• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה אם אף אחד לא ירצה לקנות את המניות שלי לקראת פרישה?

• פותח הנושא פותח הנושא mRiddle
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mRiddle

משתמש סולידי
דירוג
12
עם כל האהבה שלי ל FIRE ולמדדי אינדקס אני תוהה:
הרעיון של הקניית אינדקס (לצורך העניין, ETF כגון VTI או VOO), אחזקתו במשך כמה עשורים ומכירתו, כך שכל שנה אפשר להתקיים מ 4% מחייב להניח כי מישהו אחר, לרוב הדור הצעיר יותר, יראה בהם ערך וירצה לקנות אותם.

מה קורה אם תנאי זה לא יתקיים? מה אם, לדוגמה, אנשי העתיד יקנו פחות אינדקסים ויעדיפו להחזיק יותר כסף, או שיהיה הטרנד אחר לגבי קניית מניות (פתאום כולם ירצו זהב)?
הדוגמה הראשונה שקופצת לראש הם boomers שמנסים למכור מניות של זהב בשביל לממן את הפרישה שלהם, בעוד שאני מחפש לקנות VTI.
אני מניח שזה יגרום לירידה במחיר ואז כל 4% שאני אמכור לא יהיה הסכום עליו בניתי על מנת לפרוש.

בנוסף, האם החזקה למשך מספר עשרות שנים של מניות, כמקובל ב FIRE, לא תהפוך אותן ללא נזילות?
כן, תהיה מכירה פה ושם במסגרת איזון תיק, אבל הרוב ישמר אצל הקונים לפרישה עתידית.

ההנחה הרווחת אצל כל מי שמשקיע במניות לטווח הארוך זה שהכלכלה העולמית תצמח.

כל עוד החברות ימשיכו לצמוח ולייצר רווחים, יהיה מי שירצה לקנות בעלות עליהם. זה לא טרנד או מודה לקנות מניות. זה רצון להיות בעלים על גורמי הייצור והחדשנות בעולם.

ההנחה הרווחת אצל כל מי שמשקיע במניות לטווח הארוך זה שהכלכלה העולמית תצמח.

ואפילו בלי לצמוח יש לך 2% דיבידנדים + 3% הצמדה למדד (אינפלציה היסטורית) בתור נכס ריאלי.

כל עוד החברות ימשיכו לצמוח ולייצר רווחים, יהיה מי שירצה לקנות בעלות עליהם. זה לא טרנד או מודה לקנות מניות. זה רצון להיות בעלים על גורמי הייצור והחדשנות בעולם.
כן, אבל האין זה תקף יותר למניות פרטניות מאשר לאינדקס?
אולי זו הכללה מצידי, אבל רוב רוכשי האינדקס שאני מכיר/קורא, הם אנשים שמחפשים לפרוש מוקדם ממכירתו ולא בהכרך לתמוך מחדשנות/ חברות עסקים למניהן.

יותר מזה, עכשיו כאשר אני חושב על כך, האם זה באמת מעניין מישהו שמאחורי המניות עומדות חברות אמיתיות שצומחות? או מה שבאמת מעניין זה המחיר בו אותן המניות נסחרות בבורסה?
הראשון כנראה משפיע על הדיבידנדים, מסכים. כך דיבידנדים הם חלק מזערי ב 4% לפרישה. רובו מגיע ממכירה של חלק מהתיק, על כן מה שמעניין זה מחיר המניה בזמן הקנייה/מכירה.

בבקשה תקנו אותי אם אני טועה. לא נגד FIRE או אינדקסים, אלה רוצה להבין איך המנגנון עובד.

אולי זו הכללה מצידי, אבל רוב רוכשי האינדקס שאני מכיר/קורא, הם אנשים שמחפשים לפרוש מוקדם ממכירתו ולא בהכרך לתמוך מחדשנות/ חברות עסקים למניהן.

יותר מזה, עכשיו כאשר אני חושב על כך, האם זה באמת מעניין מישהו שמאחורי המניות עומדות חברות אמיתיות שצומחות? או מה שבאמת מעניין זה המחיר בו אותן המניות נסחרות בבורסה?
הראשון כנראה משפיע על הדיבידנדים, מסכים. כך דיבידנדים הם חלק מזערי ב 4% לפרישה. רובו מגיע ממכירה של חלק מהתיק, על כן מה שמעניין זה מחיר המניה בזמן הקנייה/מכירה.

בבקשה תקנו אותי אם אני טועה. לא נגד FIRE או אינדקסים, אלה רוצה להבין איך המנגנון עובד.

יכול להיות שתמיד יהיו יותר אנשים בגיל הרכישה מאשר בגיל המכירה?
יש לי ניחוש שרוב המוחלט של האנשים מכלל האנשים בעולם בכלל לא רוכשים מניות באופן פרטי אז בנקודת הזמן הזאת ל 50 שנים הבאות כנראה יהיה בסדר.. ולדעתי גם אחרי זה אבל קשה לדעת

אין דבר כזה "לרכוש אינדקס" רוכשים מכשיר פיננסי (ETF, F, MF וכו') שמקנה לך זכות משפטית להחזיק בכל המניות שמרכיבות את האינדקס. אין שום הבדל בין להחזיק מניות של גוגל, אפל, אמזון, קוקה קולה... עד המניה ה8,000 בVTI לבין להחזיק VTI. ולכן אם אנשים בעוד 50 שנה ירצו להחזיק את החברות לעיל (כי אנשים ימשיכו לשתות רעל שחור, לאבד עצמם ברשת ולקנות מכשירים יקרים להחריד עם תפוח נגוס, וכך החברות ימשיכו להביא רווחים למשקיעים), אז הם ישמחו מאוד לקנות ממך את הVTI שלך כדי לקבל חלק בחברות הללו.

שאלה טובה. מזכיר לי פרק ממסע בין כוכבים. קפטן פיקארד ושות', אספו בחלל קפסולה של איזה איש עסקים ממולח שהקפיא עצמו במאה ה-20. אחרי שהפשירו אותו, דרש להיפגש עם עו"ד שלו, התעקש שיש לו כספים אדירים במכשירים פיננסים שונים וגם נדל"ן במדינות רבות. גם אחרי שקפטן פיקרד מסביר לו שכבר אין דבר כזה כמו משרדי עורכי דין, וכבר לפני מאות שנים האנושות בכלל ביטלה את התפיסה של בעלות בנכסים או כסף, הוא עדיין לא משתכנע ועושה להם בלאגן. השאלה אם אתה מפחד או מצפה לעתיד כזה.

השאלה אם אתה מפחד או מצפה לעתיד כזה.
מפחד בהחלט!

כמה בדיוק אתה מתכנן למשוך מהתיק בפרישה?
את כל החישובים שלי אני עושה עם הציפייה למשוך 7000 בחודש. אני מאמין שהסכום האמיתי יהיה יותר לכיוון 3500 עד 5000 אם להגזים, אבל אני מהנדס ואוהב safety margins.

לעניות דעתי הרבה לפני שזו תהיה סחורה לא נזילה יהיו שינויים כלפי השקעות מדדים. כבר כיום ישנם כל מיני דיבורי הפחדה כאלו ואחרים איך השקעות מדדים משתלטות על השווקים וגורמות לעיוותים. יש גם פוסט של הסולידית שנוגע בזה קצת: מה יקרה אם כולם ישקיעו במדדים?
בכל מקרה, אני חושב שהשקעה בשוק ההון כיום בצורה של חיקוי מדדים זה הדבר הנכון ביותר לעשות כיום. כמובן שיש את נתוני העבר, שזה אחלה בונוס, ויש פחדים מהעתיד שזה גורם הפתעה בתוך העוגה, אבל בכל מקרה השיקול ההווי הוא בעיניי המשמעותי ביותר. אם יהיו שינויים משמעותיים תוך כדי אז יתכן שנצטרך להיערך מחדש, בינתיים זה הדבר החכם ביותר (לעניות דעתי) שיש לעשות כיום עם הון.

מזכיר לי פרק ממסע בין כוכבים
בבקשה תמצא קישור! בבקשה בבקשה בבקשה...

אם אף אחד לא ירצה לקנות ממך את החלק שלך ב500 מניות הכי מובילות בעולם שאתה מחזיק אני אקנה ממך הכל סבבה? התחייבות משפטית שלי כל עוד אני חי

כנראה שהברוקר היה מוכר יחיד בשוק...
אז מדובר או בסקאם או שזה לא אפשרי.

אם זה קרן שהברוקר מנפיק, יש לו נכסים והשינוי בערך הקרן צריך לשקף את השינוי בNAV.

שעלה מצוינת, ויש על זה בדיחה ידוע שעונה די מדויק:
מישהו מקבל הצעה עם סיכויים טובים מאוד לעתיד מהברוקר (יועץ?) שלו והולך על זה חזק, עד לפנסיה. ואז האו קונה ובונה שנים על גבי שנים ,מחירים עולים הכל סבבה, תשואה יפה, הוא ממשיך לקנות, הרי שיטה עובדת. יום אחד כשמחירים כבר גבוה בשמיים האיש מצלצל לברוקר ונותן את ההוראה למכור. הברוקר נופל מצחוק.. - ״למכור?! למכור למי?! אתה היחיד שקונה את זה!״

הבדיחה נכונה רק אם מדובר בהונאת פונזי וכדו'.

שאלה טובה. מזכיר לי פרק ממסע בין כוכבים. קפטן פיקארד ושות', אספו בחלל קפסולה של איזה איש עסקים ממולח שהקפיא עצמו במאה ה-20. אחרי שהפשירו אותו, דרש להיפגש עם עו"ד שלו, התעקש שיש לו כספים אדירים במכשירים פיננסים שונים וגם נדל"ן במדינות רבות. גם אחרי שקפטן פיקרד מסביר לו שכבר אין דבר כזה כמו משרדי עורכי דין, וכבר לפני מאות שנים האנושות בכלל ביטלה את התפיסה של בעלות בנכסים או כסף, הוא עדיין לא משתכנע ועושה להם בלאגן. השאלה אם אתה מפחד או מצפה לעתיד כזה.
לא חייבים לרוץ לשם. אם רכשת נכסים ברוסיה ב1915 ו"נרדמת" ל3 שנים, כשהתעוררת גילית שהם לא שווים לך כלום היום. זאת הסיבה שמפזרים בין כל העולם ולא רק מדינה אחת.

את כל החישובים שלי אני עושה עם הציפייה למשוך 7000 בחודש. אני מאמין שהסכום האמיתי יהיה יותר לכיוון 3500 עד 5000 אם להגזים, אבל אני מהנדס ואוהב safety margins.
לא נומינלית. באחוזים.
כתבת ש4% דיבידנד זה מעט,כמה עוד אתה מתכנן למשוך בעת פרישה?

זאת הסיבה שמפזרים בין כל העולם ולא רק מדינה אחת.
לא, הסיבה שמפזרים בין כל העולם היא פשוט ספקולציה. לא יותר ולא פחות.

מפזרים כדי לסדר סיכונים, לא כספקולציה. להפך, אם אתה מחזיק משקל יתר לשוק מסויים זה ספקולציה שאותו שוק ישיג תשואת יתר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R ומה אם הAI יבטל כליל את השוק שוק ההון 42
ר איך לשמור פטור ממס ברצף פיצויים גם אם לא שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
יבגני_ל בקשה לסקירה קטנה אם מילאתי נכון מספר סעיפים בדיווח למס הכנסה מיסים 7
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
Gari מה עושים אם נמצאים בתקופה המשיכה מהתיק והמט"ח יורד בחדות לעומת השקל? שוק ההון 22
P איך לדעת אם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל? אוף טופיק 4
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 22
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
מ אם יש לי דולרים בחשבון בנק בארצות הברית - איך אני יכול להשקיע בבורסה שם? שוק ההון 2
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
algo.il סוגיה - אם אין הפרשות גמל והשתלמות בניגוד להסכם קיבוצי - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
S מתלבט אם להחליף עבודה התפתחות אישית 13
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 11
M משכנתא - מה קורה אם הריבית שלילית? נדל"ן 1
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
I כיצד מחירי הדיור יכולים לעלות אם היכולת הכלכלית לרכישת דירות כבר חורגת מהכנסות משקי הבית? נדל"ן 128
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
Fitch מה הרעיון בהבטחת קצבאות אם יש פנסיית אלמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
א ההבדלים (אם בכלל) בין מותגי מזגנים שונים בקטגוריית מזגן עילי 1 כ"ס צרכנות פיננסית 28
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
S האם אני חייב להגיש דוח אם יש לי חשבון באינטראקטיב ולא הרווחתי מיסים 19
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה