היי לכולם,
אנחנו זוג + 2 בשנות ה-30 לחיינו. אנחנו אחרי כמה שנים של רכבת הרים, מצבים רפואיים מורכבים, מלחמה, לידות, מצב כלכלי מורכב… זו תקופה שבאמת טלטלה אותנו כזוג, משפחה ואינדיבידואלים. עם עבודה קשה, טיפול(ים) רבים, והמון רצון טוב של כולנו, אנחנו דואגים לאיזון טוב של בית-עבודה, ונהנים מהזמן שלנו יחד.
השינוי המשמעותי קרה שאחרי שנים רבות באקדמיה התחלתי לעבוד במשרה מלאה. זה נתן לנו בוסט משמעותי, גם ייצב ואיזן אותנו וגם נתן לי המון מבחינת ערך וביטחון עצמי, וגם להתעסק בדברים שעד כה חששתי מהם - כמו פיננסים.
מכיוון שאנחנו כבר בני 30+, ההרגשה שלי הייתה - זה עכשיו או לעולם לא.
בערך לפני שלושה חודשים התחלתי להיכנס לזה ברצינות, קראתי לא מעט וגם נעזרתי בצ׳אט, והתחלתי לבנות לנו תכנית.
השאיפה היא לדאוג לעצמנו בשנות הפנסיה, לתת מתנות יפות לילדים כשיגדלו, ולטייל בעולם כמשפחה. בית כבר קנינו (דירת 4 חדרים, עם משכנתא כמובן) ואנחנו גרים בה ומרוצים ממנה.
ההכנסות שלנו עומדות על 35 אש״ח נטו.
כל חודש הסכומים הבאים מושקעים:
כיום תיק ההשקעות שלנו כולל:
46,000 ש״ח בחשבון השקעות
46,000 ש״ח בקרן כספית
26,000 ש״ח בחשבון עו”ש
7,800 דולר בחשבון מט״ח
סה״כ 142,000 ש״ח
ההתלבטות היא כזו -
תודה לכם, אתם השראה ענקית עבורי.
אנחנו זוג + 2 בשנות ה-30 לחיינו. אנחנו אחרי כמה שנים של רכבת הרים, מצבים רפואיים מורכבים, מלחמה, לידות, מצב כלכלי מורכב… זו תקופה שבאמת טלטלה אותנו כזוג, משפחה ואינדיבידואלים. עם עבודה קשה, טיפול(ים) רבים, והמון רצון טוב של כולנו, אנחנו דואגים לאיזון טוב של בית-עבודה, ונהנים מהזמן שלנו יחד.
השינוי המשמעותי קרה שאחרי שנים רבות באקדמיה התחלתי לעבוד במשרה מלאה. זה נתן לנו בוסט משמעותי, גם ייצב ואיזן אותנו וגם נתן לי המון מבחינת ערך וביטחון עצמי, וגם להתעסק בדברים שעד כה חששתי מהם - כמו פיננסים.
מכיוון שאנחנו כבר בני 30+, ההרגשה שלי הייתה - זה עכשיו או לעולם לא.
בערך לפני שלושה חודשים התחלתי להיכנס לזה ברצינות, קראתי לא מעט וגם נעזרתי בצ׳אט, והתחלתי לבנות לנו תכנית.
השאיפה היא לדאוג לעצמנו בשנות הפנסיה, לתת מתנות יפות לילדים כשיגדלו, ולטייל בעולם כמשפחה. בית כבר קנינו (דירת 4 חדרים, עם משכנתא כמובן) ואנחנו גרים בה ומרוצים ממנה.
ההכנסות שלנו עומדות על 35 אש״ח נטו.
כל חודש הסכומים הבאים מושקעים:
- 500 ש״ח - השקעה עצמאית לכל ילד, נוסף לכ-100 ש״ח בחיסכון לכל ילד.
- 1500 ש״ח - קרן בר/בת מצווה שתכלול אירוע אם נרצה וטיסה לארה״ב עם כל המשפחה.
- 3000 ש״ח - מושקעים ישירות מהמשכורת שלי בESPP. הוא מוגדר על Quick Sale וכל הסכום שנצבר במהלך החצי שנה הולך לקרן כספית / השקעות. מבחינתי זה מנגנון חיסכון משמעותי.
כיום תיק ההשקעות שלנו כולל:
- תיק השקעות עצמאי - 99% על מדד עולמי FTSE של invesco, השאר על EM, סתם כי לא הייתי סגורה בהתחלה אם נעדיף לאזן את התיק או פשוט לקנות נייר אחד
- קרן כספית כקרן ביטחון, עוד נדרש לצבור את הסכום הדרוש שם (כ-75 אש״ח)
- סכום נחמד בדולרים שמיועד לטיסה משפחתית בשנה הבאה.
46,000 ש״ח בחשבון השקעות
46,000 ש״ח בקרן כספית
26,000 ש״ח בחשבון עו”ש
7,800 דולר בחשבון מט״ח
סה״כ 142,000 ש״ח
ההתלבטות היא כזו -
- האם כדאי לשים את הדולרים שנותרו לאחר רכישת הטיסה בקרן כספית דולרית? היא יכולה להיות הפסדית או שרק התשואה שבה תקטן?
- אני שוקלת לעשות הוראת קבע של 1000 ש״ח לקרן כספית עד שנגיע לסכום הדרוש (75,000 ש״ח)
תודה לכם, אתם השראה ענקית עבורי.