• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה אומרים על הגישה של die with zero?

• פותח הנושא פותח הנושא bananabom
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קראת את הספר?

לכן הייתי ממליץ לך לקרוא את הספר, ולא להיצמד מביקורות של אנשים שלא קראו ולא מבינים מה הם מבקרים ולמה בדיוק הם מתנגדים.
לא ביקרתי את הספר o_o
למעשה אפילו כתבתי שאני מסכימה עם התובנות שכתבת עליהם (שם הייתה ההתייחסות הראשונה לכך שמדובר על ספר).

אני התייחסתי למשפט בכותרת של השרשור.
לא דיברו על שום ספר בכותרת של השרשור… פספסתי משהו?

מי שרוצה שיסתפק בהליכה לגינה ציבורית ואכילה של סנדוויצ'ים מלחם אחיד פרוס ושוקולד השחר (סליחה, "ממרח השחר העולה", כי אין בו באמת שוקולד). הרי נסיעה ברכב עולה הרבה כסף, גם עצם החזקה של הרכב מלכתחילה עולה הרבה כסף. נסיעות בתחב"צ גם מהוות בזבוז של כסף. אחר כך לשלם עלות כניסה - בזבוז כסף. קמפינג מחייב קניית ציוד - בזבוז כסף. הילדים - לא עלינו - עוד ירצו שנקנה להם ארקטיקים.
ועברת "להגכיח" את טיעוני הצד השני.
אז היה נחמד.

אני התייחסתי למשפט בכותרת של השרשור.
לא דיברו על שום ספר בכותרת של השרשור… פספסתי משהו?
מדובר על הספר Die With Zero: Getting All You Can from Your Money and Your Life של Bill Perkins.

בפוסט הפותח, פות"ש מתייחס לטענה מרכזית של כותב הספר - אך באמת מבלי להבהיר שמדובר בספר או באיזה ספר. מביקורות נמרצות של החברים כאן, הנחתי שכולם יודעים על מה מדובר.

בכל אופן, אם זה נושא שמעסיק ומעניין אותך, ממליץ על הספר. לי הוא עזר לקבל נקודות מבט חדשות וחשובות.

נערך לאחרונה ב:
ועברת "להגכיח" את טיעוני הצד השני.
אז היה נחמד.
הנחתי שאתה מכיר את טענות והסברי כותב הספר (או שבכלל מדובר על ספר) ולכן פירשתי את התגובה שלך בצורה שגויה. מצטער על כך.

מקווה שהמשכת לקרוא את התגובה שלי מעבר לאותה שורה.

לי הוא עזר לקבל נקודות מבט חדשות וחשובות.
לא קראתי את הספר, ומאוד אשמח לשמוע לגבי נקודות המבט החדשות שקיבלת.

לגבי התובנות שציינת כאן:
קודם כל הוא לא מעודד פזרנות או בזבוז חסר אבחנה של ההון האישי.

לגבי הילדים, פרקינס טוען שכדאי לתת לילדים חלק מהירושה כבר בחיים, כשהם בני 26-35 לערך, ולא לחכות עד המוות. בגיל הזה הם יכולים להשתמש בכסף בצורה המשמעותית ביותר - לקנות בית ראשון, להתחיל עסק, לטייל, או לעשות בחירות קריירה מבוססות תשוקה ולא רק צורך או מתוך אילוץ כלכלי.

ההגיון מאחורי זה הוא שבני 30 יכולים להשתמש בכסף כדי לשנות מסלול חיים או לקחת סיכונים חיוביים. דבר שהוא פחות רלוונטי לאחר מות המוריש, כשמעשית ה"הילדים" יהיו כבר בגילאי 60+. בנוסף, בעיני פרקינס נתינת מתנות בחיים מאפשרת לראות איך הילדים נהנים מהמתנה ולהשתתף בשמחה שלהם.

