• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיסכון לכל ילד – קרן כספית או להמתין?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
148
בחיסכון לכל ילד הצטברו לי ₪6465. אם אחכה עד גיל 21 (עוד כשלוש שנים), יהיו ₪7033.
האם שווה לחכות, או שעדיף לשים בקרן כספית?
התשואה של הקרן הכספית היא 4.5%. לפי חישוב זה יוצא ₪7383.
אם החישובים נכונים והריבית לא תרד, עדיפה הקרן הכספית. מה דעתכם? העניין הוא שיש מיסוי של 25% על הרווח הריאלי. זה כבר קצת יותר בעייתי לחשב, אבל עפ״י חישוב של הבינה המלאכותית, זה יוצא ₪7252.
זה מביא אותנו לפער של כ־₪200. נדמה לי שעדיף לחכות כיוון שהריבית יכולה לרדת.

האם ההפרש של כמה מאות שקלים בטווח של שלוש שנים שווה לך את ההתעסקות?
לפי החישוב שלך, 4 וחצי אחוז שנתי, אני מבין שהחיסכון נמצא במסלול סולידי בסיכון נמוך.

• אהבתי
Reactions: HHH
האם ההפרש של כמה מאות שקלים בטווח של שלוש שנים שווה לך את ההתעסקות?
לפי החישוב שלך, 4 וחצי אחוז שנתי, אני מבין שהחיסכון נמצא במסלול סולידי בסיכון נמוך.
זה במצב של קרן כספית.
אם אשאיר אותו אצלך הביטוח הלאומי, אקבל עוד ₪568 בגיל 21.

בחיסכון לכל ילד הצטברו לי ₪6465. אם אחכה עד גיל 21 (עוד כשלוש שנים), יהיו ₪7033.
אם החישובים נכונים והריבית לא תרד, עדיפה הקרן הכספית. מה דעתכם? העניין הוא שיש מיסוי של 25% על הרווח הריאלי. זה כבר קצת יותר בעייתי לחשב, אבל עפ״י חישוב של הבינה המלאכותית, זה יוצא ₪7252.
איזה מסלול החיסכון לכל ילד?
זה השאלה החשובה.

זה במצב של קרן כספית.
אם אשאיר אותו אצלך הביטוח הלאומי, אקבל עוד ₪568 בגיל 21.
מה תעשה עם הכסף אחרי שתפדה?
אם זה להוצאה מסוימת והסכום חשוב לך, אתה יכול להעביר למסלול כספי, כדי לא לפספס את הבונוס בגיל 21.

אם אתה מעביר אותו לתיק השקעות עצמאי, אז תעביר למסלול שתואם לרמת הסיכון של ההשקעה שאתה מעוניין לקחת.

לא ברור בדיוק מה אתה רוצה.
מה שנצבר - נצבר.
1. אתה יכול להוציא עכשיו ולהשקיע במה שאתה רוצה (החל בכספית, כלה בנאסד"ק ממונף).
2. אתה יכול להשאיר שם, ולבחור באיזה מסלול שאתה רוצה (החל בסיכון נמוך, כלה בסיכון מוגבר).

המעלות של 2 - עוד מענק בגיל 21, דמי ניהול על חשבון המדינה.

זו לא שאלה חשובה כי הסכום כבר הצטבר. לא יהיה יותר (חוץ מהמענק בגיל 21).
לא שאלתי כמה אתה מפקיד.
שאלתי באיזה מסלול (פיקדון בנקאי, סיכון נמוך, סיכון בינוני, סיכון גבוה, הלכה, שריעא.)
זה נשמע שאתה לא יודע שהכסף שלך לא יושב במזומן עכשיו אלא עדיין עובד בלגדול וימשיך כל עוד לא הוצאת אותו
כלומר בטוח שיהיה סכום שונה בסוף הזמן

לא שאלתי כמה אתה מפקיד.
שאלתי באיזה מסלול (פיקדון בנקאי, סיכון נמוך, סיכון בינוני, סיכון גבוה, הלכה, שריעא.)
זה נשמע שאתה לא יודע שהכסף שלך לא יושב במזומן עכשיו אלא עדיין עובד בלגדול וימשיך כל עוד לא הוצאת אותו
כלומר בטוח שיהיה סכום שונה בסוף הזמן
לא יודע באיזה מסלול. כנראה נמוך. ואני לא שמעתי שהוא ממשיך לגדול גם אחרי גיל 18. ידוע לי רק המענק של גיל 21.
וגם לא אמרתי כמה אני מפקיד. אני לא מפקיד כלום ממילא, זה המדינה הפקידה.
הכוונה שאם אני אעביר למסלול בסיכון בינוני או גבוה, הסכום יכול לקטון ואז סתם הפסדתי כסף.
השאלה היא מה שווה יותר – התשואה של הקרן הכספית או המענק. מסלולים וכל השטויות האלה לא רלוונטיים לדיון

נערך לאחרונה ב:
לא ברור בדיוק מה אתה רוצה.
מה שנצבר - נצבר.
1. אתה יכול להוציא עכשיו ולהשקיע במה שאתה רוצה (החל בכספית, כלה בנאסד"ק ממונף).
2. אתה יכול להשאיר שם, ולבחור באיזה מסלול שאתה רוצה (החל בסיכון נמוך, כלה בסיכון מוגבר).

המעלות של 2 - עוד מענק בגיל 21, דמי ניהול על חשבון המדינה.
1. לא רוצה לעשות איתו כלום. רוצה לשים בצד שיהיה לי. לכן קרן כספית.
2. איך?

מה תעשה עם הכסף אחרי שתפדה?
אם זה להוצאה מסוימת והסכום חשוב לך, אתה יכול להעביר למסלול כספי, כדי לא לפספס את הבונוס בגיל 21.

אם אתה מעביר אותו לתיק השקעות עצמאי, אז תעביר למסלול שתואם לרמת הסיכון של ההשקעה שאתה מעוניין לקחת.
לא אעשה איתו כלום.
מסלול כספי? אין דבר כזה.
השאלה מה שווה יותר – התשואה של הקרן הכספית או הבונוס בגיל 21.

1. לא רוצה לעשות איתו כלום. רוצה לשים בצד שיהיה לי. לכן קרן כספית.
2. איך?
מסלול בסיכון נמוך, קיים בכל חברה שבה אתה נמצא.
ישנם כמובן הבדלים בין המסלולים האלו, והם בד"כ מסוכנים טיפ-טיפה יותר מקרן כספית.
אבל בגדול זה מה שאתה צריך.
באיזה חברה נמצא החל"י שלך? (אלטשולר? מגדל?)

לא אעשה איתו כלום.
אדייק את השאלה, מה מטרת הכספים? מה טווח ההשקעה המוערך עבורם?
מסלול כספי? אין דבר כזה.
צודק, הכוונה למסלול סיכון נמוך.

השאלה מה שווה יותר – התשואה של הקרן הכספית או הבונוס בגיל 21.
אין שום דבר קסום בגיל 21. אתה צריך להשקיע לפי טווח ההשקעה המוערך לכספים הללו וסיבולת הסיכון האישית שלך.
זה שהמדינה כופה עליך לקחת את הכסף בגיל 21 הוא לא שיקול. אתה יכול באותו יום להעביר לבית השקעות ולהמשיך להשקיע.
בקיצור, אם אתה לא צריך את הכסף בגיל 21 אין שום סיבה שתשקיע כאילו אתה צריך את הכסף בגיל 21.

מסלול בסיכון נמוך, קיים בכל חברה שבה אתה נמצא.
ישנם כמובן הבדלים בין המסלולים האלו, והם בד"כ מסוכנים טיפ-טיפה יותר מקרן כספית.
אבל בגדול זה מה שאתה צריך.
באיזה חברה נמצא החל"י שלך? (אלטשולר? מגדל?)
אין לי שמץ. נדמה לי אלטשולר. איך בודקים?

הוא לא גדל מהפקדות חיצוניות.
אבל הוא בהחלט יכול לגדול בגלל מה שהוא מושקע בו (בדיוק כמו קרן כספית)
הבנתי. אבל בשלוש שנים זה סיכון גבוה מאוד למניות. ולהשאיר אחרי גיל 21 זה בעייתי כי יתחילו לגבות דמי ניהול

אדייק את השאלה, מה מטרת הכספים? מה טווח ההשקעה המוערך עבורם?

צודק, הכוונה למסלול סיכון נמוך.

אין שום דבר קסום בגיל 21. אתה צריך להשקיע לפי טווח ההשקעה המוערך לכספים הללו וסיבולת הסיכון האישית שלך.
זה שהמדינה כופה עליך לקחת את הכסף בגיל 21 הוא לא שיקול. אתה יכול באותו יום להעביר לבית השקעות ולהמשיך להשקיע.
בקיצור, אם אתה לא צריך את הכסף בגיל 21 אין שום סיבה שתשקיע כאילו אתה צריך את הכסף בגיל 21.
אין מטרה. :)
תראה, אני רוצה ללכת ללמוד בשנה הבאה (כלומר אוקטובר 2026), ואני אצטרך כסף למעון. מצד שני אני אעבוד. אני גם רוצה לקנות לפטופ ללימודים.
מה שכן אני גם אעבוד עד אז, אז אולי באמת אפשר "לסכן" את החיסכון קצת יותר. זה לא ש־₪6000 יצילו אותי.

אז כן, הפיקדון כנראה בסיכון נמוך.

תראה, זה סכום קטן מאוד. בוא נגיד שבשנה וחצי הקרובות אני לא צריך אותם בטוח.
את המשכורת שתהיה לי מהעבודה אני מתכנן להשקיע. הייתי אומר קצת יותר סכומים ודברים ספציפיים, אבל לא נעים לי. בעיקרון יש לי ₪30,000 מושקעים (רובם ב־S&P 500). בקרנות כספיות יש לי ₪7000.

אגב ההעברה לבית ההשקעות בעייתית, לא? אני לא אוכל ישר להעביר לבית ההשקעות אלא קודם יצטרכו למכור את המניות, להעביר לחשבון הבנק, אחר כך אני אצטרך להעביר לחשבון המסחר ורק אז אוכל לקנות שוב.
תאורטית אם עדיין אפשרי להעביר מסלול ואוכל ישר להעביר את המניות לחשבון המסחר, ואללה נראה לי שלשים את הכול בסנופי זה אחלה של פתרון.

אגב ההעברה לבית ההשקעות בעייתית, לא? אני לא אוכל ישר להעביר לבית ההשקעות אלא קודם יצטרכו למכור את המניות, להעביר לחשבון הבנק, אחר כך אני אצטרך להעביר לחשבון המסחר ורק אז אוכל לקנות שוב.
תאורטית אם עדיין אפשרי להעביר מסלול ואוכל ישר להעביר את המניות לחשבון המסחר, ואללה נראה לי שלשים את הכול בסנופי זה אחלה של פתרון.
זה יקח 4 ימי עסקים. אבל זה עדיף על להמשיך לשלם דמי ניהול של קופת גמל להשקעה (מגיל 21 זה עליך).

לא יודע באיזה מסלול. כנראה נמוך. ואני לא שמעתי שהוא ממשיך לגדול גם אחרי גיל 18. ידוע לי רק המענק של גיל 21.
וגם לא אמרתי כמה אני מפקיד. אני לא מפקיד כלום ממילא, זה המדינה הפקידה.
הכוונה שאם אני אעביר למסלול בסיכון בינוני או גבוה, הסכום יכול לקטון ואז סתם הפסדתי כסף.
השאלה היא מה שווה יותר – התשואה של הקרן הכספית או המענק. מסלולים וכל השטויות האלה לא רלוונטיים לדיון
למה אתה מתעקש לא להבין?
אני אסביר מהתחלה איך עובד חיסכון לכל ילד.
1. המדינה פותחת לך סוג של קופת גמל להשקעה שנעולה עד גיל 18
2. המדינה מפקידה כל חודש 50 שקל של 2017 עד גיל 18 וגם מענקים מסוימים (גיל 3, גיל מצוות, גיל 21.)
3. הכסף בינתיים יושב כזכור בקופת גמל ומושקע באג"ח ו/או מניות בהתאם לרמת הסיכון שבה בחרת או נבחרה עבורך.
4. בגיל 18 המדינה מפסיקה להפקיד כסף אבל הכסף ממשיך לשבת בקופג"לה וממשיך להיות מושקע בשוק ההון

לכן מאד משנה באיזה מסלול אתה נמצא. אם אתה במסלול סיכון נמוך, אין שום עניין למכור ולקנות קרן כספית, כי אתה כבר בכמעט אותה רמת סיכון - תשואה.
גם אם אתה בסיכון גבוה או בינוני וחשוב לך קרן כספית, עדיף פשוט להעביר לסיכון נמוך, כי אתה מרוויח דחיית מס.

כלומר לא מומלץ למשוך את הכסף כי תשלם מס על הרווחים עכשיו במקום לשלם מס מאוחר יותר ובינתיים להרוויח כסף גם על הכסף של המס.

הצלחת להבין מה שכתבתי?

זה יקח 4 ימי עסקים. אבל זה עדיף על להמשיך לשלם דמי ניהול של קופת גמל להשקעה (מגיל 21 זה עליך).
דמי ניהול מאד נמוכים יחסית לקופג"לה וצריך לחשב את יתרונות דחיית המס

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N חיסכון לכל ילד מנורה - סיכון מוגבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Odysseus חיסכון לכל ילד - מסלול עולמי (אינפיניטי ואחרים...?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
C חיסכון לכל ילד- טימינג בהחלפת בית השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
איש ירח חיסכון לכל ילד- מנוף להגדלת הצריכה של מעמד הביניים? אוף טופיק 15
Peace חיסכון לכל ילד - עמלות ותשואות שוק ההון 7
D חיסכון לכל ילד מהמדינה האם עדיף סיכון מוגבר? צרכנות פיננסית 14
D חיסכון לכל ילד אחרי גיל 21 שוק ההון 10
aeh ניהול עצמי של כספי "חיסכון לכל ילד" שוק ההון 53
A דוח שנתי - חיסכון לכל ילד צרכנות פיננסית 10
M כמה כסף עשה הילד שלכם השנה? שנה ל''חיסכון לכל ילד'': תשואות של עד 18% שוק ההון 49
L חיסכון לכל ילד שוק ההון 4
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
אחיטוב תכנון פיננסי חיסכון לכל ילד - עוקב MSCI צרכנות פיננסית 111
D.Aristocrats סקר חיסכון לכל ילד - בחירת קופת גמל להשקעה שוק ההון 125
c881 תוכנית חיסכון לכל ילד שוק ההון 420
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
א גמל להשקעה/פוליסות חיסכון שוק ההון 4
hommie חיסכון לילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס חיסכון לאחר השתדרגות משמעותית בשכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
O חיסכון חודשי לטווח קצר שוק ההון 3
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
G השקעה\חיסכון לזמן בינוני שוק ההון 8
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
א מס פדיון (25% ריאלי) בפוליסת חיסכון לפנסיונר עם מס שולי 14% שוק ההון 16
ג חיסכון ארוך טווח עבור זוג סטודנטים מבוגרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O חיסכון במס בתקופת ירידות? שוק ההון 13
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
R פוליסת חיסכון בחברת הכשרה (בסט אינווסט) שוק ההון 10
ש פוליסת חיסכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
H הטבת המס "הנסתרת" לבני 75 ומעלה בפוליסת חיסכון ופיקדונות בנקאיים מיסים 9
ש פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
Y מה קורה ב Finish Line( או באמצע ) מבחינת חיסכון? שוק ההון 1
H חיסכון לילדים במשפחה פזרנית שוק ההון 19
D הפקדת חיסכון בבנק לאומי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Y מסלולי השקעה בפוליסת חיסכון (2) שוק ההון 3
Y הצורך והתועלת בסוכן לפוליסת חיסכון שוק ההון 11
Y הרפורמה בפוליסות חיסכון - מסלולים חדשים שוק ההון 3
E חיסכון עם קצבה חודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
littleSeal חיסכון עבור הורים מזדקנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M חיסכון לילדים או תיק השקעות מרוכז שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה