• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

למה אומרים לא לערב את הצבא בפוליטיקה?

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Shaz

משתמש בכיר
דירוג
3,248
למה מתביישים להגיד שסרבנות שירות זה בסדר?

קשה לי להבין למה לא לגיטימי למשל לחילונים ליברלים לסרב לשרת כל סוג של שירות למדינה

כשהמדינה הולכת לאפלות אותם לרעה בחוק ולאפשר לחרדים ואולי גם סוגים שונים של דתיים לא לשרת בחוק?

או שהמדינה הולכת לכפות חיי דת על אותם חילונים?

אולי אני קיצוני אבל נראה לי סופר לגיטימי לסרב לשרת מדינה ששמה לה למטרה לפגוע לשם הפגיעה ולאפלות לרעה בחוק

ואני אפילו לא מתחיל לדבר על העניין הכלכלי

קשה לי להבין למה לא לגיטימי למשל לחילונים ליברלים לסרב לשרת כל סוג של שירות למדינה

כשהמדינה הולכת לאפלות אותם לרעה בחוק ולאפשר לחרדים ואולי גם סוגים שונים של דתיים לא לשרת בחוק?

או שהמדינה הולכת לכפות חיי דת על אותם חילונים?

אולי אני קיצוני אבל נראה לי סופר לגיטימי לסרב לשרת מדינה ששמה לה למטרה לפגוע לשם הפגיעה ולאפלות לרעה בחוק

ואני אפילו לא מתחיל לדבר על העניין הכלכלי
אני לגמרי איתך, אבל חלק מנזקי תוכנית המהפיכה הם שמעתה ואילך צה"ל יהיה מעורב בכל שינוי חוק משמעותי לדעת אחד הצדדים.
אולי עוד יצא טוב וקיץ 23 יגרום לצבא להפוך למקצועי.

אני לגמרי איתך, אבל חלק מנזקי תוכנית המהפיכה הם שמעתה ואילך צה"ל יהיה מעורב בכל שינוי חוק משמעותי לדעת אחד הצדדים.
אולי עוד יצא טוב וקיץ 23 יגרום לצבא להפוך למקצועי.
אני בעד
בכל מקרה זה לא שהממשלה אי פעם תעשה איזה צעד קיצוני לטובת הציבור החילוני ליברלי

אז מצידי שצהל יהיה מעורב בכל החלטה

אני ממש מבין את ההרגשה שלך (כולנו באותה סירה :(),
אבל כל עוד נשארים במדינה, זה לא חכם לעודד אי שירות.

לאויבים שלנו לא אכפת אם אתה ימני או שמאלני, חרדי או חילוני.

אני ממש מבין את ההרגשה שלך (כולנו באותה סירה :(),
אבל כל עוד נשארים במדינה, זה לא חכם לעודד אי שירות.

לאויבים שלנו לא אכפת אם אתה ימני או שמאלני, חרדי או חילוני.
אני מצטער להגיד לך את זה
אבל דעתי ועוד לא מעט שאני מכיר

שאותו אויב הוא פשוט חסר משמעות
אירן, חיזבאללה, חמאס וכו... הם בעייה שאם יהיה זמן נתעסק איתם מתישהו

כרגע הדבר היחיד שחשוב זה לעצור את מה שהקואליציה מנסים לעשות

וכל פעולה שהיא לא פגיעה פיזית או הסתה חמורה של רצח לגיטימית

אחרי שנעצור את מה שהממשלה מנסה לעשות

יהיה אפשר להתעסק עם הבעיות ההרבה הרבה פחות חמורות כמו איראן

שמעתה ואילך צה"ל יהיה מעורב בכל שינוי חוק משמעותי לדעת אחד הצדדים.
זה ציטוט מדף המסרים. הסרבנות החרדית והדתית קדמו בהרבה להפסקת התנדבות של חילונים.
חרדים כבר מזמן לא תורמים ולא בדיוק מצייתים לחוק (קורונה, אלימות של משמרות צניעות, אישורי בניה, ועוד), והחיילים הדתיים כבר מזמן מעדיפים את פקודת הרב על פני פקודת המפקד.

זה ציטוט מדף המסרים. הסרבנות החרדית והדתית קדמו בהרבה להפסקת התנדבות של חילונים.
חרדים כבר מזמן לא תורמים ולא בדיוק מצייתים לחוק (קורונה, אלימות של משמרות צניעות, אישורי בניה, ועוד), והחיילים הדתיים כבר מזמן מעדיפים את פקודת הרב על פני פקודת המפקד.
ימים יגידו.
אני לא מצטער על הפיצוץ עכשיו. עדיף מאשר עוד 10 שנים.

אני בעד
בכל מקרה זה לא שהממשלה אי פעם תעשה איזה צעד קיצוני לטובת הציבור החילוני ליברלי

אז מצידי שצהל יהיה מעורב בכל החלטה
זה רק יוביל למינוי קצינים שנאמנים לאידאולוגיה של השלטון.

דעתי ועוד לא מעט שאני מכיר

שאותו אויב הוא פשוט חסר משמעות
אירן, חיזבאללה, חמאס וכו... הם בעייה שאם יהיה זמן נתעסק איתם מתישהו
ודעתך מסתמכת על עובדות?
כי לפי מה ששמעתי בתקשורת מפי אנשי ביטחון בכירים, האיום הביטחוני כיום מסוכן לא פחות מתמיד.

בנוסף, אחרי שארגון מתפורר, לוקח יותר זמן לבנות אותו מחדש...
מי אמר לך שהאויבים יישבו בשקט בכל הזמן הזה?

ודעתך מסתמכת על עובדות?
כי לפי מה ששמעתי בתקשורת מפי אנשי ביטחון בכירים, האיום הביטחוני כיום מסוכן לא פחות מתמיד...
אני לא מומחה ולא יודע כלום מעבר למה שמפורסם בתקשורת.
אבל, מאז שאני זוכר את עצמי, האיומים גדולים ומתעצמים וכל הגנרלים מיישרים קו עם הטיעון הזה. בעיקר לקראת דיוני תקציב.

אבל, מאז שאני זוכר את עצמי, האיומים גדולים ומתעצמים וכל הגנרלים מיישרים קו עם הטיעון הזה. בעיקר לקראת דיוני תקציב.
צריך להפריד בין שני הדברים:
יש את הערכת האיום עצמו (לא רואה סיבה לפקפק במידע עצמו),
ויש את מה שהגנרלים חושבים שצריך לעשות בגללו (זה הרבה פעמים מגיע לתוספת כסף ותקנים, בעיקר לבכירים שאינם נמצאים בקו הראשון).

ודעתך מסתמכת על עובדות?
כי לפי מה ששמעתי בתקשורת מפי אנשי ביטחון בכירים, האיום הביטחוני כיום מסוכן לא פחות מתמיד.

בנוסף, אחרי שארגון מתפורר, לוקח יותר זמן לבנות אותו מחדש...
מי אמר לך שהאויבים יישבו בשקט בכל הזמן הזה?

כי נגד איום חיצוני מחר תמיד אפשר לקחת נשק ולהילחם

(אם בהנחה שננצח את ההפיכה) סיוע מארצות הברית יהיה
נשק לטווח של עוד כמה שנים קיים
אז לא יהיו מספיק טייסים זמינים לטווח קצת אז מה? זה איום קיומי?

אז לא יהיה חיר לכיבוש לא יודע מה יו"ש ועזה אז מה?

זה לא איום קיומי

איום קיומי עלי לפחות זה כיבוש מבפנים של גורמים דתיים שרוצים לשנות את ישראל מבפנים לאיראן יהודית וגם גרוע מזה...

איראן זה כמו איזה זבוב מציק מול האיום הפנימי הזה שנבנה פה

זה גם ככה יקרה גם אם לא יעשו דבר בצבא
יכול להיות אבל זה יקבל תאוצה.
אף אחד לא התעניין בועדה למינוי שופטים לפני שהמלך עמד לדין וגפני הבין שהנכד שלו עלול ללבוש מדים. אותו תהליך יקרה בצבא.

75 שנה אנו עומדים בפני איומים מבחוץ.
מאז הגשת כתבי האישום של ביבי נוסף איום חדש ולא פחות מסוכן לדעתי, פירוק מבפנים, זה כבר קרה ואין סיבה שההיסטוריה לא תחזור על עצמה.
בהנחה והקואולוציה הולכת ראש בקיר ולא תנסה להגיע לפשרה, צריך לדעתי לעשות ניהול סיכונים ולהחליט עד כמה שווה להקריב את בטחון המדינה ולכמה זמן(סיכון א) כדי למנוע פירוק מבפנים(סיכון ב).
אני חושב שכן יש להקריב חלק מסוים מבטחון המדינה אם מובטח לי שאני מנטרל את סיכון ב שציינתי לתמיד.
לא חושב שסרבנות(למרות שמה שקורה עכשיו זו לא סרבנות) היא קללה.

לא יודע מי עוד שולח ילדים לצבא. אבל בשבילכם.

״ השר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ', שהלכה למעשה קיבל לידיו את השליטה בשטחים הכבושים, עדכן בשבוע שעבר את חברי ועדת החוץ והביטחון בתוכנית המתגבשת שתאפשר לישראל להרוס בנייה של פלסטינים גם בשטחי A ו־B. סמוטריץ' הסביר שהמבנים שייהרסו נוגדים את "הביטחון הלאומי" של ישראל. הערך המרכזי שצריך להנחות את אכיפת הבנייה בגדה אינו שלטון החוק, הסביר השר, אלא "שמירת האינטרסים הלאומיים, המדיניים והביטחוניים של ישראל במרחב" ("הארץ", 19.7).״

כלומר, השר הנכבד יוכל למשל להחליט להרוס את בנין הממשל הפלסטיני בראמאלה, כי זה נוגד את הבטחון הלאומי, וישלח את הצבא , כלומר הילדים שלכם, לעשות את זה. תהנו.

אני מנצל את האנונימיות היחסית כדי לכתוב פוסט אישי.
אצלי השאלה אם "לשלוח את הילדים לצבא" (במרכאות, כי בגיל 18, ההורה הוא רק אחד המשפיעים), היא לא שאלה עקרונית - פוליטית, אלא אקטואלית.
הייתי חייל קרבי, לא מהמוצלחים, לא אהבתי את השירות, אבל מעולם לא חשבתי במהלכו או אחרי כן, שעשיתי טעות שהתגייסתי, והלכתי לאן שהצבא שלח אותי (כולל הגנה על מתנחלים הזויים במאחזים בגבעות בשומרון ובהתנחלויות מבודדות בעזה). לכן גם החינוך שקיבלו ילדיי הוא שצבא הוא חלק מהמסלול ולא בחירה.
לשמחתי, אף אחד מילדיי לא אמור להתגייס בחודשים הקרובים. לא יודע מה הייתי אומר להם אם כן, ומתלבט האם נכון לשנות דיסקט לקראת מועד הגיוס שלהם בעתיד הרחוק יותר.

אני מנצל את האנונימיות היחסית כדי לכתוב פוסט אישי.
אצלי השאלה אם "לשלוח את הילדים לצבא" (במרכאות, כי בגיל 18, ההורה הוא רק אחד המשפיעים), היא לא שאלה עקרונית - פוליטית, אלא אקטואלית.
הייתי חייל קרבי, לא מהמוצלחים, לא אהבתי את השירות, אבל מעולם לא חשבתי במהלכו או אחרי כן, שעשיתי טעות שהתגייסתי, והלכתי לאן שהצבא שלח אותי (כולל הגנה על מתנחלים הזויים במאחזים בגבעות בשומרון ובהתנחלויות מבודדות בעזה). לכן גם החינוך שקיבלו ילדיי הוא שצבא הוא חלק מהמסלול ולא בחירה.
לשמחתי, אף אחד מילדיי לא אמור להתגייס בחודשים הקרובים. לא יודע מה הייתי אומר להם אם כן, ומתלבט האם נכון לשנות דיסקט לקראת מועד הגיוס שלהם בעתיד הרחוק יותר.

אני מאוד מזדהה איתך גם אני חשתי ככה בשירות

אבל היום לי אישית אין בכלל ספק

גיוס ליחידה טכנולוגית שתתרום לעתיד המקצועי של הבן שלי סבבה

גיוס ליחידה קרבית או שכל תפקיד של שריפת חיים ממש לא כי אין עבור מה

מפחדים ממקרים של הפיכה צבאית כמו בניקרגואה/מצרים ומדינות באפריקה. הצבא מאז ומעולם תמיד היה מעורב בפוליטיקה. לעיתים הוא בעד המנהיג (כמו במקרים של רוסיה למשל) ולעיתים הוא נגד ואז מעיף את המנהיג. הכח בסוף נמצא אצל הצבא והמשטרה והם המחליטים הסופיים אם נקרא לזה כך. החשש הוא כמובן מהפרדת רשויות, אם הצבא בסוף מחליט מה שבא לו אז לא צריך בחירות.

מפחדים ממקרים של הפיכה צבאית כמו בניקרגואה/מצרים ומדינות באפריקה. הצבא מאז ומעולם תמיד היה מעורב בפוליטיקה. לעיתים הוא בעד המנהיג (כמו במקרים של רוסיה למשל) ולעיתים הוא נגד ואז מעיף את המנהיג. הכח בסוף נמצא אצל הצבא והמשטרה והם המחליטים הסופיים אם נקרא לזה כך. החשש הוא כמובן מהפרדת רשויות, אם הצבא בסוף מחליט מה שבא לו אז לא צריך בחירות.

אף אחד לא אמר לצבא להשתלט על הפרלמנט

אין אבל סיבה שאדם ישרת בצבא של מדינה שמשנה את עצמה כנגד חייו

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 13
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
O לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית שוק ההון 118
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 14
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 50
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 271
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5
A למה יש הבדל בעלויות בין סנופי אינבסקו לסנופי איישרס? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 2
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין השקעות אלטרנטיביות 200
F למה בישראל מניות נסחרות באגורות? שוק ההון 4
א תעודות סל ישראליות עוקבות SP500 בפער ענק מהSPY , למה ? שוק ההון 12
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
C למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
F יועץ משכנתאות, כן/לא למה? נדל"ן 77
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 32
K למה מתכוונים כשאומרים קרן מחקה שוק ההון 1
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G למה להמשיך להחזיק קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
S מה לספר בראיון העבודה העניין למה עזבתי את מקום העבודה האחרון אוף טופיק 28
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
חתול לילה למה הקרן המחקה שלי לא נותנת את תשואת המדד? שוק ההון 209
S שוקולד מריר - למה מנוטרל מטח?! שוק ההון 5
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
M תשואה על אגח ממשלתי צמוד אמריקאי גבוהה ממקבילו הישראלי, למה? שוק ההון 8
R למה לא בגדולות שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה