• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסוי, אזרחות כפולה וברוקר זר.

• פותח הנושא פותח הנושא Henchman34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Henchman34

משתמש בכיר
דירוג
1,341
אחרי שיחה קלילה עם חבר שבתהליך קבלת אזרחות ארופאית החלתי לחשוב יותר לעומק על מיסוי ומה אפשר להשיג מאזרחות ארופאית(בלבד) ביחס לישראלית ביחס לכפולה.

ברור לי שבכל מקרה הנושא דורש יעוץ מרואה חשבון שמתמחה במיסוי בינלאומי, אז אשמח מאוד לקבל המלצה על אחד כזה.
*אחד שמתמחה באיחוד האירופי ואזרחות כפולה (ישראלית ואירופאית).

אשמח לשמוע את התובנות שיש לחברי הקהילה על הנושא בשביל לקבל FRAME ובשביל לסדר את השאלות לרואה חשבון ולעדכן פה אחרי פגישה איתו.

@Yevgeny מהכתיבה שלך בפורם נראה שיש לך ידע מקיף במיסוי, אשמח אם תוכל להגיב.

הנחות (ותהיות)
  • כל הפוסט מתיחס אל תיק השקעות בחשבון לא פטור ממס.
  • יש אמנה שמונעת כפל מס בין המקום שבו יש אזרחות למקום שבו אין אבל היא לא הופכת את המס לסימטרי ל-2 הכיוונים(האם במקרה שאין אמנה, יש תשלום מס כפול?)
  • מדינות מסויימות (אני מכיר רק את ארצות הברית ) דורשות מחברות שמאוגדות בתחומן לנכות מס במקור על תשלומי דיבידנד שהן מחלקות לבעלי מניות זרים(האם זה נכון לכל המדינות?) בכפוף לאמנות מס. *למען פשטות הדיון נניח שזה נכון לכל המדינות
  • מס רווחי הון על מכירה של נירות ערך ישולם במדינה בה יש אזרחות.
  • מס שישלם משקיע ישראלי שמוכר נייר ערך ברווח שנקוב בשקלים יתחשב באינפלציה ואילו במקרה של נייר הנקוב במטבע זר יתחשבו בשער המטבע הזר ביחס לשקל.(האם זה משהו שנכון ספציפית לישראל או "תקן" בינלאומי).

מקרה א' - אזרחות ישראלית בלבד(ברוקר ישראלי וברוקר זר)
  • מס רווחי הון ממכירה ברווח - ברוקר ישראלי ינכה מיידית את ה-25% ושלום על ישראל ואילו במקרה של ברוקר זר יהיה צורך להגיש עצמאית דוח שנתי למס הכנסה ישראלי ולשלם את ה-25% תוך שנהנים מדחיית מס כמו ש @daat99 ציין.
  • מס על דיבידנד יהיה ניכוי במקור(במקום בו מאוגדת החברה (או הקרן אם יש דרישה כזו ממנה) ) בלי תלות במיקום הברוקר.
    מה יקרה אם המס במקור על דיבדנד נמוך מהמס דיבדנד הנהוג במדינת ישראל?
מקרה ב' - אזרחות כפולה, ישראלית וארופאית (ברוקר ישראלי,ארופאי-במדינה בה יש אזרחות, לנוחות הונגריה וברוקר זר).
בחרתי בהונגריה כי לפי עמוד הויקי יש להם מיסוי הון יותר נמוך מבישראל
  • מס רווחי הון ממכירה ברווח - במקרה של ברוקר הונגרי יהיה ניכוי מיידי של 16%, מה יקרה מבחינת מס הכנסה הישראלי ברגע שאגיש לו את הדוח השנתי שלי? ומה שיותר מעניין הוא מה יקרה במקרה שאני משקיע דרך ברוקר זר?
  • מס דיבידנד אומנם ינוכה במקור כתלות במיקום האיגוד של החברה אבל גם פה עולות שאלות דומות.

*ברזולוציה יותר גבוהה אפשר לפרק את הברוקר הארופאי לברוקר במדינה בה יש לך אזרחות, לברוקר במדינת האיחוד שאין לך תושבות בה וברוקר במדינה בה יש לך תושבות.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: ETL
למיטב ידיעתי, אף פעם אי אפשר להרוויח מאזרחות כפולה, פרט אולי לדחיית מס. במקרה הרע, אין אמנת מס ויש מסים גם למי שאינו תושב, ואז כל מדינה תובעת את חלקה ואכן יש מיסוי כפול. במקרה הטוב, יש אמנת מס שמגבילה את המיסוי הכולל למקסימום מבין שתי המדינות, או שצריך לשלם מס רק במדינת התושבות. אפילו כשיש אמנת מס עלול להיות מס גבוה יותר: למשל באם במדינה א מס הכנסה גבוה יותר, ובמדינה ב מס רווחי הון גבוה יותר, תשלם את המקסימום בכל אחד מהם לחוד.

למיטב ידיעתי, אף פעם אי אפשר להרוויח מאזרחות כפולה, פרט אולי לדחיית מס. במקרה הרע, אין אמנת מס ויש מסים גם למי שאינו תושב, ואז כל מדינה תובעת את חלקה ואכן יש מיסוי כפול. במקרה הטוב, יש אמנת מס שמגבילה את המיסוי הכולל למקסימום מבין שתי המדינות, או שצריך לשלם מס רק במדינת התושבות. אפילו כשיש אמנת מס עלול להיות מס גבוה יותר: למשל באם במדינה א מס הכנסה גבוה יותר, ובמדינה ב מס רווחי הון גבוה יותר, תשלם את המקסימום בכל אחד מהם לחוד.
מה שהוא אמר. אני גם התעניינתי בעבר בנושא והגעתי לאותן מסקנות. פשוט תגיד תודה שהמיסוי בישראל הוא ברמה יחסית בינונית.
הדרך היחידה לשלם באמת פחות מס באמצעות תחומי שיפוט זרים באמצעות כל מיני סוגים של מקלטי מס. וזאת בעיקר עבור מי שיש לו פעילות עסקית בינלאומית.

כל ההתייחסויות שלי לגבי אזרחות ישראלית בלבד - אין לי מושג לגבי אזרחות כפולה:

מס רווחי הון ממכירה ברווח - ברוקר ישראלי ינכה מיידית את ה-25% ושלום על ישראל ואילו במקרה של ברוקר זר יהיה צורך להגיש עצמאית דוח שנתי למס הכנסה ישראלי ולשלם את ה-25% תוך שנהנים מדחיית מס כמו ש @daat99 ציין.
אתה לא נהנה אך ורק מדחיית המס (הלוואה בלי ריבית) אלא מהעובדה שכאשר אתה מגיש דו"ח למס הכנסה אתה משלם אך ורק את המס שאתה חייב ולא את כל ה-25% שהברוקר הישראלי ינכה במקור.

מה יקרה אם המס במקור על דיבדנד נמוך מהמס דיבדנד הנהוג במדינת ישראל?
מס הכנסה ירצה השלמה ל-25% אחרי שתגיש את הדו"ח.
ברוקר ישראלי ינכה 25% במעמד הקבלה.

הדרך היחידה לשלם באמת פחות מס באמצעות תחומי שיפוט זרים באמצעות כל מיני סוגים של מקלטי מס. וזאת בעיקר עבור מי שיש לו פעילות עסקית בינלאומית.
זה דווקא עבר לי בראש אבל לא רציתי לערבב ב-OP. יש הרי אפשרות ליצור ישות משפטית מקומית שלה באמת יש רק "אזרחות אחת"

@daat99 תודה על ההבהרות!

@Tin177an את מה שאני כן יודע על מיסוי - זה רק בארץ. להתעסק עם מיסוי עם אזרחות אחרת - קצת גדול עלי.

זה דווקא עבר לי בראש אבל לא רציתי לערבב ב-OP. יש הרי אפשרות ליצור ישות משפטית מקומית שלה באמת יש רק "אזרחות אחת"
כן, היה חשווב לי לציין בכל זאת מה כן אפשר לעשות כדי לשלם פחות מסים (או ליתר דיוק, לא לשלם כמעט כלל במקרים של מקלטי מס). אחרת כל הת'רד הזה היה נזרק לפח ברגע שהיו מסבירים פה שאזרחות כפולה לא נותנת לך שום דבר טוב מהבחינה המיסויית.
מישהו שקונה מוצרים בסין ומוכר אותם בצפון אמריקה למשל - אין שום סיבה בעולם שהוא יפתח חברה ישראלית בע"מ. רק מה להרוויח יש לו, אם הוא יפתח חברה בג'רזי או איי הבתולה הבריטיים בהם אין מס חברות כלל.

פעם - אני מתכוון עד לפני 4 שנים - היה גם דבר מעניין כזה בעולם שנקרא "סודיות בנקאית". שהיית יכול להחזיק חשבון בנק בשוויץ לדוגמה ואם רשות המסים היתה שולחת לבנק השוויצי בקשה לחשוף את המידע על החשבון שלך, אותה בקשה היתה נהפכת לנייר טואלט של הבנקאים בציריך וז'נווה. ואז היית כפוף לתשלום מסים רק באותו תחום שיפוט על השקעות וכד'.
אבל, מאז 2008 תקבולי המסים של ממשלות בעולם ירדו מאוד. לכן הן התחילו להדק את חוקי המס ושמו לעצמם על הכוונת את הסודיות הבנקאית. ובמידה רבה הם הצליחו. לא מיגרו את התופעה ב-100% אבל התחילו תהליך שכנראה רק ילך ויתגבר בטווח הנראה לעין.

אותי מעניין אם אני "אזכה" לראות את היום שגם בתחום התאגידים ממשלות יביסו את מקלטי המס. זה יהיה יותר קשה אבל אף אחד גם לא חשב לפני 30 שנה שהסודיות הבנקאית תיהפך להיסטוריה.

@AlexNOSAM סודיות בנקאית (ולא שזה לא נחמד) כמו שאני רואה את זה היא העלמת מס. אני יותר מדבר על סידור "כשר אבל מסריח".בסגנון גוגל שתרמה 4 אלף יורו בצורה מאוד ספציפית וחסכה מיסוי של מליונים בגרמניה.

את העניין של חברה מקומית אני מתכוון לבדוק מקרוב בדגש על אחת נרשמת על ידי אזרח חוץ ביחס לאחת שנרשמת על ידי אזרח.

@AlexNOSAM סודיות בנקאית (ולא שזה לא נחמד) כמו שאני רואה את זה היא העלמת מס. אני יותר מדבר על סידור "כשר אבל מסריח".בסגנון גוגל שתרמה 4 אלף יורו בצורה מאוד ספציפית וחסכה מיסוי של מליונים בגרמניה.

את העניין של חברה מקומית אני מתכוון לבדוק מקרוב בדגש על אחת נרשמת על ידי אזרח חוץ ביחס לאחת שנרשמת על ידי אזרח.
זה בדיוק היופי - זה לא העלמת מס עד שלא תופסים אותך. אם אתה היית פותח בעבר חשבון בנק במדינה שלא שמה על ממשלות אחרות ומאפשרת לכל בעל הון זר להימלט ממסים דרכה אז טכנית לא היית באמת עבריין מס כי לא היה אפשרי להשיג נגדך ראיות.
מדינת ישראל בעצמה נחשבת לסוג של מקלט מס עבור לא מעט יהודים עשירים. אני חושב שפרשת בנק לאומי היא רק קצה הקרחון. יש כמה חוקים בנושא שממשלות זרות מתעבות ולוחצות חזק שישראל תשנה - כמו החוק שמאפשר לעולים חדשים לא לשלם מסים על הכסף שלהם לתקופה של כמה שנים. בפועל הוא לא באמת מעודד עליה, המספרים ממש לא זינקו. כי יהודים לרוב עולים ארצה רק כאשר הם מתרוששים או כאשר מצב הביטחון לא טוב עבורם (ביטחון חוץ כמו אוקראינה וביטחון פנים כמו צרפת).

חברות במקלטי מס היא באמת אחת הדרכים האחרונות היום - שזה לא משהו קטן בכלל. בספרד מעל 90% מהחברות שנסחרות בבורסה שלהם מאוגדות במקלטי מס למשל. מקלטי המס מספקים לחברות המקומיות שלהם גיבוי משפטי מלא. בשום מצב איי הבתולה לא ימסרו לרשויות זרות מידע, מערכת המשפט שם בנויה לזה.

זה בדיוק היופי - זה לא העלמת מס עד שלא תופסים אותך
כן, אבל אתה ברוב המקרים כן מחפש להשתמש בכסף הזה ולא לפחד תדליק איזה FLAG בדרך.

יש כמה חוקים בנושא שממשלות זרות מתעבות ולוחצות חזק שישראל תשנה - כמו החוק שמאפשר לעולים חדשים לא לשלם מסים על הכסף שלהם לתקופה של כמה שנים.
כן קראתי על זה. הוא באמת הכל חוץ ממעודד עליה ומונע מישראל בהרבה מקרים לקבל מידע כלכלי ממדינות אחרות שלא מוכנות לסידור חד צדדי.

קראתי באתר כתבה על אמנת מיסוי בנלאומית לגבי פורטוגל וישראל באתר easynationality צריך לחפש בגוגל אזרחות פורטוגלית ומיסוי ככה מצאתי אותם.

הוסבר שם שיש הסכמים למניעת כפל מס ואתה משלם רק לפי איפה שאתה גר בפועל.

לא נראה לי שעדיין אפשר להעלים מס בקלות.. בכול אופן מאמינה שאיך שהוא בכול זאת יש אמנות דומות עם עוד מדינות תנסו לחפש אודות אותה המדינה אליה אתם מתכוונים להגר ..

מקלטי מס לא נראה לי שבאמת קיימים כמו פעם היום רוב המדינות מדווחות אחת לשניה

זה בדיוק היופי - זה לא העלמת מס עד שלא תופסים אותך. אם אתה היית פותח בעבר חשבון בנק במדינה שלא שמה על ממשלות אחרות ומאפשרת לכל בעל הון זר להימלט ממסים דרכה אז טכנית לא היית באמת עבריין מס כי לא היה אפשרי להשיג נגדך ראיות.
מדינת ישראל בעצמה נחשבת לסוג של מקלט מס עבור לא מעט יהודים עשירים. אני חושב שפרשת בנק לאומי היא רק קצה הקרחון. יש כמה חוקים בנושא שממשלות זרות מתעבות ולוחצות חזק שישראל תשנה - כמו החוק שמאפשר לעולים חדשים לא לשלם מסים על הכסף שלהם לתקופה של כמה שנים. בפועל הוא לא באמת מעודד עליה, המספרים ממש לא זינקו. כי יהודים לרוב עולים ארצה רק כאשר הם מתרוששים או כאשר מצב הביטחון לא טוב עבורם (ביטחון חוץ כמו אוקראינה וביטחון פנים כמו צרפת).

חברות במקלטי מס היא באמת אחת הדרכים האחרונות היום - שזה לא משהו קטן בכלל. בספרד מעל 90% מהחברות שנסחרות בבורסה שלהם מאוגדות במקלטי מס למשל. מקלטי המס מספקים לחברות המקומיות שלהם גיבוי משפטי מלא. בשום מצב איי הבתולה לא ימסרו לרשויות זרות מידע, מערכת המשפט שם בנויה לזה.

אתה חייב בדייוח למ''ה בארץ אם אתה בעל שליטה מהותי בחברה זרה ו/או מחזיק חשבון בנק עם X שקלים בחו''ל. כל עוד שאתה לא מדווח, זוהי עבירה לכל דבר.

אתה חייב בדייוח למ''ה בארץ אם אתה בעל שליטה מהותי בחברה זרה ו/או מחזיק חשבון בנק עם X שקלים בחו''ל. כל עוד שאתה לא מדווח, זוהי עבירה לכל דבר.
מה שהוא אומר זה שפעם הייתה אנונימיות אמיתית ולכן לא היה טעם לדווח על החשבון שלך בשוויץ כי הסיכוי שימצאו אותך הוא אפסי.
ההנחה הייתה שהמוניטין של הבנקים שעוזרים להעלים מס עומד על הפרק, והם יעשו הכל כדי להגן עליך כי אחרת אין הצדקה לקיומם.

זה בערך כמו שתקנה ביטקוין ברחוב עם מזומן. בתיאוריה אתה צריך לדווח למס הכנסה, אבל הסיכוי שיתפסו אותך אפסי ולכן אין טעם לטרוח.
לעומת זאת אם קנית ביטקוין בבורסה, אז הם ידווחו עליך בלי בושה למס הכנסה, כי שוב העידן שלמוסדות פיננסיים יש מוניטין בגלל "שמירה על סודיות בנקאית" הסתיים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אשמח לשמוע את התובנות שיש לחברי הקהילה
תובנה אחת - בכל מקום שכתבת "אזרחות" תחליף ל"תושבות". ארה"ב היא חריג בעניין זה, בכל מדינות אירופה אין לאזרחות שום השפעה על מיסוי, המבחן הוא התושבות.
מעבר לכך התשובה לשאלה מאוד תלויה במדינת התושבות, האם יש לה אמנת כפל מס ומה חוקי המיסוי המקומיים. אבל שוב, לכל זה אין שום קשר לאזרחות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
S חשבון מסחר מיטב דש מיסוי לישראלית בעלת אזרחות אמריקאית מיסים 1
R מדריך מיסוי אמריקאי לאורך החיים מיסים 4
ס מיסוי אמריקאים על אג"ח/מק"ם מיסים 1
B מיסוי רווחי הון לזוג פנסיונרים, אחד עם נכות מזכה מיסים 0
M מיסוי RSU ואופציית release מיסים 7
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
צ חסרון לברוקרים מחול מבחינת מיסוי? מיסים 2
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ח חזרה מרצף קצבה - מיסוי מיסים 4
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
ptom מיסוי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S מיסוי תגמול תביעה ייצוגית שכירים מיסים 0
F מיסוי בקניית שליש דירה שניה נדל"ן 2
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 19
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
F מיסוי במכירת דירה יחידה נדל"ן 1
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
G מיסוי רווחים והפסדים מIB עבור אזרח אמריקאי. מי מקבל מה? מיסים 30
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
A מיסוי ריבית על השקעה דולרית ושערי מטח מיסים 2
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19

נושאים דומים

Back
למעלה