• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיסכון בסופר 2026 - טיפים, רעיונות, השקפת עולם...

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

A42

משתמש בכיר
דירוג
3,191
אז חזרנו לארץ אחרי תקופה ארוכה שטיילנו בחול בהרבה מקומות וראינו הרבה מאוד סופרים מכל סוג אפשרי...

אז כן ישראל יקרה יותר מכל מקום שיצא לנו לטייל בו וכן בצורה הזויה מוצרים שגדלים בארץ יקרים אצלנו יותר מלקנות אותם בסופר באיזה מדינת אי שמייבאת אותם... לך תבין

אם זאת אני שם לב שבארץ המנעד מחירים הרבה יותר משמעותי
אפילו במוצרי בסיס אני רואה הבדלים של פי 2 ויותר על אותו מוצר ואותו מוצג ממש ב500 מטר מרחק בין רשת לרשת...

לא יודע אם אני מודע לזה כי בארץ אני יותר מכיר את כל הטריקים והאופציות השונות
או פשוט כי יש בתרבות שלנו שיטת מצליח ורשתות מעלות מחירים ותמיד יהיה מישהו שיקנה...

בשבועות האחרונים אני מבקר בהרבה סופרים ורשתות מזון קטנון בניסיון להבין איפה ואיך הכי זול לקנות היום
חייב לשתף שבאמת רואה שינויים מלפני שנה
המחירים בכללי עלו אבל היום המבצעים הם הרבה יותר עמוקים ומגיעים למחירים ממש ממש נמוכים

אשתף איך הכי זול שנתקלתי בו כרגע
ואשמח שתשתפו גם

אז כרגע יש לי 2 מקומות שהם משמעותית יותר זולים (לדעתי ברמת הפסד לחנויות)

קארפור - הסל של המדינה
כן שמעתי שהייתי בחול כמה שזה גרוע ולא עובד ולא בכל הסניפים.
אבל בסניף שקרוב אלי יש את זה וזה לא פחות ממדהים
ממש כסף על הריצפה לפעמים.

אדייק ואסביר
יש בערך 100 מוצרים אמורים כל חודש להשתנות שהמדינה בוחרת והם מוכרים אותם ב30-50 אחוז הנחה
כן הרשימה לא מושלמת או בריאה אבל המחירים בא מאוד מאוד זולים יותר מכל מקום אחר שראיתי

כמה דוגמאות מוזרות ונחמדות
לחם מלא פרוס עולה 8 שקל ויותר זול מלחם לבן
חלב 2 אחוז דל לקטוז עולה 5 שקל ויותר זול מחלב בפיקוח
גבינה צהובה במעדניה ב3 שקל ל100 גרם
חבילת 8 פיתות ב8 שקל
טחינה, אורז, קינואה ב6 שקלים
עדשים ירוקות למגדרה ב3 שקלים
גל כביסה ורבעיית טונה ב11 שקל (למרות.שתמיד חסר)
8 יוגורט ב13
פירות וירקות גם בהנחה אבל לא מאד משמעותית
השבוע היה אבל אפרסק ב9.9...
פסטה ב3-4 שקל וכו

על כל זה יש לי כרטיס מועדון שהוא אשראי שנותן 3 אחוז צבירה ובנוסף כל יום רביעי 5 מוצרים ממש מבצעי עומק טובים...

בנוסף לכל זה מסתבר שבלאומי בונוס אפשר לקנות תוים לקארפור ב20 אחוז הנחה (200 שקל שווה 240, מוגבל ל4 בחודש) ומסתבר שזה עובד עם כל הכפל הנחות ומבצעים

בפועל קונה שם קניה שבועית ממלא עגלה שלמה
כן נצמד רק ל100 מוצרים האלה או למוצרים בפיקוח כי השאר באמת יקרים
ותמיד עד עכשיו זה פחות מ500 שקל

המקום השני זה רמי לוי סטוק - כן מצחיק קצת אבל יש שם המון אוכל יבש וניקיון ופרפומריה ממש במחירים מאוד זולים
שמפו/ מרכך/ סבון גוף ב6 שקל
קפה טסטר צויס ב24
קופסאות שימורים ב3 שקל
משחות שיניים ב3 שקלים

קיצר בין שניהם (פעם בשבוע קארפור עדיף ברביעי) ופעם בחודש-חודשיים רמי לוי סטוק די נראה לי שסגרנו את כל מה שצריך

עוד לא יודע לסכם הוצאה חודשית כי לא מספיק זמן פה וגם ממלא אצ כל המזווה שלנו מחדש
אבל בהרגשה זה איזה 30 אחוז יותר זול מלפני שנה...

עדין חסר לי למצוא פתרון טוב לבשר שהמחירים ממש זינקו ומתבאס לשלם 50 שקל לקג שניצלים
אשמח לרעיונות
חשבלי אפילן ללמוד בעצמי לפלט עוף שלם...

*כן זה לא מושלם, יש לי בטן מלאה על קארפור שהרבה פעמים חסר, שהמחירים מוסתרים, שזה בחירה של מוצרים פחות בריאים ולא סביבתיים
ויודע שבהרבה מאוד מקומות שהצרכן שבוי בהם המחירים מאוד מאוד התייקרו
אבל חושב שמי שיכול ורוצה יכול להוזיל משמעותית את הקניות

אשמח לדעתכם....
וגם לשמוע עוד טיפים לחיסכון בקניות...

גם בום ממש זולים

• אהבתי
Reactions: A42
קארפור - הסל של המדינה
בזמנו עברתי על הרשימה וגיליתי אולי 5% מוצרים שימושיים לנו. בעלי ניסה פעם-פעמיים בסניף עפולה (שמשתתף במבצע) ותמיד חסר במלאי
לשמוע עוד טיפים לחיסכון בקניות...
הטיפ הראשון שלי הוא לקנות מקפיא בנפרד, אין שימושי ממנו לטובת חיסכון.
הטיפ השני - חומרי גלם יותר זולים ויותר בריאים. ללמוד להשתמש בהם בצורה ורסטילית במטבח מאד עוזר לחיסכון. גם קיטניות ופירות מוקפאים זה בזבזני.
הטיפ השלישי -לא לקנות שפע של משהו שעלול להתקלקל מהר, או שאתה לא באמת משתמש בו לעיתים קרובות, רק כי הוא זול/במבצע.
הטיפ הרביעי - להיצמד ככל האפשר למוצרים בפיקוח - לא ביצים מיוחדות, לא חלב מיוחד ולא לחם מיוחד.
מוצרי טואלט - לא משנה אם שמפו וחומרי ניקוי עולים 7 ש"ח או 12 ש"ח כאשר השימוש בהם הוא לתקופה של חודש-חודשיים-שלושה (התעסקות בטפל).
אם יש זמן ורצון - אפשר להחליף שימורים וצנצנות בתוצרת ביתית. זיתים, חמוצים, ריבות, אבקת מרק, רסק עגבניות....
אפשר גם לגדל טימין, אורגנו, אזוב ורוזמרין בגינה ואז לייבש בחום נמוך ולטחון לתיבול.

מה עם העלות של המקפיא+החשמל+השטח שתופס
הטיפ הרביעי - להיצמד ככל האפשר למוצרים בפיקוח - לא ביצים מיוחדות, לא חלב מיוחד ולא לחם מיוחד.
מי שכן צורך עקב ענין בריאותי או תזונה מועדפת???
אפשר גם לגדל טימין, אורגנו, אזוב ורוזמרין בגינה ואז לייבש בחום נמוך ולטחון לתיבול.
אפשר גם לגדל תרנגול...
למי בדיוק יש זמן לכל זה???

אני מסכים עם בת העמק, ללמוד לבשל ממוצרי יסוד זה לא פחות טעים, יותר בריא ויותר זול מלקנות מזון מעובד/מוכן מראש.
מבחינת השקעת זמן, אני עושה את זה כבר כמה שנים מטעמי בריאות (להימנע ממזונות מעובדים) ולא חושב שזה מבזבז לי יותר זמן.
אני לא מכין פסטה בעבודת יד, או מגבן גבינות לעצמי, אבל להכין בצק לפיצה, או רוטב עגבניות לפיצה או בולונז בעצמי בהחלט כן, וזה לא גוזל יותר מדי זמן.
מקפיא זה אופציה לא רעה אם יש משפחה גדולה. זה גם מייעל תהליכים, אבל זה באמת עיניין של מקום. חשמל אני לא חושב שזה גוזל יןתר מדי.

חשבלי אפילן ללמוד בעצמי לפלט עוף שלם.
זה לא כזה קשה, רק דורש לעשות את זה כמה פעמים. אני קונה חזה עוף שלם וחותך לפרוסות בעצמי, זה יותר זול מלקנות שניצלים פרוסים מראש. עוף שלם אני לא מקצב בעצמי אלא פשוט מכין את כולו בגריל.

נערך לאחרונה ב:
עדין חסר לי למצוא פתרון טוב לבשר שהמחירים ממש זינקו ומתבאס לשלם 50 שקל לקג שניצלים
אשמח לרעיונות
חשבלי אפילן ללמוד בעצמי לפלט עוף שלם...
בדיוק. 20-23 ש"ח לק"ג עוף שלם בסיטונאות, זה יוצא בערך 35-40 ש"ח לק"ג בשר נטו (בעוף מס' 3), והשאריות לסיר המרק. קיצור דרך זה הרשתות החרדיות, חזה עוף אצלם לרוב ב- 40-45 ש"ח לק"ג (וגם קוטג' ב- 6 ש"ח ועוד).

לא התייחסת לדגים אבל בנושא הזה יש תנודתיות מאד גדולה במחירים. בדגי אמנון יש אחוז חלבון טוב יחסית למחיר לק"ג וזה מצויין לשניצלים. לפעמים מגיע סלמון במחיר טוב ואז אני קונה כמות, כובש ומקפיא (פחות עבודה, יותר טעים מבישול, ונשמר ליותר זמן).

בעניין לחמים, כמעט כל הלחמים היום מלאים בחומר משמר שלטעמי עדיף להמנע ממנו, והלחמים המעטים ללא חומר משמר מאד יקרים. אני גם לא מבין מה קרה שכל הלחמים במרקם סמרטוטי, חסר לי אצלם הקראנץ' של הקשה. לדעתי אפיה ביתית יותר טעימה, יותר בריאה, ויותר זולה. כשמתורגלים זה לא הרבה עבודה, אני עובד על כיכר לחם בערך 20 דק', אח"כ רוב הזמן עד שזה מוכן העיסה נמצאת בתנור בתפיחה או באפיה בלי לגזול ממני זמן.

הבעיה של חומרים משמרים קיימת גם בגבינות, אני מכין לבד גבינות לבנות, שזה שוב יותר טעים, בריא וזול. 5-15 דק' עבודה תלוי בסוג הגבינה, משאיר ללילה, ובבוקר יש לי גבינה טריה.

חומוס אני מבשל כמות פעם בחודש-חודשיים ומקפיא את הגרגירים. פעם בשבוע אני מוציא כמות לאותו שבוע ומכין במעבד מזון חומוס ללא חומר משמר והרבה יותר טעים (וזול).

איפה שאני לא חוסך זה בשמן זית - אין לי שום שמן צמחי בבית, רק שמן זית בכבישה קרה וזה בהחלט יקר. כל אחד והלוקסוס שלו.

עלו פה כל מיני הצעות אבל כמה זה כבר חוסך? הסבל ובזבוז זמן של לנקות עוף לבד לעומת להוסיף כמה שקלים בשביל לקבל פרוס/חתוך/מפולט.

תתמקד בלקנות מוצרי בסיס ולא אריזות וזה הדבר הכי משתלם שאתה יכול לעשות מבחינת עלות מול תועלת.
כמובן שלחפש מצבעים לדברים שאתם קונים בדרך כלל. אבל אני לא אתפשר על לחם שאני פחות אוהב רק בגלל המחיר.

אתה גם יכול לחלק את הרשימה שלך ל2:
1. מוצרי בסיס כמו מוצרי חלב, ביצים, פירות וירקות, עוף/בשר, לחם שהפערים שלהם במחיר זניחים ופשוט תקנה אותם איפה שנוח לך ויש מבחר טוב
2. מוצרים מיוחדים, אצלנו זה חיתולים, נייר טואלט, תמ״ל, מגבונים, שהם יקרים יותר בבסיס שלהם ובאמת קיימים פערים משמעותיים אז אותם אנחנו ״צדים״ במבצעים וקונים כל פעם במקום אחר איפה שיש מבצע וגם יותר נוטים לעשות הזמנה מהאינטרנט.

עלו פה כל מיני הצעות אבל כמה זה כבר חוסך? הסבל ובזבוז זמן של לנקות עוף לבד לעומת להוסיף כמה שקלים בשביל לקבל פרוס/חתוך/מפולט
אני חושב שזה לא סבל ובזבוז זמן. הוא לא צריך למרוט נוצות ולא כאילו הוא צריך לקצב חצי פרה, או שהוא מבשל לגדוד.... לחלק עוף שלם זה בערך 10 תנועות סכין. קצת אימון וזה פחות משלוש דקות עבודה.
בסופו של יום זה עניין של העדפה אישית, תעשה מה שטוב לך.

נערך לאחרונה ב:
מה עם העלות של המקפיא+החשמל+השטח שתופס
העלות שלו כבר כוסתה מזמן ע"י החיסכון. לנו יש את אותו מקפיא כבר 14 שנה. המקום שתופס מתקזז עם מקרר 400 ליטר. במה הוא חוסך לי?
1. קונה קיטניות יבשות (חומוס, שעועית,) שעלותן לקילו זולה בהרבה מהמוקפאות. משרה, מבשלת במים ומחלקת לקופסאות למקפיא.
2. מבצעי בשר (שווים באמת), קונה כמות גדולה ומקפיאה.
3. מכינה סירים גדולים (או תבניות גדולות בתנור) על אותה כמות חשמל (וכמעט אותו זמן הכנה) ומחלקת לקופסאות למקפיא לפי כמות אנשים משוערת.
מי שכן צורך עקב ענין בריאותי או תזונה מועדפת???
אז התיעדוף שלו הוא לא חיסכון (ולדעתי גם לא בריאות אלא אם מדובר באלרגיות).
אפשר גם לגדל תרנגול...
למי בדיוק יש זמן לכל זה???
לא דורש זמן, כן דורש חצר או מרפסת. לקטוף כמה גבעולים, לפזר בשכבה אחידה בתנור על חום של 60 מעלות לכמה שעות - גוזל לך 10 דקות מהחיים לשימוש של כמה שבועות או חודשים. ושוב - שאלו על חיסכון בכסף, לא בזמן, אבל אפשר גם לקנות צרור טרי, לייבש ולטחון.
*מזכיר לי שגם מטחנת תבלינים זה אחלה, אבל יותר לנושא הטריות ופחות לחיסכון.

בזמנו עברתי על הרשימה וגיליתי אולי 5% מוצרים שימושיים לנו. בעלי ניסה פעם-פעמיים בסניף עפולה (שמשתתף במבצע) ותמיד חסר במלאי
תקפצי את לסניף קחי שעה ברוגע ותעברי מדף מדף דווקא יש שם חלק מאוד גדול מהקניות שאנחנו צורכים ומאמין גם את
ירקות ופירות לרוב יהיו זולים ב10-20 אחוז מהשוק...
אבל כן זה דורש חיפוש, לבקש עזרה וכו
אבל לומדים...

ממש אשמח להסבר והרחבה
שוקלים לקנות אבל רק בגלל פירות קפואים
לאחרונה ממש אוהבים שייקים וקערות טחונות
אבל המחירים של פירות בארץ מאוד יקרים
אז אנחנו מקפיאים מהגינה/ שכנים וחשבתי לקנות קפוא אבל זה במנימום 250 שקל ואז כמות די גדולה....

מה עוד תכלס אפשר להתשמש במקפיא לחיסכון או שמירה....

בשר דגים קמחים גלידות ביתיות וכו נכנס במקפיא של המקרר ויש עוד מקום...

ליו
מוצרי טואלט - לא משנה אם שמפו וחומרי ניקוי עולים 7 ש"ח או 12 ש"ח כאשר השימוש בהם הוא לתקופה של חודש-חודשיים-שלושה (התעסקות בטפל
לא יודע. אנחנו 5 נפשות זה מסתיים אצלנו די מהר
וגם אין לזה ממש תוקף...
די בטוח שמסיימים בקבוק סבון גוף או מרכך יותר מאשר שקית אורז...

אם יש זמן ורצון - אפשר להחליף שימורים וצנצנות בתוצרת ביתית. זיתים, חמוצים, ריבות, אבקת מרק, רסק עגבניות....
אשמח אם תרחיבי על התבלינים

חמוצים היינו עושים בעבר ורוצה לחזור לזה
אבל המחירי ירקות ובעיקר מלפפונים קטנים מאוד יקרים אז כלכלי זה לא
אבל מאוד טעים ובריא....

כנל עגבניות לא ברור לי כי מחיר עגבניות יוצר יקר מרסק...

זה
ללמוד לבשל ממוצרי יסוד זה לא פחות טעים, יותר בריא ויותר זול מלקנות מזון מעובד/מוכן מראש.
זה אנחנו תמיד עושים
פשוט רוצה את המוצרי ייסוד להוזיל

ולגבן גבינות זה ממש הצעד הבא...

לא התייחסת לדגים אבל בנושא הזה יש תנודתיות מאד גדולה במחירים.
קונה בבסופר של קיבוץ ליד הבית שיש להם בריכות דגים
4 קג אמנון ענק ב100 שקל
3 קג בס 100 שקל
גם שלם וגם פילט

אני לא אוכל דגים אבל כל השאר כן אז מכין להם בטאבון אבל לרוב זה יהיה קניה טריה באותו היום...

לצערי שאר הדגים מאוד יקרים
טונה אדומה שהתרגלנו לקנות ב30-40 שקל לקג עולה פה 300....
אז מוותרים....

בעניין לחמים
מכינים, גם בתנור וגם בטאבון
אבל להכין פיתה זה עבודה קשה לי לפחות
מול ה1 שקל שהיא עולה
עיקר הלחם והפיתות אצלנו זה לקופסאות אוכל אז דווקא הילדים רוצים את הפשטות....

אבל כן גם צריך לחזור לגדל מחמצת....

ממ
הבעיה של חומרים משמרים קיימת גם בגבינות, אני מכין לבד גבינות לבנות, שזה שוב יותר טעים, בריא וזול. 5-15 דק' עבודה תלוי בסוג הגבינה, משאיר ללילה, ובבוקר יש לי גבינה טריה.
ממש אשמח לפירוט ודוגמאות ורעיונות
ממש רוצה להתחיל בזה...
כרגע יודע להכין בערך רק לבנה חמוצה
וגם זה בסוף המחיר יוגורט די דומה למחיר לבנה שקונה בסופר אז לא ממש חוסך

איפה שאני לא חוסך זה בשמן זית - אין לי שום שמן צמחי בבית, רק שמן זית בכבישה קרה וזה בהחלט יקר
עכשיו קונה שמן זית בקארלור
750 מל 0.4 חומציות ב19 שקל
והאמת שהוא די טוב

לפני היינו קונים במשק לידינו ב200 שקל 5 ליטר פח אבל עכשיו העלו ל280 אז זה קצת מעצבן...

דרך אגב לטיגון משמש בקנולה (6.9)
לשמן זית בטיגון עמוק יש טעם לוואי...
ולא חושב שהוא יותר בריא כנראה שניהם אותו חרא אחרי שמגיעים ל200 מעלות...

עלו פה כל מיני הצעות אבל כמה זה כבר חוסך? הסבל ובזבוז זמן של לנקות עוף לבד לעומת להוסיף כמה שקלים בשביל לקבל פרוס/חתוך/מפולט.
מהניסיון שלי בערך 50 אחוז וההוצאה החודשית על זה...

אבל מעבר לכסף האמת שנהנה גם מהחיפוש והתעסקות עם המחירים

יש כאלה שמעשנים יש כאלה שסוחרים יומית במניות... אני נהנה לטייל בסופרים...
אבל עם יד על הלב כנראה יותר מידי
וצריך להמעיט

מצטער, לא עברתי על כל השרשור
אבל אצלנו בבית אוהבים לאכול אגוזים מסוגים שונים, לצורך כך יש את "החישוק".
מהנסיון שלי המוצרים שם זולים בערך ב- 30% ממקומות אחרים.
בנוסף, למי שרוצה יש גם מוצרים יבשים נוספים של יצרנים פחות מוכרים במחירים זולים יותר מאשר ברשתות

חמוצים היינו עושים בעבר ורוצה לחזור לזה
אבל המחירי ירקות ובעיקר מלפפונים קטנים מאוד יקרים אז כלכלי זה לא
כבישה במלח - כרוב, פלפלים למיניהם, קליפות אבטיח, מלון בוסר, ירקות שורש...
כבישה בחומץ - בצלים למיניהם, פלפל חריף...
כבישה בשמן - אם יש הזדמנות לכמות של עשבי תיבול אז את רובם אפשר לכבוש בשמן - מרווה, טימין, אורגנו, וכו'

אלה חומרי גלם במחיר נמוך, כלום עבודה, נשמר שבועות (כשמתאפקים לא לחסל הכל מיד), מלא בפרוביוטיקה (שמחוסלת בפיסטור של מוצרים מסחריים)

ולפעמים יש מלפפונים "רגילים" מאד קטנים אבל במחיר רגיל ואז זו הזדמנות לכבוש אותם

מה עוד תכלס אפשר להתשמש במקפיא לחיסכון או שמירה....

בשר דגים קמחים גלידות ביתיות וכו נכנס במקפיא של המקרר ויש עוד מקום...
אני קונה את העוף בכמות, מיד עושה הכל על האש ואז מקפיא, במקפיא של המקרר בד"כ אין מקום לכזו כמות בבת אחת. קיטניות יבשות גם אני מבשל מיד עם הקניה ואז מקפיא הכל.

טונה אדומה שהתרגלנו לקנות ב30-40 שקל לקג עולה פה 300....
קפוא עולה 40-50 ש"ק לקילו, לא יוצא אותו דבר בבישול אבל כן מתאים לכבישה ביתית

ממש אשמח לפירוט ודוגמאות ורעיונות
ממש רוצה להתחיל בזה...
כרגע יודע להכין בערך רק לבנה חמוצה
וגם זה בסוף המחיר יוגורט די דומה למחיר לבנה שקונה בסופר אז לא ממש חוסך
אתחיל מהסוף שהמוטיבציה שלי היתה שבלבנה המסחרית יש חומר משמר, לאו דווקא עניין המחיר. אבל אני משלם 20 ש"ח לקנקן יוגורט של 1.5 ק"ג ובשורה התחתונה זה כן יוצא יותר זול מלבנה קנויה. עוד גבינה שקל מאד להכין זה טבורוג, פשוט מרתיחים אשל וזהו. מתערובות של טבורוג, לבנה, ושמנת אפשר ליצור כל מיני קומבינציות. אפשר גם להוסיף עירית מהעציץ (בשביל לגדל עירית אפילו לא צריך מרפסת).

לכל הנ"ל צריך המלחה של 2% - מלח גס טחון במטחנת תבלינים.

גבינות אחרות כמו פטה ובולגרית קצת יותר מורכבות להכנה.

דרך אגב לטיגון משמש בקנולה (6.9)
לשמן זית בטיגון עמוק יש טעם לוואי...
ולא חושב שהוא יותר בריא כנראה שניהם אותו חרא אחרי שמגיעים ל200 מעלות...
כשקונים עוף שלם אז אפשר למצות מהעור את השומן, זה נקרא שמאלץ, וזה שמן הטיגון העמוק הכי איכותי אחרי שמאלץ של אווז. פשוט מחממים את העור במחבת עמוק או בסיר והשומן ניתך כך שאפשר לאסוף אותו. אפשר לעשות אותו דבר עם בשר בקר שמן. השומן מהחי פחות בריא אבל הוא גם הכי פחות מתפרק בחום גבוה אז לטיגון עמוק הוא נותן את התוצאה הכי איכותית, עם בונוס של טעמי הבשר.

תקפצי את לסניף קחי שעה ברוגע ו
כדי לא לעשות את זה אני מוכנה לשלם פרמיה גם של 50%, למזלי הבעל שלי אוהב לעשות את זה (אני הייתי מזמינה און-ליין וחוסכת בדרכים אחרות).
שוקלים לקנות אבל רק בגלל פירות קפואים
לאחרונה ממש אוהבים שייקים וקערות טחונות
המקפיא במקרר של כלתי מפוצץ בשטות הזאת (לטובת השטות של שייקים וכל הטרנד הזה, סליחה).
אצלנו יש מקרר רגיל של 400 ליטר (לא כפול דלתות) ובמקפיא שלו אנחנו שומרים לחמים פרוסים (אחד זול לטוסטים ואחד יקר) ופיתות, קרח, קרחומים, אגוזים וגרעינים, גלידה ביתית ואולי עוד משהו.
המקפיא הנפרד הוא בעל שני מדפים להקפאה מהירה ועוד שלוש מגירות לא מאד גדולות (כי אנחנו רק זוג). מגירה אחת נועדה לירקות שהקפאנו מהגינה (ברוקולי, כרובית, גבעולי סלרי...), אפונה ושעועית ירוקה "סנפרוסט". מגירה שניה נועדה לבשרים שקנינו טריים והקפאנו (בערך קניה חודשית לפי מבצעים של 3 ק"ג בשר טחון, 3 מגשי חזה עוף, 3 מגשי כרעיים) ונועדו לתבשילים גם לנו וגם לקופסאות לילדים שעזבו. מגירה שלישית מלאה בקופסאות של קיטניות מבושלות מוקפאות. שני המדפים במקפיא מלאים בתבשילים - בשרים, מרקים, צירי מרק, עלי גפן בעונה, מאפינס ושניצלים שהכנו לטיגון והקפאנו.
מחירים של פירות בארץ מאוד יקרים
אז אנחנו מקפיאים מהגינה/ שכנים
רעיון מצוין. אני לא מקפיאה פירות אבל כן סוחטים לימונים בעונה ומקפיאים בבקבוקים לעונות היבשות.
באזור שלנו, יש 3 סוגי פירות ששומרים על מחיר נמוך יחסית לאורך השנה, עד 10 ש"ח לקילו - תפוחים, פירות הדר ובננות, ועכשיו הצטרפו מלון ואבטיח.
אנחנו קונים ואוכלים בעיקר אותם (וגם מכינים עוגת תפוחים, ריבות, וגלידת שוקולד-תפוז) ואת הפירות היקרים קונים מעט מאד.
מלפפונים קטנים מאוד יקרים אז כלכלי זה לא
זה כן, בהשוואה למחירי השימורים שעולים (באזור שלי) בסביבות 10-12 ש"ח ל-300 ג. וברור שבריאים לעומת המשומרים.
אשמח אם תרחיבי על התבלינים
טימין/קורנית, אזוב ואורגנו הם צמחים שאנחנו מגדלים כל שנה בגינת החורף שלנו אבל לא שורדים את הקיץ, אז באביב מייבשת וטוחנת לשימוש.
לגבי מטחנת התבלינים - זה יותר בעניין טעם ובריאות, לא בדקתי חיסכון כספי. הרעיון הוא שתבלין טחון מתחיל לאבד מתוקפו די מהר, אתה לא יודע מה עירבבו פנימה, חלקם באריזות גדולות של 100 ג' (וגם עלול לפתח עובשים בעייתיים) ולכן אני קונה חלק מהתבלינים שלמים וטוחנת כל פעם קצת לקופסא קטנה. יש כאלה שזה קל איתם - פלפל שחור, זרעי כוסברה, הל, פלפל חריף מיובש, פלפל אדום לפפריקה - ויש כאלה שאני קודם מרסקת קצת בעלי ומכתש ואז טוחנת, כמו פלפל אנגלי וציפורן.

• אהבתי
Reactions: A42
@גרביל מרוץ
אני מאד מתרשמת מהמזונות שאתה מכין בבית.
גבינה, למשל, הייתי רוצה להכין אבל אני כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב (פה ושם גבינה צהובה) אז תוהה אם אפשר להכין בלי לטעום (בעלי יטעם) וגם לא אוהבת לטרוח על מאכלים שאני לא אוכלת.
גם לחם אני כל פעם מבטיחה לעצמי להתחיל להתנסות אבל נרתעת מלישה ומאד לא מנוסה במאפי שמרים ואין לי חשק להאכיל מחמצת.

לצורך כך יש את "החישוק".
חידשת, רעיון מהמהם
המחירים לא במיוחד זולים אבל על הרף הנמוך
אנסה בהזדמנות. תודה

קליפות אבטיח, מלון בוסר
וואו זה למתקדמים וקצת מרתיע
אבל כן צריך לחזור לעשות חמוצים....

א
אני קונה את העוף בכמות, מיד עושה הכל על האש ואז מקפיא,
אתה מקפיא אוכל מוכן?
איך אתה מפשיר את זה בלי להסתכן בחיידקים שיתפתחו כי זה הרי לא עובר חום מלא אחרכ...
ואיך הטעם אחרכ?

קפוא עולה 40-50 ש"ק לקילו, לא יוצא אותו דבר בבישול אבל כן מתאים לכבישה ביתית
איך אתה כובש טונה אדומה?
ואנחנו בעיקר אוכלים את זה חי רק או צרוב במחבט

לגבי הגבינות ושמאלץ אנסה...
עניינת אותי

נועדה לירקות שהקפאנו מהגינה (ברוקולי, כרובית, גבעולי סלרי...), אפונה ושעועית ירוקה "סנפרוסט
אחרי ההקפאה איך את משתמשת בזה
כי אם זה לא למרק
אהי חא ממש מצליח להבין אין נשמר המרקם

לגבי ההקפאת מגשי אוכל מוכן
ממש אשמח גם להסבר
איך המרקם נשמר אחרכ
מה שיטת ההפשרה
ואיך לא חוששים מחידקים (במוצרים מן החי)

כנל קטניות מבושלות, אשמח לדןגמאות ומה עושים עם זה
נניח אקפיא עדשים מבושלות
זה יהיה אחרכ טוב למגדרה?

זה כן, בהשוואה למחירי השימורים שעולים (באזור שלי) בסביבות 10-12 ש"ח ל-300 ג. וברור שבריאים לעומת המשומרים.
לא מתווכח על הבריאות והטעם
פשוט אצלנו 600 גרם של צנצנת זכוכית אפילו הזן הקורקשן שאני יותר אוהב עולה 7-9 שקלים (קארפור, רמי לוי) וחבילה קטנה של 500 גרם מלפפונים זה 10 שקלים (לפעמים 2 ב18 אבל כבר הרבה זמן חא ראיתי)

ושניצלים שהכנו לטיגון והקפאנו
שומע על הטריק הזה הרבה, איך הוא עובד
מקפאים עם הביצה והפירורי לחם?
איך מקפאים את זה בבודדים
ואיך מפשירים וכמה זמן לפני הטיגון?

מוסיפה - סביב הנושא של פירות וירקות יש הרבה קבוצות שמבצעות רכישה ישירות מהחקלאי. זה יצא זול יותר ( אין את הקופון שגוזרות רשתות השיווק) וגם תומך בחקלאות המקומית ( שזה נושא שיקר לליבי ) . זה קצת התעסקות להזמין מראש ולהגיע בזמן לנקודת חלוקה אבל לדעתי זה שווה את

אתה מקפיא אוכל מוכן?
איך אתה מפשיר את זה בלי להסתכן בחיידקים שיתפתחו כי זה הרי לא עובר חום מלא אחרכ...
ואיך הטעם אחרכ?
אני עושה את זה כל הזמן. מקפיאה קינואה, מגדרה, אורז, בטטה בשר כמובן וגם ירקות שהקפצתי כמו שעועית וברוקולי.
מכינה מנה שמה בשקית קטנה אחרי שהיא מתקררת ולמקפיא.
החיידקים כבר מתו בבישול עכשיו אתה דואג שלא יווצרו חדשים בזמן ההפשרה, אז הפיתרון הכי בריאותי הוא להפשיר בטמפרטורה קרה יחסית (נגיד במקרר) למשך לילה שלם. בשום אופן לא להפשיר על השיש ואז להעביר למקרר (למרות שאני חוטא בזה לפעמים).
הטעם נפלא. בדיוק כמו התבשיל המקורי, אם הפשיר עד הסוף. אם נשאר עדין קצת קפוא וחומם במיקרו קצת פחות טעים. אם מופשר לגמרי באמת שמעולה.
בשל חוסר זמן ויכולת לבשל אוכל כל יום, בשנתיים האחרונות אני עושה את כל הבישולים בסופש ומכינה לי מנות מנות, מקפיאה, ומפשירה ביום פקודה. ארוחה שלמה בשקית שרק מחכה להפשרה ושאני אוכל אותה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גם לחם אני כל פעם מבטיחה לעצמי להתחיל להתנסות אבל נרתעת מלישה ומאד לא מנוסה במאפי שמרים ואין לי חשק להאכיל מחמצת.
אולי זה בגלל כל ההייפ סביב אוכל מפונפן. אני סתם שם בקערה שמרים מלח וקצת זרעים לתיבול, מוסיף את הקמח, מוסיף את המים, מערבב, יוצר כיכרות קטנים על מגש התנור וזהו. בלי טיפוח מחמצות, בלי לספור תפיחות, בלי לקפל לרדד ושאר עניינים. הכיכרות תופחים בתוך התנור וכשהם תפחו מספיק אני מפעיל אותו. ממש לא הרבה עבודה. אולי לא ייתן לי כוכבי מישלן אבל הטעם יותר טוב מלחם קנוי ומבחינה תזונתית בכמה דרגות מעל המוצרים התעשייתיים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א כיצד מדברים בשפת הילדים לגבי חיסכון והשקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
R חיסכון צמוד לדולר שוק ההון 3
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
E התפשרות דיורית למטרת חיסכון אגרסיבי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ה פוליסת חיסכון שוק ההון 8
צ התחלת חיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D חיסכון בעלוץ דוח מס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
O חיסכון לכל ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N חיסכון לכל ילד מנורה - סיכון מוגבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
א גמל להשקעה/פוליסות חיסכון שוק ההון 4
Odysseus חיסכון לכל ילד - מסלול עולמי (אינפיניטי ואחרים...?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
hommie חיסכון לילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס חיסכון לאחר השתדרגות משמעותית בשכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
O חיסכון חודשי לטווח קצר שוק ההון 3
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
א חיסכון לכל ילד – קרן כספית או להמתין? שוק ההון 70
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G השקעה\חיסכון לזמן בינוני שוק ההון 8
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
א מס פדיון (25% ריאלי) בפוליסת חיסכון לפנסיונר עם מס שולי 14% שוק ההון 16
ג חיסכון ארוך טווח עבור זוג סטודנטים מבוגרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O חיסכון במס בתקופת ירידות? שוק ההון 13
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
R פוליסת חיסכון בחברת הכשרה (בסט אינווסט) שוק ההון 10
ש פוליסת חיסכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
H הטבת המס "הנסתרת" לבני 75 ומעלה בפוליסת חיסכון ופיקדונות בנקאיים מיסים 9
ש פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
Y מה קורה ב Finish Line( או באמצע ) מבחינת חיסכון? שוק ההון 1
H חיסכון לילדים במשפחה פזרנית שוק ההון 19
D הפקדת חיסכון בבנק לאומי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Y מסלולי השקעה בפוליסת חיסכון (2) שוק ההון 3
Y הצורך והתועלת בסוכן לפוליסת חיסכון שוק ההון 11
Y הרפורמה בפוליסות חיסכון - מסלולים חדשים שוק ההון 3
E חיסכון עם קצבה חודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
littleSeal חיסכון עבור הורים מזדקנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M חיסכון לילדים או תיק השקעות מרוכז שוק ההון 3
R איך מוצאים פוליסת חיסכון בעלת יחס גבוהה של נכסים לא סחירים? שוק ההון 9
ר השקעה חודשית במדד לצורך חיסכון בקופת גמל להשקעה או בברוקר שוק ההון 6