הק995
משתמש רגיל
- דירוג
- 71
בעבר עשיתי טעויות* והגעתי למסקנה שאני זקוק לייעוץ בתכנון מס. יש לי רו"ח טוב, אבל זאת לא המומחיות שלו.
מי כן מומחה בנושא, כלומר לאיזה סוג אנשים פונים (רו"ח מתמחה? עו"ד מיסוי?) איך מוצאים מישהו שמבין גם בהטבות של ira בלי להגיד "אני לא יועץ פנסיוני" בלי לסייע? האם יש המלצות על אנשים ספציפיים או דברים לעשות/לברר?
מעדיפים בצפון או בשרון, אבל גם במרכז זה בסדר.
--
פרטים-
מי כן מומחה בנושא, כלומר לאיזה סוג אנשים פונים (רו"ח מתמחה? עו"ד מיסוי?) איך מוצאים מישהו שמבין גם בהטבות של ira בלי להגיד "אני לא יועץ פנסיוני" בלי לסייע? האם יש המלצות על אנשים ספציפיים או דברים לעשות/לברר?
מעדיפים בצפון או בשרון, אבל גם במרכז זה בסדר.
--
פרטים-
- חלק מההשקעות הכנסתי בטעות לחברה שבבעלותי ועכשיו יש סכנה של מס חברות פלוס מס דיבידנדים אם אמשוך.
- קופ"ג וקה"ש שלי אשתי "נעולים" ב- IRA סטאטיים, כלומר למרות שלא סולידי בעליל, רכשנו בהכל שתי מניות בלבד למרות שלפי התקנות אמורים לפזר. בתגובה הקפיאו לנו את החשבונות ולא יכולים לקנות או לשנות כלום בלי שקודם נמכור ונתקן את החריגה מההנחיות.
- ההשקעה השתלמה מאוד וגם מתכוונים להמשיך להחזיק במניות לטווח ארוך ככה שעל פניו זאת לא בעיה שהכל קפוא. הבעיה היחידה היא שכספי השתלמות חדשים שנכנסים לשם נשארים בשקלים ממש. זה קטן יחסית לקרן, ובכ"ז חבל. אצלי (שכיר בעל שליטה) פשוט ביטלתי את ההפקדות ל - IRA אבל אצל אשתי זה חבל. כנראה נפתח אצלה קרן נפרדת להשקעת ההפקדות.
- בכל מקרה, רק השטות של להעביר לחברה כבר אמרה לי שכדאי לקבל ייעוץ מקצועי בנושא תכנון מס חוקי