ביולוג ירושלמי
משתמש בכיר
- דירוג
- 4,363
חתול, אולי זה מה שהוא כתב שחור על גבי קנבאס, אבל לפי מיטב קליטתי - זה לא מה שהוא התכוון אליו כל כך...אין קשר בין תשואות עבר לעתיד. ראה למשל פה
הוא התכוון שצורת ההשקעה בעבר, זאת הפאסיבית מחקת המדדים שעבדה לאחרים, ושנתנה את התשואה של השוק דרך המדד, צורת ההשקעה הזו שרוב המשקיעים הפאסיביים העצלנים נוקטים בה (לקנות את המדד הרחב מבלי להפעיל שיקולי דעת מיותרים) - זו צורת ההשקעה שכנראה תעבוד גם בעתיד.
ואתה לא יכול לסתור את העובדה הזו אפילו שאתה חתול של הלילה.
אל תנסה בכלל. הטלפיים שלך לא יעבדו פה.
הוא אומר - מה שעבד בעבר יעבוד גם בעתיד, ובגלל שאתה יודע שכשתקום בבוקר משחת השיניים תהיה ליד הכיור כי בעבר היא תמיד הייתה ליד הכיור, אתה יכול לסמוך עליה גם מחר בבוקר שהיא תהיה ליד הכיור ולא במקרר - אז מה שהיה הוא מה שיהיה.
הוא רק [כנראה?] לא יודע שאף אחד לא מבטיח שהשקעה פסיבית מחקת מדדים לא בטוח שתעבוד בעתיד (וככל שהשוק מתכנס יותר למדדים - ככה היא עובדת פחות ופחות), וגם כמה זה עתיד ומאיזו תקופה לאיזו תקופה העתיד הזה.
אגב, אני בצד שלו ואומר בביטחון מוחלט שהשקעה מחקת מדדים תעבוד בזנט תמיד, בכל תקופה, בכל סכום, לכל אדם, בכל בורסה, בכל גיל, בכל מדינה, בכל מדד, לא משנה המדד, לא משנה שער המטבע, לא משנים דמי הניהול.
זה עובד ואתם לא תצליחו לשכנע אותי אחרת!!!!!!!!!!!!!!!
טוב, הצלחתם. השתכנעתי אחרת.
אני חוזר בי.
1. לא. זה לא כל ההגיון.הגיוני מאוד להתבסס על העבר כדי לשקול איפה להשקיע. זה כל ההיגיון בהשקעות פסיביות לטווח ארוך. אם זה באמת היה כל כך ״לא צפוי״, אף אחד לא היה משקיע. אבל העבר כבר הראה לנו שהמדדים עולים ועולים.
אנחנו כל הזמן מתבססים על העבר. כשאתה מפעיל את הרכב שלך, אתה בכל פעם חושש שהמנוע יתפוצץ? לא כיוון שניסיון העבר שלך לימד אותך אחרת.
2. העבר הראה לנו גם שהמדדים יורדים ויורדים.
3. אנחנו לא כל הזמן מתבססים על העבר. בגלל זה אנחנו יצורים אינטיליגנטיים ויודעים לצפות פני עתיד (אני למשל צופה שאמות בעתיד, וזה לא מבוסס על ניסיון העבר!).
4. אני אגב ממש לא אינטיליגנט ואימא שלי קוראת לי חמור גרם בלי להתבייש.
4. כשאני מתניע בכל פעם מחדש את הרכב שלי, אני בהחלט שמח בכל פעם מחדש (לא צוחק) לדעת שהוא מתניע, נוסע, עובד כהלכה, פועל כשורה ובשבילי זה קסם שמכונה כל כך מורכבת עם כל כך הרבה חלקים וכל כך הרבה כשלים פוטנציאלים מביאה אותי בכל פעם מחדש למחוז חפצי בבטחה ובמהירות (אני מעולם לא לקחתי את זה כמובן מאליו, ואני באמת מתייחס לזה כאל כישוף לא מובן ואני באמת ובתמים מוקסם מזה בכל פעם מחדש ויש לי תפילת הרכב בסוף הנסיעה ולכן אני קשור רגשית לרכבים שלי כולל שמות שנתתי להם - כל כך הרבה דברים יכולים להשתבש בכל נסיעה של יותר מ- 1 שניה).
5. אנחנו סתם נהנים ליפול עליך כי זה קל כי אתה כותב שטויות בביטחון מוחלט וקל לסתור אותן.