• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

יחס המספרים המוזר ביותר בשוק ההון

• פותח הנושא פותח הנושא FreeAgent
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

FreeAgent

משתמש רגיל
דירוג
327
יש שתי קרנות שעוקבות אחרי סנופי. אחת קונה את המניות ומשלמת מס דיבידנדים לדוד סם, והשנייה קונה חוזה החלף עם בנק אמריקאי שלא משלם מס, ומקבלת את התשואה ברוטו פחות עלות המימון של החוזה (וטיפה תשואה מהבטחונות). אפשר להסתכל על הגרף של שתי הקרנות ולראות שאין שום הבדל.

הרווח בריבית בין ההשקעה חסרת הסיכון (טי ביל דולרים) לבין ריבית המימון שגלומה בחוזים היא שווה לאחוז הדיבידנדים שסנופי נותן כפול מס הדיבידנדים שדוד סם לוקח. בערך 0.4%

אפשר לראות בגרפים של ריביות שזמינות לסוחר (ריבית המימון של חוזים, הריבית של box spread , וכו') מול גרף הyield curve ויש ביניהם מרווח קבוע. המרווח הזה קיים הרבה זמן ולא השתנה כשהריבית זזה. הוא 0.35%

אתה יכול לקבל את הריבית חסרת הסיכון - פשוט לקנות אגח. אתה יכול להלוות בריבית חסרת הסיכון פלוס 0.35% - במכשירים מסוימים.
[טעות תחביר במקור? לקבל הלוואה ב...]
המספר הזה נשמע שרירותי לגמרי, אבל הוא למעשה נובע משני דברים אחרים - הדיבידנדים של סנופי והמס שמוטל עליהם.

אם אחד מאלה ישתנה דרמטית, שתי הקרנות שהזכרתי ייסטו אחת מהשנייה, אלא אם כן השוק יתקן את הפער מ0.35 לערך ה'נכון'

נערך לאחרונה ב:
יש שתי קרנות שעוקבות אחרי סנופי.
אפשר להסתכל על הגרף של שתי הקרנות ולראות שאין שום הבדל.
אפשר לראות בגרפים של ריביות שזמינות לסוחר (ריבית המימון של חוזים, הריבית של box spread , וכו') מול גרף הyield curve ויש ביניהם מרווח קבוע.
לא הזכרת על אילו קרנות מדובר, וגם לא צירפת גרפים ש"אפשר לראות"...

משום מה זה הזכיר לי את הטענה שכשמרצים משתמשים בביטוי "קל להוכיח", בעצם קשה להוכיח :)

נערך לאחרונה ב:
לא הזכרת על אילו קרנות מדובר, וגם לא צירפת גרפים ש"אפשר לראות"...
הפוסט הוא בפורום 'איכות נמוכה'. אני לא טרחתי עם זה.
אני בטוח שאת שתי הקרנות אתה מכיר. הן מאוד מפורסמות. לא חשבתי שאני מחדש משהו כשאני אומר שהדרכים השונות להשקיע בסנופי מובילות לאותה תוצאה. אחרת כולם היו משתמשים רק באפשרות הטובה יותר

את הגרף של פער הריביות ראיתי בבוגלהדס, נעשה ע"י משתמש אחד. אז הוא לא מקור מהימן. הגדרת מדד הCATR משתמש במרווח מריבית, אבל הוא הרבה יותר נמוך - SOFR overnight + 0.13088%

משום מה זה הזכיר לי את הטענה שכשמרצים משתמשים בביטוי "קל להוכיח", בעצם קשה להוכיח :)
אני לא מבקש ממך להאמין להוכחה שלי, אלא רק להגיב לתוכן אם אתה רוצה. אתה בוחר להגיב למבנה.

אתה מאמין בתיאוריה שאין הזדמנויות ארביטראז' בשוק?

הפוסט הוא בפורום 'איכות נמוכה'. אני לא טרחתי עם זה.
טרחת לכתוב פוסט ארוך ומושקע, חבל שחסרים פרטים ספציפיים.
בעיניי זה מוזר להביא דוגמא בשביל להוכיח טענה, אבל לא לצרף נתונים...

אתה מאמין בתיאוריה שאין הזדמנויות ארביטראז' בשוק?
אני אישית חושב שקיים לפעמים ארביטראז' בשוק, לפחות לזמן מסוים עד שהוא נסגר.
אם הוא קיים באופן קבוע, כנראה שיש לזה סיבה. לפעמים כלכלית ולפעמים אחרת (נוחות וכדומה).

בכל אופן, אני מאמין שלמשקיע הפרטי שאינו עובד בתחום אין שום סיבה לחפש ארביטראז'ים כאלו.
אין לדעתי ROI להשקיע זמן ומחשבה במרדף אחרי אפיקים אזוטריים (ולפעמים מסוכנים) לקבלת תשואה,
כשקיימות אפשרויות פשוטות ובטוחות שמביאות תוצאות טובות מספיק.

טרחת לכתוב פוסט ארוך ומושקע, חבל שחסרים פרטים ספציפיים.
לא שמתי לב שהוא ארוך, והוא בטח שלא מושקע. גם לא נראה שהיה נסיון להשקיע בלקרוא אותו

בעיניי זה מוזר להביא דוגמא בשביל להוכיח טענה, אבל לא לצרף נתונים...

אני אישית חושב שקיים לפעמים ארביטראז' בשוק, לפחות לזמן מסוים עד שהוא נסגר.
נכון, בטווח הארוך לא יהיה ארביטראז' בין ריבית המימון לבין התשואה נטו מס.

אם הוא קיים באופן קבוע, כנראה שיש לזה סיבה. לפעמים כלכלית ולפעמים אחרת (נוחות וכדומה).

בכל אופן, אני מאמין שלמשקיע הפרטי שאינו עובד בתחום אין שום סיבה לחפש ארביטראז'ים כאלו.
אין לדעתי ROI להשקיע זמן ומחשבה במרדף אחרי אפיקים אזוטריים (ולפעמים מסוכנים) לקבלת תשואה,
כשקיימות אפשרויות פשוטות ובטוחות שמביאות תוצאות טובות מספיק.
אני מרגיש שוב שלא נקרא התוכן שכתבתי.
חוסר הארביטראז' הוא הסיבה למרווח הקבוע. אתה יכול לנסות לחפש דוגמאות נגד (כלומר: לחפש הזדמנויות ארביטראז'). ההגיון הבריא אומר שלא תמצא (אלא אם כן אתה בר מזל באופן בלתי רגיל)

אה, אני רואה עכשיו שכתבתי טעות: לא התכוונתי לומר שאתה יכול להלוות למישהו אחר בריבית גבוהה יותר ללא סיכון. התכוונתי שאתה יכול לקבל הלוואה בריבית כזאת, במכשירים מסוימים (כמו חוזה עתידי). כמובן שריבית גבוהה מריבית חסרת הסיכון, כוללת בתוכה סיכון.

לא כל כך קשור, אבל מעניין לחדד את הסיכונים/עלויות ב box spread

ע"פ boxtrades.com הריבית דומה לtreasury yield

אם אתה רוצה משהו כמו אגח שלושה חודשים, אתה תקבל ריבית דומה מאוד - 4.168 באגח, 4.147 בbox - וזה עוד לפני עלויות מסחר. אז אגח נותן יותר תשואה חסרת סיכון לטווח קצר.

בטווח שנתיים, האגח נותן טיפה פחות - 4.7 ובbox יש 4.8. למה הbox יותר מסוכן? הוא לא נזיל באותה מידה - אם אתה רוצה 'לשבור את הפיקדון' באמצע אתה צריך לשלם שוב עלויות מסחר וגם למצוא קונה. האגח לעומת זאת מאוד נזיל וזול לסחור בו.

בטווחים ארוכים יותר הנתונים נראים מוזרים יותר. אני חושב שאין ממש מסחר שם.

אני חושב שלא הבנת את מטרת תת-הפורום הזה.
לפה @הסולידית מעבירה דיונים כסוג של אזהרה. זאת לא הזמנה לפתוח דיונים באיכות נמוכה.
מצטער. אין לי אפשרות למחוק את הפוסט - אולי מודרטור יכול?

לא הזכרת על אילו קרנות מדובר,
הקרנות הן CSPX וI500
אחת פיזית (מחזיקה מניות) צוברת, השנייה סינטטית (קונה חוזים ואגח). לא מצאתי איך לשים קישור להשוואה בגוגל פייננס, אבל הגרף שלהן ממש חופף. (צריך לשים לב להשוות קרן דולרית בדולרית, יש לאותם סימולים קרנות בפאונד).

מכאן ניתן להסיק שריבית המימון בחוזה ההחלף מגלמת בתוכה את המס על הדיבידנדים (אחרת הקרן הסינטטית הייתה עולה או יורדת ביחס לפיזית)

הקרן הסינטטית מרוויחה ריבית מהאגח, ומשלמת ריבית גבוהה יותר בחוזה - הפער הופך אותה לשווה לקרן הפיזית, אז הפער הוא אחוז המס כפול אחוז הדיבידנדים - בערך 0.4%

וגם לא צירפת גרפים ש"אפשר לראות"...
את גרף ה yield curve אפשר למצוא בחיפוש yield curve

את הריביות הזמינות ב box spread אפשר לראות בboxtrades.com

הפער בין הריבית למועד מסוים בbox trade לאגח המקביל דומה ל0.4 מהחישוב הקודם.

שתי השיטות להלוות כסף ולקבל ריבית - להיות counterparty של חוזה החלף, ולתת הלוואה באמצעות box trade - נותנות תשואה דומה. רק בנק גדול יכול לעשות את הראשון. אם השני היה נותן תשואה גבוהה יותר, הבנק היה נכנס לשם מוריד אותה חזרה. אם התשואה בbox trade נמוכה, אף אחד לא יקנה אותה כשיש אג"ח. אז הפער שם יישאר דומה ל0.4

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עתיד מתוק אחת ולתמיד - מה יחס רשות המיסים למט"ח? מיסים 24
מ יחס לא שיוויוני מצד הורים בפן כלכלי אוף טופיק 129
R איך מוצאים פוליסת חיסכון בעלת יחס גבוהה של נכסים לא סחירים? שוק ההון 9
S יחס חלוקה- REIT שוק ההון 0
ט יחס רזרבה שוק ההון 22
Sheldon_Cooper יחס בין חשבונות שוק ההון 6
N יחס חוב הון שאלה של מתחילים שוק ההון 8
מ יחס בין גובה השכר להוצאות גדולות צרכנות פיננסית 24
A יחס אינפלציה - ריבית - שוק ההון - נדל"ן שוק ההון 0
יבגני_ל יחס אמביוולנטי לשער שקל/דולר שוק ההון 579
A חשבון סטודנט, יחס תמוה מהבנק, ומעבר בנק? צרכנות פיננסית 55
א האם קיים יחס הפוך בין העשירון בו אתה נמצא לאחוז החיסכון שלך ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 118
A יחס המסחר במניות דואליות שוק ההון 4
Y יחס הפקדות קרן פנסיה - ביטוח מנהלים שוק ההון 11
פשוט יחס שווי שוק שווקים מתפתחים למפותחים שוק ההון 11
adamshalev מדידת יחס מינוף בין ני"ע שוק ההון 23
I להתחיל בקופת גמל ולעבור לקרן פנסיה לפי יחס עמלות הפקדה/צבירה. צרכנות פיננסית 2
ס הסיכון בשליחת ילד לגן ילדים - אל מול המספרים של מקרי ההתעללות בארץ אוף טופיק 26
H תהיה לגבי המוצר המוזר פקדון מובנה צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה