הפן הכלכלי הרבה פחות מעניין מהפן המדיני- פוליטי- גיאופוליטי. והפן הכלכלי הוא בסה"כ שיקוף של הנ"ל.
הכלכלה של רוסיה חרבה. מדינת עבדים נחשלת עם רמת חיים של העולם שלישי. על כל אוצרות הטבע האדירים שלה, ועם המון הון אנושי, מה שנשאר, זאת כלכלה קטנה מזאת של איטליה, עם צבא מצ'וקמק ומביך. עם יומרות להיות הצבא השני החזק בעולם, כשבפועל הם מחזיקים את הצבא השני בכוחו באוקראינה. וכל זה נשלט בידיי קלפטוקרטיה מושחתת ברמות של מרכז אפריקה + מאיפה סיציליאנית. ושלטון כזה ימנע פיתוח כלכלי נורמלי. כל עוד הוא מתקיים, דבר לא יצמח שם.
לטווח הקצר, אירופה, והמערב בכללותו, בזכות הרפיסות, הפוליטיקה השמאלנית הנבובה (הפרוגרסיבית והטנקית~ סוציאליסטית), והאמונה השלמה בקץ ההיסטוריה של פוקיאמה, דחפו את עצמם לפינה לא נעימה. הם תלויים באנרגיה הרוסית, ובמשאבים אחרים, ולרוסיה זורם המון מטבע זר בזכות השחיתות של גרמניה, שנאת האמריקאים של צרפת, והעיוורון של שאר היבשת.
אבל בטווח הארוך, במיוחד אחרי שרוסיה חשפה את הקלפים שלה מול המערב, הוכיחה שהיא איום אמיתי על הנורדיות, הבלטיות, ומרכז אירופה, לפחות ברמת הכוונות, הראתה שאינה בוחלת בטבח באזרחים, והפכה עצמה למצורעת בעולם, ומצד שני, הראתה שצבאה הוא לא יותר מנמר אוריגמי, זהו תחילת הסוף של רוסיה.
אם אני צריך להמר, בעשורים הקרובים יקרה אחד משניים:
1. רוסיה תיסגר שנית מאחורי חומה, ותקבל בהדרגה יותר ויותר מאפיינים של צפון קוריאה. בכל המובנים, כלכלית, חברתית, פוליטית.
2. רוסיה תתפרק כישות לאומית. באמצעות מלחמות פרוקסי, בידיי הסינים, בידיי מרכז אסיה, בידיי מזרח אירופה, רוסיה תחדל מלהתקיים כישות.
מקווה, שהאפשרות השנייה תתממש במהרבה, ונחזה בהיעלמותה של מורסה נאצית- מוגלתית- סרטנית ממפת העולם, ומהחברה האנושית המודרנית. מדינה מתועבת, שהכריזה על עצמה כאוייבת של העולם המערבי- הליברלי- המודרני.