• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

זה עכשיו או לעולם לא

קטורה

משתמש רשום
דירוג
6
היי לכולם,

אנחנו זוג + 2 בשנות ה-30 לחיינו. אנחנו אחרי כמה שנים של רכבת הרים, מצבים רפואיים מורכבים, מלחמה, לידות, מצב כלכלי מורכב… זו תקופה שבאמת טלטלה אותנו כזוג, משפחה ואינדיבידואלים. עם עבודה קשה, טיפול(ים) רבים, והמון רצון טוב של כולנו, אנחנו דואגים לאיזון טוב של בית-עבודה, ונהנים מהזמן שלנו יחד.

השינוי המשמעותי קרה שאחרי שנים רבות באקדמיה התחלתי לעבוד במשרה מלאה. זה נתן לנו בוסט משמעותי, גם ייצב ואיזן אותנו וגם נתן לי המון מבחינת ערך וביטחון עצמי, וגם להתעסק בדברים שעד כה חששתי מהם - כמו פיננסים.

מכיוון שאנחנו כבר בני 30+, ההרגשה שלי הייתה - זה עכשיו או לעולם לא.

בערך לפני שלושה חודשים התחלתי להיכנס לזה ברצינות, קראתי לא מעט וגם נעזרתי בצ׳אט, והתחלתי לבנות לנו תכנית.

השאיפה היא לדאוג לעצמנו בשנות הפנסיה, לתת מתנות יפות לילדים כשיגדלו, ולטייל בעולם כמשפחה. בית כבר קנינו (דירת 4 חדרים, עם משכנתא כמובן) ואנחנו גרים בה ומרוצים ממנה.

ההכנסות שלנו עומדות על 35 אש״ח נטו.

כל חודש הסכומים הבאים מושקעים:
  • 500 ש״ח - השקעה עצמאית לכל ילד, נוסף לכ-100 ש״ח בחיסכון לכל ילד.
  • 1500 ש״ח - קרן בר/בת מצווה שתכלול אירוע אם נרצה וטיסה לארה״ב עם כל המשפחה.
  • 3000 ש״ח - מושקעים ישירות מהמשכורת שלי בESPP. הוא מוגדר על Quick Sale וכל הסכום שנצבר במהלך החצי שנה הולך לקרן כספית / השקעות. מבחינתי זה מנגנון חיסכון משמעותי.
סה״כ, אנחנו חוסכים כ-5,500 ש״ח בחודש למטרות האלו, ובדרך כלל גם יותר - כל סכום אקסטרה נועד להשקעות כלליות שלנו.

כיום תיק ההשקעות שלנו כולל:
  • תיק השקעות עצמאי - 99% על מדד עולמי FTSE של invesco, השאר על EM, סתם כי לא הייתי סגורה בהתחלה אם נעדיף לאזן את התיק או פשוט לקנות נייר אחד
  • קרן כספית כקרן ביטחון, עוד נדרש לצבור את הסכום הדרוש שם (כ-75 אש״ח)
  • סכום נחמד בדולרים שמיועד לטיסה משפחתית בשנה הבאה.
המצב עד כה:

46,000 ש״ח בחשבון השקעות
46,000 ש״ח בקרן כספית
26,000 ש״ח בחשבון עו”ש
7,800 דולר בחשבון מט״ח

סה״כ 142,000 ש״ח

ההתלבטות היא כזו -
  1. האם כדאי לשים את הדולרים שנותרו לאחר רכישת הטיסה בקרן כספית דולרית? היא יכולה להיות הפסדית או שרק התשואה שבה תקטן?
  2. אני שוקלת לעשות הוראת קבע של 1000 ש״ח לקרן כספית עד שנגיע לסכום הדרוש (75,000 ש״ח)
בעדכון הבא (בלי נדר) אעבור על מצב הפנסיות שבעיקר שם עשיתי את מירב השטויות בחיי, המון מעברים בלי לשמור על ריסק בתקופת הלימודים, ונראה מה מצבנו גם באספקטים האלו.

תודה לכם, אתם השראה ענקית עבורי.

היא יכולה להיות הפסדית או שרק התשואה שבה תקטן?
קרן כספית דולרית תמיד עולה אם מודדים בדולרים.
אם מודדים בשקלים היא יכולה גם לרדת כתלות ביחס שקל-דולר (או לעלות).

