• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה אומרים על הגישה של die with zero?

• פותח הנושא פותח הנושא bananabom
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bananabom

משתמש רשום
דירוג
0
הוא טוען שרובנו חוסכים יותר מדי ובסוף מתים עם הרבה כסף וחבל על כל הזמן שהשקענו בעבודה לשווא במקום לעשות מה שאנחנו באמת רוצים לעשות

אני בגישת תמצא מה שאתה אוהב לעשות ואז תרוויח מ2 העולמות. אני לא בגישת 4 שעות עבודה בשבוע שעבודה היא סבל ויש למזער אותה.

לא בכל מקצוע וזה גם לא תמיד מתאים לכל אחד, אבל אני אוהב לעבוד. אני מרגיש שאני תורם, טוב מאד במה שאני עושה ועובד בתחום מעניין שתורם לאנושות ולמזלי משלמים עליו יפה. אני בהייטק. בחלק מהזמן הייתי גם מתנדב שעה-שעתיים בשבוע.
חופשות ארוכות מידי של בטן-גב פחות השאיפה שלי ומתחיל לגרד לי לעשות דברים אחרים מנסיון.

קראתי את הספר ובעיני הכותב (פרקינס) מעלה מספר תובנות חשובות.

קודם כל הוא לא מעודד פזרנות או בזבוז חסר אבחנה של ההון האישי.

לגבי הילדים, פרקינס טוען שכדאי לתת לילדים חלק מהירושה כבר בחיים, כשהם בני 26-35 לערך, ולא לחכות עד המוות. בגיל הזה הם יכולים להשתמש בכסף בצורה המשמעותית ביותר - לקנות בית ראשון, להתחיל עסק, לטייל, או לעשות בחירות קריירה מבוססות תשוקה ולא רק צורך או מתוך אילוץ כלכלי.

ההגיון מאחורי זה הוא שבני 30 יכולים להשתמש בכסף כדי לשנות מסלול חיים או לקחת סיכונים חיוביים. דבר שהוא פחות רלוונטי לאחר מות המוריש, כשמעשית ה"הילדים" יהיו כבר בגילאי 60+. בנוסף, בעיני פרקינס נתינת מתנות בחיים מאפשרת לראות איך הילדים נהנים מהמתנה ולהשתתף בשמחה שלהם.

בנוסף, פרקינס גם מדגיש שכדאי להשקיע בחוויות עם הילדים כשהם עדיין צעירים - נסיעות משפחתיות, פעילויות משותפות, זיכרונות שייצרו ערך לכל החיים ויעצבו את האישיות של הילדים. הזמן הזה לא יחזור, ובמקום לחסוך הכל "ליום גשום", כדאי ליצור את הזיכרונות האלה עכשיו.

הוא צודק.
אבל רוב האנשים מפחדים שייגמר להם הכסף כשהם בחיים, או רוצים להשאיר משהו אחריהם לילדים, אז זה לא כזה רלבנטי...
נגעת בנקודה חשובה שהרבה לא מודעים לה, כל מי שטוען שניתן להחליף פנסיה תקציבית בתיק השקעות לא מבין כי בגלל הפחד שהכסף יגמר אנשים מתים עם תיקי השקעות משמעותיים שאחרי מותם הולך למדינה בצורת מיסים המממנים את זוכי הפנסיות התקציביות. לעומת זאת זוכי הפנסיות התקציביות לא צריכים לדאוג שהכסף יגמר כי גם הפנסיה צמודה למדד וגם יכולים להוציא יותר.

בגלל הפחד שהכסף יגמר אנשים מתים עם תיקי השקעות משמעותיים שאחרי מותם הולך למדינה בצורת מיסים
רק אם אין להם צוואה וגם אין להם יורשים לפי חוק הירושה.

רק אם אין להם צוואה וגם אין להם יורשים לפי חוק הירושה.
גם נכון אבל הכוונה לכולם יוטל מס רווחי הון על כל התיק בבת אחת כתוצאה ממכירה כפויה על הנייר בתאריך הפטירה

גם נכון אבל הכוונה לכולם יוטל מס רווחי הון על כל התיק בבת אחת כתוצאה ממכירה כפויה על הנייר בתאריך הפטירה
למה שתהיה מכירה כפויה? היורשים יכולים למכור מתי שיבחרו.

לגבי הילדים, פרקינס טוען שכדאי לתת לילדים חלק מהירושה כבר בחיים, כשהם בני 26-35 לערך, ולא לחכות עד המוות.
אפשר גם לעזור לנכדים. בצורת מגורים בבית של הסבים ועזרה בשכר לימוד למשל.

