קודם כל הוא לא מעודד פזרנות או בזבוז חסר אבחנה של ההון האישי.
לגבי הילדים, פרקינס טוען שכדאי לתת לילדים חלק מהירושה כבר בחיים, כשהם בני 26-35 לערך, ולא לחכות עד המוות. בגיל הזה הם יכולים להשתמש בכסף בצורה המשמעותית ביותר - לקנות בית ראשון, להתחיל עסק, לטייל, או לעשות בחירות קריירה מבוססות תשוקה ולא רק צורך או מתוך אילוץ כלכלי.
ההגיון מאחורי זה הוא שבני 30 יכולים להשתמש בכסף כדי לשנות מסלול חיים או לקחת סיכונים חיוביים. דבר שהוא פחות רלוונטי לאחר מות המוריש, כשמעשית ה"הילדים" יהיו כבר בגילאי 60+. בנוסף, בעיני פרקינס נתינת מתנות בחיים מאפשרת לראות איך הילדים נהנים מהמתנה ולהשתתף בשמחה שלהם.
בנוסף, פרקינס גם מדגיש שכדאי להשקיע בחוויות עם הילדים כשהם עדיין צעירים - נסיעות משפחתיות, פעילויות משותפות, זיכרונות שייצרו ערך לכל החיים ויעצבו את האישיות של הילדים. הזמן הזה לא יחזור, ובמקום לחסוך הכל "ליום גשום", כדאי ליצור את הזיכרונות האלה עכשיו.
עם התובנות הללו אני מסכימה לגמרי, וכך אנחנו גם פועלים (ומתכננים).
אבל גם פה יש גבולות, וחשוב לשים לב שלא הולכים רחוק מדי לרמה שבסופו של דבר תפגע בילד (בהתקדמות האישית שלו, בהסתמכות על עצמו ולא על הכסף של אבא/אמא וכו׳).
בכל מקרה, בשביל לתת סכומים משמעותיים (נניח עזרה בהון לדירה) צריכים לצבור סכומים משמעותיים, במיוחד אם התכנון הוא לתת את זה בגיל שבו הילדים עדיין צעירים (סביב 30) אז ההורים דווקא צריכים לחסוך יותר, לא פחות…
באופן כללי, אני ממש ממש לא בגישת die with zero.
הפילוסופיה של ההתנהלות שלנו - מצד אחד רצון לחסוך מספיק כסף לפרישה והתנהלות זהירה לגבי בזבוז הכספים הפנסיונים והמשיכה בפרישה (נניח תכנון לפי משיכה של מקדם 400 ולא 300), ומצד שני, כן לעזור לילדים בגיל צעיר, לעבור חוויות משפחתיות ולהוציא על הכאן ועכשיו.
בראיה שלנו התנהלות כזו משרתת מספר היבטים פסיכולוגיים והתנהגותיים שחשובים לנו:
1. ביטחון מלא ושלם שהכסף שלנו יספיק עד סוף ימי חיינו ולא ניפול למעמסה על ילדינו לעת זקנה - היבט פסיכולוגי שחשוב לנו מאוד.
2. במקרה ״הגרוע״ (לכאורה) שבו יישאר הרבה כסף - תהיה ירושה גדולה יותר לילדים. בשלב הזה אני מאמינה שכבר יהיו נכדים שאפשר יהיה לעזור להם, ולכן אני בטוחה שיהיה הרבה טוב שאפשר יהיה לעשות עם הכסף (במיוחד אם הילדים גדלו להיות בוגרים אחראיים). מה גם שאם קודם אותו סכום התפצל ל- 2-4 ילדים. עכשיו כנראה יהיו הרבה יותר אנשים שיוכלו להנות ממנו (נניח 2-4 נכדים לכל ילד). ולכן גם סכום מאוד גדול לא יהיה ״מוגזם״ ברמה כזו שאם הייתי רואה את זה הייתי אומרת לעצמי שהייתי צריכה ״להתאמץ״ לבזבז יותר.
3. לזכור שגם אנחנו קיימים ולחיות את החיים של הכאן ועכשיו ברמה שעושה לנו טוב.
בקיצור אני מאמינה בגישת האמצע (עם מקדמי ביטחון - פסיכולוגיים).