה של מניה באותו מחיר שוק ההון 1
G מכירה וקנייה באותו יום כדי להימנע מתשלום מס הון שוק ההון 2
מ מכירה של קרן אירית שוק ההון 3
shesek מכירה - שאלה למתחילים שוק ההון 7
S מכירה בחסר באינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N חובת דיווח למס הכנסה על ESPP או RSU - כאשר לא הייתה מכירה מיסים 24
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
U תרגום שער מכירה בניע"ז לש"ח שוק ההון 33
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
B כיצד מתבצעת מכירה בשכבות? שוק ההון 4
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
A שיעבוד על דירה עם אפשרות מכירה נדל"ן 8
Z אם מתחרטים יום אחרי על מכירה של מנייה שהוחזקה שנים שוק ההון 4
Y מכירה של RSU בשכבות, מה הדרך המיטבית מיסים 34
I מכירה לפי שכבות - מספר שאלות שוק ההון 4
ס מכירה ברווח בIB מיסים 62
ה מתי המס מחושב בעת מכירה? מיסים 14
ס מכירה בשכבות (fifo) נתמכת בברוקר ישראלי (אקסלנס) מיסים 3
S מכירה בשכבות או מיסוי ריאלי למשקיע פאסיבי מיסים 19
פרח בר מכירה וקנייה מייד כדי להשיג מגן מס מיסים 13
R מכירה גדולה משיקולי דמי ניהול - מה כדאי לדעת? שוק ההון 4
L מיסוי ריאלי/נומינלי על מניות חו"ל, מכירה רעיונית מיסים 3
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Y מכירה של נייר הפסדי וקניה מחודשת שלו לצורך מגן מס שוק ההון 3
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F ביצעתי מכירה של מנייה בהפסד ולאחר מכן ברווח לא היה קיזוז במגן מס שוק ההון 9
N איך אני יכול לראות היסטוריית קניה/מכירה בספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
הק995 איך להגן בהעברת תיק עם מכירה ופערי זמנים צרכנות פיננסית 7
NightStyle ספיגת מכירה בהפסד דורשת דיווח מס? מיסים 4
Y מס על מכירה של יחידות מקרן כספית מיסים 1
אגוז_קוקוס העברת קרנות איריות ל-IB או מכירה וקנייה מחדש שוק ההון 63
F מכירה של RSU מס עשירים 62 אחוז מיסים 16
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
נ האם לבצע מכירה של מניות למטרת מגן מס בלבד? מיסים 19
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
D מכירה בשוק שורי מאוד בהשקעה פאסיבית שוק ההון 21
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
A פקודת מכירה בחשבון שגוי - נסיון לתקן שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה