• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ילד ללא חתונה

מצב
הנושא נעול.
@Lucy ההשוואה שלך בין שירה איסקוב לדיאנה רז חוטאת למציאות. אביעד גילה סימני אלימות מוקדמים, קנאות אובססיבית, הערות על לבוש, שתלטנות וכיוצ״ב. הכל היה שם. במקרה של דיאנה אמיר היה בעל נורמטיבי לחלוטין, מסור ודואג שברגע אחד של איבוד עשתונות החריב עולמות. בנוסף לכך ובניגוד לשירה דיאנה היתה קואוצ׳רית לזוגיות ויש סרטונים שלה על זיהוי מוקדם של סימני אלימות שזה אבסורד של ממש.
בינינו, כמה מרתיח אותך שבית המשפט עוד התחשב ב״מוניטין״ של אביעד לאחר ניסיון הרצח והגן עליו בצו איסור פרסום? או שהוא המשיך לסרב לתת לשירה גט ולהחזיק אותה עגונה? או להיאבק על זכויותיו במשמורת על הילד ובממון המשותף? איך בכלל יש זכות כלשהי לחלאת אדם שכזו אחרי ניסיון רצח כל כך אכזרי?
אז מרתיח באותה מידה המצב שבית משפט יכול לחייב גבר לגדל ילד שלא שלו מבגידה של אשתו. לא די בעגמת הנפש והפגיעה המוראלית כשיגלה שהמלאך הקטן שהוא מחבק ומנשק כשלו הינו פרי זרעו של גבר אחר אלא עוד שודדים את רכושו בחסות החוק. הכי קרוב להרצחת וגם ירשת רק בלי ההמתה.
@BobbG נתן אנלוגיה מדהימה בדיוקה לעניין ואת מתפתלת עם השוואות לא רלוונטיות של אנשים בוגרים עם ילדים ממערכות יחסים קודמות שנכנסים לזוגיות ביודעין.
אולי יש גברים שבשבילם להיאנס כך ע״י המערכת מרגיש כמו רצח? שמעדיפים למות מאשר לקום לעבודה כדי לפרנס אישה שבגדה וילד של מאהב? תדמייני את אחיך או ידיד קרוב שלך צונח למיטתו מותש מיום עבודה ארוך בזמן שגרושתו, המאהב וילדם המשותף יושבים לארוחה טובה המשולמת על ידו. איך המצב הזה נראה תקין למישהו? האם זה פחות אבסורדי מאשר לתת זכויות על ילדים למי שרצח את אמם?

@Lucy ההשוואה שלך בין שירה איסקוב לדיאנה רז חוטאת למציאות. אביעד גילה סימני אלימות מוקדמים, קנאות אובססיבית, הערות על לבוש, שתלטנות וכיוצ״ב. הכל היה שם. במקרה של דיאנה אמיר היה בעל נורמטיבי לחלוטין, מסור ודואג שברגע אחד של איבוד עשתונות החריב עולמות. בנוסף לכך ובניגוד לשירה דיאנה היתה קואוצ׳רית לזוגיות ויש סרטונים שלה על זיהוי מוקדם של סימני אלימות שזה אבסורד של ממש.
בינינו, כמה מרתיח אותך שבית המשפט עוד התחשב ב״מוניטין״ של אביעד לאחר ניסיון הרצח והגן עליו בצו איסור פרסום? או שהוא המשיך לסרב לתת לשירה גט ולהחזיק אותה עגונה? או להיאבק על זכויותיו במשמורת על הילד ובממון המשותף? איך בכלל יש זכות כלשהי לחלאת אדם שכזו אחרי ניסיון רצח כל כך אכזרי?
אז מרתיח באותה מידה המצב שבית משפט יכול לחייב גבר לגדל ילד שלא שלו מבגידה של אשתו. לא די בעגמת הנפש והפגיעה המוראלית כשיגלה שהמלאך הקטן שהוא מחבק ומנשק כשלו הינו פרי זרעו של גבר אחר אלא עוד שודדים את רכושו בחסות החוק. הכי קרוב להרצחת וגם ירשת רק בלי ההמתה.
@BobbG נתן אנלוגיה מדהימה בדיוקה לעניין ואת מתפתלת עם השוואות לא רלוונטיות של אנשים בוגרים עם ילדים ממערכות יחסים קודמות שנכנסים לזוגיות ביודעין.
אולי יש גברים שבשבילם להיאנס כך ע״י המערכת מרגיש כמו רצח? שמעדיפים למות מאשר לקום לעבודה כדי לפרנס אישה שבגדה וילד של מאהב? תדמייני את אחיך או ידיד קרוב שלך צונח למיטתו מותש מיום עבודה ארוך בזמן שגרושתו, המאהב וילדם המשותף יושבים לארוחה טובה המשולמת על ידו. איך המצב הזה נראה תקין למישהו? האם זה פחות אבסורדי מאשר לתת זכויות על ילדים למי שרצח את אמם?

מה לעזאזל? באמת, אין לי שום יכולת לתקשר עם אדם שלא רק שחושד כל הזמן שהאישה שהוא בזוגיות איתה מרצונו החופשי בוגדת בו (כשאין שום סימנים במציאות לכך) אלא הוא גם מעדיף להירצח באכזריות על פני לגדל ילד לא שלו. בישראל אם אתם נשואים ושניכם רשומים כיהודים ברגע שהאישה יולדת זה כבר מאוחר מדי, אתה נחשב בתור האב. לכן, אם אתה מאמין שבת זוגך יכולה לבגוד בך ולגרום לך לפרנס (כי כמובן שהיא לא עובדת כי אנחנו בפאקינג שנות החמישים) אותה וגם ילד לא שלך, אל תהיה איתה בזוגיות! למה לעזאזל להיות בזוגיות עם אישה או גבר שלא בוטחים בהם? איך אפשר להבין בכלל מה קורה כאן??

אין קשר להאם האישה עובדת או לא,
בתי המשפט ברוב המוחלט של הפעמים קובעים שעל הגבר לשלם מזונות לאישה
גם אם האישה מרוויחה יותר.

דרך אגב, נזכרתי במשהו חשוב בהקשר הזה. אני יודע שאני עושה פה ״דאבל״, אבל אני חושב שזה מספיק חשוב כדי שזה יהיה בתגובה נפרדת:

אם אתם נשואים במדינת ישראל, כל הצאצאים שיוצאים מגופה נרשמים כילדיך. בין אם הם אכן ילדיך, ובין אם... אתם מבינים. זה בגלל חוקי ההלכה: מדינת ישראל לא מממזרת ילדים. הרשויות פה לא יתנו לך לבצע ולא יקבלו ממך שום בדיקות אבהות באשר הן.
אני לא שופט אם זה טוב או רע, רק מסביר את המצב.
מה שקורה בחו״ל בדרך כלל, זה שיש לגבר 3-12 חודשים לבצע בדיקת אבהות ליתר ביטחון. ובמקרה הגרוע ביותר, האבהות שלו נמחקת כליל והוא לא חייב לכלכל את אותו צאצא.
לא נעים, אבל הסטטיסטיקה עד כה מוחיכה שלפחות 10% מהילדים - בכל חברה אנושית - אביהם הוא לא מי שהם חושבים. כיום, עם כל הכלים האלה כמו 23andme, אנחנו בהחלט רואים שזה המצב. זה עד כדי כך רע, שהחברות האלה נאלצו להקים מדורי תמיכה-נפשית עבור אנשים שגילו שהם לא ילדים של ״אבא״ שלהם.

אבל, בגלל שידועים בציבור הם לא ״נשואים״ כדת משה וישראל, כל הסצינה הזאת יכולה להימנע על ידי בדיקת אבהות פשוטה. אני חושב שכל גבר שיכול, חייב את זה לעצמו. רק ליתר ביטחון.
דרך אגב,חבר שלי היה באותה הסיטואציה ,וכשהם נפרדו הוא פתאום גילה שהיא לא נחשבת יהודיה , ורשומה כנשואה במדינה אחרת.
אני לא זוכר מה היה שם בדיוק אבל זוכר שיש הבדל בין אם מביאים ילד מחוץ לנישואים עם יהודיה /לא.

@גרהם @Lucy אפשר פשוט לקרוא לזה פרנואידיות ובגלל שילד משותף זה עניין רציני או קיצוני אז באופן אישי הייתי מבינה שזה חשש אנושי גם אם אין קשר למציאות. אבל שוב, זה תלוי בעיקר בחוזק והפתיחות שיש בינהם.
בסך הכל כשהתוצאה מגיעה אז במקום להגיד אמרתי לך פשוט רמת האמון עוד יותר תעלה ולא רק בגלל שהתוצאה יצאה בסדר אלא שיש הכלה של הפחדים.
ככה אני רואה את זה לפחות שזוגיות טובה זו הכלה והבנה. במיוחד כשאין להם ביסוס אז אין מה להפגע.
יכול להיות שפרנויה תתבטא אחר כך בטיפול מסור בילד גם.. לכל מטבע יש שני צדדים

@גרהם @Lucy אפשר פשוט לקרוא לזה פרנואידיות ובגלל שילד משותף זה עניין רציני או קיצוני אז באופן אישי הייתי מבינה שזה חשש אנושי גם אם אין קשר למציאות. אבל שוב, זה תלוי בעיקר בחוזק והפתיחות שיש בינהם.
בסך הכל כשהתוצאה מגיעה אז במקום להגיד אמרתי לך פשוט רמת האמון עוד יותר תעלה ולא רק בגלל שהתוצאה יצאה בסדר אלא שיש הכלה של הפחדים.
ככה אני רואה את זה לפחות שזוגיות טובה זו הכלה והבנה. במיוחד כשאין להם ביסוס אז אין מה להפגע.
יכול להיות שפרנויה תתבטא אחר כך בטיפול מסור בילד גם.. לכל מטבע יש שני צדדים

@אנא-אל, יוסי ביקש שנחזור לנושא המקורי, ולמען האמת גם התגובות כאן מפחידות ברמות. לכן אמנע מלהמשיך לדון בנושא הזה.

@אנא-אל, יוסי ביקש שנחזור לנושא המקורי, ולמען האמת גם התגובות כאן מפחידות ברמות. לכן אמנע מלהמשיך לדון בנושא הזה.
לא ראיתי סליחה... אבל מסכימה איתך שבני אדם זה יצור מפחיד מאד

גבר לבן סטרייט דורש סטנדרטים מנשים?! שמישהו יזעיק משטרה! :lol:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O חיסכון לכל ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
ר כיצד להגיש טופס 116א על מנת לקבל 2 נקודות זכות בגין ילד נטול יכולת מיסים 4
N חיסכון לכל ילד מנורה - סיכון מוגבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Odysseus חיסכון לכל ילד - מסלול עולמי (אינפיניטי ואחרים...?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M חסכון לכל ילד להורה עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 23
M חסכון לכל ילד למשוך או להשאיר? צרכנות פיננסית 23
B בעיות חברתיות אצל ילד בן 10 אוף טופיק 107
א חיסכון לכל ילד – קרן כספית או להמתין? שוק ההון 70
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
רולי חסכון לטווח ארוך עבור ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S טופס 101 לשנת מס 2025 - ילד נכה מיסים 3
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
B חישוב הוצאות עתידיות: ילד ראשון ותואר שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
א חסכון לכל ילד- הבהרת מסלולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
P חסכון לכל ילד מיסים 5
The Objectivist יומנו של ילד עם שאיפות יומני מסע אישיים 30
ח חסכון לכל ילד - אזרח אמריקאי חדש שוק ההון 5
Finfree חסכון לכל ילד - איניפיניטי הלכה - הרהור כפירה(ע"ב מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
G חסכון לכל ילד - מה השתנה באינפיניטי הלכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
G חסכון לכל ילד בקופת גמל ואניפלציה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M נולד לי ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
H איך ללמד ילד על שוק ההון? התפתחות אישית 1
tzvikaz השקעה עבור ילד בעל אזרחות אמריקאית שוק ההון 12
ס הסיכון בשליחת ילד לגן ילדים - אל מול המספרים של מקרי ההתעללות בארץ אוף טופיק 26
Y רישום דירה על שם ילד (בגיר) - משמעויות מבחינת מיסים והטבות מיסים 4
Y האם יש מסלול פסיבי או IRA בתוכנית "חסכון לכל ילד"? פוסטים מאיכות נמוכה 65
ק חסכון לכל ילד- אלטושר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
C פתרון ליצירת קשר עם ילד בן שבע בבית צרכנות פיננסית 26
I חסכון לכל ילד שוק ההון 9
J חסכון לכל ילד, ESG ואלטשולר שחם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C חיסכון לכל ילד- טימינג בהחלפת בית השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
איש ירח חיסכון לכל ילד- מנוף להגדלת הצריכה של מעמד הביניים? אוף טופיק 15
S ילד שלנו דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 77
yodo חסכון לכל ילד לאחר גיל 21 שוק ההון 3
B חסכון לכל ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y חסכון לכל ילד במור השקעות(סיכון גבוה) - רק 0.16% תשואה ב2020 שוק ההון 8