אבל זה נכון גם בלי קשר לנקודה אחת/יום אחד.
אם כל הכסף שלך בשוק ההון זה מסוכן, זה מפחיד ואם אין לך סיבולת סיכון לזה (ובגלל זה תצא בהיסטריה בירידות המשמעותיות הראשונות) זה גם לא הגיוני.
בלי קשר להאם הכנסת את הכל ביום אחד או תוך חצי שנה.
אז שאלה ראשונה ועיקרית שפות״ש צריך לשאול את עצמו - האם הוא רוצה את כל ה- 1.2 מליון שקל הללו להשקיע במניות?
מה המשמעות של זה מבחינת סיבולת הסיכון שלו?
איך הוא יחווה את ההפסד אם עכשיו (או עוד חצי שנה/שנה) שוק המניות יצנח ב- 50%?
האם יש לו הון משמעותי נוסף מחוץ לשוק המניות? אולי אג״ח, אולי נדל״ן? (עדיף משהו עם קורלציה שלילית לשוק המניות או לפחות משהו שאין לו קורלציה לשוק המניות)
אם כן מה ההקצאה שהוא הקציב לכל סוג נכס? ואיך הסכום החדש משתלב בהקצאה הזו?
מכיוון שהוא שאל איך להשקיע (בשלבים או בבת אחת) ולא האם להשקיע, אני יוצאת מתוך הנחה שעל השאלה הזו הוא כבר ענה, ומתאים לו להשקיע את כל הסכום הזה במניות.
הוא גם ציין שהוא כבר משקיע זמן רב בשוק המניות. מכאן אני יוצאת מתוך הנחה שאו שמתאים לו להיות מושקע 100% במניות או שיש לו עוד נכסים שאינם מושקעים בשוק המניות. ואז אולי מדובר על סכום משמעותי אבל אין לנו דרך לדעת האם זה סכום משמעותי יחסית לשאר הנכסים שלו…
בלי קשר אני מסכימה איתך, שכאשר מדובר על רוב הנכסים שלך אז גם לדעתי, פסיכולוגית, קל יותר להכניס כסף בשלבים ולאורך זמן, מאשר בבת אחת.
מה שכן נראה לי שהייתי מחלקת את הכסף בצורה לא שווה. כלומר חלק משמעותי יותר מכניסה בהתחלה, ואחר כך מכניסה במנות הולכות וקטנות.
ההגיון שלי - אם השוק ירד אני אקנה ממילא יותר מניות ביחס למצב הקודם ולכן זה מאזן את העובדה שהסכום קטן יותר. אם השוק עלה אז בוודאי שהיה עדיף לי להשקיע יותר בהתחלה. אבל שוב - אלו סתם משחקים פסיכולוגיים…
אם למרות שזה סכום משמעותי, זה לא חלק משמעותי ביחס לתיק ההוליסטי, אז (לדעתי) אין בעיה להכניס את הכל בבת אחת (והשנה אף עשיתי זאת ובמקרה, בדיוק באותו סכום). אם תהיה נפילה משמעותית בשוק ההון זה יכאב בלי קשר לתוספת הזו

…