• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס?

• פותח הנושא פותח הנושא המאדימי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

המאדימי

משתמש רשום
דירוג
0
זה כמה ימים אני חושב לי על דרכים לנצל הזדמנויות בנושא המיסוי.
קראתי איפשהו באחד הבלוגים הכלכליים שמישהו "קנה" מקרובי משפחה (=אנשים שסומכים עליהם, בצדק זה שאלה נפרדת) קרן השתלמות כאשר הם רצו לפדות אותה וכך השיג לעצמו סכומי השקעה בלי מיסוי.
אפשר בעקרון גם לעגן את זה בחוזה הלוואה (או איך שלא קוראים לזה), פלוני חייב לי {עלות התיק} עם ריבית כפי שהיא מופיעה ב{מסלול השקעה, נגיד S&P500}.
נגיד שלא נחשוב על עניין האמון וזה לא בעיה,
האם אוכל לשלם פחות מס, בצורת ניצול של פנסיה של קרוב משפחה? למשל, לו הייתי קרוב יותר לפנסיה שלי (נגיד עשור) עצמי הייתי אולי שם כסף שם על מסלול מחקה מדד ואז ביציאה לפנסיה מוציא את זה בלי לשלם מס רווחי הון או משהו.

אם אני אוכל לעשות את זה עם מישהו קרוב אלי שאני סומך עליו, כלומר לתת להם כל חודש כסף כך שזה יכנס לחשבון ההשקעות מחקה מדד שגם ככה אני משקיע בו (באופן עצמאי ובכל זאת), ואז כשהוא יוצא לפנסיה "לגזור קופון" שהרי מתנה בין בני משפחה היא ללא מס, ובכלל אהיה מוכן לתת איזשהו חלק מהמס שחסכתי כתודה לקרוב.

כל זה בהנחה שאין בעיות אמון או בעיות בין אישיות. לרגע נעזוב את העניין הפוליטי והבין אישי בצד. נתרכז במתמטיקה.
אני לא מבין בזה מספיק ולכן כל זה...
האם זה היה אפשרי לעשות עם מישהו שכבר בפנסיה?

אגב עיקר העניין פה הוא לא להפוך את הכסף שלי לקצבה שכן אני לא רוצה להמר על דברים שכאלה...

קצת עלי, צעיר בתחילת דרכי, ללא חובות, חוסך בערך על גבול המוגזם, לא באמת ריאלי עבורי לחסוך יותר בחודש. עברתי על הכל ועשיתי כבר אופטימיזציות איפה שרק אפשר.
התיק שלי מתחת ל 500 אלף, כולו מושקע במדדים (חלק קטן בהימורים כמו SCHG , חלקים על VOO , אחוזים בודדים על קריפטו, קופת גמל להשקעה כדי שלא אשכח להעביר כסף לחשבון השקעות (שבגלל עצלות הפסיד המון זמן) במסלול S&P500.

אשמח לפקיחת עיניים במידה ומשהו פה לא נכון. המשפחה שלי לא מתנהלת כלכלית נכון. לדחוף אותם יותר ממה שאני כבר זה לא ממש אפשרי. לפחות אני חושב שהם יוכלו לעזור לי להגיע ליעדים יפים כי בסוף זה לא עולה כלום עבורם... לאחר ששיתפתי עם חברים רעיונות שכאלה, הגיבו לי בצורות שונות של "אתה מנצל בני משפחה" או "עזוב כל הפוליטיקה בתוך המשפחה והעצבים לא שווים את זה" ואני ממש לא מסכים במקרה שלי...

היי שלום.
לא הבנתי כלום.
אני לא מאשים אותך חלילה.
יש לי התדרדרות קוגנט

האם מספרים יעזרו?
שני אנשים חושבים על לפרוש מוקדם, שניהם במצב זהה.
על מנת לפרוש אחרי חישוב לפי שיטת ה300 מגיעים שניהם ל 3 מיליון ברוטו שנותנים 10 אלף בחודש לפני מסים.
האחד משקיע בקרן בS&P500 וצופה תשואה ריאלית 7% ועם כך מתכוון להכניס 80 אלף בשנה לתיק המניות. ישנס מותניו למשך 19 שנה ויגיע ליעד.
השני, חושב: יש לי דודה או סבא שעוד עשור יוצא.ת לפנסיה. בלי מס רווחי הון אם נעקוף אותו, אצטרך 2.25 מיליון. עם אותו חיסכון שנתי כמו הראשון, יצטרך 16 שנים כדי להגיע ליעד הנמוך יותר. מדובר על 3 שנים הפרש שזה לא מעט.
הולך לסבא-דודה שלו, נותן לוה את הסכום הזה כל תקופה באותה צורה בדיוק, וכאשר זה יוצא לפנסיה או אולי לפני זה, מקבל את הכסף חזרה בלי לשלם מס כי זה הכל הופקד לקרן פנסיונית.

האם זה אפשרי? האם זה ריאלי לעשות דבר שכזה, או שאני הוזה?

איך בדיוק יקבל את הכסף בלי לשלם מס?

אני לא מבין בשום דבר שקשור לפנסיה. למיטב הבנתי למשל, קופת גמל שנמשכת כקצבה חודשית לא משלמת מס רווחי הון. האם אני טועה? האם יש אפשרות לקבל את הסכום במכה אחת ביציאה לפנסיה בלי לשלם מס?

אני לא מבין בשום דבר שקשור לפנסיה. למיטב הבנתי למשל, קופת גמל שנמשכת כקצבה חודשית לא משלמת מס רווחי הון. האם אני טועה? האם יש אפשרות לקבל את הסכום במכה אחת ביציאה לפנסיה בלי לשלם מס?
קופת גמל להשקעה אכן בעל הקופה לא ישלם מס על קצבה, על סכום הוני כן.
אבל אתה לא בעל הקופה, אתה תשלם מס בכל מקרה כשהוא יעביר לך את התשלום החודשי הקבוע.

לכאורה זה יכול לעבוד. אני חושב שמשחקים כאלה לא נדירים בין בני זוג. צריך לשים לב שיש דמי ניהול ולהתחשב גם בהם.
יש מוצר אחר שיותר מתאים כלכלית למשחקים כאלה והוא ביטוח חיים. בביטוחי חיים שמשלמים הרבה שנים אז לפעמים מגיעים למצב שהתוחלת בלהמשיך להחזיק בביטוח היא חיובית. אבל אדם מבוגר שאין לו צורך יותר בביטוח ושהעלות החודשית שלו יקרה יעדיף למכור את הביטוח ולהפגש עם הכסף בעודו בחיים. בארה"ב אפשר למכור את ביטוח החיים. בישראל יש מקרים שבהם ההורה המזדקן שואל את ילדיו אם הם רוצים להמשיך לשלם את הפוליסה.

האם זה אפשרי? האם זה ריאלי לעשות דבר שכזה, או שאני הוזה?
כן, אפשרי. אבל לדעתי הגיוני רק בין בני זוג (אני עשיתי את זה). יש הרבה מאוד דקויות ופוטנציאל לבעיות גם בנושא החסכון וגם בנושא המיסוי, הפטור והחוקים שמשתנים מדי פעם. אל תשכח שאתה נועל את הכסף ולא יכול לגעת בו עד גיל פנסיה של הקרוב בלי לשלם קנס. הרבה דברים יכולים לקרות לך, לו או למדינה ולחוקי הפנסיה עד אז.

האם יש אפשרות לקבל את הסכום במכה אחת ביציאה לפנסיה בלי לשלם מס?
רק אחרי שבעל הפנסיה הבטיח לעצמו קצבה מינימלית (סביב 5000-6000 בחודש) והפטור ממס מוגבל בתקרה.

נערך לאחרונה ב:
לא יותר פשוט לתת מתנה להורה מבוגר ולנהל לו את התיק בחשבון שלו?
להימנע מצרות, עם אחים, מתאים רק לילד יחיד.

כן, אפשרי. אבל לדעתי הגיוני רק בין בני זוג (אני עשיתי את זה). יש הרבה מאוד דקויות ופוטנציאל לבעיות גם בנושא החסכון וגם בנושא המיסוי, הפטור והחוקים שמשתנים מדי פעם. אל תשכח שאתה נועל את הכסף ולא יכול לגעת בו עד גיל פנסיה של הקרוב בלי לשלם קנס. הרבה דברים יכולים לקרות לך, לו או למדינה ולחוקי הפנסיה עד אז.

רק אחרי שבעל הפנסיה הבטיח לעצמו קצבה מינימלית (סביב 5000-6000 בחודש) והפטור ממס מוגבל בתקרה.
ספר לי עוד...
מתנה אומר שאין תמורה. אני לא בטוח שזה המצב כאן, בהנחה ויש ביניכם הסכם כלשהוא שמבטיח שאכן יחזיר את הכסף אליך.
אני סומך על הקרוב משפחה עד מאוד. אני לא פוחד שהוא יעבור על המילה שלו... ואם הוא מחזיר, זה יהיה בצורת מתנה או רצף מתנות... משהו כזה?

מה התקרה, איפה אוכל לקרוא עוד?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה שימוש בפורום ע'מ לייאש ולפלג פוסטים מאיכות נמוכה 44
ר הבנת טופס 867 לפני יישומו בטופס 1301 (שימוש בדוגמא) מיסים 14
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
נ שימוש נכון ברובוט שוטף רצפות אוף טופיק 5
א שימוש בנקודות זכות מיסים 7
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
SolidAce המרה/שימוש בדולרים צרכנות פיננסית 3
SolidAce שימוש יעיל בדולרים שוק ההון 1
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
D שימוש נכון בחוב והשקעות ממונפות צרכנות פיננסית 0
S שימוש בחוב אבוד כמגן מס לקיזוז מס שבח מיסים 3
ע חסכון לא מושקע שאין לי שימוש בו שוק ההון 2
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
R שימוש במערכת SPARK למסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S רעיונות להגברת שימוש באשראי למטרת הטבות צרכנות פיננסית 9
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
algo.il התעייצות לגבי שימוש חכם ביתרת מט"ח גדולה להשקעה (חשבון ממוסה) שוק ההון 8
S המחשות ב-AI -> שימוש - טיפים? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ספייק לי שימוש בנוסחאות google finance ב- google sheets לבורסת תל אביב אוף טופיק 2
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
codev זיקה לישראל עקב שימוש בחשבון בנק מיסים 0
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
T שימוש בTWS דרך אקסלנס - שאלת ממשק אוף טופיק 0
מ שימוש בדולרים בIB/Wise לקניות באינטרנט צרכנות פיננסית 3
B שימוש במגן מס מיסים 11
R שימוש בביט לצורכים אישיים ועסקיים מיסים 1
ש העברת כספים מבנק לבנק תוך שימוש בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 2
Y שאלה על שימוש בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
ר שימוש בברוקר פורקס עבור המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ר שימוש בברוקר בחו״ל עבור השקעה במט״ח והמרות מט״ח בזול - האם ממוסה? מיסים 1
E שימוש בכרטיס דביט מהעבודה להשקעה? צרכנות פיננסית 5
Aslan קיזוז דמי שימוש מול עמלות קניה - תדירות קניה שוק ההון 3
1337justme שימוש באשראי של בן הזוג (זוג נשוי) צרכנות פיננסית 38