אני חושב שכדאי לעודד את הצעירים לרכוש מהר מקצוע טוב עבורם, ולהקים משפחה. תמיכה מהמשפחה יכולה לסייע בכך.

למה שתהיה מכירה כפויה? היורשים יכולים למכור מתי שיבחרו.
המכירה היא בכאילו בגלל רשויות המס לצורך חישוב מס רווחי הון לתשלום מהיורשים. המס יכול לצאת אחוז גדול מהתיק. אם היורשים יכולים לשלם את המס מכיסם אז התיק יועבר בשלמותו.

המכירה היא בכאילו בגלל רשויות המס לצורך חישוב מס רווחי הון לתשלום מהיורשים. המס יכול לצאת אחוז גדול מהתיק. אם היורשים יכולים לשלם את המס מכיסם אז התיק יועבר בשלמותו.
@האזרח הקטן נוהג לדבר בענווה כביכול הוא קטן, אבל הוא מתכוון לומר שמה שכתבת לא נכון. אפשר להעביר את התיק ולא לשלם אגורת מס כל עוד היורש לא מכר.

מוות אינו אירוע מס, הוא בסך הכל מעביר את התיק ליורשים. מפה זה החלטה שלהם מתי למכור - ורק אז יחול אירוע המס, כאשר מחיר הקניה הוא המחיר ביום הקניה המקורי ע"י הנפטר.

לגבי הילדים, פרקינס טוען שכדאי לתת לילדים חלק מהירושה כבר בחיים, כשהם בני 26-35 לערך, ולא לחכות עד המוות. בגיל הזה הם יכולים להשתמש בכסף בצורה המשמעותית ביותר - לקנות בית ראשון, להתחיל עסק, לטייל, או לעשות בחירות קריירה מבוססות תשוקה ולא רק צורך או מתוך אילוץ כלכלי.
ובגלל שפעם אכן אנשים קיבלו את כל הפנסיה שלהם ביום פרישה, הרגישו "עושר מדומה" ונתנו לילדים מתוך תקווה שהילדים יעזרו להם בבוא היום (מה שלא קרה),
הגענו לתיקון של "פנסיה מינימלית" ואי אפשרות למשוך קופת גמל אחרי 15 שנה (כמו פעם)

בנוסף, פרקינס גם מדגיש שכדאי להשקיע בחוויות עם הילדים כשהם עדיין צעירים - נסיעות משפחתיות, פעילויות משותפות, זיכרונות שייצרו ערך לכל החיים ויעצבו את האישיות של הילדים. הזמן הזה לא יחזור, ובמקום לחסוך הכל "ליום גשום", כדאי ליצור את הזיכרונות האלה עכשיו.
נסיעות משפחתיות וכו' לא חייבות לעלות הרבה.
גם נסיעה משותפת לקמפינג, ברכבת, וכו יכולות למלא את החוויות.
גם נסיעה בשני רכבים (הפרדת הילדים לרמה נסבלת של ווליום ואי צפיפות מיותרת ברכב) יכולה לעזור.

נ.ב.
מה האחריות של הכותב כלפי מי שימלא את המלצותיו?

נ.נ.ב.
יש מספיק אנשים חברי עמותת "פ.י.ל" - פחות ירושה לילדים שמטיילים ונהנים "על הירושה של הילדים".
איכשהו חלק שפגשתי אכן מחזיקים תיק השקעות מנופח וזו בדיחה שלהם מול הילדים.

קודם כל הוא לא מעודד פזרנות או בזבוז חסר אבחנה של ההון האישי.

ההגיון מאחורי זה הוא שבני 30 יכולים להשתמש בכסף כדי לשנות מסלול חיים או לקחת סיכונים חיוביים. דבר שהוא פחות רלוונטי לאחר מות המוריש, כשמעשית ה"הילדים" יהיו כבר בגילאי 60+. בנוסף, בעיני פרקינס נתינת מתנות בחיים מאפשרת לראות איך הילדים נהנים מהמתנה ולהשתתף בשמחה שלהם.

עם התובנות הללו אני מסכימה לגמרי, וכך אנחנו גם פועלים (ומתכננים).
אבל גם פה יש גבולות, וחשוב לשים לב שלא הולכים רחוק מדי לרמה שבסופו של דבר תפגע בילד (בהתקדמות האישית שלו, בהסתמכות על עצמו ולא על הכסף של אבא/אמא וכו׳).

בכל מקרה, בשביל לתת סכומים משמעותיים (נניח עזרה בהון לדירה) צריכים לצבור סכומים משמעותיים, במיוחד אם התכנון הוא לתת את זה בגיל שבו הילדים עדיין צעירים (סביב 30) אז ההורים דווקא צריכים לחסוך יותר, לא פחות…

באופן כללי, אני ממש ממש לא בגישת die with zero.

הפילוסופיה של ההתנהלות שלנו - מצד אחד רצון לחסוך מספיק כסף לפרישה והתנהלות זהירה לגבי בזבוז הכספים הפנסיונים והמשיכה בפרישה (נניח תכנון לפי משיכה של מקדם 400 ולא 300), ומצד שני, כן לעזור לילדים בגיל צעיר, לעבור חוויות משפחתיות ולהוציא על הכאן ועכשיו.
בראיה שלנו התנהלות כזו משרתת מספר היבטים פסיכולוגיים והתנהגותיים שחשובים לנו:
1. ביטחון מלא ושלם שהכסף שלנו יספיק עד סוף ימי חיינו ולא ניפול למעמסה על ילדינו לעת זקנה - היבט פסיכולוגי שחשוב לנו מאוד.
2. במקרה ״הגרוע״ (לכאורה) שבו יישאר הרבה כסף - תהיה ירושה גדולה יותר לילדים. בשלב הזה אני מאמינה שכבר יהיו נכדים שאפשר יהיה לעזור להם, ולכן אני בטוחה שיהיה הרבה טוב שאפשר יהיה לעשות עם הכסף (במיוחד אם הילדים גדלו להיות בוגרים אחראיים). מה גם שאם קודם אותו סכום התפצל ל- 2-4 ילדים. עכשיו כנראה יהיו הרבה יותר אנשים שיוכלו להנות ממנו (נניח 2-4 נכדים לכל ילד). ולכן גם סכום מאוד גדול לא יהיה ״מוגזם״ ברמה כזו שאם הייתי רואה את זה הייתי אומרת לעצמי שהייתי צריכה ״להתאמץ״ לבזבז יותר.
3. לזכור שגם אנחנו קיימים ולחיות את החיים של הכאן ועכשיו ברמה שעושה לנו טוב.

בקיצור אני מאמינה בגישת האמצע (עם מקדמי ביטחון - פסיכולוגיים).

מחיר הקניה הוא המחיר ביום הקניה המקורי ע"י הנפטר.
אפשר להעביר את התיק ולא לשלם אגורת מס כל עוד היורש לא מכר.
שניכם לא טועים. הנקודה שאני מנסה להעביר היא שחסרי פנסיה תקציבית חייבים להחזיק תיק השקעות משמעותי מאוד ולא יוכלו להנות מכולו בחייהם. יורשיהם כאשר ימכרו ישלמו מס על רווחי ההון גם שלהם וגם של הנפטר, מס אשר ישמש לממן את בעלי הפנסיות התקציביות אשר יכולים לבזבז ללא דאגות שהכספים יגמרו לפני מותם.

שניכם לא טועים. הנקודה שאני מנסה להעביר היא שחסרי פנסיה תקציבית חייבים להחזיק תיק השקעות משמעותי מאוד ולא יוכלו להנות מכולו בחייהם. יורשיהם כאשר ימכרו ישלמו מס על רווחי ההון גם שלהם וגם של הנפטר, מס אשר ישמש לממן את בעלי הפנסיות התקציביות אשר יכולים לבזבז ללא דאגות שהכספים יגמרו לפני מותם.
גם קצבה מפנסיה צוברת לא תסתיים כל עוד הפנסיונר חי.
ומה הקשר בין המס לפנסיה התקציבית? המס משלם את כל הוצאות התקציב, כולל חינוך, תשתיות, בטחון, משטרה ועוד אלף ואחד דברים, ביניהם גם פנסיה תקציבית.

אז אני מבין שאת המחזה המלך ליר הוא לא ראה(או קרא).

נסיעות משפחתיות וכו' לא חייבות לעלות הרבה.
גם נסיעה משותפת לקמפינג, ברכבת, וכו יכולות למלא את החוויות.
גם נסיעה בשני רכבים (הפרדת הילדים לרמה נסבלת של ווליום ואי צפיפות מיותרת ברכב) יכולה לעזור.
לא כתבתי שחוויות משותפות חייבות להיות יקרות. גם כותב הספר לא טוען זאת.

כל אחד יחליט לעצמו מה הוא יכול או לא יכול להרשות לעצמו, לטובת יצירת חוויה משותפת משמעותית. מי שרוצה שיסתפק בהליכה לגינה ציבורית ואכילה של סנדוויצ'ים מלחם אחיד פרוס ושוקולד השחר (סליחה, "ממרח השחר העולה", כי אין בו באמת שוקולד). הרי נסיעה ברכב עולה הרבה כסף, גם עצם החזקה של הרכב מלכתחילה עולה הרבה כסף. נסיעות בתחב"צ גם מהוות בזבוז של כסף. אחר כך לשלם עלות כניסה - בזבוז כסף. קמפינג מחייב קניית ציוד - בזבוז כסף. הילדים - לא עלינו - עוד ירצו שנקנה להם ארקטיקים...

עכשיו ברצינות, קמפינג בנחל דן זה אחלה, אבל קמפינג בצרפת או קמבודיה, יהווה חוויה משפחתית שונה לחלוטין. נסיעה משותפת ברכבת לירושלים זה אחלה, אבל נסיעה ברכבת מטוקיו לאוסקה, לא תהיה בכלל ברת השוואה, עבור הילדים ועבור המשפחה. חשיפה לתרבויות אחרות, שפות, אוכל, פיתוח כישורי הסתגלות בחו"ל ובניית ביטחון עצמי, פרספקטיבה על העולם הרחב. אי אפשר לקבל את כל אלה בנסיעה לפארק הירקון וגם לא למכתש רמון.

נ.ב.
מה האחריות של הכותב כלפי מי שימלא את המלצותיו?
הכותב מדגיש לכל אורך הספר שהוא לא פונה לאנשים שנמצאים בחובות או כאלה שבקושי סוגרים את החודש (אנשים כאלה ממילא לא יקראו את הספר). הוא עצמו מולטי מיליונר שמנהל קרנות גידור. גם את זה הוא אומר. הוא כן מבקש לתת מסגרת מחשבתית חלופית לאנשים שצברו או עתידים לצבור הון מספיק גדול, שיכסה את כל צרכיהם, אבל ממשיכים "על אוטומט" לעשות עוד ועוד כסף. הכותב יוצא נגד האינרציה של לוותר על טיול ארוך עם הילדים או היעדרות של 200 שעות בחודש בעבודה או בעסק, רק כדי להגדיל את הירושה לילדים, כשהם יהיו כבר בני 60+.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באופן כללי, אני ממש ממש לא בגישת die with zero.
קראת את הספר?

עם התובנות הללו אני מסכימה לגמרי, וכך אנחנו גם פועלים (ומתכננים).
לכן הייתי ממליץ לך לקרוא את הספר, ולא להיצמד מביקורות של אנשים שלא קראו ולא מבינים מה הם מבקרים ולמה בדיוק הם מתנגדים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
להשיג - כסף בשקל מה אומרים על קולמקס פרו ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
R איך אומרים "לא" לשוכר פוטנציאלי ? נדל"ן 30
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
S למה אומרים לא לערב את הצבא בפוליטיקה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 71
E יש לי עסק עונתי. בזמן שאין עבודה תמיד עולה לי לשלב בעוד קריירה. מה אומרים? אוף טופיק 5
ר מה אומרים על העסקה? נדל"ן 9
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
O לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית שוק ההון 132
E מתלבט כמה לשים בחתונה ללקוח שלי שמפרגן לי. מה אומרים? אוף טופיק 23
F מה אתם אומרים על הנדסאי בניין ? אוף טופיק 1
ב מה אתם אומרים על זרם חזק, בהנדסת חשמל ? התפתחות אישית 2
N מה אתם אומרים על מכללת רופין ? התפתחות אישית 1
ד מה אתם אומרים על הבינתחומי? בן 22 התפתחות אישית 38
L אומרים שפעילות גופנית (ספורט) מחזקת את מערכת החיסון - איך? אוף טופיק 54
פסיוני איך אומרים טאבו באנגלית נדל"ן 17
מטריושקה תיק השקעות - מה אתם אומרים? שוק ההון 11
מ מה אתם אומרים על השקעה דרך אגודת אשראי שוק ההון 3
ליאת - איפה שיש רצון... מה אתם אומרים על ברירת המחדל של משרד האוצר לפנסיה? צרכנות פיננסית 4
R אז מה אתם אומרים על וורן באפט ב-2016? שוק ההון 121
F שיטה לתשלום על הדירה - מה אתם אומרים? נדל"ן 79
H מה אומרים על השקעה במחסנים?? שוק ההון 29
שוהם מה אתם אומרים על התיק הזה? שוק ההון 11
L אז מה אתם אומרים על שרה וביבי החסכנים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
doc29 תיק ההשקעות (הפאסיבי) שלי - מה אתם אומרים? שוק ההון 29
T מה אתם אומרים על מרכיב זהבי בתיק צעיר? שוק ההון 8
ו הגישה של קיוסאקי מול הגישה של הסולידית. אוף טופיק 142
stamEhad Web Scraping - מה הגישה הרגולטורית לזה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 14
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
4 הגישה שלי להשקעה תמות נפשי עם כולם שוק ההון 33
yossik הזהות הישראלית שאימצה את "הגישה הקורבנית" או "קורבן נולד" אוף טופיק 19
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 161
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה