Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
אין לי הרבה נסיון בניתוח חברות אבל בסביבת הריבית הנוכחית זה מאד נפוץ ולא בהכרח מעיד על בעיה
תזכור שבהנחת שוק יעיל שווי החברה מחושב בהפחתת החוב כלומר לולאהחוב היה לה ווי כפול (כמעט)
אני מרשה לעצמי לומר זאת כי לאפל למשל, חברה יצרנית מבוססת וגדולה, יש יחס כנ"ל 1.16
מה היית מציעה לבדוק בשלב הבא אחרי שאני מבין שהחברה כנראה ממונפת מאוד?
שואל כי המניה מענינת בהיבט דיבידנד. (גם עיקבי גם גבוה גם מניה לא יקרה.)
השאלה אם צריך לחשוד ביחס מינוף כזה ומה הדבר הבא שהיית בודקת שמבינים שהחברה מאוד ממנופת?
תודה על התשובה הקודמת בכל מקרה.
לא ברור לי מדוע אתה חושב שהיא ממונפת מאוד. תסתכל קצת השוואתי על חברות אחרות דומות.
הדבר הבא שאתה צריך לעשות זה להבין את תזרים המזומנים של החברה ולהשתכנע ביציבות ההכנסות שלה, להבין את הסיכונים שיכולים לגרום לה להפסיק לחלק לך דיבידנד ולהשתכנע שסביר שהחברה תישאר רווחית ברמה שתצדיק השקעה בטווח הבינוני. לי הבנה מספיק מעמיקה ב AT&T בשביל זה. מה שנגיש לך כנראה זה מדדי ערך, מכפילים למינהם וכן פיזור כי זה מאוד נדרש בהנחה ואתה לא מצליח לרדת ממש לעומקם של דברים, וגם אז זה לא מזיק כי בכל זאת יש תרחישים שלא ניתן לצפות אותם מראש.
אהה וכמו ש @אורי ג. אומר, מאוד מומלץ ללמוד חשבונאות ברמה שתאפשר לך להבין את הדוחות הכספיים של החברה שאתה משקיע בה. במינימום שבמינימום תדאג שאתה מכיר את כל המושגים שהיא מדווחת עליהם במאזן.
אני מתחום הכספים ולפי שאלתך הייתי מציע שתקרא עוד הרבה מאוד על ניתוח דוחות כספיים אם אתה מתכוון להשקיע במניות ספציפיות בהתבסס בין היתר על הניתוח. תתחיל בהבנה הבסיסית שנכסים=התחייבויות+הון, כלומר הלוואה (התחייבות) פלוס נכסים לא יגיע ל100% של "שווי החברה" אלא נכסים פחות התחייבויות שווה הון החברה. מה גם ששווי המאזני של החברה כנראה לא שווה לשווי השוק של החברה.