• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

גובה עמלות בחשבון מסחר

• פותח הנושא פותח הנושא MatewW
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MatewW

משתמש רשום
דירוג
0
שלום וברכה.

אני חדש כאן ולמעשה זוהי הודעתי הראשונה בפורום, אז ברוכים הנמצאים:).

יש לי שאלה של טירונים, אודה לעזרתכם.
עד היום שמתי את המזומנים שלי (כ500k) בקרנות כספיות דרך חשבון הבנק שלי במרכנתיל, ועוד כ180k יש לי בקופגל״ה מחקה סנופי.
לאחרונה התחלתי להכיר את העולם של שוק ההון וההשקעות בניי״ע ואני מעוניין להתחיל לקנות עצמאית במקום לרבוץ על כל כך הרבה מזומנים, ולשלם דמי ניהול לקופגל״ה.
פניתי למרכנתיל וביקשתי הצעת מחיר משופרת שתתחרה בבתי ההשקעות, וקיבלתי (ממש בלי להתמקח בכלל) הצעה כדלהלן:

פטור מלא מעמלות ודמי ניהול פרט ל-
בארץ – 0.1, מינימום 8 שקלים לפעולה.
בארהב 0.1, עם מינימום 5 דולר, ובנוסף עמלת סוכן – סנט למניה, עם מקסימום 7.5, מינימום 3 למניה.

כרגע התכנית שלי זה להיכנס כהשקעה פסיבית עם רוב הסכום שיש לי כיום לקרנות איריות מחקות, [לא החלטתי אם בבת אחת או במיצוע כלשהו (אשמח לדעותיכם המלומדות גם לגבי זה)], ואחר כך מדי חודש לבצע כמה רכישות בודדות (בין 1 ל-3 לדעתי) של 2000-4000 שח סה״כ.

במקביל אני לומד לאיטי את העולם של המסחר האקטיבי ומאמין שאט אט אתחיל לבצע ק/מ של מניות ספציפיות כחלק ממסחר יומי, אך לא בטווח המיידי.

אשמח לדעתכם, חברי הפורום המלומדים.
תודה מראש

זאת הצעה טובה, רק שים לב שכל שנה ינסו לבטל לך את ההטבה ותצטרך להתמקח איתם שוב.
כלומר, הצעה טובה ביחס למחירים בבנקים, או גם ביחס לבתי השקעות?

לגבי מה שקורה אחרי שנה, במידה ואני ארצה לעבור לפלטפורמת מסחר אחרת, מעבר של התיק זו פרוצדורה מורכבת? (אני שואל כדי להבין אם הבנק עכשיו בא לקראתי כדי ״ללכוד״ אותי ואז עוד שנה כשאני כבר מושקע הם יבנו על בעיתיות כזו או אחרת בלהעביר את התיק, ואז המחירים ישתנו ולא תהיה גמישות כזו מצידם כמו שיש כעת..)

אגב, לא הזכירו במילה שהמחיר הזה הוא לשנה בלבד. אם זה נכון, זה מרגיש לי כמו משהו על גבול ההונאה.

כלומר, הצעה טובה ביחס למחירים בבנקים, או גם ביחס לבתי השקעות?
בבית השקעות תקבל אולי 0.07, הפרש שלדעתי הוא כבר שולי לחלוטין.

מעבר של התיק זו פרוצדורה מורכבת?
לא

אגב, לא הזכירו במילה שהמחיר הזה הוא לשנה בלבד.
אני די בטוח שבמסמכים בהם צויינה ההטבה כתוב גם התוקף.

שים לב שקניית מניות ב-3000 ש"ח ("בין 2000 ל-4000ש"ח") עם מינימום של 8 ש"ח יתן לך עמלת קנייה של קצת יותר מ-0.25%.
אם תפצל את הסכום בין 2 מניות כמובן שהעמלה תעלה ל-0.5%.
לכן כדאי להקטין את עמלת המינימום עסקה אם אפשר או לקנות/למכור בבלוקים של יותר מ-7500 ש"ח כדי להשיג באמת את ה-0.1% שהבטיחו לך.

תודה על התגובות, החכמתי.
לגבי ההערה על ההטבה שתבוטל אחרי שנה, פניתי לבחור שנתן לי שירות במרכנתיל טרייד ושאלתי מפורשות. הוא אמר לי שזה מחיר קבוע (כלומר, זו לא הטבה - אלא זו הצעת המחיר שניתנה לי) ושזה שלא אמור להשתנות כל עוד לא יקרה איזשהו שינוי מדיניות של הבנק.
מעניין יהיה לבדוק אם עוד שנה ״לפתע״ יהיה שינוי כזה:roll:

תלוי בבנק. לאומי שינו לי את התנאים אחרי שנה. מזרחי כבר הרבה שנים נותנים לי תנאים טובים יותר משלך (אין עמלת מינימום)

@שלומו אפשר לשאול מה התנאים שלך במזרחי? שוקל לעבור אליהם. תודה

אני סוחר דרך מזרחי רק בישראל. ק/מ 0.1% בלי עמלת מינימום. מקמ 0.05% עם עמלת מינימום של 17 שח. אין עמלות נוספות.
אני פועל באסטרטגיה קנה והחזק אז לא התמקחתי על עמלת קניה ומכירה.
משהו נחמד במזרחי זה כשמוכרים נייר ערך מייד רואים את הכסף בעו"ש. בלאומי זה לוקח עוד יום עסקים. זה לדעתי אחד היתרונות בלסחור דרך הבנק שאפשר להגדיל את העו"ש מיד כשצריך (בתוך יום המסחר).

משהו נחמד במזרחי זה כשמוכרים נייר ערך מייד רואים את הכסף בעו"ש.
השאלה אם סתם רואים טכנית או שהוא באמת זמין כבר לשימוש ובלי ריבית.
אם זה השני זה מאוד מפתיע אותו, כי זה אומר שבפועל הבנק נותן לך הלוואה בחינם (בלי ריבית).
סליקה של ניירות ערך לוקחת לפחות יום עסקים אחד (ולפעמים 2, כתלות בבורסה), זה אומר שאם אתה מוכר נייר היום הבנק יקבל את הכסף רק ביום העסקים הבא. אם הבנק נותן לך את הכסף כבר היום זה על חשבון הבנק (וזה מפתיע, כי בנקים לא אוהבים לחלק כסף בחינם)

כן, זה הפתיע אותי גם. אפשר לקנות ניירות ערך עם הכסף ממכירה מיד אחרי מכירה. גם אפשר לעשות מיד העברה רגילה (הכסף מגיע לנמען ביום הבא). מס הרווח יורד ביום העסקים הבא. אז לא רק שנותנים לך כסף יום לפני גם נותנים לך לפני שמנקים מס.

אפשר לקנות ניירות ערך עם הכסף ממכירה מיד אחרי מכירה
לקנות זה לא חוכמה. זה לדעתי אפשרי בכל הברוקרים.
הרי גם אם הסליקה לוקחת יומיים, זה אותו זמן גם סליקה של קניה וגם של מכירה ככה שאין פה כסף שאתה מקבל בחינם.
גם אפשר לעשות מיד העברה רגילה
השאלה אם אתה משלם ריבית על הזמן בין ההעברה ועד הסליקה בפועל.
גם ב IB למשל אתה יכול לעשות העברה מייד אחרי המכירה (לא רק העברה רגילה אלא גם העברה מיידית). אבל אתה משלם ריבית על הימים עד הסליקה בפועל של המכירה כי זאת בתאכלס הלוואה מהברוקר.
מס הרווח יורד ביום העסקים הבא
הגיוני.
אחרת היית נכנס למינוס ומשלם על זה ריבית :-)
לא רק שנותנים לך כסף יום לפני גם נותנים לך לפני שמנקים מס.
השאלה אם באמת נותנים או שרק מציגים את זה במאזן שלך, כאשר בפועל כל שימוש גורר ריבית (מה שקורה גם בברוקרים אחרים)

לא משלמים ריבית. אני לא ראיתי שום הגבלה מה אפשר לעשות עם הכסף מיד אחרי המכירה של ני"ע. אבל רק שאלתי בעפ בנקאית רגילה שלא הבינה מה מיוחד בזה. להבנתי אפשר למכור נייר ולקבל מיד לעוש ולהוציא את כל הכסף. צריך לשים לב שלמחרת יקחו מס רווח הון (אם יש), ועלולים להכנס למינוס. אולי מישהו אחר במזרחי יכול לספר אם זה ככה גם אצלו.

לגבי הריבית אני בטוח. לגבי מה בדיוק אפשר לעשות מיד עם הכסף אני לא בטוח. אני הצלחתי לעשות העברה רגילה. אני יכול לברר אם אפשר גם העברה מיידית או להוציא מזומן.

לגבי הריבית אני בטוח
אבל זה בדיוק מהות העניין.
ברור שאין להם בעיה להעמיד לרשותך הלוואה על הסכום הזה - רמת הביטחון שהם יקבלו את הכסף מאוד גבוהה.
ועדיין, זה כסף שאין אצלם ולכן אם הם נותנים לך אותו (מעבר לרישום בחשבון) יש פה ריבית שמישהו צריך לשלם - או הבנק או אתה.
וקשה לי להאמין שהבנק מתנדב לשלם את הריבית הזאת בעצמו.

לגבי מה בדיוק אפשר לעשות מיד עם הכסף אני לא בטוח. אני הצלחתי לעשות העברה רגילה. אני יכול לברר אם אפשר גם העברה מיידית או להוציא מזומן.
שוב, זה לא באמת רלוונטי.
את כל מה שאמרת (ויותר) אפשר לעשות בכל ברוקר נורמלי.
השאלה היחידה היא רק מי משלם את הריבית ברגע שיש כזאת (כלומר ברגע שהכסף יוצא מידי הברוקר/בנק לפני שהוא מקבל בפועל את הכסף על המכירה)

וכהערת אגב, בפעם הבאה שאתה עונה למישהו מומלץ לצטט את הכותב כדי שהוא יקבל התראה שמישהו ענה לו.
כשאתה סתם רושם הודעה בלי ציטוט רוב האנשים לא מקבלים התראות ולא ידעו שענית להם או שאלת אותם משהו.

@roneng
לא חייבים לצטט. לפעמים עדיף בלי, למשל כשזו הודעה ישר אחרי ההודעה שמתייחסים אליה. :)

@roneng
לא חייבים לצטט. לפעמים עדיף בלי, למשל כשזו הודעה ישר אחרי ההודעה שמתייחסים אליה. :)
לא מדויק משתי סיבות:
1. עד שמסיימים עריכת תגובה, יש מצב שיגיעו עוד תגובות ואת מאבדים את הקשר בין המענה לתגובה מעל.
2. אפשר לצטט שורה אחת או שתיים ואז המענה ממוקד יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס גובה אחוז הפרמיה השנתית המשולמת עבור כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה כתלות בגיל המבוטח. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 29
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
O גובה סיכון בתיק שוק ההון 16
Gari חישוב גובה הקופון באגרות חוב בריבית קבועה שוק ההון 12
ח גובה שכר להפרשה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש גובה/ערך מניה שוק ההון 13
T ביטוח מבנה על דירה - באיזה גובה ומה לכלול? צרכנות פיננסית 1
מ יחס בין גובה השכר להוצאות גדולות צרכנות פיננסית 24
S לאיזה גובה קצבה לכוון ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 65
Sander מתחיל שרוצה ללמוד: יש הפרש בין גובה מס שציפיתי למה שקרה כשמכרתי שוק ההון 13
Sander מתחיל שרוצה ללמוד: יש הפרש בין גובה מס שציפיתי למה שקרה כשמכרתי שוק ההון 0
M גובה כיסוי מומלץ לביטוח צד ג' דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
O עצמאי ללא חבות מס - גובה הפקדה לקופת גמל שוק ההון 5
S גובה הקצבה בקופת גמל להשקעה צרכנות פיננסית 3
A איפה אני יכול לראות את דמי הניהול שהקרן גובה? שוק ההון 8
S מה הקשר בין גובה הריבית ל s&p 500? שוק ההון 4
Z עד איזה גובה צפוי להיות הפטור לפנסיה מקיפה בעוד כ25 שנה? שוק ההון 2
מ מידע סותר בתב"ע פארק הים לגבי מקסימום גובה מלונות נדל"ן 6
ד גובה מס הכנסה וקבלת פנסיה צרכנות פיננסית 10
O העברת דולרים בארץ - מה גובה העמלה? צרכנות פיננסית 2
Y קרן השתלמות לעצמאים +שׁכיר - מה גובה המס ? צרכנות פיננסית 4
ל מיסוי על משיכת פיצויים עד גובה הפטור עם רווחים נלווים מיסים 12
H בחירת גובה כיסוי ביטוחי למקרה מוות צרכנות פיננסית 3
I שאלת הדיוט על גובה החסכון לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 38
G הגדלה כפויה של גובה ההפרשות לפנסיה לשכירים צרכנות פיננסית 43
L גובה מס רווח הון בעת מכירה אג"ח ממשלתי ישראלי הנסחר בחו"ל שוק ההון 3
H פנסיה לעובד שמקבל עמלות מיסים 3
N קיזוז עמלות בברוקר זר מיסים 13
ש עמלות גלויות ונסתרות בייעוץ בנקאות אישי שוק ההון 8
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
T עמלות קנייה/מכירה בקרן אירית שקלית או דולרית וחשיבות של זה שוק ההון 8
נ עמלות בחשבון ibi מעל 1.5 מיליון ש"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
R עמלות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
E עמלות המרה צרכנות פיננסית 0
F עמלות בבנק לעומת בית השקעות שוק ההון 3
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
T קניה בחו"ל בלי עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 1
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
A הפחתת עמלות העברת מטח לבנק\מבנק במכירת RSU ו ESPP שוק ההון 8
F 1325 - כיצד לדווח על עמלות קנייה/מכירה? מיסים 3
E קיזוז עמלות rsu מיסים 28
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
א עמלות אפסיות בקרנות מחקות כשרות שוק ההון 1
ח הוזלת עמלות קנייה בישראל צרכנות פיננסית 4
A חשבון בנק ללא עמלות עוש ודמי כרטיס צרכנות פיננסית 5
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9

נושאים דומים

Back