• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

יחס לא שיוויוני מצד הורים בפן כלכלי

• פותח הנושא פותח הנושא מיימוני
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מיימוני

משתמש רגיל
דירוג
158
שלום, אני מבקש את עצת חברי הפורום בנושא משפחתי רגיש עם פוטנציאל להיות נפיץ מאוד.

ההורים שלי רכשו לאחותי דירה לאחר שזכתה במחיר למשתכן לפני מספר שנים. הקנייה מומנה באופן מלא על ידי הוריי, אחותי לא הוציאה שקל אחד מכיסה מכיוון שפשוט אין לה. ההבטחה שניתנה לי הייתה שאני אקבל את הדירה שלהם – ביום שאחותי תקבל את המפתח לדירה המוכנה, הם ילכו לעורך דין וירשמו את הדירה על שמי (כמובן ימשיכו להתגורר בה עד לכתם מהעולם בשיבה טובה). אני תמיד ניסיתי לגשש ולומר שלא הוגן בעיניי שאחות אחת מקבלת בהווה דירה (ושקט נפשי מסוים יחד עם זה) ואח אחד צריך לחכות...אתם יודעים למה. אבא שלי תמיד הגיב בזעם עצום ותקף אותי ואת אשתי שאיננו יודעים להעריך ושבעצם אנחנו המרוויחים הגדולים מהכל כי בסופו של דבר נקבל דירה ששוויה גבוה בהרבה מהדירה שקנו לאחותי. קיבלתי והמשכתי הלאה בחיי.

בהתקרב היום שאחותי אמורה הייתה לקבל את הדירה (שבינתיים ערכה נסק מעלה) אבא שלי הודיע לי שהתייעץ עם עורך דין שאמר לו בשום אופן לא להעביר את הדירה על שמי כי מי יודע מה יהיה ואיך דברים יתפתחו בעתיד. העצה של עורך הדין הייתה לערוך צוואה שבה הוא ואימי מורישים את הדירה שלהם לי.

קיבלתי את דבריו, מה אפשר לעשות, הבנתי מהיכן זה מגיע ואנשים מבוגרים מתחילים להיות גם חרדתיים לגבי תקופת הזקנה.

בינתיים היו עניינים רפואיים לא נעימים עם אימי ובכלל לא שאלתי על הנושא מספר חודשים. בינתיים הדירה של אחותי הושכרה (אחותי גרה בעיר אחרת בשכירות) ואין לי מושג מי מקבל את דמי השכירות, האם אבי, אחותי או חלוקה כלשהי ביניהם.

ניסינו שוב להעלות את הנושא מול אבי לפני כשלושה חודשים, הוא עדכן אותנו שאימי לא מוכנה ללכת לחתום על צוואה. לא בגלל התנגדות שלה להורשה, היא פשוט לא במיטבה וכבר חצי דמנטית. לבד הוא לא יכול לחתום על צוואה.

אני לא יודע מה עוד אפשר לעשות? האם יש פתרונות יצירתיים כלשהם לפני שנגרם פיצוץ במשפחה?

מיותר לציין שאני (ובת הזוג) חשים פגועים מאוד מאוד מהיחס הלא שוויוני.

עוד דברים שאולי חשוב לציין:

אחותי גרושה+1 ותמיד נטתה להסתבך כלכלית. הייתה תסבוכת של כמה מאות אלפי ₪ בעבר שאבי כיסה באופן מלא (תשלום החוב +תשלום לעורכי דין).

כשהתחתנו עם בת זוגי, אבי הבטיח שאם נרצה לקנות דירה יש לו סכום צנוע שיעזור לנו (בערך 300-400 אלף ₪). אולם בכל פעם שבאנו עם רעיון לרכוש דירה צנועה הוא אמר שזה לא מתאים מכל מיני סיבות: פעם "אתם עוד לומדים ולא תעמדו במשכנתא", פעם "הדירות ממש יקרות וזו שטות לקנות עכשיו", פעם "מה פתאום לקנות דירה בחיפה, זה חור", פעם "יש מחיר למשתכן ואני לא אתן את הכסף אלא אם כן תזכו במחיר למשתכן". בכל פעם האמנו מחדש עד ש"האסימון נפל" שכנראה הוא מושך אותנו ואין לנו ממש סיבה להבין מדוע. אגב גם אחותי ובעלה לשעבר רצו בזמנו לקנות דירה והוא הוריד אותם מזה בטענה שהם בטח לא יעמדו במשכנתא ויזרקו אותם מהדירה. אבי אדם מאוד מאוד חרדתי (הייתי מוסיף עוד כמה פעמים את המילה מאוד).

ה"הבטחות" של אבי תמיד פשטו ולבשו צורות חדשות: פעם הוא מבטיח סכום כסף לדירה (הסכום המובטח עוד עלה עם השנים), לאחר מכן ההבטחה השתנתה להבטחה להעביר את הדירה שלהם על שמי, לאחר מכן הבטחה לעריכת צוואה, עכשיו אין כלום. הוא אמר לפני שלושה חודשים בערך שהוא יחשוב על פתרון, מאז לא שמענו בנושא דבר.

כל השנים הייתי הבן הטוב, זה שבא לבקר ומביא איתו את הנכדות. גם כשגרנו בחו"ל מספר שנים, ההורים עצמם היו אומרים שרואים אותי ואת המשפחה השיחות וידאו יותר ממה שרואים את אחותי (את הבת שלה כמעט ולא רואים).

אבא שלי אומר שגם אם לא תהיה צוואה הכל יהיה בסדר כי אחותי טובת לב והיא יודעת שאני צריך לקבל את הדירה. אני לחלוטין לא מוכן לקבל את הטיעון הזה, גם אנשים טובי לב לא מוכנים לוותר על כסף כשיש אפשרות, לכולם יש יצר טבעי לדאוג לעצמם ולצאצאים שלהם.

אשמח לתובנות, מעולם לא חשבתי שאעמוד בפוזיציה כזו, אני אדם שבורח ממריבות וסכסוכים, אבל הפגיעה והכאב הם כה גדולים שיהיה ממש קשה פשוט להמשיך הלאה ולראות מה יהיה...

נערך לאחרונה ב:
שני תובנות שלי בנושא:
1. רצוי להבין ולהפנים, הכסף של ההורים שלך לא שייך לך בשום דרך או צורה. אולי בעתיד הם יחליטו להוריש לך אותו אבל זה נתון להחלטתם ורצוי שלא תעשה שום תוכניות לגביו.
2. כסף לא שווה אהבה. כסף אצל רבים יותר מבטא דאגה וחששות לעתיד.

אם אמך חצי דמנטית, לדעתי, יהיה לך קשה להשלים את העברת הבעלות על שמך.
האם אחותך מודעת להבנות שכביכול הגעת אליהן עם ההורים שהדירה שלהם תהיה רק שלך?
בשלב זה הייתי משכנע את אבא שלך, לפחות, לכתוב את הצוואה שלו. כך לפחות 75% מהדירה יהיה רשמית שלך בבוא היום.
יכול להיות שגם האבא צריך להיות מודע ש-25% מהדירה יהיה בבוא היום של האחות ויחשוב עכשיו על מנגנון תיקון משלו לגבי כספים אחרים פנויים.

תוספת עריכה: אם האבא מתנגד למהלכים שלך בשלב זה, יכול להיות שהוא מאמין ש"מגיע" לאחותך קצת יותר מהירושה כי היא מוחלשת יותר. זאת זכותו המלאה ואני ממליץ לך לכבד החלטה כזאת.

מקרה דומה במשפחה שלי, התוצאה היא אח ואחות שלא מדברים ביניהם. אל תבנה על הכסף של ההורים, תעמוד בזכות עצמך. זה כואב , זה מעליב, זה לא הוגן, אבל אין מנוס. אם הורייך חושבים שאחותך "מסכנה" יותר הם יכולים להשאיר לה יותר,ואז לא יהיה לך מה לעשות.

שלום, אני מבקש את עצת חברי הפורום בנושא משפחתי רגיש עם פוטנציאל להיות נפיץ מאוד.
בלי להיכנס לנקודות הספציפיות ולחישובים, בשורה התחתונה מסיבה כזו או אחרת ההורים שלך נותנים לאחותך הטבות שאתה מרגיש (אולי בצדק) שהן על חשבונך.
לגבי מה אתה יכול לעשות:
1. לקבל את זה שהכסף הזה שייך להם כל עוד הם בחיים וזכותם להחליט איך הם מוציאים אותו (ואז להחליט איך אתה רוצה להתייחס אל קרובי המשפחה שלך בהינתן ההחלטות שלהם)
2. לנסות לשנות את דעתם (נשמע שכבר ניסית לעשות את זה כמה פעמים בלי הצלחה, אבל זה לאו דווקא אומר שאין לך טעם להמשיך לנסות) ולהחליט איך אתה רוצה להתייחס אליהם בהינתן התוצאות שתגיע (או לא תגיע) אליהן

לגבי אחותך נשמע שאין ממש מה לעשות, היא כנראה משאבת כספים ולא סביר שההורים שלה יתנו לה או לנכד שלהם לגווע ברעב (או לחיות ברחוב).
אתה יכול לנסות לשכנע אותה לחתום איתך על חוזה כלשהו אבל זה יעלה כסף וגם לא בטוח שיהיה קביל בבית משפט (בגדול יהיה קשה לאכוף הסכמה בין אחים לוותר על משהו שהם עוד לא קיבלו).
אתה יכול לנסות לשכנע את אבא לכתוב צוואה שתיתן לך זכויות על החצי שלו בדירה (למקרה שהוא נפטר לפני אמא שלך).
אתה יכול לנסות לבקש בזמן שהם בחיים תמורה אחרת שקולה (או לפחות להקטין את הפער מבחינת השווי) אבל צריך להיות מוכן לקבל לא (ולהתמודד עם כעס במידה ויהיה להם כזה, בפרט בזמן שאמך חצי דמנטית).

אין ספק שהכסף של הוריי שייך להם והם יכולים לעשות בו כראות עיניהם.
המטרה שלי היא להימנע מקרע איתם ועם אחותי, בהינתן שהמצב הנכחי לא משתנה. העניין שאני פגוע מאוד ויהיה לי מאוד קשה להבליג ולהמשיך הלאה, עם כל הסבלנות והוותרנות שלי, אני עדיין לא מלאך.
לכן אני מנסה להבין אם יש פתרונות יצירתיים כלשהם שיכולים להיות מקובלים על כולם וימנעו נתק שיהיה כואב לכל הצדדים.

כל הסיפור הזה לא משמעותי.
להורים יש את הזכות לעשות עם כספם כרצונם, וכן גם לקנות דירה לביתם או אף לאדם אחר.
להורים זכות להוריש את דירתם ורכושם כרצונם, ורק הצוואה קובעת ולא כל הסכם בעל פה או בכתב שנעשה קודם לכן.
הם יכולים להוריש אפילו לספריה הלאומית.

זה:
המטרה שלי היא להימנע מקרע איתם ועם אחותי, בהינתן שהמצב הנכחי לא משתנה. העניין שאני פגוע מאוד ויהיה לי מאוד קשה להבליג ולהמשיך הלאה, עם כל הסבלנות והוותרנות שלי, אני עדיין לא מלאך.
לכן אני מנסה להבין אם יש פתרונות יצירתיים כלשהם שיכולים להיות מקובלים על כולם וימנעו נתק שיהיה כואב לכל הצדדים.
אומר שבעצם זה:
אין ספק שהכסף של הוריי שייך להם והם יכולים לעשות בו כראות עיניהם
לא מקובל עליך. שנה פאזה והכל יסתדר.

נערך לאחרונה ב:
אין ספק שהכסף של הוריי שייך להם והם יכולים לעשות בו כראות עיניהם.
המטרה שלי היא להימנע מקרע איתם ועם אחותי, בהינתן שהמצב הנכחי לא משתנה
אז תבליג. זה בסה"כ כסף.
הם לא חייבים לך כלום, ואם הם רוצים הם יכולים לתת הכל לאחותך ולא לתת לך דבר.
העניין שאני פגוע מאוד ויהיה לי מאוד קשה להבליג ולהמשיך הלאה
להיפגע זאת בחירה שלך.
אצה יכול לנסות לעבוד על עצמך כדי לא להיפגע מדברים כאלה.

המטרה שלי היא להימנע מקרע איתם ועם אחותי, בהינתן שהמצב הנכחי לא משתנה. העניין שאני פגוע מאוד ויהיה לי מאוד קשה להבליג ולהמשיך הלאה,
אם אתה רוצה להמנע מקרע אז פשוט תתעלה על עצמך ותבליג כי אחרת יהיה קרע בסופו של דבר.

הנחת המוצא שלי היא שדיבורים נוספים לא ממש ישנו את העמדה של הוריך ולכן הדבר היחיד שאתה יכול לשלוט בו בסיטואציה זה על עצמך - עבודה עצמית משמעותית (או עם מטפל) כדי להתגבר על הכעסים ו/ואו העלבון ו/או תחושת האי צדק זה מה שיקדם אותך כרגע לדעתי.

המטרה שלי היא להימנע מקרע איתם ועם אחותי, בהינתן שהמצב הנכחי לא משתנה. העניין שאני פגוע מאוד ויהיה לי מאוד קשה להבליג ולהמשיך הלאה
יש איזה חוק שחייבים להמנע מקרע ?
כמו שזכותם של ההורים להתעלם מבקשותך ולפנק את אחותך, זכותך להפגע וזכותך להפסיק קשרים שרעים לך.
מה טוב יותר לך ולילדך - זה כבר החלטה שלך.

תודה על כל התגובות עד כה. חייב לציין שקשה לי עם גישה של להתעלות ולהבליג, זה בסך הכל כסף, עבוד על עצמך כדי לא להיפגע וכו׳. האמת ששמעתי בחיי מספר סיפורים דומים בואריאציה כזו או אחרת וזה אף פעם לא התסיים שצד אחד מקבל ומבליג והכל שב על מקומו בשלום, זה כמעט תמיד מסתיים בסכסוך, מה לעשות, מעורב כאן המון רגש ומשקעים. עשיתי הרבה חושבים עם עצמי, אם הייתי במצב כלכלי איתן יכול להיות שהייתי מבין יותר את נקודת המבט ההורית ולכן פחות פגוע וכאוב. לצערי זה לא המצב, ואני לא מצליח להבין את הסיבה להעדפה של צאצא אחד על פני האחר. אני חושב על עצמי ואין סיכוי שהייתי נוהג כך עם ילדיי, ההעדפה הזו פשוט לא מסתדרת לי בראש ואולי לכן זה גורם להרבה כאב.

יש איזה חוק שחייבים להמנע מקרע ?
כמו שזכותם של ההורים להתעלם מבקשותך ולפנק את אחותך, זכותך להפגע וזכותך להפסיק קשרים שרעים לך.
מה טוב יותר לך ולילדך - זה כבר החלטה שלך.
אתה צודק, בהינתן שהדברים ממשיכים באותו מסלול, אני לא רואה אפשרות אחרת חוץ מקרע ונתק בינינו לבין ההורים והאחות. זה כואב מאוד מאוד כי כל השנים היינו משפחה מאוחדת.

להיפגע זאת בחירה שלך.
אצה יכול לנסות לעבוד על עצמך כדי לא להיפגע מדברים כאלה.
אני לא מבינה את ההודעות האלו, באמת לא מובן למה הוא מרגיש פגוע? באמת אפשר פשוט להחליט רציונאלית לא להיפגע?

לפות"ש - אני רוצה רגע לשקף לך את הצד של ההורים, כי זה משהו שיכול לקרות לך גם עם ילדיך שלך:
הורים מטבעם רוצים להבטיח שילדיהם מסודרים, ושהם עצמם לא הולכים ליפול עליהם (כלומר, גם הם צריכים להיות מסודרים).
עוד לא נולדה המשפחה שכל ילדיה מוצלחים בכל התחומים, ותמיד יש אחד לפחות שפחות מוצלח מבחינת החשיבה הכלכלית. לפעמים גם אח מחושב יחבור לבן/ת זוג לא מחושבים והתוצאה דומה.
יכול להיות שההורים שלך רגועים לגביך כי הוכחת חשיבה בוגרת ואחראית, ועכשיו הם מרגישים צורך לבנות לאחותך רשת בטחון שתשאיר אותם רגועים.

אבל מה שאתה מספר לגבי ההבטחות הלא מתקיימות כלפיך של אביך, דורש דיון כנה ביניכם לפני שתגיעו לאל חזור.
יש דבר שנקרא יעוץ משפחתי, כמו יעוץ זוגי אבל כולל גם את המשפחה הגרעינית בקונסטלציה כזאת או אחרת (שני ההורים, רק הורה אחד, הורים אחים וכו').
אולי שווה לך להציע לאביך (ולאחותך?) כמה מפגשים כאלה. אפשר לתרץ זאת בהמלצת היועץ הזוגי שלכם (אם יש) ואפשר ללכת בעצמך לטיפול נקודתי עם פסיכולוג כדי לדון על התחושות האלו ולהמשיך ליעוץ משפחתי נקודתי.

אני לא מבינה את ההודעות האלו, באמת לא מובן למה הוא מרגיש פגוע? באמת אפשר פשוט להחליט רציונאלית לא להיפגע?

לפות"ש - אני רוצה רגע לשקף לך את הצד של ההורים, כי זה משהו שיכול לקרות לך גם עם ילדיך שלך:
הורים מטבעם רוצים להבטיח שילדיהם מסודרים, ושהם עצמם לא הולכים ליפול עליהם (כלומר, גם הם צריכים להיות מסודרים).
עוד לא נולדה המשפחה שכל ילדיה מוצלחים בכל התחומים, ותמיד יש אחד לפחות שפחות מוצלח מבחינת החשיבה הכלכלית. לפעמים גם אח מחושב יחבור לבן/ת זוג לא מחושבים והתוצאה דומה.
יכול להיות שההורים שלך רגועים לגביך כי הוכחת חשיבה בוגרת ואחראית, ועכשיו הם מרגישים צורך לבנות לאחותך רשת בטחון שתשאיר אותם רגועים.

אבל מה שאתה מספר לגבי ההבטחות הלא מתקיימות כלפיך של אביך, דורש דיון כנה ביניכם לפני שתגיעו לאל חזור.
יש דבר שנקרא יעוץ משפחתי, כמו יעוץ זוגי אבל כולל גם את המשפחה הגרעינית בקונסטלציה כזאת או אחרת (שני ההורים, רק הורה אחד, הורים אחים וכו').
אולי שווה לך להציע לאביך (ולאחותך?) כמה מפגשים כאלה. אפשר לתרץ זאת בהמלצת היועץ הזוגי שלכם (אם יש) ואפשר ללכת בעצמך לטיפול נקודתי עם פסיכולוג כדי לדון על התחושות האלו ולהמשיך ליעוץ משפחתי נקודתי.
תודה רבה, מאוד אהבתי את הגישה ואת ההצעה.
כדי שכתבתי לעיל, אם היינו יותר ״מסודרים״ כלכלית באמת שהייתי יכול להבין יותר את ההחלטה של אבי (אמא פחות מעורבת). לצערי זה לא המצב, אפשר לומר אפילו שכעת המצב הפוך - אחותי הרבה יותר מסודרת כלכלית.

העניין שאני פגוע מאוד ויהיה לי מאוד קשה להבליג ולהמשיך הלאה
זו הנקודה, אם אתה מרגיש פגוע רגשית וקשה לך להבליג על משהו שלטענתך אתה מבין שהוא לא בשליטתך, הייתי מציע לשקול לפנות לפסיכולוג.

אני לא מבינה את ההודעות האלו
זה בסדר, גם אני לא תמיד מבין את כל ההודעות שלך :-)
באמת לא מובן למה הוא מרגיש פגוע?
מובן לחלוטין למה הוא פגוע.
אף אחד לא אמר שזה לא מובן.
באמת אפשר פשוט להחליט רציונאלית לא להיפגע?
כמובן.
או לפחות לשלוט על כמה נותנים להרגשה הזאת להשפיע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R איך מוצאים פוליסת חיסכון בעלת יחס גבוהה של נכסים לא סחירים? שוק ההון 9
F יחס המספרים המוזר ביותר בשוק ההון פוסטים מאיכות נמוכה 9
S יחס חלוקה- REIT שוק ההון 0
ט יחס רזרבה שוק ההון 22
Sheldon_Cooper יחס בין חשבונות שוק ההון 6
N יחס חוב הון שאלה של מתחילים שוק ההון 8
מ יחס בין גובה השכר להוצאות גדולות צרכנות פיננסית 24
A יחס אינפלציה - ריבית - שוק ההון - נדל"ן שוק ההון 0
יבגני_ל יחס אמביוולנטי לשער שקל/דולר שוק ההון 579
A חשבון סטודנט, יחס תמוה מהבנק, ומעבר בנק? צרכנות פיננסית 55
א האם קיים יחס הפוך בין העשירון בו אתה נמצא לאחוז החיסכון שלך ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 118
A יחס המסחר במניות דואליות שוק ההון 4
Y יחס הפקדות קרן פנסיה - ביטוח מנהלים שוק ההון 11
פשוט יחס שווי שוק שווקים מתפתחים למפותחים שוק ההון 11
adamshalev מדידת יחס מינוף בין ני"ע שוק ההון 23
I להתחיל בקופת גמל ולעבור לקרן פנסיה לפי יחס עמלות הפקדה/צבירה. צרכנות פיננסית 2
N דילמה- תשלום וועד בית לפי שטח הדירה או באופן שיוויוני ושמירה על שלום בית בבניין נדל"ן 25
P תביעת ביטוח מקיף על נזקי שריפה מצד ג' צרכנות פיננסית 4
I כיצד גילום עובד מצד מעסיק? מיסים 10
R מתווך מצד הקונה נדל"ן 7
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
Henchman34 האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 281
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
U קרן פנסיה לא פעילה מצד מעביד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D פיצוי על רשלנות מצד בית השקעות צרכנות פיננסית 2
מ האם בעקבות הקורונה יש שינוי במדיניות המשכנאות מצד הבנקים? נדל"ן 28
always.smile העברות כספיות מצד שלישי לאינטרטקטיב ****** + עמלות המרה שוק ההון 0
ר אג"ח ממשלתי: איך מתייחסים לאירועי מס בשל קבלת ריבית שנתית ("קופון") מצד אחד, ומכירה מצד שני? שוק ההון 8
C המרת הפקדות דולריות מצד שלישי לשקלים צרכנות פיננסית 1
ס האם ההפקדה לקה"ש מוגבלת ב2.5% מצד העובד? צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה