• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיסכון במס בתקופת ירידות?

• פותח הנושא פותח הנושא ogrb
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ogrb

משתמש רשום
דירוג
6
שלום חברים,

אני מחזיק תיק השקעות פשוט המורכב בעיקר מקרנות מחקות מדדים שאני רוכש באופן שיטתי לטווח ארוך. התיק מנוהל דרך הבנק עם עמלות נמוכות יחסית (זהות כמעט לבית השקעות), והמס מנוכה במקור.

לאור הירידות בשווקים לאחרונה, אני שוקל אסטרטגיה שתאפשר לי לנצל את המצב לאופטימיזציה של המיסוי:

1. רכישה של קרנות סל דומות (אך לא זהות) לאלו שכבר מוחזקות בתיק
  2. במקרה של המשך ירידות - מכירת הקרנות החדשות בהפסד ליצירת "מגן מס"
  3. מכירת חלק מהקרנות הוותיקות שלי שצברו רווח (בגובה ההפסד שיצרתי)
  4. רכישה מחודשת באופן מיידי של קרנות דומות לאלו שמכרתי

חשוב להדגיש1: הקנייה המחודשת תתבצע באופן מיידי לאחר המכירה, כך שלא אאבד חשיפה לשוק ולא אפספס עליות אפשריות.
חשוב להדגיש2: עמלות מסחר זניחות

בדרך זו, אוכל לקזז את ההפסדים מול הרווחים ולהימנע מתשלום מס, תוך שמירה על אותה חשיפה לשוק.

האם מישהו מכם ניסה אסטרטגיה דומה בארץ?האם יש סוגיות מיסוי או רגולציה שכדאי לי לקחת בחשבון?האם יש המלצות לגבי התזמון והביצוע האופטימלי?

1. רכישה של קרנות סל דומות (אך לא זהות) לאלו שכבר מוחזקות בתיק
  2. במקרה של המשך ירידות - מכירת הקרנות החדשות בהפסד ליצירת "מגן מס"
  3. מכירת חלק מהקרנות הוותיקות שלי שצברו רווח (בגובה ההפסד שיצרתי)
  4. רכישה מחודשת באופן מיידי של קרנות דומות לאלו שמכרתי
מה הרווחת בכל התהליך הזה הרי בסוף התהליך במימוש תשלם מס, רק שבנוסף, על הקיזוז מס אתה מפסיד את המיסוי
הריאלי.

מה הרווחת בכל התהליך הזה הרי בסוף התהליך במימוש תשלם מס, רק שבנוסף, על הקיזוז מס אתה מפסיד את המיסוי
הריאלי.
למה? אם קיזזתי רווח והפסד ואני קונה פוזיציה חדשה אז יש לי פוזיציה נקייה ממס כרגע לגמרי, וכל רווח שהיא תעשה מכאן והלאה אשלם עליה פחות מס מאשר הפוזיציה החייבת במס המקורית. אני מפספס משהו?
לא הבנתי את החלק של המיסוי הראלי .

לאור הירידות בשווקים לאחרונה
תיכנס לגרף עשור או יותר של אחד המדדים שלך ואולי תקבל פרופורציה לגבי הירידה הנוכחית. יש לי תחושה שאתה משקיע מאד טרי בשוק.
לנצל את המצב לאופטימיזציה של המיסוי:
יודע לזהות כמה זה שווה לך לנג'ס לעצמך בהסתכלות לאחור של עשרים שנה? תנסה לחשב על אחד המדדים שלך.

למה? אם קיזזתי רווח והפסד ואני קונה פוזיציה חדשה אז יש לי פוזיציה נקייה ממס כרגע לגמרי, וכל רווח שהיא תעשה מכאן והלאה אשלם עליה פחות מס מאשר הפוזיציה החייבת במס המקורית. אני מפספס משהו?
בעתיד תשלם מס גבוה יותר, כי קנית עכשיו את המנייה במחיר נמוך (עליית הערך תהיה גדולה יותר ביחס למחיר הקנייה שאתה מחזיק כיום)

האם יש המלצות לגבי התזמון והביצוע האופטימלי?
בהחלט. לא עוזר אם אתה קונה שוב את אותה מניה (או משהו דומה).
עוזר רק אם אתה מקזז כנגד דיבידנדים/ריבית מאג"ח (וגם אז רק אם הדיבידנדים/ריבית הללו לא נוכו ב-25% מס במקור במדינה זרה), או אם כבר מימשת רווחים באותה שנה במניה אחרת שרצית להיפטר ממנה.

בהחלט. לא עוזר אם אתה קונה שוב את אותה מניה (או משהו דומה).
זכור לי שזהו החוק האמריקאי, אלו גם הנהלים של רשות המיסים כאן? אשמח אם תוכל להפנות אותי למקור המידע.
תודה על כל הידע שאתה נותן כאן.

זכור לי שזהו החוק האמריקאי, אלו גם הנהלים של רשות המיסים כאן? אשמח אם תוכל להפנות אותי למקור המידע.
תודה על כל הידע שאתה נותן כאן.
לא דיברתי על החוק.
זה לא עוזר כלכלית.

בשביל חיסכון ארוך טווח בשבילי עדיפה קופת גמל להשקעה, דמי ניהול 0.6 על הצבירה (יש לי הטבת דמי ניהול ממקום העבודה) הגבלה של הפקדות עד סביבות 80 אלף בשנה, יש כמובן דחיית מס ואפשרות לעבור בין מסלולים ללא אירועי מס. והכי חשוב אפשרות לקבלת קיצבה כשכל הרווחים שנצברו פטורים ממס. גם אני וגם אשתי, כולל שלוש הבנות פתחנו קופה כזו לפני מספר שנים במסלול מנייתי. מחזיקים עד הפנסיה. לדעתי ניתן לקחת הלוואה בערבות הקופה אם זקוקים לכסף נזיל.
אני גם מנהל קופת גמל לעצמאים IRA לאשתי (עוסק זעיר), הדרך המשתלמת ביותר להשקיע בשוק ההון!!! מי שיש לו אפשרות שיפתח עכשיו!
אין אירועי מס, תמכור נייר ברווח, תקנה נייר אחר, אין צורך למכור בהפסד בשביל מגן מס, אין מס על דיבידנדים, כל עוד הכסף נשאר בקופה אתה נהנה מ"הכוח החזק בעולם" של ריבית דריבית. בפנסיה אפשר לקבל קצבה כשכל הרווחים פטורים ממס מומלץ למי שאוהב לסחור או סתם לשחק להנאתו בשוק ההון.נראה לי שאם תמשכו כסף מIRA החישוב מס יהיה יחסי כך שתשלמו מעט מאוד יחסית לכל פלטפורמת מסחר אחרת.
הטעות שעשיתי, לפני שהבנתי שאנו יכולים להשקיע בקופות דוחות מס שנותנות קצבה פטורה ממס, בניתי תיק מוטה מדדי מניות במיטב דש לפי המלצות של הסולידית (לפני שנים רבות) התיק יושב כך כמה שנים ללא שום תנועות, בלי לאזן אותו, עשה 70 אחוז רווח כמעט, ואני אוכל את הלב על המס שאצטרך לשלם כשאמשוך ממנו כסף.

לסיכום, להשקעות לאורך זמן, נצלו את הטבות המס שהמדינה נותנת.

בשביל חיסכון ארוך טווח בשבילי עדיפה קופת גמל להשקעה, דמי ניהול 0.6 על הצבירה (יש לי הטבת דמי ניהול ממקום העבודה) הגבלה של הפקדות עד סביבות 80 אלף בשנה, יש כמובן דחיית מס ואפשרות לעבור בין מסלולים ללא אירועי מס. והכי חשוב אפשרות לקבלת קיצבה כשכל הרווחים שנצברו פטורים ממס. גם אני וגם אשתי, כולל שלוש הבנות פתחנו קופה כזו לפני מספר שנים במסלול מנייתי. מחזיקים עד הפנסיה. לדעתי ניתן לקחת הלוואה בערבות הקופה אם זקוקים לכסף נזיל.
אני גם מנהל קופת גמל לעצמאים IRA לאשתי (עוסק זעיר), הדרך המשתלמת ביותר להשקיע בשוק ההון!!! מי שיש לו אפשרות שיפתח עכשיו!
אין אירועי מס, תמכור נייר ברווח, תקנה נייר אחר, אין צורך למכור בהפסד בשביל מגן מס, אין מס על דיבידנדים, כל עוד הכסף נשאר בקופה אתה נהנה מ"הכוח החזק בעולם" של ריבית דריבית. בפנסיה אפשר לקבל קצבה כשכל הרווחים פטורים ממס מומלץ למי שאוהב לסחור או סתם לשחק להנאתו בשוק ההון.נראה לי שאם תמשכו כסף מIRA החישוב מס יהיה יחסי כך שתשלמו מעט מאוד יחסית לכל פלטפורמת מסחר אחרת.
הטעות שעשיתי, לפני שהבנתי שאנו יכולים להשקיע בקופות דוחות מס שנותנות קצבה פטורה ממס, בניתי תיק מוטה מדדי מניות במיטב דש לפי המלצות של הסולידית (לפני שנים רבות) התיק יושב כך כמה שנים ללא שום תנועות, בלי לאזן אותו, עשה 70 אחוז רווח כמעט, ואני אוכל את הלב על המס שאצטרך לשלם כשאמשוך ממנו כסף.

לסיכום, להשקעות לאורך זמן, נצלו את הטבות המס שהמדינה נותנת.
עלות של 0.6 ועד הפרידה היא גבוהה מאוד ונוגסת ברווחים היטב. כל עשור 6% וכך גם משלם ביוקר וגם צובר פחות לאפקט ריבית דריבית.
גמל להשקעה זה למי שקונה כרטיס טיסה דרך סוכן נסיעות במקום ישירות באתר חברת התעופה.
יקר ומיותר.
לדעתי.
אתה יכול לקנות במסחר עצמאי בעשירית מחיר (ואף.פחות )מגוון קרנות מחקות שיניבו לך בטווח הארוך כהשקעה פאסיבית יותר מקופת הגמל בניהול אקטיבי.

אבל איפה פה הטבת המס? כשתגיע לגיל פרישה תהיה לך קופה שעשתה רווחים נאים ותאלץ לשלם מס כואב על כל משיכה. אין אפשרות לקבל את הכסף כקצבה פטורה.

אבל איפה פה הטבת המס?
אם המטרה לשלם אפס מס, תשמרי את הכסף בבנק.

המטרה הוא ניצול מקסימלי של הכסף ולפי כל סימולציה, תיק השקעות עם מיסוי 25% מנצל יותר כסף מקצבה פטורה שצריך לשלם עבורה דמי ניהול לאורך זמן רב, כולל במשך 20-30 שנות משיכה.

אבל איפה פה הטבת המס? כשתגיע לגיל פרישה תהיה לך קופה שעשתה רווחים נאים ותאלץ לשלם מס כואב על כל משיכה. אין אפשרות לקבל את הכסף כקצבה פטורה.
חפש בפורום "קופת גמל להשקעה". חישובים מראים שהמוצר הזה לא משתלם כמעט אף פעם. דמי הניהול אוכלים את כל הטבת המס.

יש אפשרות לשלם מס מופחת מגיל הפנסיה והלאה במשיכה כי אפשרי דרך מדרגות מס ולא האחוז הקבוע.
@yossik עושה את זה, ואולי יכול להסביר כאן או לתת לינק לשרשור שכבר הסביר בו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
ח העברת דירה שניה במתנה לילד- חיסכון במס שבח נדל"ן 10
M חיסכון במס רכישה ושבח נדל"ן 7
4 חיסכון במס על הפקדה עצמאית לפנסיה צרכנות פיננסית 4
צ התחלת חיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D חיסכון בעלוץ דוח מס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
O חיסכון לכל ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N חיסכון לכל ילד מנורה - סיכון מוגבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
א גמל להשקעה/פוליסות חיסכון שוק ההון 4
Odysseus חיסכון לכל ילד - מסלול עולמי (אינפיניטי ואחרים...?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
hommie חיסכון לילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס חיסכון לאחר השתדרגות משמעותית בשכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
O חיסכון חודשי לטווח קצר שוק ההון 3
א חיסכון לכל ילד – קרן כספית או להמתין? שוק ההון 70
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G השקעה\חיסכון לזמן בינוני שוק ההון 8
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
א מס פדיון (25% ריאלי) בפוליסת חיסכון לפנסיונר עם מס שולי 14% שוק ההון 16
ג חיסכון ארוך טווח עבור זוג סטודנטים מבוגרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
R פוליסת חיסכון בחברת הכשרה (בסט אינווסט) שוק ההון 10
ש פוליסת חיסכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
H הטבת המס "הנסתרת" לבני 75 ומעלה בפוליסת חיסכון ופיקדונות בנקאיים מיסים 9
ש פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
Y מה קורה ב Finish Line( או באמצע ) מבחינת חיסכון? שוק ההון 1
H חיסכון לילדים במשפחה פזרנית שוק ההון 19
D הפקדת חיסכון בבנק לאומי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Y מסלולי השקעה בפוליסת חיסכון (2) שוק ההון 3
Y הצורך והתועלת בסוכן לפוליסת חיסכון שוק ההון 11
Y הרפורמה בפוליסות חיסכון - מסלולים חדשים שוק ההון 3
E חיסכון עם קצבה חודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
littleSeal חיסכון עבור הורים מזדקנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M חיסכון לילדים או תיק השקעות מרוכז שוק ההון 3
R איך מוצאים פוליסת חיסכון בעלת יחס גבוהה של נכסים לא סחירים? שוק ההון 9
ר השקעה חודשית במדד לצורך חיסכון בקופת גמל להשקעה או בברוקר שוק ההון 6