• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסוי לנוודים תמידיים?

• פותח הנושא פותח הנושא הדס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הדס

משתמש רגיל
דירוג
272
אולי מישהו פה במקרה יודע מה קורה למס רווחי הון כאשר אתה נווד תמידי?
אין תושבות בארץ ישראל, ולצורך העניין גם לא במדינות אחרות.
רוב הזמן במים בינלאומיים, למשל :-)

הברוקר בארה"ב מנכה את המס במקור ומגיש לי כל שנה דוח להגיש למס הכנסה להתחשבן.
הוא רק דורש פעם ב... מכתב של "האם תושב ארהב, איפה גר".

גם כשאמכור מניה ויהיו בה רווחי הון, המס ינוכה במקור.
אם כתוצאה מאמנה זו או אחרת, מגיע לי קיזוז - זה ביני לבין מס הכנסה במקום מגורי.
רשות המיסים האמריקאית לוקחת את שלה.

גם כשאמכור מניה ויהיו בה רווחי הון, המס ינוכה במקור.
רק אם הפעולה מתבצעת בחשבון ישראלי או שהצהרת שאתה חייב במס במדינה שבה נמצא החשבון.
אם יש לך חשבון באינטראקטיב למשל ואתה לא אזרח אמריקאי אז אין חיוב מס במקור למעט מס דיבידנדים של חברות אמריקאיות בלבד!

אחרי שראיתי את התגובות נזכרתי שלמרות שהדיון התאורטי מעניין אנחנו בעצם תחת הדוד סם לא משנה איפה אנחנו נמצאים... אלא אם נוותר על אזרחות. תודה לעונים.

אזרח ארה"ב - לא חייב להיות תושב. יש לך דרכון אמריקאי - חייב לדווח לרשויות המס האמריקאי.
אזרח ישראלי שמבקר הרבה ימים בשנה בארץ - עכשיו נחקק שחייב להגיש דוח שנתי, גם אם הוא טוען "לחזקת ימים" (נמצא יותר מ-חצי שנה מחוץ לארץ), רשויות המס יחליטו.
אני מכיר גמלאים שחיים חצי שנה בתאילנד בשביל להמנע מתשלום מיסים/פנסיה ישראלית בתאילנד = מלך, מצד שני חוזרים כל חצי שנה לארץ, כדי לא לאבד את הביטוח הלאומי.
אז...
כל אחד עושה את החישוב שלו.
אם נגיע ליום ונקבל פנסיה של X, אפשר למשוך עוד Y מהחשבונות, Z ו-W - צריך להחליט מה עושים ואיך חיים, מספיק למה שאני רוצה או לא?

אזרח ארה"ב - לא חייב להיות תושב. יש לך דרכון אמריקאי - חייב לדווח לרשויות המס האמריקאי.
להרבה אזרחים אמריקאים אין דרכון אמריקאי. חובת הדיווח קשורה לאזרחות, לא להחזקת דרכון (שאותו יש רק למי שטורח להוציא אותו).

יש תושבים בארה"ב שאין להם דרכון, כי הם לא טסים לשום מקום.
קשה לי לראות תושב אמריקאי שממריא לישראל בלי דרכון. או שיש מסמך אחר שצריך להוציא בארה"ב בשביל לעלות על מטוס?

איך מזהים "אזרח אמריקאי" בישראל בלי דרכון? תעודת לידה?

אני מתייחס ל-CITIZEN לעומת RESIDENT/DWELLER

נערך לאחרונה ב:
אולי מישהו פה במקרה יודע מה קורה למס רווחי הון כאשר אתה נווד תמידי?
אין תושבות בארץ ישראל, ולצורך העניין גם לא במדינות אחרות.
רוב הזמן במים בינלאומיים, למשל :)
לא יודע איך נכנס העניין של אזרחים אמרקאים לדיון הוא לא מופיע בשאלה המקורית.
לשאלתך המקורית, יש אנשים(לא אזרחים אמריקאים) שעושים בדיוק את זה ולא משלמים מס רווחי הון ישיר למדינה מסוימת.

• אהבתי
Reactions: ogi
@nicepo1 נכון, לא היה בשאלה המקורית.
אבל כן רלוונטי למצב שלי ספציפית :-)

זה עיניין של תכנון מס דיי פשוט. בעיקרון אם אתה מוותר על התשובות הישראלית שלך ומן הסתם לא תגור פה, אז בארץ לא תשלם מיסים.

אתה צריך לשלם מס איפה שהוא בתור נווד בכל מקרה, כי זה פשוט לא נראה טוב אזרח שלא משלם מיסים שום מקום לכן עדיף לבחור להיות תושב של מקום שהמיסים בו נוחים ליחיד כמו סינגפור למשל (בה אין חובה להיות הרבה זמן בשנה כדי להחשב תושב) אז בעצם לשלם מיסים שם ולטייל בעולם. לגבי מס אמריקאי על ניירות אמריקאים, תלוי באמנת מס בין המדינה שבה החשבון שלך נמצא (נגיד סינגפור) לבין האמריקאים. במקרה של סינגפור לפי דעתי ינכו לך במקור באמריקה 30 אחוז.

לא יעוץ, אני לא רו"ח ולא עורך דין.

@nicepo1 נכון, לא היה בשאלה המקורית.
אבל כן רלוונטי למצב שלי ספציפית :)
כן אז את תצטרכי לוותר על האזרחות האמריקאית לצורך העניין.
אתה צריך לשלם מס איפה שהוא בתור נווד בכל מקרה, כי זה פשוט לא נראה טוב אזרח שלא משלם מיסים שום מקום
נראה טוב למי? הסיבה שאנשים עוברים למקומות כאלה לצורך הקלות מס היא כי אם רוצים לגור איפשהו,לא כי אחרת זה נראה פחות טוב(לדעתי זה "נראה פחות טוב" לעבור לגור במדינה מסוימת רק כדי לא לשלם מס מאשר להיות נווד)להיות נווד לא מתאים לרוב האנשים.

נראה טוב למי? הסיבה שאנשים עוברים למקומות כאלה לצורך הקלות מס היא כי אם רוצים לגור איפשהו,לא כי אחרת זה נראה פחות טוב(לדעתי זה "נראה פחות טוב" לעבור לגור במדינה מסוימת רק כדי לא לשלם מס מאשר להיות נווד)להיות נווד לא מתאים לרוב האנשים.[/QUOTE]

הכוונה היא שאם החלטת להיות אזרח של העולם ולא לגור במדינה אחת ספציפית, עדיף לך לשלם מס במקום בו המיסוי נמוך, משמע להשתייך למדינה כזאת, כמו לדוגמא סינגפור. אבל לא לגור בשום מקום וגם לא לשלם מס בשום מה על ההכנסות שלך יכול לגרום למדינות שאתה נמצא בהן באופן זמני לנסות לחייב אותך אבל ברגע שאתה מראה להם שאתה כבר משלם מס איפה שהוא אז הם אמורים לעזוב אותך לנפשך. זה קצת יותר מסובך מזה ומה שכתבתי זה על קצה המזלג.

נראה טוב למי? הסיבה שאנשים עוברים למקומות כאלה לצורך הקלות מס היא כי אם רוצים לגור איפשהו,לא כי אחרת זה נראה פחות טוב(לדעתי זה "נראה פחות טוב" לעבור לגור במדינה מסוימת רק כדי לא לשלם מס מאשר להיות נווד)להיות נווד לא מתאים לרוב האנשים.

[/QUOTE]הכוונה היא שאם החלטת להיות אזרח של העולם ולא לגור במדינה אחת ספציפית, עדיף לך לשלם מס במקום בו המיסוי נמוך, משמע להשתייך למדינה כזאת, כמו לדוגמא סינגפור. אבל לא לגור בשום מקום וגם לא לשלם מס בשום מה על ההכנסות שלך יכול לגרום למדינות שאתה נמצא בהן באופן זמני לנסות לחייב אותך אבל ברגע שאתה מראה להם שאתה כבר משלם מס איפה שהוא אז הם אמורים לעזוב אותך לנפשך. זה קצת יותר מסובך מזה ומה שכתבתי זה על קצה המזלג.[/QUOTE]

תאוריה מעניינת אבל אני לא בטוח בכלל שהיא נכונה.יש לי חבר צרפתי שקונה יאכטה ומתכנן לעשות בדיוק את זה (להיות נווד ובין השאר לא לשלם מס לשום מדינה)
יש לך איזה סימוכין לזה שהוא לא משלם מס בשום מדינה, יגרום למדינות שהוא מבקר בהן על וויזת תייר "לנסות" למסות אותו יותר מאשר במקרה שהוא משלם מס במדינה מסויימת?

תאוריה מעניינת אבל אני לא בטוח בכלל שהיא נכונה.יש לי חבר צרפתי שקונה יאכטה ומתכנן לעשות בדיוק את זה (להיות נווד ובין השאר לא לשלם מס לשום מדינה)
יש לך איזה סימוכין לזה שהוא לא משלם מס בשום מדינה, יגרום למדינות שהוא מבקר בהן על וויזת תייר "לנסות" למסות אותו יותר מאשר במקרה שהוא משלם מס במדינה מסויימת?[/QUOTE]

אין לי סימוכין, קראתי את זה באיזה שהוא בלוג. באופן עקרוני, אם ביצעת את עסקייך במדינה מסויימת, אז המדינה הזאת לפי החוקים שלה בדרך כלל תיהיה רשאית למסות אותך כי הפקת את רווחיך על שטחה. אם לדוגמא יש לך חברה בהולנד וכל הכסף נכנס לאותה חברה, אבל ניהלת אותה מישראל, לישראל תיהיה זכות למסות אותך על פי שיקולה בגלל שביצעת את עסקייך בישראל והשתמשת בתשתיות שלה וכוליי.

אבל פה אנחנו נכנסים לתחום מאד מאד אפור, אם ייצרת את הרווחים שלך בחופשה במדינה מסויימת, האם לאותה מדינה יש זכות למסות אותך? לכן אני מניח שאם דבר כזה יצוץ, תמיד תוכל להציג את זה שאתה משלם כבר מיסים במדינה אחרת. אבל תחשוב שאין לך כזו אסמכתא? אז תיהיה להם מוטיבציה למסות אותך יותר, הרי אתה לא משלם בשום מקום מס. זה אף פעם לא בריא להיות Outlaw כזה ולהתחמק מתשלום מיסים לפי דעתי.

אז יש לי שאלה מהותית:
נניח כל חיי השקעתי ב-ETF כל שהוא, למשל VT. צברתי הון רב ומן הסתם אני חייב הרבה מס רווח הון (אם אמכור).
בגיל 65, אני לוקח יכטה ועושה סיבוב סביב העולם. במהלך השנה הזאת אני מוכר את כל ההון שלי (ETF). מכיוון שאני לא שייך לשום מדינה, אני לא צריך לשלם מס רווח הון. מייד לאחר הטיול הארוך, אני חוזר לארץ, קונה מחדש את ה-ETF, וקיבלתי פטור נחמד ממס רווח הון על שנים רבות. הרבה כסף.
האם זה כ"כ פשוט? משהו פה לא מסתדר לי...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז יש לי שאלה מהותית:
נניח כל חיי השקעתי ב-ETF כל שהוא, למשל VT. צברתי הון רב ומן הסתם אני חייב הרבה מס רווח הון (אם אמכור).
בגיל 65, אני לוקח יכטה ועושה סיבוב סביב העולם. במהלך השנה הזאת אני מוכר את כל ההון שלי (ETF). מכיוון שאני לא שייך לשום מדינה, אני לא צריך לשלם מס רווח הון. מייד לאחר הטיול הארוך, אני חוזר לארץ, קונה מחדש את ה-ETF, וקיבלתי פטור נחמד ממס רווח הון על שנים רבות. הרבה כסף.
האם זה כ"כ פשוט? משהו פה לא מסתדר לי...
קראתי איפשהו שאם בזמן צבירת ההון היית תושב ישראל אז אתה חייב במס רווח הון על הרווח הנ"ל, ויש שתי אפשרויות: או לשלם בסמוך לאחר העזיבה/הפסקת התושבות/משהו כזה, או לשלם בעת שתמכור לבסוף, על החלק היחסי, לפי חישוב ליניארי, אאל"ט.

* אני לא איש מקצוע. רק קראתי משהו כזה איפשהו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R מדריך מיסוי אמריקאי לאורך החיים מיסים 4
ס מיסוי אמריקאים על אג"ח/מק"ם מיסים 1
B מיסוי רווחי הון לזוג פנסיונרים, אחד עם נכות מזכה מיסים 0
M מיסוי RSU ואופציית release מיסים 7
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
צ חסרון לברוקרים מחול מבחינת מיסוי? מיסים 2
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ח חזרה מרצף קצבה - מיסוי מיסים 4
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
ptom מיסוי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S מיסוי תגמול תביעה ייצוגית שכירים מיסים 0
F מיסוי בקניית שליש דירה שניה נדל"ן 2
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 19
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
F מיסוי במכירת דירה יחידה נדל"ן 1
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
G מיסוי רווחים והפסדים מIB עבור אזרח אמריקאי. מי מקבל מה? מיסים 30
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
A מיסוי ריבית על השקעה דולרית ושערי מטח מיסים 2
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
F מיסוי על הפנסיה מיסים 2

נושאים דומים

Back