האמת זה מדהים
מתוך כמעט 20 תשובות, יש אולי 2 שעונות על מה ששאלתי
אולי לא הייתי מספיק ברור בשאלה או במטרתה
השאלה היא לא "מה היא התנהלות כלכלית נכונה" באופן כללי
השאלה היא בדיוק 3 הנקודות שרשמתי - כשהכיוון הוא פחות מה ההתנהלות הנכונה התיאורטית, אלא מה היחסים שאתם מכירים בפועל ממה שקורה אצלכם או בסביבה הקרובה שלכם. המטרה יותר להבין את הקשר בין משכורת לרמת החיים שאנשים חושבים שאמורה להיות נגזרת ממנה. באופן סטיריאוטיפי משהו - בחרתי להתמקד ב 3 המדדים האלה, מתוך הנחה שהרבה דברים אחרים שקשורים לכסף נגזרים מהם.
למשל - מישהו שמרוויח 10 ברוטו, בממוצע חושב שצריך לנסוע ברכב שעולה 100 אלף ולחיות בדירה שעולה 1.5 מיליון ש"ח או שכירות של 4000
מישהו שמרוויח 20 ברוטו, בממוצע חושב שצריך לנסוע ברכב שעולה 150 אלף, לחיות בדירה שעולה 2 מיליון ש"ח או שכירות של 5000.
וכך הלאה
יותר מספרים, פחות תיאוריה
על מנת שיהיה מכנה השוואה אחיד - השאלה מתייחסת למשכורת ברוטו בלבד למשק בית, בלי פנסיות קרנות השתלמות תיקי הכנסה פסיביים או מקורות הכנסה אחרים
העלויות מתייחסות לעלות רכישת רכב, עלות רכישת דירה (שווי הדירה, לא המשכנתא החודשית), או עלות השכירות
נכון שזה לא משקף בהכרח את הכל, אבל זה מה שמעניין אותי באופן אישי לפחות לדעת
אני לא חושב שתוכל לקבל כאן את סוג התשובה שאתה מחפש. (אבל בהצלחה
כמתכנת על אתה בטח מכיר את זה - אחרי שלב מסויים, לתוספת בשכר יש תועלת שולית פוחתת על מה שאתה באמת יכול או רוצה להרשות לעצמך. אם מחר בבוקר יכפילו או אפילו ישלשו לי את המשכרות, לא אחשוב שאני צריך לנסוע ברכב יקר יותר או לחיות בבית שעולה יותר.
מצד שני, אם אגלה שיש לי דוד אוליגארך שנפטר והוריש לי 500 מליון דולר - יכול מאוד להיות שאקנה מטוס פרטי, קבוצת כדורגל ואמות ממנת יתר על יאכטה פרטית מוקף בדוגמניות.
מכיר משפחה ששני בני הזוג, ביחד, מרוויחים 20. קונים רכב חדש כל שנתיים וחיים בצפון תל אביב. (כנראה שורפים כספי ירושה)
מכיר משפחה ששני בני הזוג, ביחד, מרוויחים 20. יש להם רכב בן 20~ וחיים בצפון (לא תל אביב) בדירת 3 חדרים. (כנראה חוסכים)
מכיר משפחה ששני בני הזוג, ביחד, מרוויחים 20. גרים בכפר סבא בשכונה חדשה ומקבלים רכב מהעבודה. (כנראה מאוזנים)