יישר כח. אני מקווה שהחוויות שעברתם רק יחזקו אתכם, כיחידים וכמשפחה.
בנושא הקרן הכספית ואחוזי חיסכון וכו' - ממליץ להתעמק רגע בנושא גובה החיסכון הנוכחי מתוך ההכנסה הפנויה, כמו גם בבחינת הצורך בקרן הכספית בגודל שציינת (75K) - אבל לשם כך לרוב נדרש ניתוח מעמיק יותר של שווי נקי (נכסים פחות התחייבויות, כדוגמת משכנתא שציינת), וגובה הוצאות חודשיות.
המטרה היא לוודא שבחיסכון בתחילת הדרך לא מוקצה נתח גדול מדי לכרית הביטחון (=קרן כספית) על חשבון החיסכון השוטף, כמו בשיקול שהעלית לגבי הוראת קבע לקרן הכספית שבאה על חשבון השקעות.
ההחלטה הזו היא כמובן אישית, אבל אם תשתפי על השיקולים שלכם בקביעת סכום היעד תאפשר לך לקבל משוב מאנשים ואולי כיוונים נוספים לחשוב על הנושא.
בהצלחה!

ההכנסות שלנו עומדות על 35 אש״ח נטו.

כל חודש הסכומים הבאים מושקעים:
אני לא בטוחה שהבנתי את התמונה.
כמה הוצאות חודשיות יש לכם? האם אתם מנהלים תקציב הוצאות (כלומר - בחירת הסכום ומעקב קפדני על הביצוע)?
האם פירוט הסכומים המושקעים חודשית כולל את כל החיסכון החודשי שלכם?
השאיפה היא לדאוג לעצמנו בשנות הפנסיה, לתת מתנות יפות לילדים כשיגדלו, ולטייל בעולם כמשפחה. בית כבר קנינו (דירת 4 חדרים, עם משכנתא כמובן) ואנחנו גרים בה ומרוצים ממנה.
מטרות יפות שנועדו לעוד הרבה שנים, אבל עושה רושם שאתם לא מקציבים לכך כמעט כלום מהחיסכון החודשי שלכם (או שלא הבנתי את הפירוט למעלה).

ברוכה הבאה!

יישר כח. אני מקווה שהחוויות שעברתם רק יחזקו אתכם, כיחידים וכמשפחה.
בנושא הקרן הכספית ואחוזי חיסכון וכו' - ממליץ להתעמק רגע בנושא גובה החיסכון הנוכחי מתוך ההכנסה הפנויה, כמו גם בבחינת הצורך בקרן הכספית בגודל שציינת (75K) - אבל לשם כך לרוב נדרש ניתוח מעמיק יותר של שווי נקי (נכסים פחות התחייבויות, כדוגמת משכנתא שציינת), וגובה הוצאות חודשיות.
המטרה היא לוודא שבחיסכון בתחילת הדרך לא מוקצה נתח גדול מדי לכרית הביטחון (=קרן כספית) על חשבון החיסכון השוטף, כמו בשיקול שהעלית לגבי הוראת קבע לקרן הכספית שבאה על חשבון השקעות.
ההחלטה הזו היא כמובן אישית, אבל אם תשתפי על השיקולים שלכם בקביעת סכום היעד תאפשר לך לקבל משוב מאנשים ואולי כיוונים נוספים לחשוב על הנושא.
בהצלחה!
תודה רבה! אני מצרפת לכאן וגם אערוך בפוסט את פירוט ההוצאות החודשיות שלנו:

משכנתא 6500
ארנונה 550
מים, חשמל, גז - 450
גן פרטי - 4500
צהרון + חוג - 1350
טיפול - 5250
סופר - 2400
תספורות - 140
תקשורת 165
טלוויזיה - 120
בריאות - 400
ביטוחים - 500
דלק - 200
רכב - 1400
מסעדות - 1500
קניות משתנות (מוצרי חשמל, ביגוד, אליאקספרס) - 700

סה״כ כ-25,500 ש״ח הוצאות

זה בגדול, אני לא עוקבת על זה ככ הדוק עם אקסל או משהו כזה…

לקחתי בחשבון שקרן ביטחון צריכה להיות כ-6 חודשי הוצאות קשיחות, וכך הגעתי ל-75 אלף.

אני לא בטוחה שהבנתי את התמונה.
כמה הוצאות חודשיות יש לכם? האם אתם מנהלים תקציב הוצאות (כלומר - בחירת הסכום ומעקב קפדני על הביצוע)?
האם פירוט הסכומים המושקעים חודשית כולל את כל החיסכון החודשי שלכם?

מטרות יפות שנועדו לעוד הרבה שנים, אבל עושה רושם שאתם לא מקציבים לכך כמעט כלום מהחיסכון החודשי שלכם (או שלא הבנתי את הפירוט למעלה).

ברוכה הבאה!

פירטתי למעלה וגם אערוך, אני אנסה להסביר טוב יותר:
אלה הסכומים שאנחנו משקיעים בתיק השקעות:
1000 ש״ח - לעתיד לשני הילדים (500 כ״א)
1500 ש״ח - אירועי בר ובת מצווה וטיול גדול בארה״ב
3000 ש״ח - לפנסיה שלנו (בפועל זה מושקע כל חצי שנה כשהמניות של הESPP נמכרות בquick sale, אז בפועל זה סכום גדול יותר)

בנוסף לכך, כל שקל אקסטרה מעל 25,000 בעו״ש הולך לקרן כספית או לתיק השקעות. למה דווקא 25,000 בעו״ש? שלום בית :)

לקרן ביטחון אין לי איזו משנה סדורה, פשוט כל פעם כשהיה כסף פנוי העברתי אליה. ואני מתלבטת אם להפקיד חודשית בהוראת קבע עד שנגיע לסכום הדרוש.

תודה רבה לשניכם! זה עזר לי גם לעשות סדר לעצמי.

כל שקל אקסטרה מעל 25,000 בעו״ש הולך לקרן כספית או לתיק השקעות. למה דווקא 25,000 בעו״ש? שלום בית :)
שלום בית זה חשוב, ולהשאיר בעו"ש סכום בגובה ההוצאות של חודש אחד זה גם הגיוני.
אבל אם זה כך, אולי לא צריך בקרן כספית סכום כל-כך גבוה כי ביומיום אתם בעודף מספיק לבלתי צפוי מהסוג הקטן (החלפת מכשיר חשמל או תיקון רכב).
אם כן חשוב לכם לצבור 75K בקרן הכספית, אולי למלא אותה עד לתקרה בחודשים הקרובים ואז להתפנות במרץ להגדלת התיק העצמאי כי הוא נראה לי נמוך מדי בשלב זה של חייכם (בהתאמה לגודל ההכנסה נטו ולשכר בכלל), במיוחד כאשר יש לכם מטרות ארוכות טווח לא זולות.
לא כתבת כלום על מצב קרנות הפנסיה שלכם, וגם לא הבנתי אם טיול בעולם כמשפחה נועד לגיל הפנסיה או לנקודת זמן אחרת.
ושאלה נוספת: התכנית היא לצאת לפנסיה בגיל הרשמי או שיש מחשבות על יציאה מוקדמת יותר?
מצבים רפואיים מורכבים
זה משהו שעלול לחזור? זה משהו שעלול להוציא אחד ממכם לחל"ת? כי אם כן, אולי יש טעם לחשוב אחרת על העתיד הקרוב והרחוק.
סליחה שאני מחטטת בזה, פשוט גם אצלנו נדרשנו לחשיבה מחדש.

סה״כ כ-25,500 ש״ח הוצאות

לקחתי בחשבון שקרן ביטחון צריכה להיות כ-6 חודשי הוצאות קשיחות, וכך הגעתי ל-75 אלף.
לפי החישוב שלי נראה שייתכן ואת דווקא מכוונת לקרן גדולה יותר מ-75 אלף. כמה מתוך ההוצאות שרשמת הן לא קשיחות?
גם בניכוי רכב, תספורות והוצאות מזדמנות אתם עדיין על הוצאה של אזור ה-16,800, מה שמתרגם לצורך בקרן שעת חירום של 100 אלף לשיטתך.
למה דווקא 25,000 בעו״ש? שלום בית :)
אחלה. עו"ש הוא לגמרי חלק מקרן שעת חירום. מצד אחד הוא נזיל יותר מקרן כספית, ומצד שני הוא נשחק יותר בידי אינפלציה, אבל הוא עדיין עונה להגדרה של קרן שעת חירום.
במקומך הייתי לוקח את הסכום הזה בחשבון כחלק מסכום היעד לקרן (בהנחה וההתנהלות בחשבון היא באמת שלא נוגעים בסכום הזה והוא נשאר שם ככרית ביטחון).

השלב הבא יהיה להבין שווי נקי של כלל הנכסים שלכם (נדל"ן, קרנות השתלמות, עו"ש, רכבים, תיקי השקעות וכו') כדי לדעת איפה אתם נמצאים ביחס ליעדים הכספיים שלכם, וכמה עוד נדרש לכם כדי להגיע לשם / מה האסטרטגיה שתקרב אתכם לשם באופן שמתאים לכם.

נערך לאחרונה ב:
תודה רבה! אני מצרפת לכאן וגם אערוך בפוסט את פירוט ההוצאות החודשיות שלנו:

משכנתא 6500
ארנונה 550
מים, חשמל, גז - 450
גן פרטי - 4500
צהרון + חוג - 1350
טיפול - 5250
סופר - 2400
תספורות - 140
תקשורת 165
טלוויזיה - 120
בריאות - 400
ביטוחים - 500
דלק - 200
רכב - 1400
מסעדות - 1500
קניות משתנות (מוצרי חשמל, ביגוד, אליאקספרס) - 700

סה״כ כ-25,500 ש״ח הוצאות

פירטתי למעלה וגם אערוך, אני אנסה להסביר טוב יותר:
אלה הסכומים שאנחנו משקיעים בתיק השקעות:
1000 ש״ח - לעתיד לשני הילדים (500 כ״א)
1500 ש״ח - אירועי בר ובת מצווה וטיול גדול בארה״ב
3000 ש״ח - לפנסיה שלנו (בפועל זה מושקע כל חצי שנה כשהמניות של הESPP נמכרות בquick sale, אז בפועל זה סכום גדול יותר)

בנוסף לכך, כל שקל אקסטרה מעל 25,000 בעו״ש הולך לקרן כספית או לתיק השקעות. למה דווקא 25,000 בעו״ש? שלום בית :)

לקרן ביטחון אין לי איזו משנה סדורה, פשוט כל פעם כשהיה כסף פנוי העברתי אליה. ואני מתלבטת אם להפקיד חודשית בהוראת קבע עד שנגיע לסכום הדרוש.

תודה רבה לשניכם! זה עזר לי גם לעשות סדר לעצמי.
בגדול אתם חוסכים 10 אלף בחודש שזה כ30% מההכנסה שלכם נטו. כנראה קניתם את הדירה יחסית לאחרונה לכן אין לכם הרבה חסכונות. המצב שלכם די טוב. אני חושב שאתם יכולים אולי לחסוך עוד 2000 שקל מקיצוץ מסויים במסעדות בטיפול ואולי בגן הפרטי ובשונות.

לא הצלחתי להבין את חלוקת היעדים וההשקעות שלכם. לא ברור אם יש לכם חיסכונות ייעודיים נפרדים ליעדים השונים. לדעתי זה מסרבל לעשות חסכונות נפרדים. פשוט תרכזו את ההוצאות הצפויות מול תיק ההשקעות. לדעתי לא צריך לפרק את התיק לפי הוצאות. צריך לחסוך כמה שאפשר ולהשקיע במניות כמה שאפשר. בשביל להבין כמה אפשר צריך לנתח הכנסות הוצאות וסיכונים.

באופן כללי זה מצב טוב להגדיל את החשיפה למניות. קודם כל הייתי עושה את זה בפנסיה ובהשתלמות.

אם לקחתם משכנתא בריבית גבוהה כנראה שגם תרצו בהמשך להחזיר חלק ממנה מוקדם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כדי לקבל תמונת מצב יותר ברורה, ממליץ לכם להוסיף את סך הנכסים (כלומר, כולל ערך הדירה) ולהוריד את ההתחייבויות (כלומר, משכנתא והלוואות נוספות). פנסיה/קה״ש ראיתי שכתבת שתוסיפו, זה גם חלק מההון העצמי שלכם.
בנוסף, החלק של החזרת הקרן במשכנתא היא לא הוצאה, אלא השקעה.
אפשר לדון האם הכרחי ויעיל הפיצולים בין ההשקעות השונות ליעדים שונים, אבל אני חושב שזה שולי כרגע
בהצלחה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
D עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל יזמות והגדלת הכנסות 12
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
אל ניניו עכשיו זה רשמי: העלאת המס על הבורסה לא הגדילה ההכנסות ממיסים... שוק ההון 0
S אופציות בחברת סטארטאפ יוניקורן - מה לשאול? איך זה עובד? מיסים 5
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 66
ה האם זה דמי ניהול סבירים ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה האם זה מספיק ? שוק ההון 20
F הפסדים מועברים בשוק ההון - האם זה לנצח? מיסים 17
ט קיזוז sp500 ודולר - מתי זה ישבר? שוק ההון 12
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
ה כך זה מתחיל. הצרת צעדים להגירת אזרחים. פוסטים מאיכות נמוכה 64
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
ה הנה זה קורה, קרן ישראלית ראשונה מחקה a&p500 שמעלה ד''נ. שוק ההון 1
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
L מס רכישה לדירה שנייה לאחר נישואים, איך זה עובד? נדל"ן 9
T האם ללמוד תכנות זה ישתלם גם לטווח רחוק? יזמות והגדלת הכנסות 15
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
I איך זה הגיוני שמסתכלים רק על צד אחד של ההשקעות? אוף טופיק 2
י האם יתכן שקל"צ זה המסלול הכי זול? נדל"ן 10
I מס במקור למימוש אופציות -- האם זה נכלל כחלק מ106, בסעיף 042? מיסים 10
M השקעה כאפוטרופוס. מה זה קרן 44? שוק ההון 13
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
H כך תקבלו הלוואה בחינם מפייבוקס - ועוד ישלמו לכם על זה! צרכנות פיננסית 53
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
D AGGU, האם זה גרוע? שוק ההון 0
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
E זה מסוכן אם מסרתי את מספר חשבון הבנק שלי? אוף טופיק 1
C מה זה ריבית/עמלה לבנק מת.י.? צרכנות פיננסית 6

נושאים דומים

Back
למעלה