Henchman34
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,341
אחרי שיחה קלילה עם חבר שבתהליך קבלת אזרחות ארופאית החלתי לחשוב יותר לעומק על מיסוי ומה אפשר להשיג מאזרחות ארופאית(בלבד) ביחס לישראלית ביחס לכפולה.
ברור לי שבכל מקרה הנושא דורש יעוץ מרואה חשבון שמתמחה במיסוי בינלאומי, אז אשמח מאוד לקבל המלצה על אחד כזה.
*אחד שמתמחה באיחוד האירופי ואזרחות כפולה (ישראלית ואירופאית).
אשמח לשמוע את התובנות שיש לחברי הקהילה על הנושא בשביל לקבל FRAME ובשביל לסדר את השאלות לרואה חשבון ולעדכן פה אחרי פגישה איתו.
@Yevgeny מהכתיבה שלך בפורם נראה שיש לך ידע מקיף במיסוי, אשמח אם תוכל להגיב.
הנחות (ותהיות)
מקרה א' - אזרחות ישראלית בלבד(ברוקר ישראלי וברוקר זר)
בחרתי בהונגריה כי לפי עמוד הויקי יש להם מיסוי הון יותר נמוך מבישראל
*ברזולוציה יותר גבוהה אפשר לפרק את הברוקר הארופאי לברוקר במדינה בה יש לך אזרחות, לברוקר במדינת האיחוד שאין לך תושבות בה וברוקר במדינה בה יש לך תושבות.
ברור לי שבכל מקרה הנושא דורש יעוץ מרואה חשבון שמתמחה במיסוי בינלאומי, אז אשמח מאוד לקבל המלצה על אחד כזה.
*אחד שמתמחה באיחוד האירופי ואזרחות כפולה (ישראלית ואירופאית).
אשמח לשמוע את התובנות שיש לחברי הקהילה על הנושא בשביל לקבל FRAME ובשביל לסדר את השאלות לרואה חשבון ולעדכן פה אחרי פגישה איתו.
@Yevgeny מהכתיבה שלך בפורם נראה שיש לך ידע מקיף במיסוי, אשמח אם תוכל להגיב.
הנחות (ותהיות)
- כל הפוסט מתיחס אל תיק השקעות בחשבון לא פטור ממס.
- יש אמנה שמונעת כפל מס בין המקום שבו יש אזרחות למקום שבו אין אבל היא לא הופכת את המס לסימטרי ל-2 הכיוונים(האם במקרה שאין אמנה, יש תשלום מס כפול?)
- מדינות מסויימות (אני מכיר רק את ארצות הברית ) דורשות מחברות שמאוגדות בתחומן לנכות מס במקור על תשלומי דיבידנד שהן מחלקות לבעלי מניות זרים(האם זה נכון לכל המדינות?) בכפוף לאמנות מס. *למען פשטות הדיון נניח שזה נכון לכל המדינות
- מס רווחי הון על מכירה של נירות ערך ישולם במדינה בה יש אזרחות.
- מס שישלם משקיע ישראלי שמוכר נייר ערך ברווח שנקוב בשקלים יתחשב באינפלציה ואילו במקרה של נייר הנקוב במטבע זר יתחשבו בשער המטבע הזר ביחס לשקל.(האם זה משהו שנכון ספציפית לישראל או "תקן" בינלאומי).
מקרה א' - אזרחות ישראלית בלבד(ברוקר ישראלי וברוקר זר)
- מס רווחי הון ממכירה ברווח - ברוקר ישראלי ינכה מיידית את ה-25% ושלום על ישראל ואילו במקרה של ברוקר זר יהיה צורך להגיש עצמאית דוח שנתי למס הכנסה ישראלי ולשלם את ה-25% תוך שנהנים מדחיית מס כמו ש @daat99 ציין.
- מס על דיבידנד יהיה ניכוי במקור(במקום בו מאוגדת החברה (או הקרן אם יש דרישה כזו ממנה) ) בלי תלות במיקום הברוקר.
מה יקרה אם המס במקור על דיבדנד נמוך מהמס דיבדנד הנהוג במדינת ישראל?
בחרתי בהונגריה כי לפי עמוד הויקי יש להם מיסוי הון יותר נמוך מבישראל
- מס רווחי הון ממכירה ברווח - במקרה של ברוקר הונגרי יהיה ניכוי מיידי של 16%, מה יקרה מבחינת מס הכנסה הישראלי ברגע שאגיש לו את הדוח השנתי שלי? ומה שיותר מעניין הוא מה יקרה במקרה שאני משקיע דרך ברוקר זר?
- מס דיבידנד אומנם ינוכה במקור כתלות במיקום האיגוד של החברה אבל גם פה עולות שאלות דומות.
*ברזולוציה יותר גבוהה אפשר לפרק את הברוקר הארופאי לברוקר במדינה בה יש לך אזרחות, לברוקר במדינת האיחוד שאין לך תושבות בה וברוקר במדינה בה יש לך תושבות.
נערך לאחרונה ב: