Gari
משתמש רגיל
- דירוג
- 43
היי
אני מנסה להבין את נושא האג"ח מבחינת התזרים השוטף שהוא יכול לייצר.
לא ברור לי איך מחשבים כמה כסף (באחוזים או בסכום) מקבלים בשנה מבחינת הקופונים.
הנה דוגמה לאגרת חוב לצורך השאלה (ורק לצורך השאלה, לא ייעוץ או המלצה מכל סוג שהוא):
שם: ממשלתי שקלי 0537
סוג אגרת: אג"ח מדינה לא צמוד ריבית קבועה
מח"מ: 11.84
תאריך פדיון קרוב: 31/5/2037
ריבית נקובה: 1.50%
תדירות ריבית: שנתי
תשואה שנתית ברוטו: 4.31%
תשואה שנתית נטו: 3.73%
ערך מתואם ברוטו פארי: 100.89
שער: 72.67
השאלה: נגיד שהשקעתי 10,000 ש"ח באגרת בשער הנוכחי.
מה יהיה גובה הריבית\קופון שאני אקבל בפעם האחת הזאת בשנה (באחוזים או בסכום) ולמה? מעניין אותי רק מבחינת תזרים, לא מבחינת צבירות ההון שכוללת גם את הקרן.
ברור לי שהריבית הנקובה מתייחסת לערך הנקוב אבל לא הצלחתי להבין מה הערך הנקוב במקרה הזה. (אני יכול לתת קישור אם צריך או שאפשר לחפש את השם בגוגל ומיד להגיע לשאר הפרטים של האיגרת)
הבנתי שהתשואה השנתית ברוטו\נטו כוללת בתוכה גם את שווי הקרן ואותי כאמור מעניין לדעת רק כמה כסף שאני אקבל כריבית בשנה.
אני מנסה להבין את נושא האג"ח מבחינת התזרים השוטף שהוא יכול לייצר.
לא ברור לי איך מחשבים כמה כסף (באחוזים או בסכום) מקבלים בשנה מבחינת הקופונים.
הנה דוגמה לאגרת חוב לצורך השאלה (ורק לצורך השאלה, לא ייעוץ או המלצה מכל סוג שהוא):
שם: ממשלתי שקלי 0537
סוג אגרת: אג"ח מדינה לא צמוד ריבית קבועה
מח"מ: 11.84
תאריך פדיון קרוב: 31/5/2037
ריבית נקובה: 1.50%
תדירות ריבית: שנתי
תשואה שנתית ברוטו: 4.31%
תשואה שנתית נטו: 3.73%
ערך מתואם ברוטו פארי: 100.89
שער: 72.67
השאלה: נגיד שהשקעתי 10,000 ש"ח באגרת בשער הנוכחי.
מה יהיה גובה הריבית\קופון שאני אקבל בפעם האחת הזאת בשנה (באחוזים או בסכום) ולמה? מעניין אותי רק מבחינת תזרים, לא מבחינת צבירות ההון שכוללת גם את הקרן.
ברור לי שהריבית הנקובה מתייחסת לערך הנקוב אבל לא הצלחתי להבין מה הערך הנקוב במקרה הזה. (אני יכול לתת קישור אם צריך או שאפשר לחפש את השם בגוגל ומיד להגיע לשאר הפרטים של האיגרת)
הבנתי שהתשואה השנתית ברוטו\נטו כוללת בתוכה גם את שווי הקרן ואותי כאמור מעניין לדעת רק כמה כסף שאני אקבל כריבית בשנה.