בנוסף, פרקינס גם מדגיש שכדאי להשקיע בחוויות עם הילדים כשהם עדיין צעירים - נסיעות משפחתיות, פעילויות משותפות, זיכרונות שייצרו ערך לכל החיים ויעצבו את האישיות של הילדים. הזמן הזה לא יחזור, ובמקום לחסוך הכל "ליום גשום", כדאי ליצור את הזיכרונות האלה עכשיו.
עליהם כבר עניתי, שלא רק שאני מסכימה איתן, אני גם מיישמת אותן בפועל (וגם כתבתי על זה לא פעם בשרשורים אחרים שדנו בנושא).
הן בהקשר של חוויות משפחתיות (שאם יש משהו ש-״שווה״ *לי* להוציא עליו כסף - זה זה)
והן בהקשר של ירושה ״ביד חמה״ (שלזה כבר הוכנו תקציבים שנכון לעכשיו רק גדלים וגדלים, עד למצב שאני כבר חוששת שאולי זה יזיק, אז כרגע בדילמה - מתי לעצור…)

פשוט עבורנו, התנהלות כזו לא אומרת שכשנלך (בסופו של דבר) לעולמנו לא תהיה ירושה *נוספת*.

במקרה ״הגרוע״ (לכאורה) שבו יישאר הרבה כסף - תהיה ירושה גדולה יותר לילדים.
לי נראה שנושא הירושות נהיה חסר תועלת עם תוחלת החיים.
ההורים שלי קיבלו ירושה בגיל על כך מבוגר, שגם אם היו מיד מחלקים אותה הלאה לילדים זה כבר היה מעט מדי מאוחר מדי.
יש הרבה יותר צאצאים בירושה בגיל מבוגר, והדור השני כבר עבר את השנים הקשות.

לכן אני מזדהה דוקא עם הרעיון שאם אפשר לעזור לילד עם הון עצמי וכו' מוקדם, זה עדיף.
רק צריך לשמור על האיזון עם בטחון פנסיוני.
מכיוון שבגיל הזה אנחנו נמצאים כמה שנים לפני גיל 60 ותחילת האופציה למשוך מפנסיה, אני אופטימי עם נושא הבטחון.

גם קצבה מפנסיה צוברת לא תסתיים כל עוד הפנסיונר חי.
ומה הקשר בין המס לפנסיה התקציבית? המס משלם את כל הוצאות התקציב, כולל חינוך, תשתיות, בטחון, משטרה ועוד אלף ואחד דברים, ביניהם גם פנסיה תקציבית.
אם כך מה ההבדל בין פנסיה צוברת לפנסיה תקציבית? ברור שמיסים משמשים להמון דברים וחלק גדול מאוד מהם משמש לתשלום פנסיות תקציביות.

פנסיה צוברת היא סכום שנחסך בקרן ונתון לתשואות השוק, כך שסכום הפנסיה שתקבל תלוי בהפקדות ובביצועים הכלכליים של הקרן לאורך השנים. אין הבטחה לכמה יקבל העובד בעתיד – זה תלוי בכמה שיצליח לחסוך ומה יהיו הביצועים של הקרן. לכן גם אם הפנסיה הצוברת לא תפסק כל עוד העובד חי הסכום החודשי עשוי להיות בלתי מספיק.

נערך לאחרונה ב:
אם כך מה ההבדל בין פנסיה צוברת לפנסיה תקציבית? ברור שמיסים משמשים להמון דברים וחלק גדול מאוד מהם משמש לתשלום פנסיות תקציביות.
מקור הכסף - פנסיה צוברת מופקדת מהמעסיק ומהעובד בתקופת ההעסקה.
פנסיה תקציבית היא התחייבות כספית של המדינה לפנסיה, בלי שיש הפקדה חודשית של העובד והמעסיק.
פנסיה צוברת היא סכום שנחסך בקרן ונתון לתשואות השוק, כך שסכום הפנסיה שתקבל תלוי בהפקדות ובביצועים הכלכליים של הקרן לאורך השנים. אין הבטחה לכמה יקבל העובד בעתיד – זה תלוי בכמה שיצליח לחסוך ומה יהיו הביצועים של הקרן.
נכון, אבל באותה מידה זה יכול לצאת גם סכום גבוה יותר ממה שיקבל מקבל פנסיה תקציבית.
לכן גם אם הפנסיה הצוברת לא תפסק כל עוד העובד חי הסכום החודשי עשוי להיות בלתי מספיק.
וגם עשוי להיות מספיק ואף יותר ממספיק.
בפנסיה צוברת יש גם יתרונות, כמו למשל אפשרות להוריש כספים הוניים ליורשים ולא רק קצבה לאלמנ/ה.

אגב, חלק לא קטן ממקבלי פנסיה תקציבית יכולים היו להשתכר יותר במגזר הפרטי, והפנסיה התקציבית הייתה מה שהשאיר אותם במגזר הציבורי.
לא כל הפניות התקציבית זה אלופי צה"ל במיל׳ או שופטי עליון בדימוס אלא גם אנשי חינוך, שוטרים, עובדים סוציאליים ועוד.

נכון, אבל באותה מידה זה יכול לצאת גם סכום גבוה יותר ממה שיקבל מקבל פנסיה תקציבית.

וגם עשוי להיות מספיק ואף יותר ממספיק.

יכול ועשוי הן לא מילים שמי שיהיו תלויים בפנסיה למחייתם אוהבים לשמוע.

חלק לא קטן ממקבלי פנסיה תקציבית יכולים היו להשתכר יותר במגזר הפרטי,
המשפט נכון חוץ מהמילה לא. מענין אם תעצור מאה אנשים אקראיים ותשאל מה דעתם מה יענו.

אם הפנסיה (זו לא באמת פנסיה, יותר כמו תכנית חסכון) הצוברת כל כך טובה לעובדים מדוע נאלץ האוצר להלחם בשן ועין כדי להעביר אותה?

בפנסיה צוברת יש גם יתרונות, כמו למשל אפשרות להוריש כספים הוניים ליורשים ולא רק קצבה לאלמנ/ה.
ממה שקראתי סוכנויות השידוכים במזרח המשרתות לקוחות ישראלים כבר מזהירות את הצעירות מההבדל.

יכול ועשוי הן לא מילים שמי שיהיו תלויים בפנסיה למחייתם אוהבים לשמוע.
טוב.
המשפט נכון חוץ מהמילה לא. מענין אם תעצור מאה אנשים אקראיים ותשאל מה דעתם מה יענו.
יש לך נתונים או שזה מבוסס רק על "דעת הציבור"?
אם הפנסיה (זו לא באמת פנסיה, יותר כמו תכנית חסכון) הצוברת כל כך טובה לעובדים מדוע נאלץ האוצר להלחם בשן ועין כדי להעביר אותה?
לא אמרתי שפנסיה צוברת יותר טובה מפנסיה תקציבית, אלא שיש לה יתרונות מסויימים שלא קיימים בתקציבית.
ממה שקראתי סוכנויות השידוכים במזרח המשרתות לקוחות ישראלים כבר מזהירות את הצעירות מההבדל.
לא יודע מה רשמת פה, אבל מרגיש כאילו נכנסתי לפורום רוטר ולא לפורום הסולידית.

לי נראה שנושא הירושות נהיה חסר תועלת עם תוחלת החיים.
אל תדאג, אני מאמינה שנכדייך ישמחו לקבל ירושה :>
ההורים שלי קיבלו ירושה בגיל על כך מבוגר, שגם אם היו מיד מחלקים אותה הלאה לילדים זה כבר היה מעט מדי מאוחר מדי.
יש הרבה יותר צאצאים בירושה בגיל מבוגר, והדור השני כבר עבר את השנים הקשות.
נכון, אבל במצב הזה יש מצב שיתקבלו כמה ירושות מכמה כיוונים.
אם ירושה הייתה בעבר רק מההורים של כל אחד מבני הזוג, ועכשיו זה עובר לדור הנכדים. אז לכל אחד מבני הזוג יש שני זוגות של סבא וסבתא. כלומר זה אולי פחות כסף אבל מארבעה מקורות ולא שניים.
ומדובר על גילאי 30 של הנכדים. לא חושבת שזה גיל שכבר עברו את השנים הקשות.

בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי (והסכמנו), זה בנוסף לירושה ״ביד חמה״ ולא במקום.
אז מה שבא ברוך הבא. את הבסיס/העזרה החשובה לילדים כנראה כבר נתת.

רק צריך לשמור על האיזון עם בטחון פנסיוני.
אצלנו הרכיב הזה ירכיב (כנראה) חלק מהירושה לאחר המוות.
התכנון שלנו הוא להוציא קצבה רק עד מדרגת המס של 20% (בערך 20,000₪ לאדם) והשאר לקחת מחסכונות לפי צורך/רצון.
אז ירושה ״אחרי המות״ תהיה מורכבת מ- בית המגורים, נדל״ן להשקעה, תגמולים שלא נפדו, וחסכונות שישארו.

מכיוון שבגיל הזה אנחנו נמצאים כמה שנים לפני גיל 60 ותחילת האופציה למשוך מפנסיה, אני אופטימי עם נושא הבטחון.
נכון.
רק אל תשכח שאת הסכומים לפנסיה (וחסכונות נוספים) התחלת לחסוך הרבה הרבה לפני שהגעת לגיל 60.
לא מזמן עלה כאן שרשור בנושא קצבת פנסיה גבוה מדי. כיום, חברה צעירים יחסית, שיש להם משכורות טובות יחסית, מפרישים סכומים משמעותיים לפנסיה.
לא מן הנמנע שאנשים יגיעו לגיל הפנסיה עם סכומים גדולים מאוד, כך שיוכלו מצד אחד לארגן לעצמם קצבה מכובדת (ויעילה מבחינת הפטורים ממס) ומצד שני להשאיר גם ירושה (פטורה ממס) לדורות הבאים (כמו שכתבתי שאנחנו מתכננים למעלה).

האזנתי לקצת פחות מחצי מהספר עד כה (יש אודיובוק ביוטיוב למי שמעוניין).

הטיעון המרכזי של החשיבות של צבירת חוויות על פני כסף נשמע טוב על פניו, אבל יש כמה דרכים לאתגר את ביל פרקינס:

- הבעיה החברתית הרווחת יותר היא הפוכה. סטטיסטית, רוב הקוראים של פרקינס כנראה לא צריכים לבזבז כדי להנות יותר מהחיים כרגע, אלא לחסוך יותר. הסיכון הוא שאלו שיאמצו את הטיעון של פרקינס בזרועות פתוחות הם לא הטיפוסים שעובדים וחוסכים יותר מדי, אלא השאר. יש מחקר מ-2022 של הפדרל ריזרב, שמצא כי ל-63% מהאמריקאים אין $400 בחסכונות למקרי חירום. אני לא יודעת כמה עשירים מופלגים עובדים יותר מדי, כמו החבר של פרקינס שאמר לו ״אני אני ממשיך לעבוד בטריידינג אחרי שהגעתי ל-15 מיליון דולר, תוריד לי סטירה״. רוב טיפוסי האכול-ושתה כי-מחר-נמות שאני מכירה לא דואגים *מספיק* ליום שמחר. אני לא יודעת אם זה בגלל חוסר מיומנות כלכלית, פוליטיקה שמלמדת חוסר-אונים בגלל ״המצב״, או פשוט אמביציות נמוכות.

אני מוקפת באנשים כאלה, שמוציאים את הגרוש האחרון על הדוניזם, ולא ממקסמים את יכולת ההשתכרות או החיסכון. יש לי שכן שלאחרונה הודיע שהוא עוזב את הדירה השכורה ועובר לגור ב-CAMPER VAN כדי לחסוך בהוצאות על שכירות, אחרי שנים בהן שלא דאג לרשת בטחון כלכלית. הוא כן נהנה מהחיים כל השנים האלה: עבד מעט יחסית, שתה יין איכותי, טייל בעולם וכו׳. המחיר של זה הוא שעכשיו אין לו מים זורמים.

- האנקדוטה על חבר שלקח הלוואה בשוק האפור (!), בריבית גבוהה ללא בטחונות, כדי לממן חופשה באירופה ולחיות ״עד הסוף״ בשנות ה-20 לחייו. הטיול כלל חוויות תרבותיות והיסטוריות, שהעשירו את חייו. החבר אינו מתחרט על זה עד היום. אבל חסר לי מידע בסיפור הזה, כמו למשל, כמה זמן לקח לו לשלם את ההלוואה הזאת, כמה כמה העסק הזה היה עולה אם היה משלם מחסכונותיו, וכמה הוא בסוף עלה כולל הריבית-שחיטה. שביעות הרצון הסובייקטיבי של החבר הזה אינה מספקת אותי, לא השתכנעתי שזו הייתה הבחירה הנכונה. פרקינס מציין שהחבר הזה בילה את הלילה עם בחורה שהכיר על החוף בטיול, אבל לא מספר לנו שהקשר המשיך מעבר לסטוץ החד-פעמי הזה והשפיע על המשך חייו, מעבר לזכרון. ללמוד על תרבויות אחרות והיסטוריה אפשר גם בספרייה, או בקורסים ללימוד שפה במרכז הקהילתי המקומי - אלו גם מקומות שבהם ניתן ליצור קשרים חברתיים יותר משמעותיים ולא חד-פעמיים, אלו אנשים בעיר שלך שאתה יכול לקפוץ איתם לסרט או להופעה מדי פעם. הם יכולים להיות יותר משמעותיים מזכרונות עבר.

פרקינס גם טוען שהוא עצמו התחרט שלא נסע עם החבר, ודחה את הטיול הזה עד גיל 30+ - אבל כשכבר היה שם, הרגיש שהוא מבוגר מדי לתרמילאות באירופה. הוא כביכול החמיץ את החווייה שהחבר שלו צבר. ובכן, אני עשיתי את הטיול הזה בגילאים 31 ו-39 והיה סבבה. ישנתי בהוסטלים באמריקה, חוף לחוף. הכרתי אנשים מעניינים, ראיתי דברים וצברתי חוויות, אבל עם כסף שצברתי לפני זה.

בכללי, טיולים בחו״ל נחשבים לסמל החוויות וההדוניזם בספר, אבל אני מאמינה שאפשר לטוס קצת פחות ולנסות לחיות חיים מספקים יותר בעיר מגורייך, עם חברים, משפחה, תחביבים, פרוייקטים אישיים וכו׳. לא צריך לסכן את העתיד הכלכלי שלך כדי להנות מהחיים.

- פרקינס גם מעלה את האפשרות של ביטוחים למיניהם כאלטרנטיבה לחסכונות, כדי להתמודד עם חוסר הוודאות של מצבך הרפואי העתידי. ביטוח זו דרך טובה לאיגום סיכונים, הוא טוען, וזה נכון על פניו - אבל הדבר האחרון שאני רוצה לעשות בגיל 75 זה להגיש תביעות לחברות ביטוח. אני לא יודעת כמה נסיון יש לכם בהתמודדות עם חברות ביטוח, זה לא תמיד קל להוציא מהם כסף כשצריך, בלשון המעטה.

- הטיעון לגבי קשישים שכבר לא ממש יוצאים מהבית, כמו סבתא של פרקינס, ולא יכולים לנצל את הכסף שחסכו - נכון. אבל אפשר היה לקחת את זה למקום אחר, של ״תחסכו כדי שתפרשו בגיל 50 ותספיקו לבלות כשעוד אפשר״. בגיל 50 עדיין אפשר לעשות כמעט כל מה שאפשר לעשות בגיל 25, בהינתן בריאות טובה.

בכללי, הספר מעלה אנקדוטות אבל חסר דאטה מחקרי וסטטיסטי של ממש בינתיים. הכותב הייטקיסט ולא חוקר בתחום. אין ראיונות עם חוקרים רלוונטיים וכו׳. לכותב יש לא מעט בטחון לדבר על נושא שאין לו יכולת מקצועית מוכחת בו. יותר ספר עזרה עצמית מאשר פיננסי.

נערך לאחרונה ב:
אני לא יודע אם אני היחיד שזה משעשע אותו, אבל לביל פרקינס יש מעל 100 מיליון דולר והוא בן 56.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כבר בפרקים הראשונים של הספר פרקינס מדגיש שהספר נכתב עבור אנשים שכבר הגיעו לרמה גבוהה של ביטחון כלכלי - אלה שיש להם הכנסה יציבה, חסכונות, ויכולת לחסוך לפנסיה. אנשים שהבעיה שלהם היא לא "איך אשרוד עד סוף החודש" אלא "האם אני חוסך יותר מדי על חשבון החיים שלי עכשיו".

גם חשוב להדגיש, פרקינס לא באמת מצפה שהקורא ימות עם בדיוק 0 שקלים/דולרים/יורו/באט בחשבון. הטענה שלו היא יותר צורת חשיבה ואידיאל פילוסופי שבא לאתגר את הקורא לחשוב אחרת, מאשר יעד מעשי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
להשיג - כסף בשקל מה אומרים על קולמקס פרו ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
R איך אומרים "לא" לשוכר פוטנציאלי ? נדל"ן 30
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
S למה אומרים לא לערב את הצבא בפוליטיקה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 71
E יש לי עסק עונתי. בזמן שאין עבודה תמיד עולה לי לשלב בעוד קריירה. מה אומרים? אוף טופיק 5
ר מה אומרים על העסקה? נדל"ן 9
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
O לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית שוק ההון 132
E מתלבט כמה לשים בחתונה ללקוח שלי שמפרגן לי. מה אומרים? אוף טופיק 23
F מה אתם אומרים על הנדסאי בניין ? אוף טופיק 1
ב מה אתם אומרים על זרם חזק, בהנדסת חשמל ? התפתחות אישית 2
N מה אתם אומרים על מכללת רופין ? התפתחות אישית 1
ד מה אתם אומרים על הבינתחומי? בן 22 התפתחות אישית 38
L אומרים שפעילות גופנית (ספורט) מחזקת את מערכת החיסון - איך? אוף טופיק 54
פסיוני איך אומרים טאבו באנגלית נדל"ן 17
מטריושקה תיק השקעות - מה אתם אומרים? שוק ההון 11
מ מה אתם אומרים על השקעה דרך אגודת אשראי שוק ההון 3
ליאת - איפה שיש רצון... מה אתם אומרים על ברירת המחדל של משרד האוצר לפנסיה? צרכנות פיננסית 4
R אז מה אתם אומרים על וורן באפט ב-2016? שוק ההון 121
F שיטה לתשלום על הדירה - מה אתם אומרים? נדל"ן 79
H מה אומרים על השקעה במחסנים?? שוק ההון 29
שוהם מה אתם אומרים על התיק הזה? שוק ההון 11
L אז מה אתם אומרים על שרה וביבי החסכנים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
doc29 תיק ההשקעות (הפאסיבי) שלי - מה אתם אומרים? שוק ההון 29
T מה אתם אומרים על מרכיב זהבי בתיק צעיר? שוק ההון 8
ו הגישה של קיוסאקי מול הגישה של הסולידית. אוף טופיק 142
stamEhad Web Scraping - מה הגישה הרגולטורית לזה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 15
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
4 הגישה שלי להשקעה תמות נפשי עם כולם שוק ההון 33
yossik הזהות הישראלית שאימצה את "הגישה הקורבנית" או "קורבן נולד" אוף טופיק 19
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 8
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162

נושאים דומים

Back
למעלה